Eduskuntavaalit 2019

Näin siinä tulee käymään, veikkaan.
Maahanmuuttopolitiikka on monille PS:n äämestäjille avainkysymys - ja se sama asia on käytännössä kaikille muille puolueille ja äänestäjilleen se mikä eniten tökkii ja josta tuskin ollaan valmiita joustamaan.
Helvetin urpot sotkevat maahanmuuttoon vielä työperäisen maahanmuuton. Nykymaahanmuuttosysteemi on rakennettu on itäpainotteisesti. Jos on työvoimapulaa niin rahalla saa aina.
 
Tämä vaalitulos antaa myös hyvän signaalin siitä, että PS on oikeasti se kanava, jota kautta voi ehkä kenties vaikuttaa.
Tarkoitan lähinnä näitä kaikkein tiukimman linjan väen ehdokkaiden umpisurkeata(odotettua) tulosta. Se on yksi vaalin parasta antia, kun jokin Ilja Janitskin, MDW ja muut öyhöt jäivät lähinnä nollille.
Kyllä! Näin se on.
Tosin tilastollisesti jos katsoo asiaa vaikkapa näiden ja kaksien edellisten vaalien tulosten paikkamääriä niin PS on pysynyt nyt kolmissa vaaleissa samoissa. Vihreät ovat nostaneet koko ajan paikkamääräänsä noin 5 paikkaa/vaalit. Sanoisin että jotakin on keksittävä tai vaikutusmahdollisuus jää tähän mikä se on nyt ollut jo kolmissa vaaleissa.
 
Toreilla rähiseminen ei toimi.

https://pt-media.org/2019/04/15/miten-kavi-vaaleissa-meniko-omasta-mielesta-hyvin/
Miten kävi vaaleissa, menikö omasta mielestä hyvin?
15/04/2019Etusivu / Kolumni / Uncategorized3 kommenttiaartikkeliin Miten kävi vaaleissa, menikö omasta mielestä hyvin?


Kuvakaappaus 2019-04-15 10-56-53.png
Meillä äänestettiin näin.Vaalien jälkeen ei kannata kokea vaaliahdistusta. Kaikki jatkuu ennallaan kuten tähänkin asti. Katastrofia ei ole odotettavissa eikä kukaan ei edes huomaa, että hallitus vaihtuu.
Ministerien nimet vaihtuvat, mutta muuten sama meno jatkuu. Tilanne on nyt aivan sama kuin se oli viime vaalien jälkeen. Tai sitä edellisten. Tai sitä edellisten. Tai sitä edellisten. Keskusta saattoi tippua, mutta mitä sitten. Siellä on Kokoomus ja SDP, jotka ovat aivan samanlaisia puolueita. Joukossa tietenkin Perussuomalaiset, jotka hieman poikkeavat tästä valtavirtajoukosta.
Moni ihmettelee miksi Suomen Kansa Ensin ei saanut jytkyä. Ne, jotka ovat seuranneet tapahtumia ovat ymmärtäneet, että SKE:lle ei yksinkertaisesti ole edes ollut mitään tilausta. SKE:n ”suosio”, esim Youtuben katselukerrat, perustuvat pelkästään siihen, että heidän vaalivalmistautuminen on ollut kuin tv-sarja, johon on jäänyt koukkuun.
Jos vertaa vaalikamppanjoita sellaisiin jättimenestyjiin, kuten Perussuomalaisten Mauri Peltokankaaseen (13 101 ääntä) tai Juha Mäenpäähän (6 910 ääntä), niin SKE:n vaalikamppanja poikkesi perustavanlaatuisesti näistä.
Peltokankaan ja Mäenpään vaalitilaisuudet olivat rauhallisia, mutta siellä puhuttiin kovaa asiaa. Ehdokkailla oli hetki aikaa jokaiselle äänestäjälle vaihtaa heidän kanssaan muutama sana. Kun taas SKE:n vaalitilaisuudet olivat yhtä kaaosta eikä siellä puhuttu asiaa. Kun Peltokankaan ja Mäenpään tilaisuuksissa oli hyvä ns, FLOW, niin SKE:n tilaisuuksissa flow oli kyllä niin päinvastainen kuin vain voi olla.
Kun SKE:n tilaisuuksissa keskityttiin haukkumaan poliiseja ja yleisöä, vaatien itselleen ”omaa aluetta” torilta niin Peltokangas ja Mäenpää menivät yleisön joukkoon ja keskustelivat ihmisten kanssa. He eivät haukkuneet mahdollisille äänestäjilleen poliisia. He eivät haukkuneet ihmisiä päin naamaa suvakkinatopedottajiksi, vaikka nämä saattoivat olla eri mieltä asioista. Asioista pyrittiin keskustelemaan. Ei kinastelemaan.
56857740_1314533665361957_2494479609236553728_n
Verratkaapa vaikka Junes Lokan ja Tiina Wiikin viikonlopun tapahtumaa Oulussa kaikkiin SKE-tilaisuuksiin. Ouluun hankittiin alpakoita ja tapahtumasta tehtiin lapsiystävällinen. Junes, vanha rääväsuu, jopa itse sanoin livessä kuulijoille, että puheet pitää nyt virittää lapsiystävälliselle tasolle jos kerran aiotaan pitää lapsiystävällinen tilaisuus.


Kuvakaappaus 2019-04-15 11-08-01
Sen sijaan SKE-tilaisuuksissa Helsingissä alettiin tappelemaan nuorison kanssa. Ei voisi kuvitellakaan, että Peltokangas ja Mäenpää ajautuisivat tappeluun nuorison kanssa omissa vaalitilaisuuksissaan. Vaikka molemmat ovat välillä hyvinkin jyrkkiä ajatuksiltaan.
Muissa tapahtumissa SKE-ehdokkaat kulkivat selfiekepit ojossa kilpailevien puolueiden vaaliteltoille pilkkaamaan kanssaehdokkaita. Heille vittuiltiin halveksivaan sävyyn. Jos nämä kehtasivat kyseenalaistaa naaman eteen tuodun kameran, alkoi hirvittävä räksytys miten tässä nyt taas rajoitetaan sananvapautta.
Koko SKE-vaalikamppanja perustui oikeastaan yhteen asiaan. Uhriutumiseen. Perusajatus oli se, että koko ajan joku jossain vainoaa. Poliisi, kaupunki, kuka milloinkin oli rajoittamassa sananvapautta.
Jos minä olisin äänestäjä, niin haluaisin kuunnella tolkullisia juttuja siitä, miten tavallisten ihmisten oloja voidaan parantaa. Sairaanhoidosta, eläkkeistä ja sen sellaisista perusasioista. En haluaisi kuunnella megafoniin huutavaa aikuista miestä, joka uhriutuu miten poliisi ei suojele herra isoherraa, toisaalta miten poliisi vainoaa.
Tässä on se ero.
Politiikoksi ei pääse haukkumalla äänestäjiä tyhmiksi ja ja pitämällä itseään pikkuisen parempana. Ja lörpöttelemällä lennokkaita juttuja triplakansanmurhista, siionistien natopedottajista tai homosaatioista. Politiikoksi ei pääse kun kulkee torilla selfiekepin kanssa ivaamassa ihmisiä. Eikä juoksemalla pitkin toria poliisin perässä huutamassa miten se on politisoinut ja seuraavalla nurkalla vaatimassa siltä suojelua.
Jos puolueen äänimäärät ovat väliltä 10-300 niin silloin kannattaa miettiä vaalistrategia uudestaan.
 
Väärin. Useimmat puolueet ovat valmiit tiukentamaan maahantulijoiden kriteerejä tai huolenpitoa. Se on helppo saada läpi ja on syytäkin tehdä korjausliike.

Ei ole väärin - koska kyse on arvoista, ei käytännön toteutuksesta.
Tämä (maahanmuuttopolitiikka) on iso arvokysymys. Sanoisin että jopa ainoa todellinen arvokysymys. En usko että siinä päästään sopuun ilman että PS:n kannatus kärsii merkittävästi.
Tässä maksellaan nähdäkseni aiempien vuosien öyhöttäjien silkan rasismin luomien mielikuvien hintaa. Se on toki nyttemmin siistiytynyt se asia, mutta puheenjohtajaa myöten historiasta löytyy tuomioita siltä saralta.
 
Veikkaan että SDP ja Kokoomus löytävät lopulta yhteisen sävelen. Ay-liitoissa ollaan tyytyväisiä kun oma mies saadaan pääministeriksi, Etelärannan ja Hakaniemen kabineteissa on varmasti jo käyty peitsenväännöt suurimmista suuntakuvioista. Demarit ovat valmiita joustamaan, kunhan kolmikanta kirjataan hallitusohjelmaan.
 
Itseäni lämmittävät ehkä eniten nämä "En ehtinyt siivota työhuonettani pylvästalossa"-veijarit. Kuinka jumalauta ylimielinen voi äänestyksessä paikkansa saanut ihminen olla jos ei ennen vaaleja putsaa pöytäänsä?
 
Viimeksi muokattu:
Tässä muutamia vaihtoehtoja...
29227
 
  • Tykkää
Reactions: Sir
Kunpa nostaisikin. Mutta eiköhän se sama vuosia jyllännyt ääriliberaalilinja porskuta jatkossakin. Tarkoittaa kokkareiden osalta sitten sitä, että äänestäjäpooli vuotaa PS:n suuntaan kun muita vaihtoehtoja ei nuiville juuri ole.
Tämä on merkillistä. Ei tarvitsisi kuin siteerata TP Niinistön sanomisia. Olisi aika leveät hartiat, joihin nojata...
 
Veikkaan että SDP ja Kokoomus löytävät lopulta yhteisen sävelen. Ay-liitoissa ollaan tyytyväisiä kun oma mies saadaan pääministeriksi, Etelärannan ja Hakaniemen kabineteissa on varmasti jo käyty peitsenväännöt suurimmista suuntakuvioista. Demarit ovat valmiita joustamaan, kunhan kolmikanta kirjataan hallitusohjelmaan.
Tuo on mahdollista mutta hallituksen sisäiset ristiriidat ovat vain aikamoisia. Tuolla pitäisi neljä vuotta pärjätä ja vieläpä todennäköisesti taantuma aikana. Aika vaikea paikka joka kyllä ainakin varmasti kokoomuksessa tiedostetaan. Kuten olen kirjoittanut niin vasemmistoliitto on vähintäänkin ongelmallinen hallituskumppani eikä vihreätkään kylmäksi jätä vaikka näitä kokoomuksen puisto-osastoksi onkin tituleerattu. Vihreillä on aika paljon uutta verta ja toisaalta siellä ei välttämättä tietyissä asiossa sitä neuvotteluvaraa kamalan paljon löydy. Kipukysymyksiä on paljon ratkaistavaksi.

Kyllä oma veikkaus on, että demarit ja keskusta löytää itsensä nopeammin mitä demarit ja kokoomus. Kysymys on siitä, haluaako keskusta lähteä mahdollisesti ottamaan kannatuksesta vielä enemmän takkiinsa. Keskusta ja vihreät ovat tietyissä asiaoissa vähän vastapuolella mitä tulee maaseutuun ja sen tulevaisuuden näkymiin.
 
Itseäni lämmittävät ehkä eniten nämä "En ehtinyt siivota työhuonettani pylvästalossa"-veijarit. Kuinka jumalauta ylimielinen voi äänestyksessä paikkansa saanut ihminen olla jos ennen vaaleja putsaa pöytäänsä?
Eikös tuo trollausaika ole jo ohi? Juuri ikävin asenne maahanmuuttaja edustaja sattui tipahtamaan. Sinänsä ihme kun ei päässyt jatkamaan.
 
En usko että siinä päästään sopuun ilman että PS:n kannatus kärsii merkittävästi.
Tässä maksellaan nähdäkseni aiempien vuosien öyhöttäjien silkan rasismin luomien mielikuvien hintaa. Se on toki nyttemmin siistiytynyt se asia, mutta puheenjohtajaa myöten historiasta löytyy tuomioita siltä saralta.

Bold. Ja kilpailevat puolueet mittaavat aivan taatusti, minkä verran Persun kannatus tulee -rasistisesta puheesta-. Nyt on SE hetki, kun mitataan Jussin housut. Orpo ja Rinne esikuntineen eivät jätä tuota kiveä kääntämättä. Ja niissä esikunnissa on nyt pallo, jos olen oikein käsittänyt.
 
Yhtäkaikki... Äänestäjälle/kansalaiselle tulevat neljä vuotta tietää kylmää kyytiä isossa osassa hallitusvaihtoehtoja.
 
Väärin. Useimmat puolueet ovat valmiit tiukentamaan maahantulijoiden kriteerejä tai huolenpitoa. Se on helppo saada läpi ja on syytäkin tehdä korjausliike. No - hallituksessa olleet eivät voi itseään hirmuisesti tietenkään moittia paitsi persut jotka kokivat uudestisyntyneensä tässä hiljan ja ottivat entisestä ansiot mukaan ja vihoittelivat puolestaan vanhat rasitteet nyt edesmenneille sinisille. Useat puolueet varmasti antaisivat myös tässä maahanmuutossa iloiten periksi koska tuntuu, että persuilla ei sitten muuta ajatusta olekaan ja muut puolueet saavat näin omia ajatuksiaan läpi. Lisäksi persuilla on kabinettipelin neitsytmatka monella edessä Halla-aho mukaanlukien.

Ongelma on se, että persut eivät aja asiaansa hienotunteisesti vaan lipsuvat fundamentalismiin fundametalisteja vastaan. Eurooppalaisessa, EU:ssa tai ylipäätään diplomaattisessa kanssakäymisessä se ei käy - vaikutelma on kakaramainen. Olkoonkin, että tavoite olisi sama. Ja kun vaikutelma on mikä on niin asia silloin tarjoillaan tavalla jota muiden puolueiden äänestäjät paheksuvat. Sellainen ei poliitikolle käy.
Tämä oli hyvä kirjoitus, jälkimmäinen kappale erityisesti sellainen jota toivoisi Persujen puolueenjohdon pohtivan. Samoin pohtia muitakin tapoja, joilla tehdä itseään "edustuskelpoiseksi", jättämällä esimerkiksi ne "koepallot" tekemättä, joilla saadaan vain omat hyppimään riemusta ja muut pitämään nenäänsä. Toivottavasti Halla-ahokin on nyt The Clashinsa kuunnellut, ja soittelee muille edustajille.

Esimerkiksi TP Niinistön aktiiviseen katumiseen kannustaminen on ilmeisesti persuissa otettu pelkästään yleisenä v*ttuiluina. En itse lukenut sitä niin, vaan että harvoin ulos tuleva ja sanansa tarkasti valitseva Sauli siinä neuvoi Jussia miettimään tätäkin puolta.
 
Jotenkin tuntuu että persut ovat niin hyvässä tilanteessa kuin on mahdollista. Heidän ei tarvitse lipsua ollenkaan tavoitteissaan. Tiukka maahanmuutto politiikka. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön jne.

Persut ovat olleet iso puolue nyt kolme eduskuntakautta; tulokset: 19, 17, 17 pronsenttia.

Viimeisimmästä eduskuntakaudesta räksytettiin lähes kaksi vuotta oppositiossa, eikä se tunnu näkyvän juurikaan tuloksissa. Katto saavutettu? Mitä saavutetaan jos jäädään taas 4 vuodeksi oppositioon ja äänestystulos taas samaa luokkaa? Ja vaikka päästään isoimman puolueen asemaan jos muut eivät halua leikkiä samassa hallituksessa?
 
  • Tykkää
Reactions: Sir
Ei kai täällä kukaan oikeasti luule, että vain persujen äänestäjät haluaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa? Kuten aijemmin mainittua, enemmistö suomalaisista haluaa maahan vähemmän turvapaikanhakijoita. Esimerkiksi kokoomuksen äänestäjistä kyllä löytyy paljon nuivia (olen itsekin aijemmin äänestänyt kokoomusta, vaikka kannatankin järkevää ja tietoon perustuvaa maahanmuuttopolitiikkaa). Olen aivan varma siitä, että kokoomus ilomielin tekee myönnytyksiä persuille maahanmuuttopolitiikassa, jos vastineeksi persut tulee vastaan talouspolitiikassa. Sama kepun osalta. Nyt tämä ei ole ajankohtaista, mutta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen voi hyvinkin olla.
 
Back
Top