Eduskuntavaalit 2019

Väyrynen sittenkin ehdolle EU-vaaleihin, perusteena puolison tilanne – ehdolla myös eduskuntavaaleissa


cbd48a4b.jpg
 
Kannattaa olla kyllä varovainen siinä ketä äänestää. Voidaan saada vielä Tuomioja - Halonen - Heinäluoma - Lipponen vallankahvaan. Siinä jää Sorsankin KGB -yhteydet toiseksi.
 
Näillä kannatusluvuilla kokoomus ja keskusta yhtäkkiä muistavatkin ajavansa Suomen ja sen kansan etua. Vakuutuskuoret, EU-armeija sekä turvapaikanhakijat laitetaan vaaleihin asti piiloon, kun oman politiikan ja sekoilun seurauksena pudonnutta kannatusta paniikissa yritetään nostaa.

Mikäs ongelma niissä vakuutuskuorissa nyt on?
 
On tainnut jättää veroilmoituksesta täydentämättä. Mutta henkinen koti riittää - vielä pahempi on jos tekee myyräntyötä palkatta, vakaumuksesta.

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...on-syyta-avata-epamaaraiset-moskovan-matkansa
Tuollainen epävirallinen vehkeily toisen vallan ulkoministerin kanssa joutaisi tulla kriminalisoiduksi samalla tapaa kuin Logan Act USAssa. Tuomiojan ei ehdottomasti olisi saanut tapailla reissuillaan Venäjän ulkoministeriä ja tämä haiskahtaa vahvasti Tuomiojan sooloilulta ja yritykseltä horjuttaa Suomen nykyistä ulkoministeriä ja hänen asemaansa Venäjän suhteeseen. Tuomioja tulisi valaehtoisena pakottaa todistamaan ja sanomaan oikeudessa kaikki mitä sanoi Lavroville näissä tapaamisissa valehtelun tuodessa vankilatuomion. Kyllä sellainen maanpetturi tuo äijä oon että suututtaa. Toimii Venäjän roistovaltion agenttina ihan omasta vapaasta tahdostaan vaan sen vuoksi, että emme olisi hyviä kumppaneita hänen vihaamansa NATOn ja Amerikan kanssa. Ja jotkut vielä tuollaista punapetturia äänestää... o_O
 
Jos Keskusta ja Kokoomus eivät halua lähteä SDP:n hallitukseen niin SDP:llä teettää töitä kasata punavihreä kansanrintama. PS:n kannatus nousee yleensä vaaleja kohti, joten ainakin 12% lienee paalutettu tämän kevään osalta.
 
Jos Keskusta ja Kokoomus eivät halua lähteä SDP:n hallitukseen niin SDP:llä teettää töitä kasata punavihreä kansanrintama. PS:n kannatus nousee yleensä vaaleja kohti, joten ainakin 12% lienee paalutettu tämän kevään osalta.
Jos keskusta ja kokoomus ei halua hallitukseen ja persuja ei huolita niin SDP saakin haalia sinne ihan kaikki muut eduskunnan puolueet.
 
Ja koska Perussuomalaiset potkittiin nykyisestä hallituksesta Halla-ahon valinnan vuoksi, siinä olisikin ironiaa ja ''Miten me tähän päädyttiin?'' - komiikkaa, jos Kokoomus ja/tai Keskusta hallitusta muodostaessaan joutuisivat sen tilanteen eteen, että PerSut pyydettävä mukaan. Miten nyt Halla-ahon PerSut kelpaavat? Kai siksi, että tilanne muuttunut ja KesKok tajunnut, että nyt ei ole valinnanvapautta jos eivät halua lähteä vasemmiston kanssa hallitukseen. Tämä tietysti olettaen, että Kokoomus pääsisi suurimmaksi puolueeksi. Tai se tilanne, että SDP ei millään onnistu hallituksen muodostamisessa, ja päätetään antaa Kokoomukselle ohjat hallituksen muodostukseen.
 
Ja koska Perussuomalaiset potkittiin nykyisestä hallituksesta Halla-ahon valinnan vuoksi, siinä olisikin ironiaa ja ''Miten me tähän päädyttiin?'' - komiikkaa, jos Kokoomus ja/tai Keskusta hallitusta muodostaessaan joutuisivat sen tilanteen eteen, että PerSut pyydettävä mukaan. Miten nyt Halla-ahon PerSut kelpaavat? Kai siksi, että tilanne muuttunut ja KesKok tajunnut, että nyt ei ole valinnanvapautta jos eivät halua lähteä vasemmiston kanssa hallitukseen. Tämä tietysti olettaen, että Kokoomus pääsisi suurimmaksi puolueeksi. Tai se tilanne, että SDP ei millään onnistu hallituksen muodostamisessa, ja päätetään antaa Kokoomukselle ohjat hallituksen muodostukseen.

Saattaisi olla persuille kyyti kylmää jos lähtisivät kepun ja kokoomuksen kanssa hallitukseen kurjistamaan työläisten/työttömien tilannetta saamatta itse muuta kuin paikan audin takapenkiltä.
 
Kokoomusnuoret lanseerasi eilen ”Lähetä pala saippuaa Sanna Marinille” -kampanjan. Kohua herättänyt kampanja lopetettiin tänään.
Sosiaalisessa mediassa käynnistetyn kampanjan taustalla oli SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin kanta hoitajamitoitusta koskeneessa äänestyksessä.

Marin äänesti marraskuussa Tampereen kaupunginvaltuustossa hoitajamitoituksen laskun puolesta, mutta allekirjoitti eduskunnassa vanhustenhoitoa koskeneen välikysymyksen ja ryöpytti täysistunnossa kokoomusta aiheeseen liittyen.
– Toiminnassa on selkeä ristiriita, josta pitää voida osoittaa kritiikkiä. Kampanja oli ylilyönti, mutta keskustelu sinällään on tarpeen, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos kommentoi MTV Uutisille.

Puheenjohtaja ei näe syytä pyytää anteeksi
Kysyttäessä siitä, näkeekö Kokoomusnuoret syytä pyytää anteeksi Sanna Marinilta, Vuornos ei vastaa myöntävästi.
On selkeästi parempi pysyä asiapitoisessa keskustelussa kuin lähettää esimerkiksi saippuaa. Selkeästi keskustelun sävy on tällä kertaa niin herkkä, että sinne ei sovi mikään muu kuin asiapitoinen keskustelu, Vuornos vastaa.
– Koettiin hyväksi tavaksi se, että käydään keskustelua pelkästään keskustelun kautta, Vuornos lisää.
Vuornos painottaa, että minkään puolueen puheenjohtajan ympärillä ei tule olla sädekehää, vaan myös heidän kanssaan tulee voida käydä kriittistä keskustelua.

"Lopetettiin siksi, että viesti ei välittynyt parhaalla mahdollisella tavalla"

Tuohtumusta herättänyt kampanja lopetettiin tänään hieman ennen puoltapäivää. Järjestön saamat saippuat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...-talla-kertaa-niin-herkka/7273604#gs.4TNZm1ue

Stan.oksentaa.gif
 
Ellun kanat munineet ;)

Orpo syyttää viestintää, vaikka vika on puolueen epäselvissä kannanotoissa hoitajamitoituksesta
Orpon ristiriitaisia puheenvuoroja seuratessa on syntynyt vaikutelma, ettei puolue piittaa vanhusten hoidon vakavista ongelmista samalla lailla kuin muut puolueet eikä oikein itse edes tiedä, mitä se haluaa, kirjoittaa Aki Taponen.

https://www.aamulehti.fi/a/201447433
 
Kannatus on nyt 12 prosenttia.Mikä on tavoite vaaleissa?

– PS:n tavoitteena on ollut kaiken aikaa olla suurin puolue näissä vaaleissa.

Millä prosentilla se tulee?

– Sitä on täysin mahdotonta sanoa.Kyllä me olemme ilman muuta siirtyneet pois siitä parinkymmenen vuoden takaisesta tilanteesta, jossa meillä on kolme suurta puoluetta ja sitten on sitä muuta porukkaa.

– Luulen, että suurimpien puolueiden kannatus liikkuu tulevissa vaaleissa 15 ja 20 prosentin välillä.

Halla-aholta täysilaidallisia
Halla-aho ampui torstaina täysilaidallisia poliittisia kilpailijoitaan kohtaan PS:n ”työmiehen tuumaustunnilla” pitämässään poliittisessa tilannekatsauksessa.

– Vaalit ovat tulos ja sen kyllä näkee! hän aloitti.

Oulun lapsiraiskausten jälkeen puolueet ovat esittäneet mitä hurjimpia toimenpiteitä maahanmuuton ongelmien ratkaisemiseksi, vaikka tähän asti on vakuuteltu, ettei mitään ongelmia varsinaisesti ole ja että lainsäädäntömme on niin tiukka kuin se kansainvälisten sopimusten mukaan voi olla, Halla-aho noitui.

– Pääministeri Sipiläkin toivoisi kansalaisten unohtavan, että hän syksyllä 2015 kutsui irakilaiset Suomeen. Sen jälkeen hän on ryhtynyt kirjoittamaan vaihtoehtoista historiaa siitä, mitä hän tuolloin sanoi ja tarkoitti.

Halla-ahon mukaan sama ilmiö on nähty nyt vanhustenhoidon ympärillä vellovassa poliittisessa keskustelussa.


– Kaikki ovat tienneet pitkään, että tilanne on karmea niin kotihoidossa kuin laitoshoidossa. Viime päivinä on keskusteltu paljon hoitajamitoituksen kirjaamisesta lakiin ja valvonnan parantamisesta.Nämä ovat toki tärkeitä asioista, mutta ne eivät puutu itse suureen ongelmaan, joka on rahanpuute.

Halla-ahon mukaan kunnat joutuvat riittämättömien valtionosuuksien vuoksi ostamaan palvelut sieltä, mistä halvimmalla saa.

– Lisäksi yksityisten toimijoiden ensisijainen tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa kuin ajatella yhteiskunnan kokonaisetua tai edes asiakkaiden eli vanhusten hyvinvointia.

On irvokasta, että näiden konsernien johtavilla paikoilla istuu nykyisiä ja entisiä poliitikkoja niin kokoomuksesta, sosiaalidemokraateista kuin vasemmistoliitosta, Halla-aho sanoi nimeämättä kuitenkaan sen tarkemmin ketään.

Halla-ahon mukaan Suomessa eduskuntavaalit on yleensä voitettu lupaamalla kansalaisille lisää palveluja.

– Haluan muistuttaa, että sosiaalidemokraatit, jotka nyt ratsastavat vanhustenhoidon ahdingolla, olivat itse viime hallituksessa pahentamassa tilannetta leikkaamalla kuntien valtionosuuksia. Kuvittelivatko sosiaalidemokraatit vakavissaan, että leikkaukset eivät ajaisi sote- ja hoivapalveluja vaikeuksiin.

Halla-ahon mukaan kyse ei kuitenkaan ole rahasta vaan valinnoista.

– Hoitajamitoituksen nostaminen 0,7 prosenttiin maksaa reilut 200 miljoonaa euroa. Suomi käyttää tänäkin vuonna suuremman summan maahanmuuttajien täysin tehottomaan kotouttamiseen, Suomi käyttää suuremman summan ulkomaalaisille maksettaviin toimeentulo- ja asumistukiin ja Suomi käyttää melkein saman summan vastaanottokeskustoimintaan, vaikka kriisi on kuulemma ohi.

”Vastakkainasettelua tulee tehdä”
PS julkisti torstaina sosiaalipoliittisen ja talouspoliittisen ohjelmat. Niissäkin mennään vahvasti maahanmuuttoteema edellä.

Me haluamme hyvinvointivaltion, jossa maahanmuutto ei luo turvattomuutta eikä rasita kustannuksiltaan jokaista suomalaisille tarkoitetun hyvinvoinnin sektoria, sosiaalipoliittista ohjelmaa esitellyt puolueen poliittinen suunnittelija Riikka Purra sanoi.

PS:n sosiaalipoliittisessa Hyvinvointi takaisin! -ohjelmassa sanotaan suoraan, että suomalaisten veroeurot tulee käyttää suomalaisten hyväksi ja veroeurot on kohdennettava tarkemmin oleellisiin kohteisiin.Sellaisiksi PS määrittelee suomalaiset vähäosaiset eli vanhukset, lapsiperheet, sairaat ja vammaiset.

PS:n mukaan suomalaisten hyvinvointi on joutunut ”maahanmuuton ansaan.”

– Suomeen saapuva maahanmuutto ei korjaa työllisyysastetta tai kestävyysvajetta, Purra sanoi.

Purran mukaan kyse on arvoista.

Meillä on arvopohja ja se on suomalaiset. Vastakkainasettelua tulee tehdä, koska ihmiset ovat vastakkain, Purra sanoi.

Perussuomalaiset kertoi torstaina, että puolue julkistaa kahden viikon päästä laskelman maahanmuuton kustannuksista. Purran mukaan siinä puhutaan mieluummin miljardeista kuin sadoista miljoonista euroista.

Keskituloisten verotus ankaraa
Talouspoliittisessa ohjelmassaan PS linjaa, että ”palkasta pitää jäädä käteen ilman, että välttämättömät elinkustannukset vievät siitä kohtuuttoman suurta osaa ja vaurastumisen on oltava mahdollista normaalilla työnteolla.”

PS leikkaisi maahanmuutosta ja EU:n tulonsiirtojen kaltaisista ”ulkoisista kohteista.” Investoinnit se kohdentaisi liikenneväyliin, kohtuuhintaiseen asumiseen, koulutukseen, kotihoitoon ja hoivapaikkoihin.

Veropolitiikassa PS leikkaisi asumisen, energian ja liikenteen verotusta. Ansiotuloverotusta puolue muuttaisi niin, että se keventäisi keskituloisten ja työeläkkeiden verotusta.

Tavoitteena on keskituloisten osalta Ruotsin malli. PS:n talouspoliittista ohjelmaa esitellyt poliittinen suunnittelija Sakari Puisto sanoi, että suomalaisen 42 500 euroa vuodessa tienaavan veroprosentti on 5,1 korkeampi kuin ruotsalaisen.

–Siinä on melkoinen kannustinloukku. Hintalappu on kova ja siksi se on tehtävä asteittain.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c231b023-8bd3-4c42-b70f-5e1693839650
 
Back
Top