Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
kotoutumisasiantuntija Muhis Azizi... arvioi, että poikien ympärileikkauksesta voisi tehdä kannattavaa liiketoimintaa.

Kotoutumisasiantuntija pohtii ympärileikkausbisnestä. Huikeeta laatikon ulkopuolelta ajattelua. Uutta Nokiaa pukkaa!

Ja huikeaa parodiaa myös tuo jutun otsikko. Viisi miljoonaa ja neljä työllistettyä. Jee. Noh, ehkä ihan kaikkia rahoja ei ole vielä käytetty...
 
Ja huikeaa parodiaa myös tuo jutun otsikko. Viisi miljoonaa ja neljä työllistettyä. Jee. Noh, ehkä ihan kaikkia rahoja ei ole vielä käytetty...

Raportti: Pakolaisiin satsattu raha palautuu nopeasti ja lähes kaksinkertaisena
On iso harhaluulo, että pakolaiset olisivat länsimaille taakka, sanoo raportin laatinut Philippe Legrain. Jokainen euro saadaan takaisin miltei kaksinkertaisena jo viidessä vuodessa, hän laskee.

https://yle.fi/uutiset/3-8890819
 
Raportti: Pakolaisiin satsattu raha palautuu nopeasti ja lähes kaksinkertaisena
On iso harhaluulo, että pakolaiset olisivat länsimaille taakka, sanoo raportin laatinut Philippe Legrain. Jokainen euro saadaan takaisin miltei kaksinkertaisena jo viidessä vuodessa, hän laskee.

https://yle.fi/uutiset/3-8890819
Hän laskee, että Eurooppaan lyhyessä ajassa tullut suuri pakolaismäärä tietää valtioille vuosina 2015–2020 miltei 69 miljardin euron menoja. Samaan aikaan kuitenkin bruttokansantuote nousee 126,6 miljardia euroa, eli yhden euron investointi tuottaa miltei kaksi euroa, keskiviikkona julkaistu raportti kertoo.
Kenen tilille tuo bruttokansantuote maksetaan ja kuka sen maksaa?

Jos se noin helppoa on, niin kaikki kynnelle kykenevät jäälle kantamaan vettä avannosta toiseen ja kolminkertainen korvaus siitä. Kesällä voisi nostaa vaikka kesälomakorvausta kahdessa vuorossa.

Uutinen oli pian kolmen vuoden takainen, joten pian alkaa raha virrata kymenä.
 
Väyrysen porukkaan meni mukaan (vai pyydettiin?) kommunisti Pirkko Turpeinen-Saari :D :D :D

Vaikka Paavo onkin aina ollut omanlaisensa niin ei tätä nyky-Paavoa enää tunnista.

Jotkut viisastuu vanhana. Jotkut menee sekaisin vanhana. Onkohan siellä listoilla kohta dosenttikin? Mikäs noita kaikkia yhdistää?
 
Viimeksi muokattu:
Kepulle tulee nyt huonoja uutisia ihan liukuhihnalta. Ensin kerrottiin että Berner lähtee ja kohta perään ettei lähdekään.
 
Jussi Niinistön haastattelu. Ei usko sinisten kannatukseen liiemmin.

Loikannut ministeri Jussi Niinistö on valmis hyvästelemään salkkunsa: ”Sininen tulevaisuus taistelee olemassaolostaan”

"Jussi Niinistön mukaan kauden haasteellisin asia on ollut taistelu puolustusbudjetista. Hän sanoo, että elämä hallituskumppaneiden kanssa ei ole aina ollut niin auvoista.
– Kokoomuksen ja keskustan maanpuolustustahto on julkisuudessa suurempaa kuin käytännössä, mutta olemme saaneet kiristämällä, uhkailemalla ja painostamalla lisäpanostuksia puolustukseen.Siitä en kiitä hallituskumppaneita, vaan sinistä tulevaisuutta ja edellistä viiteryhmää perussuomalaisia."

Perussuomalaisia hän tuntuu arvostavan ja perustelee ratkaisuaan.

" Hän kuitenkin katsoi kylmästi, että puolustuspolitiikka ajaa puoluepolitiikan edelle.
– Minulle oli tärkeää saattaa hankkeet loppuun. Olisin pitänyt sitä isänmaan kannalta onnettomana, jos punavihreät voimat olisivat siinä vaiheessa päässeet hallitukseen."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c9c0c5fe-f22b-43cd-a729-03e4824a092a
 
Viisi keskeistä asiaa HS-gallupista: Kokoomus ja keskusta laskussa, Sdp jatkaa gallupkärjessä – Perussuomalaisten kannatus jo 11,4 prosenttia
HS-gallup: Perussuomalaisten kannatus vaikuttaa kasvaneen.

Petteri Orpo, Juha Sipilä ja Jussi Halla-aho. (KUVA: MARKKU ULANDER, MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA JA TUOMAS SELÄNNE)
Teija Sutinen HS
Julkaistu: 21.2. 2:00


EDUSKUNTAVAALEIHIN on aikaa seitsemän viikkoa, ja tuore HS-gallup kertoo päähallituspuolueiden olevan vaikeuksissa. Erityisesti perussuomalaiset ovat kasvattaneet kannatustaan:



HS poimi gallupista viisi keskeistä huomiota.



1. Perussuomalaisten kannatus on kasvanut edellisestä mittauksesta melkein kaksi prosenttiyksikköä.
Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kannatus on nyt ensi kertaa puolueen hajoamisen jälkeen noussut HS-gallupissa yli 10 prosentin ja on 11,4 prosenttia. Tässä on 1,7 prosenttiyksikön nousu edellisestä mittauksesta.

Perussuomalaisten tulos on aina aiemmissa eduskuntavaaleissa ollut parempi kuin vaaleja edeltäneissä mielipidekyselyissä. Ennusteet ovat menneet harhaan siksi, että puolueella on piilossa olevaa äänestäjäpotentiaalia, jonka puolue on ratkaisevalla hetkellä onnistunut saamaan liikkeelle.

Perussuomalaisista on vuotoa erityisesti Sdp:hen, ja keskustasta on vuotoa perussuomalaisiin. Tämä tulee esiin kysyttäessä, mitä puoluetta ihmiset viimeksi kuntavaaleissa äänestivät ja mitä puoluetta he äänestäisivät nyt.

2. Kokoomus ja keskusta ovat kumpikin menettäneet kannatustaan. Keskusta uhkaa pudota kärkikahinoista.


Kokoomuksessa HS-gallupia on odotettu huolestuneina, sillä Ylen aiemmassa mittauksessakokoomuksen kannatus notkahti yli kaksi prosenttiyksikköä.

HS-gallupissakin Petteri Orponluotsaama kokoomus on alamäessä, mutta lasku on loivempi. Kokoomuksen kannatus on nyt 18,6 prosenttia eli vajaan prosentin alempana kuin aiemmassa mittauksessa.

HS-gallupin kyselyt tehtiin 14. tammikuuta – 14. helmikuuta välisenä aikana. Tuolloin keskustelu vanhusten hoivasta kävi kiihkeimmillään, ja kokoomus jäi ainoana puolueena selittelemään, ettei sitovaa hoitajamitoitusta kannata kirjata lakiin.

Myös keskustassa huolen täytyy olla suuri, sillä puolueen ero Sdp:hen ja kokoomukseen vain kasvaa. Kannatus on nyt 14,7 prosenttia. Suosiotaan kasvattaneet vihreät eivät ole enää kaukana takana.

HS-gallupissa on edelleen merkkejä siitä, että osa keskustaa aiemmin kannattaneista ei nyt osaa sanoa, ketä äänestäisi – tai meneekö lainkaan äänestämään.

3. Sdp on yhä suurin puolue 20,8 prosentin kannatuksella.


Sdp:n kannatus ei muuttunut käytännössä lainkaan aiemmasta HS-gallupista. Koko kyselyn ajan puheenjohtaja Antti Rinne on ollut sairauslomalla, mutta julkisuudesta poissaolo ei näytä puoluetta haitanneen.

Yksi selitys on se, että nyt alkuvuodesta puolueilla on ollut vielä vähän puheenjohtajatenttejä, eivätkä Rinteen tuuraajat ole joutuneet koville. Tenttien tahti alkaa selvästi kiihtyä maaliskuussa, jolloin puheenjohtajan on kerrottu palaavan töihin.

Voi kysyä, pitäisikö johtavan oppositiopuolueen kannatuksen olla tätäkin parempi hallituksen kompuroidessa.

4. Hallituksessa olevien puolueiden kannatus on nyt yhteensä enää 34,3 prosenttia.


Kun Juha Sipilän (kesk) hallitus aloitti, siinä olleet puolueet eli keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset olivat saaneet eduskuntavaaleissa 57 prosenttia äänistä. Enemmistö eduskunnasta oli riittävän tukeva.

Kuntavaaleissa 2017 hallituspuolueiden kannatus putosi 47 prosenttiin.

Nyt hallituspuolueiden eli keskustan, kokoomuksen ja sinisten yhteinen kannatus on 34,3 prosenttia, joka on tämän hallituskauden alin kannatuslukema. Keskusta ja kokoomus eivät saa vetoapua sinisiltä, joiden vähäinenkin suosio vain laskee. Nyt sinisten kannatus on yksi prosentti.

5. Äänestyspäätöksestään epätietoisten osuus oli 37 prosenttia eli vähemmän kuin viimeksi mitattaessa.
Niiden osuus, jotka eivät HS-gallupissa halunneet sanoa, mitä puoluetta äänestäisivät nyt eduskuntavaaleissa tai sanoivat, etteivät kävisi äänestämässä, oli nyt 37 prosenttia.

Epätietoisten osuus on hiukan pitkän aikavälin keskiarvoa suurempi. Keskiarvo on 33 prosenttia huhtikuusta 2010 mitattuna.

Edellisessä mittauksessa epätietoisia oli vielä enemmän kuin nyt.

Eri puolueiden välillä siirtyileviä liikkuvia äänestäjiä on paljon. Noin neljäsosan äänestäjäkunnasta tiedetään äänestävän uskollisesti aina samaa puoluetta eduskuntavaaleissa. Kaikkiaan siis 75 prosenttia äänistä on ainakin jossain määrin alttiita kilpailulle. Kaikki eivät vaihda puoluetta, vaan siirtyvät nukkuviin.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006008160.html
 
Perussuomalaisten kannatus (11,4%) nousi edellisestä mittauksesta 1,7 prosenttiyksikköä.

SDP on edelleen suurin puolue 20,8 prosentin kannatuksellaan.

Toisena seuraa kokoomus (18,6%) ja kolmantena keskusta (14,7%).

Kokoomus ja keskusta ovat kumpikin menettäneet kannatustaan lähes prosenttiyksikön edellisen HS-gallupin jälkeen.

Vihreiden kannatusnousu (13,6%) on jatkunut edelleen ja puolue on enää reilun prosenttiyksikön päässä keskustan ohittamisesta.

Vasemmistoliittoa kannatti 8,7 %, ruotsalaista kansallispuoluetta 4,3 %, kristillisdemokraatteja 4,0 % ja sinisiä 1,0 % kyselyyn vastanneista.

Muiden puolueiden yhteiskannatus oli 2,9 prosenttia.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006008574.html
 
Tässä ihan mietteitä nostava juttu...

Hoivakoteihin käytetty veroraha siirtyy rahastojen kautta sijoittajille: “Siellä on täytynyt olla taitavia kauppamiehiä”
Hoivakiinteistöihin sijoittaminen yleistyy Suomessa. Kunnille huolta aiheuttaa se, kenen omistukseen hoivakiinteistöt lopulta päätyvät.
....
Rahaston toiminta-aika on rajattu. Sen on määrä toimia maksimissaan kymmenen vuotta, jonka jälkeen se myydään eteenpäin. Rahasto voidaan esimerkiksi myydä ulkomaisille sijoittajille tai se voidaan listata pörssiin, Petteri Nurminen kertoo.

Rahastoon voi sijoittaa teoriassa kuka tahansa, mutta 100 000 euron minimisijoitus karsii käytännössä valtaosan yksityishenkilöistä pois laskuista.

https://yle.fi/uutiset/3-10655174
 
Tässä ihan mietteitä nostava juttu...

Hoivakoteihin käytetty veroraha siirtyy rahastojen kautta sijoittajille: “Siellä on täytynyt olla taitavia kauppamiehiä”
Hoivakiinteistöihin sijoittaminen yleistyy Suomessa. Kunnille huolta aiheuttaa se, kenen omistukseen hoivakiinteistöt lopulta päätyvät.
....
Rahaston toiminta-aika on rajattu. Sen on määrä toimia maksimissaan kymmenen vuotta, jonka jälkeen se myydään eteenpäin. Rahasto voidaan esimerkiksi myydä ulkomaisille sijoittajille tai se voidaan listata pörssiin, Petteri Nurminen kertoo.

Rahastoon voi sijoittaa teoriassa kuka tahansa, mutta 100 000 euron minimisijoitus karsii käytännössä valtaosan yksityishenkilöistä pois laskuista.

https://yle.fi/uutiset/3-10655174

Jutussa todetaan, että näinhän Suomen vuokra-asuntomarkkinat toimivat. Veronmaksajilta siirretään rahaa niille, joilla on kiinteistöjä.
 
Tässä tutulta suomalaiselta farmaseutilta:

1f602.png
Jännittävää elämää! Ostaako Bertta tänään verenpainelääkkeitä? Pääseekö Pertti apteekista ulos alta 100€:n .... to be continued!
 
Kansallismielisyys on nousussa Suomessa ja Euroopassa
Perussuomalaisten kannatus on Suomessa kasvanut. Euroopassakin euroskeptisille ja maahanmuuttokriittisille ryhmille povataan voittoa kevään EU-parlamenttivaaleissa.

Julkaistu: 21.2. 2:00

TUOREEN HS-kannatuskyselyn mukaan perussuomalaisten kannatuksessa on tapahtunut suurin muutos sitten tammikuussa julkaistun kyselyn. Puolueen kannatus on kasvanut 1,7 prosenttiyksikköä 11,4 prosenttiin. Perussuomalaisten vastavoimana myös vihreiden kannatus on kasvanut, mutta vähemmän.

Menettäjiä ovat päähallituspuolueet keskusta ja kokoomus. Kummallakin on pudotusta vajaa prosenttiyksikkö. Kokoomuksen kannatuksen heikkenemistä saattaa selittää puolueen kompurointi vanhuspalveluiden hoitajamitoituksessa.



Kyselyn kärkipaikkaa pitävän Sdp:n ja kakkosena olevan kokoomuksen välimatka on venähtänyt yli kahteen prosenttiyksikköön. Vastaavasti kolmantena olevan keskustan ja neljäntenä olevan vihreiden ero on supistunut runsaaseen prosenttiyksikköön.

Perussuomalaisten kannatus on nyt suurimmillaan sitten syksyn 2015, jolloin puolue ei ollut vielä jakautunut kahtia. Eniten tätä selittänevät ulkomaalaistaustaisten miesten tekemiksi epäillyt, alaikäisiin kohdistuneet seksuaalirikokset. Niistä on uutisoitu näyttävästi joulukuusta lähtien.

Kansallismielisyys – tai maahanmuuttokriittisyys – on kasvussa Suomen lisäksi muuallakin Euroopassa. Europarlamenttiin povataan historiallista muutosta.

Vuodesta 1979 lähtien kahdella ryhmittymällä, keskustaoikeistolaisella EPP:llä ja keskustavasemmistolaisella S&D:llä, on yhteensä ollut EU-parlamentissa enemmistö. Nyt enemmistö uhkaa huveta alle puoleen parlamentin paikoista. Suurimmat voittajat olisivat erilaiset euroskeptiset ja maahanmuuttovastaiset puolueet (HS 19.2.). Eurooppaan pyrkivät turvapaikanhakijat nousivat yleiseen tietoisuuteen vuosien 2014–2015 pakolaiskriisin aikana.

Ainakaan vielä EU-kriittiset ja maahanmuuttovastaiset eivät ole saaneet koottua yhteistä rintamaa. Euroskeptikkojen haaveissa sellainen kyllä on.

On sinänsä ironista, jos EU-vaaleissakin kasvaisi eniten EU-vastaisten ryhmien kannatus. Mutta onpahan unionin vastustajilla selvä kohde, jota vaaleissa vastustaa.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006008089.html
 
En tiedä onko nousussa kansallismielisyys...epäilen ettei siitä ole kysymys.

Pikemminkin siitä että yhä suurempi osa kansalaisista on saanut mittansa täyteen täydellisen holtittomasta maahanmuutopolitiikasta sekä maahanmuuttajien hyysäämisestä.

Suuri osa suomalaisista kyseenalaistaa veronmaksajien velvollisuuden kustantaa vuosikymmeniä jatkunutta vastikkeetonta sosiaaliturvan, asumistuen, sekä erilaisen muiden, jopa keinotteluun perustuvien tulonsiirtojen täysin ammattimaiseksi muuttunutta hyödyntämistä.
- samanaikaisesti joudutaan tinkimään kaikesta muusta välttämättömästä, vanhusten hoidosta, lääkäripalveluista, osittain jopa koulutuksesta jne.
- kaiken lisäksi yhteiskunnan joutilaina elättämät elintasopakolaiset syyllistyvät rikoksiin sekä kaikenlaiseen harmaaseen talouteen (saamiensa sosiaaliavusteusten ohella) jne.
- mikä pahinta näitä yhteiskunnan elättejä on koko ajan tulossa lisää käytännössä rajattomia määriä..

Suomalaisten vihervasemmistolaisten puolueiden noudattama järjetön pakolaispolitiikka vähentää jatkuvasti lisääntyvällä määrällä yhteiskunnan kykyä tuottaa palveluita. Kysymys ei ole pelkästään pakolaispolitiikasta. Ainoana ns. oikeistolaisena puolueena myös Kokoomus on lähtenyt kalastelemaan lisäkannatusta vasemmiston suunnalta. Siellä luotetaan perinteiseen asemaan ainoana oikeistopuolueena.. Toki nyt ovat hädissään ryhtyneet esittämään myös tarkennuksia pakolaisten maahanmuuttoon - Mutta tämä on jo liiankin läpinäkyvää valehtelua joka iskee entistäkin pahemmin puolueen kannatukseen..

Persuilla on nyt tilaisuutensa.. Mahdollisesti jopa nousta suurimmaksi puolueeksi. Pitää vain muistaa kertoa kansalaisille kuinka pakolaispolitiikka on samalla talouspolitiikkaa, veropolitiikkaa, ulkopolitiikaa jne. Puhumattakaan että kyseessä on myös yhteiskunnan ja kansalaisten turvallisuus. Sitä horjuttaa maahanmuuttaneiden sotarikollisten mukanaan tuoma rikollisuus, sosiaaliturvan väärinkäyttö ja harmaatalous. Toisaalta persut ovat olleet johdonmukaisia myös puolustuspolitiikan suhteen.. Venäjä ja Putin muodostaa koko ajan lisääntyvän sotilaallisen uhkan Suomelle.

Edellä mainitut ovat asioita jotka suurin osa suomalaisista tiedostaa ja ymmärtää.. Persut ovat käytännössä ainoa puolue jolla on näiden osalta riittävästi uskottavuutta kansalaisten mielissä...
 
Back
Top