Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Sen verran nopea ja yksityiskohtainen on Jungerin analyysi, ettei välttämättä perustu pelkkään omaan intuitioon. Saas nähdä.
Tai sitten koittaa vaikuttaa vanhoilla ansioillaan nyt tehtäviin valintoihin. Tiedä häntä. Eikös Junger ollut Liike Nyt :issä mukana, joskaan ei ehdoilla. Tiedä mitä peliä pelaa, mutta kokemusta miehellä toki on.
 
Se lienee varmaa että tässä tilanteessa Kokoomus voi vaatia kaikki ohjelmansa mukaiset asiat hallitusohjelmaan... ota tai jätä periaatteella.
- Rinteellä jää harkittavaksi mitä hän tekee.. voi tietenkin huudattaa Kepua..mutta ei liene uskottavaa että Sipilä taipuisi vasemmiston apupuolueeksi..

Rinnehän tässä on jäniksen selässä...hallitus pitäisi saada kasaan mahdollisimman nopeasti.. Porvaripuolella ei ole minkäänlaista kiirettä.. odotellaan kaikessa rauhassa kuinka paljon Rinne on valmis kääntämään takkiaan ja syömään lupauksiaan.
- todennäkäisesti odotellaan ja käydään muutamat äänestykset eduskunnassa hallituksen muodostajan esityksistä..

En yhtään ihmettelisi vaikka porvaripuolella haluttaisiin kuulla ja nähdä myös Halla-ahon kortit hallituksen suhteen...Ja, mahdollisesti vasta sen jälkeen on Orpon vuoro nousta hallituksen muodostajaksi..
Demareilla on 40 edustajaa, Kokkareilla 38..persut siinä välissä.. Eihän noin pienellä erolla ole merkitys. Kuka vain sopii hallituksen muodostajaksi.. Oikeistolla on paljon vahvempi poliittinen taustatuki, yhteensä 124 kansanedustajalla, 76 vihersosialistia vastaan.
Eero Heinäluoma ja Antti Rinne pyyhkivät pöytää kokkareilla v. 2011. Voi olla, että tätä ei ole unohdettu.
 
Kyllä! Näin se on.
Tosin tilastollisesti jos katsoo asiaa vaikkapa näiden ja kaksien edellisten vaalien tulosten paikkamääriä niin PS on pysynyt nyt kolmissa vaaleissa samoissa. Vihreät ovat nostaneet koko ajan paikkamääräänsä noin 5 paikkaa/vaalit. Sanoisin että jotakin on keksittävä tai vaikutusmahdollisuus jää tähän mikä se on nyt ollut jo kolmissa vaaleissa.
Kyllä vastavoima nousee kun ei haluta vihervassareita suur puolueeksi.
 
Kristilliset on pakko olla mukana varsinkin jos RKP:kin on.

Sitä mietin jos SDP ja KOK vaihtuisi johtajat löytyisikö sopu helpommin? Onko muut puolueissa pitkälti samaa mieltä vaikkei heitä ääneen hirveästi päästetä ja puoluekuri velvoittaa. Keskusta varmaankin vaihtaa johtajansa ja on oppositioissa. Tai voivathan yllättääkkin.
 
Punavihreissä on henkilöitä, jotka teknisesti ottaen eivät hyväksy kansallisvaltioita sellaisena kuin me sen käsitämme. Eli jos joku huolissaan tilanteen kehityksestä niin sangen hyvällä syyllä.
 
PS-menestys myrkkyä ilmastohaaveille

Kaikesta elämöinnistä piittaamatta kansa haluaa, että Suomi säilyy perustaltaan eurooppalaisena ja kansainvälisenä maana. Kansa on huolissaan maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan ongelmakohdista, mutta se ei todellakaan ole ainoa asia, joka tätä kansaa kiinnostaa.

Kansa vaati päättäväisempiä ilmastotoimia äänestämällä vihreitä, mutta kansa myös ilmaisi kyllästyneensä ylenpalttiseen ilmastoahdistukseen ja syyllistämislinjaan äänestämällä perussuomalaisia. Nämähän pitivät ilmastohuolia hössötyksenä ja vaativat kunnon populistin lailla, että ongelma on ratkaistava ensisijaisesti Kiinassa.

Ilmastonmuutoksen osalta kansan tahto on tässä plus-miinus-nolla. Kun perussuomalaiset ja vihreät kumosivat toisensa, vastuu lankeaa vanhoille yleispuolueille, jotka toki ovat lähempänä vihreiden ilmastonmuutoslinjaa kuin halla-aholaisia ilmastoskeptikoita.

https://www.hameensanomat.fi/uutise...osiaalidemokraattien-vaalilupauksille-711014/
Niin verotus ja bisnes ovat ilmastonmuutos keskustelun keskipisteessä. Afrikka, aasia akselilla kun saasteet on vähän toista luokkaa tänne pohjolaan verrattuna.
 
Tällainen rohkea ajatus: välttämättä hallitusneuvotteluista ei tule hirvittävän vaikeita.

Tälle olisi kolme perustetta.
  1. Kaikki tietävät ja ymmärtävät, että tämä vaalitulos vaatii kaikilta puolueilta kompromisseja, jos hallitukseen halutaan. Ja myös kaikkien puolueiden äänestäjät varmastikin ymmärtävät tämän asian. Omia äänestäjiä ei siis välttämättä tarvitse pelätä tässä suhteessa.
  2. Ilmeisesti kaikki puolueet ovat halukkaita hallitukseen. Tässä on suuri ero verrattuna esim. 2011 vaaleihin, joissa PS sai jytkyn, mutta Soini kieltäytyi hallitusvastuusta, koska tiesi, ettei PS ollut siihen valmis (mikä osoittautuikin varmasti viisaaksi myös jälkikäteen arvioituna) ja vastaavasti Keskusta oli kärsinyt suuren vaalitappion ja oli halukas jäämään oppositioon. Vaihtoehdoksi jäi vain six-päk.
  3. Koska mahdollisia hallituskokoonpanoja on nyt niin monta erilaista, ei synny lukkiutunutta tilannetta, ei ole pakko synnyttää jotain tiettyä kombinaatiota, ja tämä myös edistää puolueiden kompromissihalukkuutta. Kaikki tietävät, että jos he eivät suostu kompromissiin, niin jokin toinen kompromissi kyllä syntyy.
 
Hallitusneuvottelut käyty jo viime syksynä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006072619.html
Rinne: Hallitus on ennakoitua helpompi saada kokoon – perusteena ”neuvottelijan vainu”
Julkaistu: 15.4. 14:53

Puolueiden puheenjohtajat ovat Rinteen mukaan käyneet keskusteluja jo ennen vaaleja.
Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että uusi hallitus on helpompi saada kokoon kuin on ennakoitu. Hän perustelee johtopäätöstä "neuvottelijan vainullaan".

Rinne sanoo, että poliittista tahtoa voi löytyä hallituksen muodostamiseksi. Puolueiden puheenjohtajat ovat hänen mukaansa käyneet keskusteluja jo ennen vaaleja, missä asennossa lähdetään liikkeelle vaalien jälkeen.

Rinne kertoo myös, että puolueet ovat käyneet keskusteluja jo viime syksystä lähtien, miten heinäkuun alussa alkava EU:n puheenjohtajakausi hoidetaan.
STT
 
https://yle.fi/uutiset/3-10736184

Eduskunnasta pudonneen sinisten ryhmäjohtaja Simon Elo: "Tässähän on ihan vaalivoittajan olo"

klo 13:21: Media tapasi sinisten puoluejohtoa hetki sitten. Salamavalot räpsyivät, kun eduskunnasta ryminällä tipahtaneen sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo astui toimittajien eteen.

- Tässähän on ihan vaalivoittajan olo, kun tullaan näin haastattelemaan. Menen kohta puoluehallituksen kokoukseen, mutta lyhyesti voin vastata kysymyksiin, Simon Elo sanoi toimittajille.

Ylen toimittaja Ari Mölsä kysyi Elolta, onko vaalitulos maailmanloppu?

- No jos tämä olisi 32-vuotiaalle maailmanloppu, niin julma maailma olisi. Elämä jatkuu, mutta tottakai tämä oli suuri pettymys. Olisimme odottaneet parempaa tulosta. Taisi olla niin, että näissä vaaleissa puoluekanta merkitsi enemmän, mitä olisi odottanut. Eli henkilökohtaiset saavutukset hallituksessa tai politiikassa eivät vetäneet niin hyvin kuin olisi odottanut, Elo sanoi.

Elostelijakin tunnustautuu vaalivoittajaksi. Aktiivimalli tosiaan puree!
 
Ihan hyvin Muhonen on jäljillä Keskustan tilannetta analysoidessaan. Virheistä pitäisi oppia, mutta ei se aina niin mene elävässä elämässä.



https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006072635.html

Mielenkiintoinen heitto tuossa jutussa. Että Sipilä jättäytyisi nyt hetimiten sivuun. Tämän jälkeen valittaisiin väliaikainen pj tai joku hallitusneuvottelija. Voisi mahdollistaa kepun "paluun juurilleen." Toisin sanoen kohti punamultaa.
 
Mielenkiintoinen heitto tuossa jutussa. Että Sipilä jättäytyisi nyt hetimiten sivuun. Tämän jälkeen valittaisiin väliaikainen pj tai joku hallitusneuvottelija. Voisi mahdollistaa kepun "paluun juurilleen." Toisin sanoen kohti punamultaa.

Sipilä itse sanoi aiemmin, että "sellaisella 14,1% kannatuksella häntä ei Vantaalla näy". Eli seuraavassa puoluejohtajan valinnan kokouksessa. Eli ei se vaihto ihan niin epätodennäköinen ole "tulos tai ulos" mieheltä.
 
Back
Top