Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Mikä ihmeen erilainen ihmiskuva?

vaalit

Lähde: Ylen tulospalvelu

Kesäkuun 2017 jälkeen useampi puolue on korostanut, että perussuomalaisilla on erilainen ihmiskäsitys tai ihmiskuva – toisin sanoen siis vääränlainen, verrattuna kyseisten puolueiden omiin käsityksiin ja kuviin.

Vaalikamppailun aikana erityisesti demarit, kokoomus ja vasemmisto nostivat tätä näkemystä esille.

Vaalituloksen ratkettua Antti Rinne on todennut, että demareilla ja perussuomalaisilla on ”ihmisyyteen liittyviä näkemyseroja”, mikä tekee yhteisen hallitustaipaleen suunnittelun jos ei mahdottomaksi, niin ainakin hyvin vaikeaksi.

Vastaavasti Sanna Marin sanoi eilen A-Studiossa, että hänen edustamansa puolueen arvomaailma on hyvin erilainen perussuomalaisten kanssa. Hän puhui ”arvokuilusta”, ja korosti, että eri heikompiosaisten ryhmien vastakkainasettelu on väärin.

Mitä he tarkoittavat?

Mistäköhän suunnasta tätä lähtisi purkamaan? Onko meidän ihmiskuvamme todella erilainen vai mahtaisiko kyseessä olla jälleen yksi poliittinen iskusana, jota kätevästi käytetään paremman selityksen puutteessa?

Mitään konkreettisia selityksiä ”ihmiskuvamme” puutteellisuudelle tai vääränlaisuudelle ei nimittäin yleensä anneta. Tai jos annetaan, menevät ne aivan metsään – keskittyen esimerkiksi seikkoihin, joihin politiikkamme ei ota mitään kantaa, kuten ihonväriin.

Meidän mielestämme julkisen vallan eli myös suomalaisten poliitikkojen tehtävä on puolustaa Suomen ja suomalaisten etua. Me emme näe mitään muuta järkevää perustelua Suomi-nimisen valtion olemassaololle. Suomen valtio on olemassa suomalaisia varten.

Suomen ja suomalaisten ensisijainen tehtävä ei voi olla huolehtia jonkun muunmaalaisista ihmisistä tai satunnaisista maailman ihmisistä.

Mikäli esitämme tämän argumentin demareille, he todennäköisesti vastaisivat jotakin jakamattomasta ihmisarvosta tai ihmisoikeuksista. Mitä ne sitten tarkoittavat?

Liberaalit hokemat ja todellisuus

Meidänkin mielestämme kaikilla on jakamaton ihmisarvo. Meidät erottaa demareista (ja muista puolueista) se, että ymmärrämme realistisesti, että käytännön maailmassa tuo jakamaton ihmisarvo tarkoittaa aina sitä, että jollakin on velvollisuus maksaa tuon jakamattoman ihmisarvon abstraktista erottuvat maalliset sovellukset.
”Jakamaton ihmisarvo” tai ”universaalit ihmisoikeudet” ovat abstrakteja asioita, jotka konkretisoituvat vasta, kun joku taho – yleensä aina valtio – takaa ne. Tuo takaaminen voi tarkoittaa poliittisia oikeuksia ja vapautta, mutta länsimaissa se tarkoittaa aina myös taloudellisia oikeuksia saada tietty elintaso ja muita lukuisia ”oikeuksia”.

Vaikka kaikki maailman ihmiset eivät tällä hetkellä olekaan vaatimassa meidän palveluksiamme, niin kauan kuin asetelma on tällainen, kaikilla maailman ihmisillä kuitenkin on periaatteessa yhtäläinen oikeus vaatia niitä. Yksikään poliittinen vastustajamme ei kykene vastaamaan kysymykseen, milloin velvollisuutemme loppuu.

Kuinka monta maahanmuuttajaa meillä on ”moraalinen velvollisuus” hoitaa? Kuinka monella maahan tulevalla on ”jakamaton ihmisarvo” nimenomaan meidän kontekstissamme eli Suomi-nimisessä maassa?
3.jpg


Hyvien valtioiden maailma

On utopia, että kaikilla maailman ihmisillä olisi konkreettisesti ”jakamaton ihmisarvo” eli että he sijaitsisivat valtioissa tai muissa yhteisöissä, jotka huolehtivat heidän oikeuksistaan ja vapauksistaan. Minusta tuo on tietysti tavoiteltavaa, mutta on oleellista ymmärtää, minkä tahon tavoittelua se ensisijaisesti edellyttää. Ei minun, ei sinun, ei meidän. Vaan niiden valtioiden, joissa asuu ihmisiä, joiden ”jakamaton ihmisarvo” ei toteudu.

Mikäli maailma olisi täynnä Suomen kaltaisia valtioita, meillä ei olisi ”ihmisarvo-ongelmia”, jotka tulevat esille muun muassa hallitsemattomina siirtolaisvirtoina, paremman elintason tai turvapaikan etsimisenä ja muina globaalin tason ominaisuuksina.

Miksi se sitten ei ole suunta, johon kaikki haluaisivat kansainvälistä politiikkaa ohjata, kohti vakaita ja kehittyneitä valtioita, jotka pitävät omistaan huolen?

Yksinkertaisimmillaan valtiot olisivat kansallisvaltioita, mutta muukin on mahdollista. Miksi edes kehitysapujärjestelmämme ei ole rakennettu niin, että se palkitsisi valtioita ihmisoikeuksien mukaisesta toiminnasta ja rankaisisi sen puutteesta?
Me emme ole vastuussa maailman pahoinvoinnista.

Meidän sarkamme on kotimaassa, niin moraalisesti, kulttuurisesti kuin taloudellisestikin.

Perussuomalaisille ihmisoikeudet eivät tarkoita, että omasta väestään, alueestaan, kulttuuristaan ja asioistaan hyvää huolta pitävät maat joutuvat kantamaan vastuun niistä maista, jotka vuodesta toiseen eivät tee mitään asioiden eteen. Maista, jotka kantavat enemmän huolta hirmuhallitsijoiden, näiden esikuntien ja muiden valtaklikkien hyvinvoinnista kuin monimiljoonaisesta kansasta.

Hyväntekeväisyys on toinen asia. Hyvä maa voi yrittää auttaa – kuten hyvä ihminenkin tekee – mutta se ei voi olla sen velvollisuus.

Mikäli jokainen maailman maa tekisi näin, meillä olisi paljon vähemmän ongelmia, joita sälyttää muiden hoidettavaksi. Realismin edistyksellinen tavoite jää valitettavasti monilta ymmärtämättä.

Sisäinen solidaarisuus ja globalismi

Oman maan ja kansalaisten edelle laittaminen ei ole pahuutta eikä se ole itsekkyyttä. Se on paitsi realismia myös ehdoton arvo.

Kehittyvistä maista länsimaihin tapahtuvalla maahanmuutolla mikään ei korjaannu. Mutta ehjäkin rikkoontuu. Onko tämän ymmärtäminen todella ”vääränlaista ihmiskäsitystä”?

Entä sitten konkreettinenperussuomalaisten ihmiskäsitys?

Periaateohjelmamme sanoo näin:
”[O]ikeudenmukaiseen politiikkaan kuuluu vähäosaisten, huono-onnisten ja syrjäytyneiden suomalaisten auttaminen. Haluamme tukea apua tarvitsevia ensisijaisesti oman maamme sisällä. Tätä kutsumme sisäiseksi solidaarisuudeksi.”

Olisiko siis niin, että ihmiskäsityksemme ei olekaan erilainen, vaan kyse on globalismin ja kansallisen välisestä erosta? Meille on päivänselvää, että Suomi ja suomalaiset tulevat ensin. Emme voi välttää vastakkainasettelua, koska asiat todella ovat vastakkain. Muun maailman hoivaamiseen ei ole olemassa mitään erillistä kassaa, vaan raha tulee samasta paikasta kuin suomalaisten tukeminen ja auttaminen – eli veronmaksajilta.

Minusta tuntuu, että perussuomalaisia sättivillä puolueilla ja tahoilla ihmisoikeuksiin ja ihmisarvoon vetoaminen onkin itsessään poliittista toimintaa; jotakin muka konkreettista, joka itsessään johtaa toimiin.

Yleensä sellaisiin toimiin, jotka edellyttävät, että meidän tulee tehdä jotakin. Meidän tulee esimerkiksi maksaa, suvaita, olla sanomatta vastaan, hymistellä, hyväksyä, alistua.

Me taas ajattelemme, että ihmisoikeudet ovat oleellisia juuri siinä, miten ne käytännössä toteutetaan – eivät osana kaunosanaista kansainvälistä sopimusta tai sädekehää itselleen asettelevien Hyvien Ihmisten kovaäänisiä vaatimuksia, vaan siinä, miten ne tapahtuvat ja toteutuvat. Nyt ja tässä.
Ihmisoikeudet eivät leijaile ilmassa, odottamassa, että maahan tullut satunnainen ihminen voi tarrata niihin kiinni ja vaatia ideologisten eturyhmiensä kanssa meitä maksamaan, suvaitsemaan, hymistelemään, olemaan sanomatta vastaan, hyväksymään.

Me kyllä keskustelemme teidän kanssanne
Viisaus merkitsee kykyä hahmottaa todellisuutta. On epäviisasta hahmottaa todellisuutta väärin. Aina on mahdollista oppia, myös virheistään.
Erityisen moitittavaa on antaa toisista arvioita, jotka perustuvat omaan väärin hahmotettuun todellisuuteen. Minusta muut puolueet ovat syyllistyneet tähän pahemman kerran.

Perussuomalaiset keskustelevat mieluusti aiheesta lisää muiden puolueiden kanssa. Mutta rehellisesti ja todenmukaisesti, ilman populistisia sloganeita.

 
Eikös populismi koskenut vain perussuomalaisia? Muut ovat vain sitten niin paljon parempia etteivät moiseen syyllistyne? Heh. Ilmankos alkaa tuntuakkin kakkosluokan kansalaiselta. Veron maksajaksi kelpaan nipinnapin, mutta siihen se varmaan jääkin näiden mielessä.
 
Eikös populismi koskenut vain perussuomalaisia? Muut ovat vain sitten niin paljon parempia etteivät moiseen syyllistyne? Heh. Ilmankos alkaa tuntuakkin kakkosluokan kansalaiselta. Veron maksajaksi kelpaan nipinnapin, mutta siihen se varmaan jääkin näiden mielessä.

Mahdatko edes oikeasti maksaa verojakaan? Yli 40K€ tienaavat muutenkin tienaavat maksavat olikos se 98% veroista.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Bonuksena vielä demareille häämöttävä vaalitappio kun tekevät neljä vuotta "liian kokoomuslaista politiikkaa".

Senpä takia kosiskelevatkin tosissaan Keskustaa mukaan. Yllättävää että ovat oppineet miten yleensä käy Kokoomuksen kanssa seuraavissa vaaleissa. Tietty jos ei Kesk. lähde mukaan, niin ei siinä oikein vaihtoehtojakaan jää, kun PS ei kelpaa.
 
PS ajamien asioiden suhteen - eikä niitä edes ole montaa - olisi helppo muiden puolueiden tulla vastaan. Mutta PS ei tarjoile teemojaan poliittisesti korrektilla tavalla, ärsyttämättä eikä aina edes kärjistämättä. Jos se vaikka onkin suklaavanukasta mutta näyttää paskalta niin ei muiden puolueiden kannattajat siihen koske ja näin eivät sitä tee heidän poliitikotkaan.

Se vain on kokin opittava tavoille ja koristeltava se vanukkaansa. Sellaista se politiikka on. Ja hallituksen muodostuttua vanukasta ei tarvitse edes syödä. Riittää kun syö sanansa - mutta nekin korrektissa muodossa. Sen jälkeen hallitus on markkinatalouden lakien ja maailmatalouden määräämässä tahdissa eikä ilman vahinkoa voi siitä tälläkään kertaa poiketa.
 
Viimeksi muokattu:
Mahdatko edes oikeasti maksaa verojakaan? Yli 40K€ tienaavat muutenkin tienaavat maksavat olikos se 98% veroista.

Suunnatomaksi harmikseksi maksan. 5-vuorotyöläinen ja palkka ilman ylitöitä sen noin vähän vuodesta riippuen 40000. Ylitöillä enemmän. Pitääkö laittaa vaikka verokortit kuvina vaikka viimeisen 5 tai 10 vuoden ajalta? Kerro toki mikä minussa ahdistaa?
 
PS ajamien asioiden suhteen - eikä niitä edes ole montaa - olisi helppo muiden puolueiden tulla vastaan. Mutta PS ei tarjoile teemojaan poliittisesti korrektilla tavalla, ärsyttämättä eikä aina edes kärjistämättä. Jos se vaikka onkin suklaavanukasta mutta näyttää paskalta niin ei muiden puolueiden kannattajat siihen koskea ja näin eivät sitä tee heidän poliitikotkaan.

Se vain on kokin opittava tavoille ja koristeltava se vanukkaansa. Sellaista se politiikka on. Ja hallituksen muodostuttua vanukasta ei tarvitse edes syödä. Riittää kun syö sanansa - mutta nekin korrektissa muodossa. Sen jälkeen hallitus on markkinatalouden lakien ja maailmatalouden määräämässä tahdissa eikä ilman vahinkoa voi siitä tälläkään kertaa poiketa.
Yritätkö sanoa, että esim. poliittisesti korrekti Kokoomus tarjoaa suklaavanukasta, joka on käytännössä paskaa?
 
Sen jälkeen hallitus on markkinatalouden lakien ja maailmatalouden määräämässä tahdissa eikä ilman vahinkoa voi siitä tälläkään kertaa poiketa.

Näin on. Loppujen lopuksi liikkumavarat ovat hävyttömän pieniä, olipa hallituksessa sitten mitä tai ketä tahansa. Samat politiikan ja talouden lait määräävät joka tapauksessa. Se, että Persulta puuttuu marenkikuorrutus retoriikastaan kertoo ainakin minulle sen, että suurempaa himoa hallitustyöskentelyyn ei edes ole.

Nyt on joka tapauksessa vaalit käyty ja mitataan housuja. Pelkällä äänestäjiä kosiskelevalla ja miellyttävällä puheella ja sutkauksilla ei tässä kisassa ole tarjolla edes hopeaa.
 
Mikähän tuota Ville Niinistöä vaivaa? Nostelee esille keski-ikäisten tai sen ylittäneiden miesten ikiä?

Ville Niinistö on kohta 43 vuotias aisankantaja. Sekä ikärasisti.

Hah hah:
Nyt on aika rakentaa, ei hajottaa.

Näyttäis Ville esimerkkiä. Mutta kun esimerkiksi piispa kutsuu Halla-ahon keskustelutilaisuuteen niin se on joukkioittesi mukaan väärin koska "valkoiset keski-ikäiset miehet"

Vihreisiin tuli nyt sellaista porukkaa jonka tulevasta käyttäytymisestä ei kukaan osaa varmuudella sanoa mitään. Muuta kuin arvailla. Toivotaan että Trump ei twiittaa mitään sinä tai edellisenä päivänä kun eduskunnassa päätetään maanpuolustukseen liittyvistä asioista. Vihaiset feministit triggeroituvat. Ne kaataa vaikka koko laivan jos yllytetään.

Nuoria pitää saada eduskuntaan, se on selvä. Mutta aina niiden mukana
ei tule vakautta. Hyvinä aikoina ok, heikkoina ei.
 
Viimeksi muokattu:
Alkiolainen jumalhämärä ja tutun ja turvallisen siltarumpupolitiikan paluu :) Tuohon vielä tukeva kumarrus itään päin, niin taas ollaan niin monen kaipaamalla Kekkosslovakian aikakaudella :D

Juu. Ja porvarit pelkämään, että kansanrintaman karvainen kopra sieppaa omaisuudet....:) Taas vedettäisiin asfalttia kyläteille ja maitokopit kunnostettaisiin kuntarahoituksen turvin, syrjäkylien penskoille jaettaisiin kenkärahaa ja linja-autot vetäisivät vuoroja ilman kyytiläisiä pitkin saloja. Parhaassa tapauksessa asiansa voisi jättää kirjaimellisesti pääministerin haltuun:
 

Liitteet

  • 1555485148648.png
    1555485148648.png
    616.6 KB · Luettu: 4
Suunnatomaksi harmikseksi maksan. 5-vuorotyöläinen ja palkka ilman ylitöitä sen noin vähän vuodesta riippuen 40000. Ylitöillä enemmän. Pitääkö laittaa vaikka verokortit kuvina vaikka viimeisen 5 tai 10 vuoden ajalta? Kerro toki mikä minussa ahdistaa?

Rauhoitu! Olin aistivinani aikaisemmasta viestistäsi sarkasmia ja jatkoin siitä.
 
Ei pidä paikkaansa, Euroopassa on käytetty paljon jyrkempää kieltä, siellä rajat on saatu kiinni ja rakennellaan hiilivoimaloita.

Kyse on siitä että Suomea ei ole vielä riittävästi paskottu, maata pitää tuhota vielä 4-8 vuotta, muuttaa demografia pysyvästi, balkanisoida alueet, velkaannuttaa, yhteisvastuuttaa, ulosliputtaa teollisuus ja myydä kansallisvarallisuus.

Kaikki jotta porporvarit voivat pitää imagostaan ja arwopohjastaan kiinni loppuun saakka.
Hyvinvointi on kaksiteräinen miekka. Sitä kun tottuu "liian" hyvään. Kyllä ne silmä siitä aukenevat mutta se varmaan tosiaan vaatii ensin sen hyvinvoinnin romuttamista. 10 vuotta ja se on siinä. Velalla yritetään hoitaa aikansa ja kun korot nousee niin olemma kusessa. Toinen vaihtoehto on leikata ja silloinkin iso määrä ihmisiä on kusessa.
 
Hyvinvointi on kaksiteräinen miekka. Sitä kun tottuu "liian" hyvään. Kyllä ne silmä siitä aukenevat mutta se varmaan tosiaan vaatii ensin sen hyvinvoinnin romuttamista. 10 vuotta ja se on siinä. Velalla yritetään hoitaa aikansa ja kun korot nousee niin olemma kusessa. Toinen vaihtoehto on leikata ja silloinkin iso määrä ihmisiä on kusessa.

Ei kai kaikkea ole pakko kerralla niistää? Vaikka 0,5-1 miljardia per vuosi. En tiedä onko realistista vaikka tätä sopeuttamista tehtäisiin hiljalleen silloinkin vaikka talous vetää. Ei vain kurjina aikoina. Hyöty vain saattaa kadota neljän vuoden päästä hallituksen vaihduttua. Pahinta on mielestäni, että velkaa otetaan asenteelle ei meidän tarvitse sitä nyt maksaa tai kyllä se sitten myöhemmin hoidetaan. Toimii jonkin aikaa kunnes kurimus on valmis.
 
Pahinta on mielestäni, että velkaa otetaan asenteelle ei meidän tarvitse sitä nyt maksaa tai kyllä se sitten myöhemmin hoidetaan. Toimii jonkin aikaa kunnes kurimus on valmis.
No, valtion velka on kuitenkin aika eri juttu kuin kotitalouden velka.
Mielestäki myös poliitikot syyllistyvät aika usein puheissaan siihen että valtion velkaa kuvataan kuten se olisi kotitalouden velkaa.
Loppujenlopuksi, toki yksinkertaistaen, valtion velan määrällä on merkitystä vain siinä mielessä että valtio saa lainaa järkevin ehdoin.
Suomi ei ole erityisen velkainen valtio, eikä se sitä ollut Sipilän hallituksen aloittaessakaan. Sipilä ja kumppanit sortuivat siinä kohtaa varsin vahvasti valtion velan rinnastamiseen kotitalouden velkaa.
Ero on kuitenkin siinä että kotitalouden velka on maksettava suhteellisen nopeasti pois. Valtion ei käytännössä tarvitse maksaa velkaansa ikinä, jos ei se sitä halua maksaa.
Joku talousosaaja tämän valtion velka asian joskus hyvin kansantajuisesti selitti, siitä kyllä selvisi ainakin minulle miten eria asioita ovat kotitalouden velka ja valtion velka.
 
Yksi sähköisen äänestyksen haitoista mikä tulee mieleen on yksityisyyden suoja. Äänestyskopissa jokainen on ainakin teoriassa vapaa äänestämään ketä haluaa, kotona sitten taas on vähän vaikeampi valvoa sitä että onko siinä vaikka puoliso vieressä tarkkailemassa että ketä äänestetään, tai käyttääkö jopa suoraan nettipankkitunnuksia itse.
Tämä päti aikaan, jolloin oli vaikea varmistaa toisen ihmisen äänestyskäyttäytyminen (voit sanoa äänestäväsi X, mutta kukaan ei voi varmuudella tietää, äänestitkö oikeasti niin siellä äänestyskopin yksityisyydessä). Nykyisin äänestyksen salaisuus on suht helppo murtaa. Puoliso/äänen ostaja/jne. voi vaatia, että näytät puhelimella otetun kuvan siitä täytetystä äänestyslapusta ja siten varmistaa sen, että äänestit sitä, ketä lupasit äänestää.
 
Back
Top