Eduskuntavaalit 2019

Otetaanpas pieni aikahyppy kuuden vuoden taakse...
Kokoomuksen "toivonakin" esitetty Elina Lepomäki ja EU

5.12.2012 12:49 Elina Lepomäki Kotimaa 110 kommenttia ilmoita asiaton viesti
Asuin perheeni kanssa Saksan silloisessa pääkaupungissa Bonnissa kun tieto uudesta pääkaupungista tuli. Opettaja tuli luokkaan ja ilmoitti haikean juhlallisesti "die neue Bundeshauptstadt ist Berlin." Elettiin vuotta 1991. Pari vuotta myöhemmin olin jo lukenut tarvittavat pätkät asuinmaani historiaa ymmärtääkseni kuinka tärkeää rauha on ihmiskunnan kannalta. Pidin upeana, että Suomi saisi pian mahdollisuuden liittyä Euroopan Yhteisöön.

Teininä ei vielä kovin syvällistä näköalaa maailmaan ollut, mutta Keski-Euroopasta katsottuna Suomen sijainti entisen Neuvostoliiton naapurissa tuntui perin uhkaavalta. Samaan aikaan Suomi tarpoi lamassa, josta uutisoitiin paljon rajojen ulkopuolellakin. Naïvein silmin tuntui upealta jos Euroopan alueella saisivat ihmiset, palvelut ja tavarat liikkua vapaasti - mutta rajoja puolustettaisiin tarvittaessa yhdessä. Tuon ikäisenä alkoi kiehtoa vapaus. Se ei ole vielä lakannut kiehtomasta.

Nyt reilut 20 vuotta myöhemmin on Suomi syvemmällä Euroopan integraatiossa kuin ehkä tajutaankaan. Syvällä, kirjaimellisesti, ei alkuunkaan aallonharjalla. Vapaus on hyvin kaukana tästä. Yhteisestä puolustuksesta ei ole tullut mitään, ja vapaan liikkumisen kanssa on tekemistä. Miksei Ruotsista vuokraamaansa autoa voi ajella Suomessa? Miksei Suomen kansalainen toisessa EU-maassa työskennellessään voi viettää vapaa-aikaansa Suomessa niin paljon kuin lystää joutumatta maksamaan Suomeen tuloveroa? Kansalaisten veroroposista ollaan yhä kovin mustasukkaisia.

Unionista onkin vapaan kanssakäymisen alustan sijaan kehkeytynyt kompleksinen yhteiseurooppalainen rahansiirtoautomaatti. Ennen jaettiin rahaa ranskalaisille tupakanviljelijöille; nyt heidän lisäkseen kreikkalaisille laivanvarustajille ja madridilaisille pankkiireille.

Katalaaneilla ja härmäläisillä on paljon yhteistä

Eteläeurooppalaisen ja keskieurooppalaisen ero poliittisessa kotiinpäinvetämisessä on se, että jälkimmäinen yrittää esittää rationaaliset syyt toiminnalleen. Saksassa ja erityisesti Ranskassa on oma taiteenlajinsa ilmoittaa vastapuolelle mahdollisimman kohteliaasti ja rivien välistä tämän olevan idiootti. Suomalainen on helppo kohde kun tämä punastuu jo ensimmäisestä korulauseesta.

Jos Espanjassa ja Italiassa maiden pohjoisosat ovat kyllästyneitä tukemaan eteläisiä veljiään, niin miksei se harmittaisi meitä suomalaisia? Italia ja Espanja kykenisivät yksityisen varallisuutensa voimin rahoittamaan julkisen velkansa ja siltikin maiden yksityinen varallisuusaste olisi korkeampi kuin meillä Suomessa.

Unioni kaavailee itselleen yhä enemmän vaikutusvaltaa jäsenmaiden raha- ja talousasioihin. Pääkomissaari José Manuel Barroso maalaili viime viikon puheessaan tiekarttaa ulos kriisistä. Se näytti kovasti askelmerkeiltä kohti liittovaltiota. Ja onhan se selvä: jos kerran halutaan ehdoin tahdoin pitää rahaliitosta kiinni, niin toimiakseen yhteisvaluutta vaatii homogeenisen talousalueen. Piste. Nykyistä kriisiä se ei kuitenkaan ratkaise.

Puheet siitä, että meidän on rahoitettava ongelmamaita yhä enemmän välttääksemme laman eivät ole suoraselkäisiä. Lama meille tulee yksinkertaisesti siksi, että olemme kuluttaneet enemmän kuin olemme ansainneet, teemme niin edelleen ja näillä näkymin jatkossakin. Tätä tosiasiaa ei rahojen siirtely taseesta toiseen ratkaise - etenkään kun toiset ovat ajautuneet ongelmiin muita nopeammin ja jopa epärehellisyyden vuoksi. Meillä Suomessa eletään velaksi sentään suhteellisen läpinäkyvästi.

Erityisesti pienen jäsenvaltion kannalta liittovaltio tarkoittaa selvää demokratiavajetta. Suomi ei ole Saksa edes pienoiskoossa. Se tarkoittaa suomenkielellä sitä, ettei meillä ole eikä meille tule merkittävää päätösvaltaa siihen, mihin unionia jatkossa kehitetään. Siksi päätös on kannaltamme varsin binäärinen: ollako vai eikö olla tuon liittovaltion pohjoisin provinssi.

Lisää yhteistyötä, vähemmän sanelua

Mikä on se perimmäinen syy, ettemme avoimesti keskustele eroa Euroopan Unionin jäsenyydestä? Vapaa vaihdanta lähtee siitä, että annetaan ja saadaan. En koe että syvenevä liittovaltio kykenee Suomelle antamaan niitä eväitä joita me kaipaamme. Vastavuoroisesti kyllä valtiomme (yhä) korkealle luottoluokitukselle on muilla käyttöä. Rahaa ja pääomiahan meillä ei ole - Euroopan sisäisessä vertailussa olemme köyhälistössä. Sääli jos se jollekulle tässä viime vuosien tukipakettivillitykessä on jäänyt epäselväksi.

Saksan vuosien jälkeen olen työskennellyt kahdessa muussa Euroopan Unionin jäsenvaltiossa, hyvinkin erilaisessa kuin Saksa ja Suomi: Tanskassa ja Isossa-Britanniassa. Impivaaralaiseksi minua on vaikea sanoa, joskin kaksi viimeistä asuinpaikkaa saattoivat opettaa tervettä kriittisyyttä yhteiseurooppalaista politiikkaa kohtaan. Jokainen toki pelaa omilla korteillaan. En ole kääntynyt liittovaltio-unionin vastustajaksi siksi, että haluaisin vähemmän globalisaatiota ja enemmän nurkkakuntaisuutta, vaan päinvastoin juuri siksi, että nykyisenlainen EU on juuri näitä.

Ero EU:sta ei tarkoita sitä että kääntäisimme selkämme Euroopalle, ja että Venäjällä voitaisiin Johan Bäckmanin johdolla laatia etupiirit uudelleen. Jatkaisimme Euroopan Talousalueessa ETA:ssa, johon EU:n lisäksi kuuluvat Norja, Islanti ja Liechtenstein. Lisäksi voisimme jatkossakin olla aktiivisesti rakentamassa sekä pohjoismaista että eurooppalaista puolustusta ja ulkopolitiikkaa. Ei mikään maa ole houkutteleva kauppakumppani, työskentely- ja rahoituskohde siksi, että se on EU:n jäsen, vaan siksi, että siellä verotus ja muut yhteiskunnalliset tekijät tukevat yritysten ja ihmisten mahdollisuutta elää, menestyä ja luoda sellaista arvoa josta muut haluavat maksaa.

Minulle on sama keskitetäänkö valtaa Helsinkiin vai Brysseliin (tai Berliiniin) - pidän keskittämistä ongelmallisena jo itsessään. Mitä vähemmän kansalaisella on vapautta ja vastuuta päättää omista asioistaan, sitä vähemmän meitä motivoi yhtään mikään. Brittipomoni sanoi asian Lehmanin jälkeisessä markkinamyllerryksessä viisaasti: "Only worry about things you can influence." Kun tauhka lentää tuulettimeen sinusta riippumattomista syistä, paras mitä voit tehdä on katsoa ettei se lennä päin naamaasi.

Toivotan kaikille hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää.

https://web.archive.org/web/2016042...uomi.fi/126280-suomi-ei-kaipaa-liittovaltiota
 
Voisikohan tässä olla mahdollisuus Huhtasaarella ja Halla-aholla haastaa julisteen valokuvan julkaissut taho (eli koulu tai julkaisemisesta vastuullinen opettaja huom. ei lapset) oikeuteen kunnianloukkauksesta? Juliste vihjailee, että Huhtasaari ja Halla-aho aiheuttavat tai vähintäänkin haluavat siirtolaisten kuolevan. Kokonaan toinen asia tietenkin on, että todellisuudessa siirtolaisten kuoleman Välimereen hukkumalla aiheuttavat ihmissalakuljettajat, joiden palveluille kysynnän tarjoavat rajat-auki -poliitikot. Kun taas Perussuomalaiset haluaisivat poistaa tämän kysynnän lopettamalla mahdollisuuden kävellä rajalle ja pyytää turvapaikkaa. Mutta tämä fakta on sivuseikka tässä kunnianloukkausjutussa
 
Olisi ehkä paikallaan tehdä laskelma, jossa verrataan kuinka moni palautettu on oikeasti kuollut palautuksen johdosta, ja kuinka moni suomalainen on kuollut, kun turvapaikkaa sitkeästi vonkaavia tyyppejä ei ole palautettu.

Julisteen asetelman voisi ehkä kääntää sitten toisin päin.
 
Ei hyvää päivää. Nyt esität, että et osaa lukea. Koulun oppilaat ottivat yhteyttä ja kertoivat vihaa lietsovista opettajista. Eli tasan samaa meininkiä mitä ollaan nähty muuallakin. Opettajat, jotka tuota harrastavat ansaitsevat potkut ja ikuisen kiellon opetusammatteihin. Tuollainen juliste on saastaa eikä kuulu mihinkään kouluun.

Nyt on otettu julkisuuteen yksi tehty juliste. Millaisia muita julisteita mahdetaan kouluissa tehdä, se olisi mieluisaa tietää. Veikkaan, että kantaaottavuus on osalle nuorista ihan perusjuttua ja kohteiden määrä on varmasti yli yksi.

Penkojen kanssa on vähän niin, että moraalipanikoinnin filtteriä kannattaa säätää vähän löysemmälle. Antaa penskojen vaan tehdä. Opettajien omat ideologiset taustat näkyvät varmasti aina, niin on ollut ja tulee olemaan.

Muistan kuinka yläasteikäisenä töllistelin silloisten lukiolaisten tekemiä plakaateja, joissa rutto vie, arvioitiin erittäin raskaalla kädellä UKKta. Joo, se oli täysin mahdollista YYA-Suomen kouluissa ja Urkin ollessa vielä presidenttinä.

Aika vi¤un erikoiselta tuntuisi, jos nyt vedettäisiin -tiukempi linja- kuin silloin. Ja määriteltäisiin, mihin pennut voivat ottaa kantaa ja miten. Ettei kukaan POLIITIKKO vaan loukkaannu ja saa hyperkatarria tenavien tekeleistä.

Takaan teille pojat, että sen tien päässä ei ole mitään fantsua.

Ohjaavatko opettajat toimintaa? No, Huhtasaaren opettajana pitää se tietää. Ohjaavathan ne.

Tämän maan poliitikoista minun tukeni saa ainoastaan Sale Niinistö, osin instituution takia ja pääosin siksi, että ukko on ihan oikea presidentti. Muut saavat tuulettaa keuhkojaan ihan rauhassa, yhteenkään vankkurinaisaan en tartu edes palosuojarukkasilla, enkä anna valjastaa itseäni ikeeseen vetämään vaunuja, joita ohjastaa kukamikätahansa poliittinen puolue. Niistä olen saanut kyllikseni jokaisesta.
 
Voisikohan tässä olla mahdollisuus Huhtasaarella ja Halla-aholla haastaa julisteen valokuvan julkaissut taho (eli koulu tai julkaisemisesta vastuullinen opettaja huom. ei lapset) oikeuteen kunnianloukkauksesta? Juliste vihjailee, että Huhtasaari ja Halla-aho aiheuttavat tai vähintäänkin haluavat siirtolaisten kuolevan

Voi toki tehdä tutkintapyynnön ensiksi ja saada itsensä näyttämään samalla aivan rajattoman naurunalaiselta. Mitä seuraavaksi? Eskarilaisen tekemä piirustus, jossa värillinen Lola ja valkoinen Matti kävelevät käsikkäin kohti auringonlaskua? Viskarien tekemä kuva Nooan arkista, jonka sisällä ei ole elovenatyttöä?
 
Nuorilta oivaltava kärjistys, mitä kai syntynyt polemiikkikin todistaa.

lol-jpg.24503
 
Saarnaat oppilaiden vasemmistolaista indoktrinaatiota seiskytluvulla ala- ja yläkoulunsa käyneelle vanhan liiton konservatiiville, mikä - sen sallinet - vetää naamaa melkoiseen virnistykseen just nyt

(uuslat. conservatismus, latinan sanasta conservare ’säilyttää’) on poliittinen aatesuuntaus, joka puolustaa perinteitä ja perinteisiä arvoja, vastustaa kumouksellisuutta ja radikalismia ja pyrkii uudistusten maltillisuuteen.[1] Konservatismi syntyi Ranskan suuren vallankumouksen vastavaikutuksena 1700- ja 1800-lukujen vaihteessa ja asettui vastustamaan valistusaikana kehittyneitä liberalismia ja sosialismia. Konservatismi korostaa historiallisen kehityksen tietä syntyneiden yhteiskuntamuotojen arvoa. Jatkuvuuden turvaajina ovat yhteiskunnassa sellaiset laitokset kuin perhe, uskonto ja armeija, jotka takaavat moraalisen järjestyksen


https://fi.wikipedia.org/wiki/Konservatismi
 
Se onkin sitten yhtä ku**in luiskettä ja pi**un lätinää ja joillakin jotain muuta, vähän tietysti lohduttaa tuo hyvä palkka ja luontaisetuihin kuuluu taksien lisäksi hekuma ja nautinto.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005855919.html
Kansanedustaja Anna Kontula paljastaa eduskunnan salatut paheet – ”Pikkujouluista lähdetään yhteisiin sänkyihin”




Tutkijana Anna Kontula tunnetaan parhaiten seksityötä käsittelevistä töistään, mutta tuoreessa kirjassaan hän tarkastelee eduskuntaa sosiologin silmälasien läpi.
Eduskunta on yksi Suomen julkisimmi
 
No enpä nyt tiedä onko tuo niin järkyttävä uutinen tai edes uutinen. Samallalailla käyttäytyy kansa muuallakin työpaikoissa pikkujoulubileissä. Miksi kansanedustaja olisi yhtään erilainen, ovathaan he kansan edustajia.
 
Jani Toivola uusii joka vaaleissa käyttämänsä tempun kun ilmoittaa ettei osallistu seuraaviin vaaleihin, koska on sitä ja tätä. kohta kuitenkin saamme lukea että Toivola taipuu kansan pyyntöihin ja asettuu ehdokkaaksi kun niin moni on sitä vaatinut.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/8d1d54e7-5f2a-487d-a90f-0e9c0dccd6dd_pi.shtml

Jani Toivola jättää eduskunnan keväällä - ”Viime viikot ovat olleet oman poliittisen urani haastavimpia”
keskiviikko 03.10.2018 klo 14:13
Kansanedustaja Jani Toivola ei aio enää ensi vaaleissa pyrkiä eduskuntaan.
 
No enpä nyt tiedä onko tuo niin järkyttävä uutinen tai edes uutinen. Samallalailla käyttäytyy kansa muuallakin työpaikoissa pikkujoulubileissä. Miksi kansanedustaja olisi yhtään erilainen, ovathaan he kansan edustajia.
Edut ovat paremmat kuin muilla, pääsee ainakin kotiin valtion maksamalla taksilla mierontieltä.
 
Back
Top