Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Melkein toivoisi SDP, VIHR ja KESK tekisivät hallituksen ja vielä vasemmisto sinne kylvään riitaa. Tuo olisi vuodessa nurin ja sinä aikana persut ja kokkarit hyvässä nosteessa.
Jos aletaan lapioimaan kansakuntaa maan alle niin tehdään se sitten kunnolla. Eli parempi kerta rytinä kuin ainainen kitinä. Samaa mieltä tuosta hallituspohjasta. Demarit - keskusta - vihr ja vasemmisto. RKP mahtuu hyvin joukkoon. Tuo kun neljä vuotta häärää niin kansan mieliin on iskostunut hyvin miksei kommunisteja pidä äänestää.
 
Ja eka kunnon vuoto neuvotteluista:

"....kokoomus on esittänyt hallitustunnustelija Rinteelle, että alijäämää pienennettäisiin vaalikauden aikana noin kahden miljardin euron suorilla leikkauksilla valtion menoihin. "

Käytännössä seinä on ihan pystyssä.
Mielenkiintoist nähdä keneltä leikataan, keneltä verotetaan ja kuka pääsee maksamaan. Parhaimpien kohdalla saattaa osua kaikki kolme...
 
". "Toivon, että keskusta selkeästi ilmoittaa, ovatko valmiita lähtemään neuvotteluihin vai eivät. Toivon todellakin, että ovat", Rinne sanoo."

Onko se punamulta nyt varmistettu, jos Keskustalta tulee myönteinen vastaus?
 
Hallituksessa on paljon paremmat mahdollisuudet saada omaa politiikkaa toteutumaan. Tietysti hallituksessa olo edellyttää kompromisseja ellei omaa 50% paikoista. Soini ymmärsi tämän, Halla-Aho ymmärtää tämän, suuri osa persujen kannattajista ei ymmärrä. Ei lihava edustajamäärä ole mikään itseisarvo sinänsä vaan väline politiikan toteuttamiseen.

Näinhän se menee.

Piti vain eilen kettuilla tuolle viimeiselle porukalle. Kun sinisiä ovat haukkuneet vuosia samasta viasta.
 
Ja eka kunnon vuoto neuvotteluista:

"....kokoomus on esittänyt hallitustunnustelija Rinteelle, että alijäämää pienennettäisiin vaalikauden aikana noin kahden miljardin euron suorilla leikkauksilla valtion menoihin. "

Käytännössä seinä on ihan pystyssä.

Eli Demarit ei saisi oikein yhtään vaalilupaustaan läpi, ja kun Kokoomus vaati myös Vasemmiston pysymistä poissa hallituksesta, niin aika hankalalta näyttää...
 
Jos Keskusta antaa rukkaset niin Rinne alkaa olla aika pahassa pinteessä.

En usko miten DeCentrum voi hyppää kelkkaan, jossa tehdään täysin päinvastaista politiikkaa eli valtion pumppaamista isommaksi (huom. rahan puutteen takia ei onnistu kuin matujen maahantuonti) kun taas Pipilän kaudella ulosmitattiin valtion omaisuutta oikeen isän käestä. Rinteen on vain pakko kumartaa edelleen kokoomuslaisen talouspolitiikan edessä, koska rahat eivät yksinkertaisesti riitä ellei sitten Rinne heitä ässää hihasta pöytään ja ehdota KVND:n... öhöm, siis Supon uudelleen organisointia Suomen täystyöllisyyden varmistamiseksi.
 
Kommentti: Uusi eduskunta aloitti huonoimmalla mahdollisella tavalla – riita istumajärjestyksestä ei ole kunniaksi kenellekään
Perussuomalaiset siirtyvät eduskuntasalin oikeaan reunaan. Asiasta päätettiin tiistaina äänin 128–37.


Teija Sutinen HS
Julkaistu: 7.5. 17:17

EDUSKUNTA ei olisi voinut enää huonommin aloittaa nelivuotista työtään kuin käymällä täysin turhan ja typerän riidan istumajärjestyksestään.

Täysistunnossa keskusteltiin tiistaina kahden tunnin ajan siitä, siirretäänkö Rkp istumaan saliin keskemmälle ja perussuomalaiset oikeaan laitaan. Varapuhemies Paula Risikko (kok) salli keskustelun muuttua paikoin omituiseksi – perussuomalaiset vetivät mukaan esimerkiksi Oulun seksuaalirikokset.

Lopuksi äänestettiin, ja tulos oli ennalta selvä. Perussuomalaiset siirtyvät äänin 128–37 oikealle, mikä on paikkana yhtä hyvä kuin muukin sijainti salissa.

Toiset puolueet hoitivat asian kuitenkin huonosti suhteessa perussuomalaisiin. Ainakin ulospäin näytti siltä, että mitään kunnollisia neuvotteluja ei käyty vaan muut vain päättivät keskenään sijoittaa perussuomalaiset salin oikeaan laitaan.

Tällainen runttaus ei ennusta hyvää lopputulosta. Paikka olisi pitänyt markkinoida perussuomalaisille paremmin. Lisäksi olisi pitänyt edes yrittää osoittaa ”kunnioitusta”, jota perussuomalaiset nyt puheissaan vaativat.

ASIAA ei auttanut se, että muut eduskuntaryhmät yrittivät pehmennellä päätöstään ja puhuivat toistensa kanssa ristiin.

Sdp:n ryhmänjohtaja Antti Lindtman kertoi tiistaina eduskuntaryhmien todenneen, että uusi istumajärjestys ei määritä minkään puolueen paikkaa poliittisella kentällä.

Täysistunnossa Rkp:n Thomas Blomqvist puolestaan sanoi Rkp:n halunneen pois oikeasta laidasta sillä ajatuksella, että istumajärjestys heijastaa puoluekenttää.

YLEENSÄ istumajärjestyksestä on pyritty löytämään yksimielisyys, mutta Sdp:n Lindtmanin mukaan sellaista ei olisi nyt saatu aikaan millään konstilla. Perussuomalaiset eivät taipuneet, mutta eivät muutkaan puolueet.

Olisiko viisaampien kannattanut väistää? Nyt muut puolueet antoivat perussuomalaisille kuin tarjottimella mahdollisuuden uhriutua, ja perussuomalaiset käyttivät tilaisuuden täysimittaisesti hyväkseen. Salissa kuultiin muun muassa, että perussuomalaiset yritetään vaimentaa.

Perussuomalaiset olisi voitu hyvin jättää toistaiseksi nykyiselle paikalleen salin keskiosaan. Rkp olisi voitu siirtää toiveensa mukaan keskemmälle ja kokoomus oikealle.

Tuskin olisi mennyt montakaan vuotta, kun perussuomalaiset olisivat todennäköisesti itse ehdottaneet siirtoa uusille sijoilleen.

 
Onko se punamulta nyt varmistettu, jos Keskustalta tulee myönteinen vastaus?

Kyllä se siltä vahvasti näyttää :ROFLMAO:

– Toivon, että keskusta selkeästi ilmoittaa, ovatko valmiita lähtemään neuvotteluihin vai eivät. Toivon todellakin, että ovat. Olisi tärkeää tässä kokonaisuudessa, että keskustapuolue olisi valmis lähtemään neuvotteluihin, Rinne sanoi.

Kokonaan toinen asia on sitten se lähteekö Keskusta tuohon tanssiin mukaan, oma veikkaus on että ei lähde.

Kanki kyllä lähtisi hippulat vinkuen, mutta tiukkaa tekee kun kaikki eivät ole tanssituulella.

– Jännäksihän tämä menee, Kaikkonen toteaa Ilta-Sanomille lähettämässään tekstiviestissä.



Vastahakoisin tanssija on Sipilä joka on jo tanssinsa tanssinut, tuskin sillä on minkäänlaista halua lähteä Rinteen kanssa ensimmäisiä askelmerkkejä rakentamaan. Se on rankkaa hommaa, eikä Sipilä hyötyisi siitä mitään.

Saa nähdä miten käy, mutta uskallan jo veikata että tästä syntyy hallitus missä on paljon sinistä ja ripaus punaista ja se syntyy vieläpä hyvin nopeasti. Rinne on muodollisesta asemastaan huolimatta siinä tilanteessa, että Petteri vie ja Antti vikisee.
 
Masa ei tiedä ollako vai eikö olla, mutta onneksi Masalla on runsaasti FB-kavereita :ROFLMAO:

Vanhanen kehotti Twitterissä seuraamaan hänen FB-sivuaan, jossa hän kysyy keskustaa äänestäneiltä FB-kavereiltaan neuvoa, pitäisikö puolueen mennä tällä kertaa hallitukseen.

Kello 21.37 mennessä noin viisikymmentä vastaajaa oli keskustan hallitukseen menon kannalla, ja vain kymmenkunta vastaajaa oli selvästi kielteisellä kannalla. Perusteluissa todettiin muun muassa, että ”vain hallituksessa voi vaikuttaa”, ”parempi olla rakentamassa kuin räkyttämässä” ja että ”maaseudun puolesta kyllä”.


 
Voihan se näinkin olla...

Tiistaina päivällä keskustan eduskuntaryhmä oli jo koolla . Ryhmässä on enää viitisen kansanedustajaa kolmestakymmenestä, jotka ovat sitä mieltä, että hallitukseen ei pitäisi mennä.

Jos ja kun selvä enemmistö kansanedustajista kannattaa hallitukseen menoa, miksi sitä pitää vielä erikseen kysellä myös puoluevaltuustolta ja puoluehallitukselta. Siksi, että näin ammutaan rivit suoraksi ja hallitusempijöille voidaan sanoa, että pulinat pois.

Kepulla on kymmenkunta kynnyskysymystä, mutta niiden yhteensovittamisessa demarien ja muiden hallitukseen menossa olevien kanssa, ei uskota olevan ylitsepääsemättömiä ongelmia. Helppoa se ei ole, jos ajatellaan vaikka yrittäjien verotusta, mutta ratkaistavissa.



Toisenlaisena hallitustunnusteluissa näyttäytyi kokoomuksen tilanne. Puheenjohtaja Petteri Orpo ei pystynyt liikkumaan juuri ollenkaan, hänellä ei ollut minkäänlaista valtuutta hakea kompromisseja.

Talouspolitiikassa kokoomuksen naruja vetelevät oikeistolaisemman talouspolitiikan asiantuntijat, muun muassa kansanedustajat Juhana Vartiainen ja Elina Lepomäki.

Jos rumasti sanotaan, niin käynnissä näyttäisi olevan Orpon kaatajaiset. Tukea ei juuri tule, talousoikeistolaisemmat tuulet puhaltavat.
 
Kommentti: Uusi eduskunta aloitti huonoimmalla mahdollisella tavalla – riita istumajärjestyksestä ei ole kunniaksi kenellekään
Perussuomalaiset siirtyvät eduskuntasalin oikeaan reunaan. Asiasta päätettiin tiistaina äänin 128–37.

Mitä ne Persut nyt taas valittaa, jos seuraavissa vaaleissa hommaa enemmän kannatusta niin sitä lähempänä Kokoomus on vasenta laitaa. :D
Ai niin, eihän se istumajärjestys mitään kuvaa...
 
Historiaa...

Fasisteiksi haukutut Smp:n edustajat istutettiin eduskunnassa äärioikealle vuonna 1979: "Taas palataan sortopolitiikkaan", sanoo sen kokenut
Eduskunta äänestää tänään perussuomalaisten siirtämisestä istuntosalin oikeaan reunaan.
Eduskunnan entinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti ihmettelee sitä, että uusi eduskuntaa aikoo ottaa istumajärjestyksessä mallia synkältä 1970-luvulta.

Eduskunnan entinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti ihmettelee sitä, että uusi eduskuntaa aikoo ottaa istumajärjestyksessä mallia synkältä 1970-luvulta.

KOTIMAA Lännen Media 3.5.2019 8:26 17

Aki Taponen

Eduskunta äänestää perjantaina perussuomalaisten siirtämisestä eduskuntasalin oikeaan äärireunaan, vaikka eduskuntaryhmä haluaisi jatkaa salin keskiosassa myös vaalivoiton jälkeen.

Historia toistaa itseään, sillä tunkkaisella 1970-luvulla perussuomalaisten edeltäjäpuolueen smp:n kansanedustajat määrättiin vastoin tahtoaan salin oikealle reunalle.

Kankaanpääläinen Anssi Joutsenlahti nousi Smp:n kansanedustajana ensimmäistä kertaa eduskuntaan vuonna 1979 ja muistaa silloisen istumapaikkakiistan. Puolueen paikkamäärä oli noussut kahdesta seitsemään.
– Meistä jokainen kävi ensimmäisessä istunnossa pitämässä puheen siitä, että meidät oli siirretty kostoksi äärioikealle.

Kaikista äärimmäisenä oikealla istuivat ruotsalaisten kansanedustajat, koska heillä oli tulkki sillä puolella.
– Meidät siirrettiin istumaan heti siihen kokoomuksen oikealle puolelle. Se oli kosto meille, mutta en tiedä mistä. Meistä jokainen arvosteli sitä puheenvuoroissamme, koska emme kuulu mihinkään äärioikeistoon, Joutsenlahti muistelee.

Tutkija Aarni Virtanen kirjoittaa vuoden 1979 tapahtumista viime vuonna julkaistussa Smp:n perustajan Veikko Vennamonelämäkerrassa (Vennamo: Mies ja hänen puolueensa).

– Ensimmäisessä istunnossa jokainen smp:n kansanedustaja kävi puhujapöntössä pitämässä lyhyen puheen, jossa ilmoitti, omin sanoin, ettei ole fasisti.

Valtapuolueet olivat pyrkineet leimaamaan smp:n äärioikeistolaiseksi, koska puolue oli jyrkästi vastustanut presidentti Urho Kekkosen jatkokautta poikkeuslailla ja vuoden 1978 presidentinvaaleissa Vennamo oli ollut Kekkosen vastaehdokkaana.

Joutsenlahti muistelee, että vasta vuoden 1983 eduskuntavaalivoiton jälkeen Smp:n kansanedustajat pääsivät takaisin salin keskelle, Sdp:n ja keskustan väliin.
– Nyt kaikki entinen taas romutetaan ja palataan aiempaan sortopolitiikkaan, Joutsenlahti ihmettelee.
– Varmaan samalla systeemillä yritetään perussuomalaiset sulkea pois hallituksesta. Se tietää sitä, että tällä pelillä perussuomalaisten kannatus edelleen nousee, hän uskoo.

Joutsenlahti toimi Smp:n kansanedustajana kaksi kautta ja palasi vielä 24 vuoden tauon jälkeen yhdeksi kaudeksi eduskuntaan perussuomalaisena vuonna 2011. Sen kauden hän toimi eduskunnan varapuhemiehenä.

 
Voihan se näinkin olla...

Tiistaina päivällä keskustan eduskuntaryhmä oli jo koolla . Ryhmässä on enää viitisen kansanedustajaa kolmestakymmenestä, jotka ovat sitä mieltä, että hallitukseen ei pitäisi mennä.

Jos ja kun selvä enemmistö kansanedustajista kannattaa hallitukseen menoa, miksi sitä pitää vielä erikseen kysellä myös puoluevaltuustolta ja puoluehallitukselta. Siksi, että näin ammutaan rivit suoraksi ja hallitusempijöille voidaan sanoa, että pulinat pois.

Kepulla on kymmenkunta kynnyskysymystä, mutta niiden yhteensovittamisessa demarien ja muiden hallitukseen menossa olevien kanssa, ei uskota olevan ylitsepääsemättömiä ongelmia. Helppoa se ei ole, jos ajatellaan vaikka yrittäjien verotusta, mutta ratkaistavissa.



Toisenlaisena hallitustunnusteluissa näyttäytyi kokoomuksen tilanne. Puheenjohtaja Petteri Orpo ei pystynyt liikkumaan juuri ollenkaan, hänellä ei ollut minkäänlaista valtuutta hakea kompromisseja.

Talouspolitiikassa kokoomuksen naruja vetelevät oikeistolaisemman talouspolitiikan asiantuntijat, muun muassa kansanedustajat Juhana Vartiainen ja Elina Lepomäki.

Jos rumasti sanotaan, niin käynnissä näyttäisi olevan Orpon kaatajaiset. Tukea ei juuri tule, talousoikeistolaisemmat tuulet puhaltavat.

Tuo on mielenkiintoinen kysymys. Kuvitteliko Kokoomus olevansa saletissa ja uhosi voimansa tunnossa itsensä pihalle. Vai olisiko Orpo itse halunnut hallitukseen kompromissien kautta mutta hänet käytännössä kampitettiin?

Eiköhän Orpon lähtölaskenta alkanut siitä kun vaalivoittoa ei tullut. Näkyvän ministeripostin haltijaa ei ehkä olisi voinut heti vaihtaa? Kokoomus saanee uuden vetäjän kesällä 2020.
 
Mielenkiintoist nähdä keneltä leikataan, keneltä verotetaan ja kuka pääsee maksamaan. Parhaimpien kohdalla saattaa osua kaikki kolme...

Vain semantiikkaeroja noiden kolmen välillä, mutta koitetaan!

Villi veikkaus: työssä käyvät keski- ja parempituloiset lapsiperheet.

Verotetaan: nostetaan tuloveroa/tuodaan hiilivero joka selvästi korreloi tulojen eli oletetun kulutuksen kanssa.
Laitetaan maksamaan: Nostetaan päivähoitomaksujen ylärajaa
Leikataan: Suoraan leikattavaa näillä ei taida olla kuin lapsilisissä? Hyväksytäänkö leikkaukseksi jos toteutetaan verotuksen kautta laittamalla nämä verolle.
 
Aika hupaisa tuo SDP:n hätä kepun sunntaan. Nopeasta laskettuna SDP+kesk+vas+virh+rkp tuottaisi hallituksen joka menettänyt paikkoja jos samat puolueet olisivat muodostaneet edellisen hallituksen. SDP+Kok tai SDP+persu pohjainen hallitus tuottaisi voittajien hallituksen. Kumpi tahansa jälkimmäisistä kuvastaisi paremmin äänestäjien haluamaa muutosta.
 
Jos Keskusta antaa rukkaset niin Rinne alkaa olla aika pahassa pinteessä.

Miten niin? Jos hänen esityksensä ei nappaa, niin heittää pallon seuraavalle. Kuka ottaa kopin? Veikkaan, että oikeasti kopin ottajia on vähemmän kuin kuusen kaatajia.

Tosin uutisoinnista päätellen kaikki haluavat istua salissa keskellä eli ei kai pitäisi olla kovin vaikeaa luoda toimivaa hallitusta. Ehkä ratkaisu olisi pitänyt hakea siten, että osa istuu toistensa sylissä, vuoropäivin vaihtaa aina paikkoja.
 

Liitteet

  • 1557296040884.png
    1557296040884.png
    704.5 KB · Luettu: 5
Back
Top