Eduskuntavaalit 2019

Nii-in. Siinä se taas nähdään kuka on se suomalaisen huippupoliitikon oikea herra ja ruhtinas ketä pitää palvella saadakseen muruja pöydästä.
Pimeyden prinssi heittää hyvin palveleelle koiralle lihapalan....

Alkaahan tää suomalaisten "huippupoliitikkojen" touhu vaikuttaa kuin järjestäytyneeltä rikollisuudelta.
 
Viimeksi muokattu:
Sipilää tarjoillaan spekulaatioissa EU-johtajan paikalle: ”Tahdikas, mutta syvällä EU:n peleissä”

...
Eurooppalaista politiikkaa seuraavan ranskankielisen Bruxelles2 -uutissivuston artikkelissa Tuskin mahdollisista seuraajaehdokkaista esiintyy kuitenkin suomalaisittain yllättävä nimi.

Artikkelin mukaan varteenotettava ehdokas seuraavaksi ”EU-presidentiksi” voisi nimittäin olla Suomen pääministeri Juha Sipilä(kesk).

Artikkelissa arvioidaan, että Sipilä voisi olla käytettävissä tehtävään pikaisellakin aikataululla, mikäli keskusta kärsii vaalitappion huhtikuun eduskuntavaaleissa, eikä keskusta pääse hallitukseen.

Sipilää kuvaillaan jutussa ”tahdikkaaksi” henkilöksi, joka on kuitenkin syvällä ja läsnä Euroopan unionin sisäisissä peleissä.

– Häntä katsotaan hyvällä sekä Pariisissa että Berliinissä, mikä ei myöskään ole haitaksi, lehti kuvailee.

Sipilän etuna on kirjoituksen mukaan myös se, että hän saapuu ”vaatimattomasta” maasta, joka sijaitsee Venäjän rajoilla. Näin ollen hänellä olisi Eurooppa-neuvoston puheenjohtajana hyvin tietoinen Moskovan suunnalta tulevista riskeistä ja uhista.

Tämän lisäksi Sipilä tulee euro-valtiosta, jolla oli lehden mukaan myös ”merkittävä ja positiivinen” rooli EU:n pakolaiskriisin hoidossa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005999195.html
Nämä ovat kyllä niin lystikkäitä nämä "Suomen edustaja tarjolla ytimiin ja keskeisiin pöytiin"-jutut, joita suomalaisessa lehdistössä julkaistaan joka Jumalan kerta kun jossain brysseliläisessä toimistossa on aukeamassa/uskotellaan olevan aukeamassa toimistotuoliin flatustelijan vakanssia. "Kyllä kyllä, ihan sinne singulariteetin keskukseen ulottuu poliitikkojemme pitkä käsivarsi. On oikeastaan epäisänmaallista edes epäillä etteikö näin olisi." Kyllä olisi Köppäsen Joosella hauskaa jos olisi näkemässä.
 
Nämä ovat kyllä niin lystikkäitä nämä "Suomen edustaja tarjolla ytimiin ja keskeisiin pöytiin"-jutut, joita suomalaisessa lehdistössä julkaistaan joka Jumalan kerta kun jossain brysseliläisessä toimistossa on aukeamassa/uskotellaan olevan aukeamassa toimistotuoliin flatustelijan vakanssia

Jep, näitä Osaajia halutaan ytimiin ihan vimmalla. Jatkuvasti. Heti, kun vaan joutaa lähtemään.
 
....
Mutta on yksi liike, joka todella tarjoaa miellyttävän tulevaisuuden ja selkeät keinot siihen. Se on konservatiivinen liike, joka Suomessa näyttäytyy esimerkiksi perussuomalaisen puolueen nousuna. He maalaavat kuvan tulevaisuudesta, joka ei monesta kuulosta ollenkaan pahalta. Kuva on kirkas ja selkeä, ongelmille on syyt ja ratkaisut eikä ketään kohti osoiteta loputonta vaatimusta muutokselle.

Perussuomalaisen sinisessä tulevaisuudessa ei ole sosiaalisten roolien moninaisuutta. Siellä teknologinen kehitys on suljettu Suomen rajojen ulkopuolle (paitsi niiltä osin kuin se hyödyttää meitä). Siellä rajat päästävät läpi vain hyvät ja työteliäät ihmiset ja voimme keskittyä auttamaan heitä, jotka vaikuttavat sopivalla tavalla suomalaisilta. Tämä kaikki vaatii jonkin verran rakennushommia rajoilla ja tasa-arvopuheiden määrätietoista vaientamista, mutta ei sen kummempaa.

Tietysti ulkopuoliselle saattaa näyttää hankalalta se, miten menneet kulttuuriset uskomukset saadaan palautettua laajojen ihmisjoukkojen mieliin. Mutta on siinä ennenkin onnistuttu. Se ei ole vaatinut muuta kuin sen, että joku on tarjonnut työtä, ratkaisukeinoja ja näkymän siitä, että oma valtakunta on kerran vielä sellainen kuin ennen – it gets better.

Tällaisten tulevaisuuskuvien tarjoaminen ei ole – mainittakoon tässä – minkään puolueen, liikkeen tai ihmisen yksinoikeus.

Riku Siivonen

Kirjoittaja on toimittaja ja käsikirjoittaja.

Aiheesta voi keskustella 13.2. klo 16.00 asti.

https://yle.fi/uutiset/3-10642769
 
Työn arvostusta tulee nostaa, ja ihmisiä kannustaa lähihoitajan ammattiin. Hoitajamäärää ei voida laskea millään kaavamaisella luvulla, vaan ihmisen yksilöllisen tarpeen mukaan. Hoitajia tarvitaan lisää, mutta se raha ei saa olla pois vammaispalveluista, lastensuojelusta tai kotihoidosta, Orpo pohti.
http://aksa.fi/petteri-orpo-veti-tuvan-tayteen/

Onko nuo ainoat vaihtoehdot,mistä rahaa voidaan nipistää? Vain yksi puoluejohtaja on nostanut esiin toisenkin valtavan kuluerän,josta varmasti voisi rahaa ottaa muihin retuperällä oleviin palveluihin. Se on juuri sitä Orponkin hokemaa Arwovalintaa.
 
Onko nuo ainoat vaihtoehdot,mistä rahaa voidaan nipistää? Vain yksi puoluejohtaja on nostanut esiin toisenkin valtavan kuluerän,josta varmasti voisi rahaa ottaa muihin retuperällä oleviin palveluihin. Se on juuri sitä Orponkin hokemaa Arwovalintaa.

Eli olisit eriarvoistamassa täällä asuvien ihmisten kohtelua. Vähän huonommille ihmisille vähän vähemmän. Se on tätä konservatiivista kristillistä "tasajakoa" persujen malliin.

Edit: Kirkossa käydään joka sunnuntai, kirkollisveroa maksetaan kiltisti, mutta "oppi" ei uppoa kaaliin.
 
Eli olisit eriarvoistamassa täällä asuvien ihmisten kohtelua. Vähän huonommille ihmisille vähän vähemmän. Se on tätä konservatiivista kristillistä "tasajakoa" persujen malliin.
Mutta eikös se nyt mene juuri niin?
 
Ei minun tarvitse oikeuksia poistaa,kaiken järjen mukaan raavaiden miesten hoito pitäisi onnistua laitoksessa huomattavasti pienemmällä summalla kuin avuttomien vanhusten tai lasten.

Se olisikin ihan mielenkiintoista nähdä mitä maksaa per naama mutta ennenkaikkea mitä siihen sisältyy. Eihän se summa tyhjästä kerry.
 
Se olisikin ihan mielenkiintoista nähdä mitä maksaa per naama mutta ennenkaikkea mitä siihen sisältyy. Eihän se summa tyhjästä kerry.
Tuotahan on koitettu tosiaan saada selville. 2006 vastaanotto ja käsittelykulut per turvapaikanhakija ovat olleet noin 8000 euroa ja käsittelyaika 9 kuukautta. Pelkät turvapaikanhakijan vastaanottokustannukset olivat toukokuussa 2015 Hesarin jutun mukaan noin 12 000 per kärsä. Tuolloin puhuttiin 15 000 tulijasta vuodelle 2015. Tiedämme että pitkälle päälle 30 000 tuli. Korostan että tuolloin on ollut puhetta vain välittömistä vastaanottokuluista.

Oulun tapausten yhteydessä on selvinnyt Mykkäsen suulla yhden sierainparin kuukausikustannusten olevan 3000 euroa/kk. Tämä siis puhuttaessa niiden 10k kielteisen päätöksen saaneen irakilaisen kohdalla. Tuo on noin 100 euroa/päivä. Sillä majoittaisi kahden hengen huoneessa mm. Hotelli Tornissa joko Jugend- tai Art Deco sviitissä poikia, aamupalalla, ja jäisi vielä 50 euroa käteen per päivä ruokarahaakin. Koska VOK:issa ei varmaankaan seinistä ihan samaa makseta, lienee selvää että paljon kotouttavaa oheistoimintaakin esiintyy. Ja sen on todettu toimivan... todella hienosti. Kyllähän tässä vissiin joku vetää turvisjeppejen varjolla kyhnyä himaan aika vuolaana kymenä.

Kehtaisin siis väittää että kyllä niitä muitakin säästökohteita taitaa olla.
edit:
tienaus2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Toisen maksaa valtio kyselemättä ja kilpailuttamatta. Toisen kunnat sillä,kuka tekee halvimmalla ja parhaalla tuloksella omistajilleen. Jotain penkomista varmasti olisi ilman rassismi ja perustuslakiongelmiakin.
 
Orpon muija käsittelee työkseen mamu valituksia, vaikka viidenteen kertaan. Ihme on.
 
Eli olisit eriarvoistamassa täällä asuvien ihmisten kohtelua. Vähän huonommille ihmisille vähän vähemmän. Se on tätä konservatiivista kristillistä "tasajakoa" persujen malliin.

Edit: Kirkossa käydään joka sunnuntai, kirkollisveroa maksetaan kiltisti, mutta "oppi" ei uppoa kaaliin.
Ovatko elintasopakolaiset täällä asuvia ihmisiä?
 
Sipilä antoi porttikiellon sinisten valtiosihteerille hallituksen EU-kokouksiin – syynä luottamuspula EVM-kiistassa

Julkaistu: 15.2. 14:27

Hallituksen sisäinen riitely Suomen Euroopan vakausmekanismia (EVM) koskevasta linjamuutoksesta kovenee. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kielsi sinisten hallitusryhmän valtiosihteeriltä Samuli Virtaselta osallistumisen hallituksen EU-kokouksiin.

Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti sinisten ministeriryhmän valtiosihteerille Samuli Virtaselle IS:n tietojen mukaan torstai-iltana, ettei tällä ole asiaa jatkossa hallituksen EU-ministerivaliokunnan kokouksiin.

Kyseessä on erittäin harvinainen porttikielto.

Perjantaiaamun EU-ministerivaliokunnan kokoukseen Virtasella ei ollut enää pääsyä.

Tiettävästi Sipilä on hermostunut Ilta-Sanomien asiaa koskevista uutisista. IS on kertonut kahdessa uutisessaan, että hallituksen EVM-linjaa ollaan muuttamassa, mutta hallitus ei pääse asiasta yksimielisyyteen. Jatkossa EVM:n pikaiset kriisipäätökset voitaisiin tehdä 85 prosentin määräenemmistöllä, eikä yksimielisyysvaatimusta olisi, jos valtiovarainministeriön virkamiesesitys menee läpi.

Työministeri Jari Lindsröm (sin) kertoi IS:ssa torstaina, että linjaus ei sovi sinisille.

IS:n tietojen mukaan Sipilä epäilee Virtasen vuotaneen asian Ilta-Sanomille.

EVM-linjaus oli esillä hallituksen EU-ministerivaliokunnassa viime viikon perjantaina, jossa sinisiä edusti valtiosihteeri Virtanen EU-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin) poissaolon takia.

Virtanen oli kokouksessa kertonut, ettei siniset tue esitystä, jonka Sipilä olisi halunnut viedä eteenpäin mahdollisimman nopeasti. Samaa vaaditaan myös valtiovarainministeriön julkisessa virkamiesmuistiossa.

Sinisten kannan takia linjausta ei saatu eduskunnan suureen valiokuntaan. Keskiviikkona hallitustrio sopi, että asiasta neuvotellaan uudestaan ensi viikolla.

Sipilän kiirehtimistä on ihmetelty, sillä muutos pitäisi käyttää myös eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Käytännössä EM-linjauksen käsittely on aikapulan takia mahdotonta ennen vaaleja, sillä perustuslakivaliokunta on jo nyt täysin työllistetty.

Lue lisää: Siniset torppaavat Suomen EVM-linjan muutosvaatimukset – Jari Lindström: ”Mistä tämä kiire oikein tuli?”

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) yritteli rauhoitella kiistaa eilen IS:lle.

– Itse en nyt kiirehdi asian ratkaisemista, kun ei olla niin sanotusti jäniksen selässä, Orpo sanoi.

Uudesta EVM-linjauksesta pitäisi päättää eurohuippukokouksessa kesäkuussa, mutta Suomessa asia vaatii sitä ennen eduskunnan ja perustuslakivaliokunnan hyväksymisen.

Yhdeksi syyksi Sipilän kiirehtimiselle on epäilty sitä, että pöytä halutaan puhtaaksi ennen Suomen EU-puheenjohtajuutta, joka alkaa heinäkuun alusta.

Timo Haapala

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006002648.html
 
Back
Top