Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Persut ovat olleet iso puolue nyt kolme eduskuntakautta; tulokset: 19, 17, 17 pronsenttia.

Viimeisimmästä eduskuntakaudesta räksytettiin lähes kaksi vuotta oppositiossa, eikä se tunnu näkyvän juurikaan tuloksissa. Katto saavutettu? Mitä saavutetaan jos jäädään taas 4 vuodeksi oppositioon ja äänestystulos taas samaa luokkaa? Ja vaikka päästään isoimman puolueen asemaan jos muut eivät halua leikkiä samassa hallituksessa?

Riippuu miten laskee tuon vaalituloksen. Jos vertaa edellisiin eduskuntavaaleihin, niin tuli vain yksi paikka lisää, mikä ei oppositiopuolueellee tietysti kovin hyvin ole. Jos taasen vertaa todelliseen eduskuntaryhmän kokoon, niin lisäpaikkoja tuli 22, mikä on erittäin hyvä tulos 2017 puoluekokouksen hajaantumisen huomioonottaen.
 
Last edited by a moderator:
No niin. Mediapelin syytä taas kaikki. :LOL: Väyrysen ego on jotain ihan käsittämätöntä. Ei vaan tajua että on menneisyyden mies. Blogissaankin jaarittelee ummet ja lammet 70 -ja 80-lukujen tekemisistään.

 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Venäjä-trollin mielestä eliitti huijasi ääntenlaskussa. Omalla äänestyspisteellä ei oltu laskettu yhtään ääntä SKE:lle, ei edes äidin antamaa :ROFLMAO::ROFLMAO:
 
https://www.is.fi/jaakiekko/art-2000006072511.html
Eduskuntaan nousi viisi rikostuomion saanutta

Julkaistu: 15.4. 12:45

Viidellä eduskuntaan nousseella uudella kansanedustajalla on tuore sakkotuomio rikoksesta. He ovat kaikki perussuomalaisia.
Eduskuntaan valittiin sunnuntaina 83 uutta kansanedustajaa. Heistä viisi on saanut rikostuomion vuosina 2012–2019. Tieto pohjautuu Iltalehden selvitykseen.

Kaikki hiljattain rikoksesta tuomitut uudet kansanedustajat edustavat perussuomalaisia.

Nyrkillä päähän
Vaasalainen rakennusmies Jukka Mäkynen, 57, keräsi 3 862 ääntä. Kamppailulajeja harrastava Mäkynen sai 2017 tuomion pahoinpitelystä.

Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan Mäkynen löi miestä nyrkillä kasvoihin ravintolassa Vaasassa lokakuussa 2015. Uhri kaatui ja menetti tajuntansa ja sai muun muassa murtuman ohimoon.

Uhrin mukaan Mäkynen löi häntä nyrkillä sen jälkeen, kun uhri oli kertonut puoluekannastaan.

Myös uhri oli syytteessä Mäkysen pahoinpitelystä, mutta tämä syyte kaatui.

Mäkynen tuomittiin 50 päiväsakkoon, josta hänen tuloillaan tuli 1 300 euroa maksettavaa. Lisäksi hänen oli korvattava uhrille lähes 1 700 euroa muun muassa kivusta, särystä, vaatteista ja hoitokuluista.


Herjaavia väitteitä
Perussuomalaisten puheenjohtaja ja koko Suomen ääniharava Jussi Halla-aho sai 2012 korkeimmassa oikeudessa tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Korkeimman oikeuden mukaan Halla-ahon blogikirjoitus kesällä 2008 sisälsi islaminuskosta herjaavia ja häpäiseviä väitteitä. Kirjoituksessa loukattiin KKO:n mukaan myös somaleja.

KKO:n mukaan Halla-ahon islaminuskoa koskevat väitteet olivat sisällöltään ja ilmaisutavaltaan herjaavia ja häpäiseviä.

– Kuten käräjä- ja hovioikeus totesivat, Halla-ahon katsottiin toimineen loukkaamistarkoituksessa, mitä uskonrauhan rikkomista koskeva säännös edellyttää. Halla-aholla olisi halutessaan ollut mahdollisuus esittää arvostelunsa ilman islamin pyhinä pitämien arvojen häpäisemistä, kerrotaan tuomion selosteessa.

Korkein oikeus määräsi Halla-ahon poistamaan osia blogikirjoituksestaan ja maksamaan 50 päiväsakkoa.


Solvaavia kirjoituksia
Perussuomalaisten oululainen kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkynen keräsi Oulun vaalipiirissä neljänneksi eniten ääniä kaikista ehdokkaista, 9 263. Hän sai 2017 tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Tynkkynen kirjoitti Facebookissa muun muassa, että ”islam pitää kitkeä Suomesta”. Hän kirjoitti myös, että mitä vähemmän Suomessa on muslimeja, sitä turvallisempaa on.

Oulun käräjäoikeus piti kirjoituksia panettelevina, solvaavina ja osin uhkaavina. Oikeuden mukaan Tynkkynen olisi pystynyt esittämään mielipiteensä ilman muslimeita panettelevaa ja solvaavaa yleistystä. Tynkkysen kirjoitusten katsottiin täyttävän rikoksen tunnusmerkistön eikä nauttivan sananvapauden suojaa.

Kirjoituksissaan Tynkkynen lisäksi kutsui islamin profeetta Muhammadia”pedofiiliprofeetaksi”.

Oikeuden mukaan Tynkkynen häpäisi julkisessa Facebook-kirjoituksessaan muslimien pyhinä pitämiä kohteita tavalla, joka oli omiaan herättämään ja vahvistamaan uskonnollista suvaitsemattomuutta ja ennakkoluuloja. Tynkkysen kirjoituksen katsottiin siis täyttävän näiltäkin osin rikoksen tunnusmerkistön.

Tynkkynen sai 50 päiväsakkoa, josta tulee maksettavaa yhteensä 300 euroa.


Ylinopeutta
Entinen kyläkauppias Jussi Wihonen keräsi 5 740 ääntä Savo-Karjalan vaalipiirissä. Hänet tuomittiin sakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 2014.

Wihonen kuljetti henkilöautoa 72 kilometrin tuntinopeudella alueella, jossa nopeusrajoitus oli 50 kilometriä tunnissa. Hänet tuomittiin 12 päiväsakkoon, josta maksettavaa tuli 696 euroa.



Uhkaus SPR:lle
Yrittäjä ja entinen voimanostaja Ano Turtiainen keräsi 3 265 ääntä Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Hänet tuomittiin viime syksynä sakkoihin julkisesta kehottamisesta rikokseen.

Turtiainen kehui 2015 Facebookissa vastaanottokeskuksien ”eliminointitehtäviin” ja ”tuhoamiseen” osallistuneita.

– Onko nyt aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin, joista sen toimia johdetaan. Tästä jakamastani artikkelista selviää pahin vihollisemme (SPR) joka hurraa yksittäisen kansalaisen pelolle, Turtiainen kirjoitti.

Etelä-Savon käräjäoikeus totesi, että ”Turtiaisen kirjoitus sisältää kehotuksen kohdistaa tuhoamis- ja eliminointitoimia eli ainakin omaisuusrikoksia Suomen Punaisen Ristin erilaisiin toimipisteisiin.”

Turtiainen tuomittiin 50 päiväsakkoon, josta hänelle kertyi maksettavaa 300 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Sitä käsitellään toukokuussa Itä-Suomen hovioikeudessa.


Muita tuomioita
Eduskunnassa on lisäksi muitakin rikoksesta tuomittuja, jotka pitivät paikkansa.

Antti Kaikkonen (kesk) sai 2013 viiden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen luottamusaseman väärinkäytöstä. Tuomio liittyi Kaikkosen rooliin Nuorisosäätiön vaalirahajutussa.

Teuvo Hakkarainen (ps) on tuomittu sakkoihin sekä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan että pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Vaalien suurimman puolueen Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sai viime vuonna sakot työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta.

Mikko Marttinen

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006072383.html
 
Mitä luulette tuon vaalituloksen tarkoittavan Suomen ja Yhdysvaltojen hyvin kehittyneille suhteille? Voi olla, että vähän tulee vettä niskaan.

Tässä suhteessa voi tulla pahaa jälkeä. Ulkomaisissa harjoituksissa ollaan oltu hyvin vauhdissa ja saatu kotiinkin isoja ulkomaisia harjoituksia. Sääli olisi jos puolustusministeri olisi joku Tuomiojan kaltainen kaveri. Jännitettä toisi varmasti uusien hävittäjien hankkimiseen. Tähän päälle mahdollinen talouden hidastuminen tai pahempi sakkaaminen. Menisi sanoinkuvaamaton määrä tehtyä työtä ja suhteita mahdollisesti suvanto vaiheeseen tai karille.
 
Viimeksi muokattu:
Jos taasen vertaa todelliseen eduskuntaryhmän kokoon, niin lisäpaikkoja tuli 22, mikä taasen on erittäin hyvä tulos 2017 puoluekokouksen hajaantumisen huomioonottaen.

(SIN+PS)-"puolue" sai yhden lisäpaikan. Siksi puhun kannattajakatosta ja siksi pohdin ääneen, että onko liiallinen tinkimättömyys ydinasioista kannattavaa, eli saavutetaanko sillä mitään. Muut puolueet ovat takuulla huomanneet, että kannatus on jämähtänyt 18% tuntumaan, mikä ei välttämättä kannusta siihen, että PS:n maahanmuutto-ohjelma tai sen osaset alkaisivat siirtymään toisiin puolueisiin.
 
  • Tykkää
Reactions: Sir
Montakohan paikkaa PS:llä jäi saamatta, kun Tähtiliike, Suomen Kansa Ensin, Sininen Tulevaisuus,Kansalaispuolue, jne... veivät kansallismielisiltä ääniä, jotka eivät sitten loppujen lopuksi pystyneet materialisoitumaan paikoiksi eduskunnassa. Veikkaan, että muutama.
 
Urpilainenkin olisi tuon rinnalla ihan helppo nakki, mutta eiköhän tuostakin jotenkin selvitä...ihan välttämättä ei tarvitse odottaa edes neljää vuotta.
Urpilainen oli liian fiksu. Kantoi huolta valtiontaloudesta, kuunteli muita puolueita ja pisti herratkin ruotuun ay ja muista rahakytköistä huolimatta ja sehän ei SDP:ssä käy laatuun.
 
SDP:n ex-puoluesihteeri Mikael Jungner ennustaa:


”Pohja on 116-paikkainen hallitus, jossa istuvat sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Tuohon hallituspohjaan päästään nopeasti poissuljennan kautta. Hallituksen muodostajan kysymyksissä tulee olemaan poikkeuksellisen paljon arvopohjaisia kysymyksiä. Rinne kertoo vapun jälkeen, että kokoomuksen kanssa ei onnistu, koska kokoomuksella on liian kovat talousarvot. Perussuomalaisilla puolestaan on ylipäätään liian kovat arvot ja kristillisillä liian kovat seksuaaliseen tasa-arvoon liittyvät arvot”

”Uuden hallituksen koossa pitävät arvot tulevat olemaan ihmisestä väittäminen ja koko Suomen pärjääminen. Tuossa punavihreät löytävät nopeasti yhteisen sävelen alkiolaisuuden kanssa. Juha Sipilä kertoo, että keskusta asettaa aina isänmaan edun puolueen edun edelle ja on siksi valmis yhteistyöhön rökäletappiosta huolimatta. Hän itse jättäytyy kuitenkin hallituksesta pois, kuten Lipponen aikoinaan”

”Suomalaisten sydämiä tavoitellaan ennakkoluulottomilla ministerivalinnoilla. Paikat jakautuvat suosimalla porvaripuolueita, sdp (5), keskusta (5), Vihreät (4), Vasemmisto (2) ja RKP (2). Mukana on avainpaikoilla yrittäjyyttä ymmärtävät Matti Vanhanen (VM) ja Ville Skinnari (TEM). Nuorehkoja naisia nähdään ministereinä enemmän kuin koskaan: Annika Saarikko, Eeva Kalli, Sanna Marin, Maria Ohisalo ja Li Andersson kärkiniminä. Ensimmäistä kertaa Suomen historiassa enemmistö ministereistä on naisia. Tuon kaiken kruunaa komissaariksi nimitettävä Jutta Urpilainen. Helsingistä ja Uudeltamaalta on poikkeuksellisen vähän ministereitä”
 
SDP:n ex-puoluesihteeri Mikael Jungner ennustaa:


”Pohja on 116-paikkainen hallitus, jossa istuvat sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Tuohon hallituspohjaan päästään nopeasti poissuljennan kautta. Hallituksen muodostajan kysymyksissä tulee olemaan poikkeuksellisen paljon arvopohjaisia kysymyksiä. Rinne kertoo vapun jälkeen, että kokoomuksen kanssa ei onnistu, koska kokoomuksella on liian kovat talousarvot. Perussuomalaisilla puolestaan on ylipäätään liian kovat arvot ja kristillisillä liian kovat seksuaaliseen tasa-arvoon liittyvät arvot”

”Uuden hallituksen koossa pitävät arvot tulevat olemaan ihmisestä väittäminen ja koko Suomen pärjääminen. Tuossa punavihreät löytävät nopeasti yhteisen sävelen alkiolaisuuden kanssa. Juha Sipilä kertoo, että keskusta asettaa aina isänmaan edun puolueen edun edelle ja on siksi valmis yhteistyöhön rökäletappiosta huolimatta. Hän itse jättäytyy kuitenkin hallituksesta pois, kuten Lipponen aikoinaan”

”Suomalaisten sydämiä tavoitellaan ennakkoluulottomilla ministerivalinnoilla. Paikat jakautuvat suosimalla porvaripuolueita, sdp (5), keskusta (5), Vihreät (4), Vasemmisto (2) ja RKP (2). Mukana on avainpaikoilla yrittäjyyttä ymmärtävät Matti Vanhanen (VM) ja Ville Skinnari (TEM). Nuorehkoja naisia nähdään ministereinä enemmän kuin koskaan: Annika Saarikko, Eeva Kalli, Sanna Marin, Maria Ohisalo ja Li Andersson kärkiniminä. Ensimmäistä kertaa Suomen historiassa enemmistö ministereistä on naisia. Tuon kaiken kruunaa komissaariksi nimitettävä Jutta Urpilainen. Helsingistä ja Uudeltamaalta on poikkeuksellisen vähän ministereitä”
Olisi se hauskaa kuunnella, kun Orpo huutelisi arvopohjasta oppositiossa Halla-ahon kanssa..
 
Montakohan paikkaa PS:llä jäi saamatta, kun Tähtiliike, Suomen Kansa Ensin, Sininen Tulevaisuus,Kansalaispuolue, jne... veivät kansallismielisiltä ääniä, jotka eivät sitten loppujen lopuksi pystyneet materialisoitumaan paikoiksi eduskunnassa. Veikkaan, että muutama.

Epäilemättä ääniä jäi saamatta, mutta sama koskee SDP:tä. Vihreät vei varmasti paljon, ja varmaankin myös osa noista yllä mainituista. Etenkin PS on vienyt SDP:ltä ääniä, joten ei kai tässä voi valittaa.
 
(SIN+PS)-"puolue" sai yhden lisäpaikan. Siksi puhun kannattajakatosta ja siksi pohdin ääneen, että onko liiallinen tinkimättömyys ydinasioista kannattavaa, eli saavutetaanko sillä mitään. Muut puolueet ovat takuulla huomanneet, että kannatus on jämähtänyt 18% tuntumaan, mikä ei välttämättä kannusta siihen, että PS:n maahanmuutto-ohjelma tai sen osaset alkaisivat siirtymään toisiin puolueisiin.
Tuskin on katto saavutettu, mutta se taitaa tällä jaolla kaikilla puolueilla olla vain reilussa kahdessakymmenessä prosentissa. Esimerkiksi uusi terrori-isku nostanee kattoa ja sellainen tullaan saamaan, niin nähtäväksi jää kuinka paljon ja kuinka pysyvästi se vaikuttaa.
 
SDP:n ex-puoluesihteeri Mikael Jungner ennustaa:


”Pohja on 116-paikkainen hallitus, jossa istuvat sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp.

Tuo hallituspohja saattaisi olla sellainen jolla syntyy kauaskantoisia ja vaikeasti korjattavia puolustus- ja turvallisuuspoliittisesti haitallisia ratkaisuja.
Toki Kesk ja RKP edustavat tässä suhteessa parempaa linjaa, mutta erityisesti SDP:n nykylinja höystettynä Vasemmistoliiton linjalla on äkkiä sekä hävittäjähankinnan että kansainvälisen yhteistyön kannalta erittäin hankala.
Hävittäjähankinta on kauaskantoinen ja moniulotteinen päätös. Kanssinvälinen sotilasyhteistyö taas on meille monin tavoin hyvin tärkeätä nykymaailmassa. Kumpaakaan ei auttaisi sössiä.
 
SDP:n ex-puoluesihteeri Mikael Jungner ennustaa:


”Pohja on 116-paikkainen hallitus, jossa istuvat sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Tuohon hallituspohjaan päästään nopeasti poissuljennan kautta. Hallituksen muodostajan kysymyksissä tulee olemaan poikkeuksellisen paljon arvopohjaisia kysymyksiä. Rinne kertoo vapun jälkeen, että kokoomuksen kanssa ei onnistu, koska kokoomuksella on liian kovat talousarvot. Perussuomalaisilla puolestaan on ylipäätään liian kovat arvot ja kristillisillä liian kovat seksuaaliseen tasa-arvoon liittyvät arvot”

”Uuden hallituksen koossa pitävät arvot tulevat olemaan ihmisestä väittäminen ja koko Suomen pärjääminen. Tuossa punavihreät löytävät nopeasti yhteisen sävelen alkiolaisuuden kanssa. Juha Sipilä kertoo, että keskusta asettaa aina isänmaan edun puolueen edun edelle ja on siksi valmis yhteistyöhön rökäletappiosta huolimatta. Hän itse jättäytyy kuitenkin hallituksesta pois, kuten Lipponen aikoinaan”

”Suomalaisten sydämiä tavoitellaan ennakkoluulottomilla ministerivalinnoilla. Paikat jakautuvat suosimalla porvaripuolueita, sdp (5), keskusta (5), Vihreät (4), Vasemmisto (2) ja RKP (2). Mukana on avainpaikoilla yrittäjyyttä ymmärtävät Matti Vanhanen (VM) ja Ville Skinnari (TEM). Nuorehkoja naisia nähdään ministereinä enemmän kuin koskaan: Annika Saarikko, Eeva Kalli, Sanna Marin, Maria Ohisalo ja Li Andersson kärkiniminä. Ensimmäistä kertaa Suomen historiassa enemmistö ministereistä on naisia. Tuon kaiken kruunaa komissaariksi nimitettävä Jutta Urpilainen. Helsingistä ja Uudeltamaalta on poikkeuksellisen vähän ministereitä”

Olen pöyristynyt. Tärisen ja voin pahoin.

Tuo kuulostaa kyllä haitalliselta jos ei tuhoisalta. Hyvästi korvetit ja häivehävittäjät. Tervetuloa lähi-itä ja Afrikka. Veroja voidaan aina nostaa ja laskea, mutta jotkut asiat päätetään peruuttamattomasti vain kerran ja niiden valintojen kanssa eletään pitkään tai jopa hetkestä ikuisuuteen...
 
Tuskin on katto saavutettu, mutta se taitaa tällä jaolla kaikilla puolueilla olla vain reilussa kahdessakymmenessä prosentissa. Esimerkiksi uusi terrori-isku nostanee kattoa ja sellainen tullaan saamaan, niin nähtäväksi jää kuinka paljon ja kuinka pysyvästi se vaikuttaa.

Jos pelkällä maahanmuutto teemalla mennään niin ei varmasti yli 20% mennä. Jollei sitten ala samanlainen meno kuin Ruotsissa. Talouteen joinakin parannuksina olisi maahanmuuton kaitseminen normaaleihin uomiin nyt ja tulevaisuudessa. Kehitysavun leikkaaminen ja YLEn saaman rahoituksen leikkaaminen. Kai noista sen 2-3miljardia saisi muttei sillä oikeita rakenteellisia ongelmia ratkaista. Ne ovat ja pysyvät niin kauan kunnes niille jotain tehdään oikeasti. Tuntuu vain, ettei välttämättä ole haluja hirveästi, kun vielä hyvin menee. Mutta mitäs sitten jos maahanmuutto kaikissa muodoissaan saadaan hoidettua säädyllisille raiteille? Sitten on mielenkiintoisempaa aikaa.
 
Tuo hallituspohja saattaisi olla sellainen jolla syntyy kauaskantoisia ja vaikeasti korjattavia puolustus- ja turvallisuuspoliittisesti haitallisia ratkaisuja.
Toki Kesk ja RKP edustavat tässä suhteessa parempaa linjaa, mutta erityisesti SDP:n nykylinja höystettynä Vasemmistoliiton linjalla on äkkiä sekä hävittäjähankinnan että kansainvälisen yhteistyön kannalta erittäin hankala.
Hävittäjähankinta on kauaskantoinen ja moniulotteinen päätös. Kanssinvälinen sotilasyhteistyö taas on meille monin tavoin hyvin tärkeätä nykymaailmassa. Kumpaakaan ei auttaisi sössiä.

Aivan. Todella pelottava yhdistelmä. SDP:n tuomiojalaiset ulkopolitiikkaa muodostamassa yhdessä vihreiden ja vasureiden feministien kanssa. Sotilassuhteet Yhdysvaltoihin menevät jäihin. NATO-yhteistyötä ajetaan alas tai vähintään supistetaan.
 
Taitaa olla syytä perustaa tännekin jonkinlainen terapia ja tukiryhmä.
pic_5_855520_k855524_1200.jpg

MEILLÄ TAITAA OLLA SAMA SUUNTA
 
Sen verran nopea ja yksityiskohtainen on Jungerin analyysi, ettei välttämättä perustu pelkkään omaan intuitioon. Saas nähdä.
No, tiedä häntä..
SDP:n ja Kokoomuksen suurin vääntö liittyy talouspolitiikkaan.
Nyt on jo kahdesta suusta kuultu Kokoomuksen suunnasta että "kyllä siitä sopuun päästään" (Lepomäki ja Häkkänen).
Veikkaan että Jungerin, ex-demarin ja käytännössä ex-poliitikon, päätelmällä on kuitenkin vähemmän perusteita kuin kahden tällä hetkellä Kokoomuksen sisäpiiriin kuuluvan ajatuksilla.
 
Back
Top