Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
No toi ei nyt oikeastaan ole täysin totta, täällä on kuitenkin (vasemmalle kallellaan oleva) NPR https://www.npr.org/ jota kuuntelen työmatkat eestaas ja joka toimii sekä julkisten että lahjotusvarojen turvin, on PBS https://www.pbs.org/ jota en ole pahemmin katsellut joten en siitä paljoa tiedä ja sitten on vielä esemes C-SPAN...

YLE nyt kuitenkin on suunnilleen yhtä riippumaton uutismedia kuin Pravda tai Izsvestija konsanaan. Verovaroilla rahotettu täysin poliittisessa ohjauksessa oleva toimija.
Näiden markkinaosuuksia voidaankin sitten pohtia. Suomi on ainoa maa maailmassa jossa Netflix ei ole suosituin striimauspalvelu. Paikkaa pitää meinaan YLE Areena. Kertoo jotain ylen suosiosta kuluttajien keskuudessa.
 
Harkimoa syytetään nyt Orpon pääministeriyden tuhoamisesta – näin hän itse kommentoi
17.4.2019 11:20 Päivitetty: 17.4.2019 11:25



Nyt käydään eduskuntavaalien jälkipyykkiä. Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala kirjoitti Twitterissä, että muutosta vaativan liikemies Harry ”Hjallis” Harkimon Liike Nyt varmisti Sdp:lle pääministerin paikan.

Kokoomuskonkari Pertti Salolainen yhtyy Haapalan kantaan.
– TIMO juuri näin siinä kävi. HARKIMON porukka tuhosi Orpon pääministeritien, saavutus sekin!

Myös kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) on samoilla linjoilla.
– Kyllä analyysissäsi on perää. Keski-Suomessa kok. jäi toisesta paikasta runsaan kolmesataa ääntä. Liike nyt sai täällä yli 2100 ääntä. Uskonpa, että meitä rokottivat täällä eniten. Ehkä Harkimo on nyt tyytyväinen, kun sai Demarit piikkipaikalle? Wallinheimo tviittaa.

Hjallis Harkimo on itse jakanut Twitter-tilillään Uuden Suomen uutista, jossa kerrotaan Haapalan, Salolaisen ja Wallinheimon viestien vaihdosta.
– Kannattais tarkistaa äänimäärät kun tekee jutun, hän lisää tviittiin.
– Tästä ne nyt puhuu että minä olisin ollut syypää että Kokoomus ei ole pääministeripuolue. Kyllä kokoomus on ihan itse syypää siihen. Haluan itse olla uudistamassa politiikkaa, Harkimo kuittaa.

Demokraatti kysyi eilen kokoomuksen puheenjohtajalta Petteri Orpolta syitä siihen, että kokoomus jäi vaaleissa kolmospaikalle. Hän näki syitä niin hoitajamitoituskeskustelussa, Ylen gallupissa kuin Harkimon liikkeen vaalisuorituksessa.

Hän totesi, ettei halua spekuloida, kuinka paljon Liike Nytin äänistä oli kokoomuksen ääniä ja kuinka paljon heidän omia ääniään.

Harkimo jätti kokoomuksen eduskuntaryhmän keväällä 2018. Myöhemmin kirjassaan hän väitti, että hänelle olisi luvattu parikin kertaa ministerinsalkkua kokoomuksesta.




Vai mokasiko Kokoomus kun ei toiminut niin että Harkimon ei olisi tarvinnut lähteä? Naurettavaa jossittelua koska kenelläkään ei ole asiasta varmaa tietoa.
 
Mikäli maailma olisi täynnä Suomen kaltaisia valtioita, meillä ei olisi ”ihmisarvo-ongelmia”, jotka tulevat esille muun muassa hallitsemattomina siirtolaisvirtoina, paremman elintason tai turvapaikan etsimisenä ja muina globaalin tason ominaisuuksina.
Yksinkertaisimmillaan valtiot olisivat kansallisvaltioita, mutta muukin on mahdollista.

Onko tämä nyt viimeinen kanta? Onko todellakin niin, että maahanmuuttokysymyksessä on vain ja ainoastaan kyse rahasta? Rajat voisi avata ammoiselleen (no, ainakin niin aiki kuin EU:ssa), jos kaikki maailman maat olisivat yhtä rikkaita kuin Suomi. Jos tämä sitten johtaisi maailman kansojen sekoittumiseen, niin se olisi ihan ok. Tuota Riikka Purran juttua peukuttaneet voisivat kommentoida.

Itse näen, että sillä maahanmuuttokriittisen ideologian kovalla ytimellä tässä on muutakin pelissä kuin raha. Raha, eli se, että Suomella ei ole velvollisuutta elättää koko maailman köyhiä, on vetänyt sen sisään paljon ihan fiksusti ajattelevia ihmisiä, koska se, mitä Riikka kirjoittaa, pitää varmaan paikkaansa, mutta väitteeni on, että ainakin osalle se on vain hyvä tekosyy, jolla kansallisvaltioihin perustuvaa mallia voi puolustaa globalismia vastaan.
 
Vai mokasiko Kokoomus kun ei toiminut niin että Harkimon ei olisi tarvinnut lähteä? Naurettavaa jossittelua koska kenelläkään ei ole asiasta varmaa tietoa.
Eiköhän ”uutisessa” ole kyse enemmänkin Harkimon hännän nostosta. Ehdokasasettelu on paljon laajempi kysymys eikä kokoomus puolueena onnistunut siinä parhain päin. Valitettavaahan näissä on se, että useinkaan pätevyys ei ole päällimmäinen läpimenoa tukeva seikka vaan tunnetuus.
 
Emme me mitään tekosyitä tarvitse puolustaa kansallisvaltioihin perustuvaa järjestelmää globaalin hallinnon sijaan.
Emmekä halua nähdä kansojen sekoittumista joksikin uudeksi ihmiseksi ja kulttuuriksi, teidän täytyy pakottaa se malli meille, sitä on joskus yritetty ennenkin.

Moni ei myöskään kaivanne Suomeen näitä Euroopassa ja Yhdysvalloissa syntyneitä jyrkkiä paikallisia, jopa kaupunkien sisäisiä, jakolinjoja hyvinvoinnin, turvallisuuden, etnisyyden, puhutun kielen ym. suhteen. Segregaation lisääminen sen missään muodossa ei edistä tarvittavaa yhden köyden vetoa, kansallistunnetta ja tai maanpuolustustahtoa, ja se muuttaa politiikassakin käsiteltävät kysymykset yhä enemmän juurikin etnisyyden, uskonnon jne. ympärillä pyöriviksi. Ja samalla myös äänestyskäyttäytymisen.
 
Korko se siitäkin juoksee ja niiden maksaminen on jokseenkin turhaa touhua.
Valtion pitäisi ensijaisesti ottaa velkaa vain investointeihin, infraan tai vaikka puolustushankintoihin.
Ok, eli ollaan yksimielisiä, että ainakin investointeihin otettava valtionvelka on ok.

Kysymys on siis siitä, onko kulutusvelka ok. Ensinnäkin tätä voi ajatella niin, että se on kulutuksen siirtämistä tulevaisuudesta nykyiseen. Jos tulevaisuuden BKT on suurempi kuin nykyinen, niin eikö ole reilua se, että sen sijaan, että nykyiset ihmiset kituuttaisivat pienemmällä kulutuksella kuin tulevaisuuden ihmiset, kulutustasoa tasataan niin, että nykyiset ja tulevaisuuden ihmiset saavat suunnilleen saman kulutustason?

Toinen puoli asiassa on sitten se, että valtion velka tarkoittaa sitä, että verotetaan kansalaisia kevyemmin kuin mitä tarvittaisiin valtion kulutuksen kattamiseksi. Vaihtoehto valtion velkaantumiselle olisi siis se, että veroja korotettaisiin, mikä puolestaan tarkoittaisi sitä, että kansalaisten pitäisi ottaa yksityistä velkaa, jos haluaisivat ylläpitää saman kulutustason. Olisiko tämä sitten parempi tilanne? Jos taas kansalaiset ovat valmiita tinkimään kulutustasostaan, niin he voivat toki tehdä niin myös nytkin. Eli panevat säästöön (ostavat esim. Suomen valtion lainakirjoja) osan ylijäävästä tulostaan. Sitten kun valtio nostaa veroja maksaakseen lainan ja korot, ihmiset voivat käyttää näitä säästöjään ja saavat edelleen ihan saman elintason. On siis huomattava se, että yhden velka on aina toisen säästö.
 
Saksassa nousee edelleen ja kukaan ei usko että Saksa sulkee hiilivoimalat vuoteen 2038 mennessä kuten on luvannut tai muutenkaan pääsisi tavoitteisiinsa, se tuhoaisi Saksan teollisuuden ja talouden.

Suomi tekee varmasti senkin edestä, sitä en epäile hetkeäkään.

Itse aion ruveta valmistelemaan kahta eri suunnitelmaa kuinka täältä potilaiden valtaamasta hullujenhuoneesta pääsee pois tarvittaessa.

Haluatko lukita vastauksen?

fig1_installed_net_power_generation_capacity_in_germany_2002_2018.png
 
joopajoo. Ei se mikään Reuters ole mutta tuottaa varsin korkealaatuista ja neutraalia uutisointia, sekä korkealaatuista muuta mediaa. Ongelmana näissä uutistoimistoissahan on lähinnä se, että journalistiikkaa ja viestintää hakevat enenevissä määrin opiskelemaan liberaalit ja "tiedostavat" nuoret naiset siinä missä oikeistolaisemmat kaverit hakeutuvat opiskelemaan muita aloja. Täysi neutraalius on käytännössä mahdotonta ja vaikka neutraaliuteen pyrittäisiin, on kaikessa uutisoinnissa (ja kaikessa ihmiselämässä) taustalla aina toimijoiden omat ennakko-oletukset ja arvot. Jos haluaa nähdä YLE:n siirtyvän neutraalimpaan suuntaan on yksi keino saada monipuolisempaa arvopohjaa opiskelemaan journalismia. Päätoimituksen vaihto ja faktantarkistuksen monipuolistaminen voi myös osittain auttaa.

Vähän esimerkkiä BBC:n puolueettomuuteen pyrkivästä journalismista:


Sitä on melkein ihan sama, että millä arvopohjalla menee opiskelemaan, koska koulutuslaitos on suunniteltu muokkaamaan ajattelutapaa tiettyyn suuntaan, jotta pääsee töihin. Journalismin tarkoituksesta voi vääntää kättä, mutta fakta on että tarkoitus pyhittää keinot ja ajan hengen mukaisesti tarkoitus on maksimoida firman kassavirta. YLE:llä on heidän oma katselija/kuuntelijaryhmä, jolle pitää syöttää oikeanlaista rehua, jotta vääntävät telkkarin/radion nupin seuraavanakin päivänä oikealle kanavalle. Follow the money.
 
En ole puhunut mitään kokonaiskulutuksesta, olen puhunut uusista voimalaitoksista joiden käyttöikä on pidempi kuin 20 vuotta.
Saksa on maailman suurin hiilen tuottaja ja käyttäjä, se että se pienentää osuuttaan ei ole vielä suuri uutinen, tosin en usko tämänkään pitävän.
Se että se lopettaisi hiilen käytön 2038 olisi sellainen, lukitsetko sen vastauksen?

Tuo kuvaajahan ei näytä kulutusta vaan asennettua tuotantokapasiteettia. On kiistaton fakta että kapasiteetti on pienentynyt.

Saksa ei myöskään ole maailman suurin hiilen tuottaja, eikä käyttäjä.

Kyllä, näen varsin mahdollisena että 2038 Saksassa hiilellä on sähköntuotannossa korkeintaan varavoiman rooli. Katso kuinka paljon aurinko- ja tuulisähkön tuotantokapasiteetti on kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana. Jatka sitä suuntaa 20 vuotta eteenpäin ja vertaa hiilisähkön nykyiseen tuotantokapasiteettiin. Saksalla on kaikki edellytykset korvata sekä hiili että ydinvoima uusiutuvilla 2038 mennessä, vaikka ydinvoimasta luopumista hölmönä päätöksenä pidänkin.

Tämä persujen "Suomi tekee kaiken vaikka sillä ei ookkaan mitään väliä, muut ei tee mitään" -näkökulma ei perustu mihinkään faktoihin, ainoastaan huonosti asioista selvää ottavien pelkoihin.
 
mme me mitään tekosyitä tarvitse puolustaa kansallisvaltioihin perustuvaa järjestelmää globaalin hallinnon sijaan.
Emmekä halua nähdä kansojen sekoittumista joksikin uudeksi ihmiseksi ja kulttuuriksi, teidän täytyy pakottaa se malli meille, sitä on joskus yritetty ennenkin.
Tämä oli juuri se, mitä hain takaa. Sen "kyllähän me ihmisoikeuksia ajettaisiin, mutta se taloudellisesti epätasaisesti jakaantuneessa maailmassa johtaa vain siihen, että rikkaiden maiden ihmiset elättävät köyhät. Jos vaan maailma olisi tasaisesti rikas, niin ei meillä olisi mikään sitä vastaan, että ihmiset liikkuvat paikasta toiseen" -kuoren takaa paljastuu juuri tuollainen yllä kuvattu ajattelumalli.

Mitä tuohon viimeiseen lauseeseen tulee, niin kukaan ei ole pakottamassa ketään mihinkään. Jos ihmiset vapaaehtoisesti pysyvät paikoillaan, niin stten pysyvät. Jos eivät, niin eivät pysy. Jos suomalainen henkilö X muuttaa Ruotsiin, niin onko siinä joku pakotettu johonkin? Eikö se ennemminkin ole pakottamista, että X:ä estettäisiin muuttamasta Ruotsiin? Jos maailma muuttuu ihmisten vapaaehtoisten päätösten vuoksi, niin ketä siinä pakotetaan?
 
Vähän esimerkkiä BBC:n puolueettomuuteen pyrkivästä journalismista:


Sitä on melkein ihan sama, että millä arvopohjalla menee opiskelemaan, koska koulutuslaitos on suunniteltu muokkaamaan ajattelutapaa tiettyyn suuntaan, jotta pääsee töihin. Journalismin tarkoituksesta voi vääntää kättä, mutta fakta on että tarkoitus pyhittää keinot ja ajan hengen mukaisesti tarkoitus on maksimoida firman kassavirta. YLE:llä on heidän oma katselija/kuuntelijaryhmä, jolle pitää syöttää oikeanlaista rehua, jotta vääntävät telkkarin/radion nupin seuraavanakin päivänä oikealle kanavalle. Follow the money.
Muistakaa vielä Jimmy Savile.
 
Back
Top