Eduskuntavaalit 2019

Tiedostavilta tahoilta?

Tampereen yliopiston tiedotusopinlaitoksen toverikunnan matrikkelista löytynee monta nimeä.

Punavihreän kuplan sisällä sinkoilee taatusti tuollaisia ajatuksia ja toiveita. Liian syvällä kuplassa olevat eivät ymmärrä olevansa kuplan sisällä ja ottavat siksi twitterviestit ja muun tauhkan vähän liiankin tosissaan.
Tiedostavilta tahoilta..
 
Joo eipä täällä Seinäjoella Suomen raamattuvyöhykkeen pääkaupungissa oikein punavihreys mitenkään suosittua ole. Ei mene pohjalaisen yrittelijään ja konservatiivisemman luonteen kanssa yhteen.
 


Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Paula Pohjanrinne herätti hämmennystä vaalikonekommentillaan – "Muotoilin vastaukseni huonosti"
Vihreiden kempeleläinen eduskuntavaaliehdokas Paula Pohjanrinne herätti joissakin lukijoissa  hämmennystä kommentillaan Kalevan vaalikoneessa.

Vihreiden kempeleläinen eduskuntavaaliehdokas Paula Pohjanrinne herätti joissakin lukijoissa hämmennystä kommentillaan Kalevan vaalikoneessa. KUVA: Kontiainen Jarmo
EDUSKUNTAVAALIT 2019 16.3.2019 18:02
ANTTI ERVASTI
Vihreiden kempeleläinen eduskuntavaaliehdokas Paula Pohjanrinne herätti hämmennystä kommentillaan Kalevan vaalikoneen kysymykseen, onko Oulun maine kärsinyt peruuttamattomasti ilmi tulleiden seksuaalirikosten vuoksi.
Pohjanrinne kirjoitti kommentissaan, että oululainen poliisi näyttäytyy rasistisena ja puolueellisena, koska katsoi asiakseen nostaa juuri nämä rikokset julkisuuteen juuri vaalikeväänä, mistä herää ajatus Oulusta erityisen rasistisena kaupunkina.
– Muotoilin vastaukseni huonosti. Arvostelin sitä, että juuri se asia tuotiin julkisuuteen juuri silloin, kun muuallakin oli tapahtunut seksuaalirikoksia. Sinänsä noitten kauheitten asioiden tutkiminen ei ole väärin, Pohjanrinne sanoi Kalevalle lauantaina.



Eikö ole nimenomaan hyvä, että poliisi tiedotti näistäkin asioista avoimesti, kun sitä usein moititaan liian niukasta tiedottamisesta?
– Kyllä, on hyvä, että poliisi tiedottaa. Miksi kuitenkin poliisi nosti näin voimakkaasti julkisuuteen juuri näitä tapahtumia, kun kuitenkin muuallakin maassa oli vastaavanlaisia tutkintoja käynnissä. Se on herättänyt hämmennystä muun muassa omassa sosiaalisessa mediassani, Pohjanrinne selventää.
Hän korostaa, että ei ole halunnut kyseenalaistaa poliisin tekemää seksuaalirikosten tutkintaa.
– Arvostan poliisin työtä ja toimintaa, eikä tarkoitukseni missään tapauksessa ollut vähätellä näitä rikoksia. Oulu kärsii rasistisesta maineesta osittain myös näiden tapausten vuoksi, eikä vain näiden tapausten takia.
 
Viimeksi muokattu:
Maahanmuuttovaalit voisivat olla hieno juttu


Janne Metso
Julkaistu: 15.3. 12:34


Tulossa on maahanmuuttovaalit. Se on pelottavaa, mikä on harmi, koska maahanmuuttovaalit voisivat olla myös inspiroiva ja ilmaa puhdistava tapaus. Seuraa naiivia siirappia, joten laita soimaan jotain naiivin siirappista kuten John Lennonin Imagine.

Maahanmuuttovaalit olisivat hieno juttu, jos molemmat osapuolet lopettaisivat sen puskasta ammuskelun. Te punavihreät, myöntäkää, että olette hyväuskoisia hölmöjä, kun huudatte Refugees Welcome. Myöntäkää, että jokainen uutinen maahanmuuttajan suorittamasta rikoksesta tuntuu pahalta lähinnä siksi, että vastapuoli ei jätä yhtäkään sellaista hyväksikäyttämättä. Myöntäkää, ettette tiedä, miten estämme suomalaisia lähiöitä muuttumasta samanlaisiksi kuin Ranskassa ja Ruotsissa. Myöntäkää, että tulijoihin liittyy muutakin kuin kivoja etnisiä ravintoloita, joista on ilo woltata darrafalafeleja. Myöntäkää, ettette uskalla, koska ylläpitäjä poistaisi teidät välittömästi puunhalaajien whatsapp-ryhmästä.

Te maahanmuuttokriitikot. Myöntäkää, että olette itsekkäitä paskiaisia, jotka pitävät itseään niin paljon muita arvokkaampina, etteivät Välimereen hukkuvat lapset teitä liikuta. Myöntäkää, että olette valmiita ratsastamaan ruumiskasojen yli eduskuntaan. Myöntäkää, että teitä kiinnostaa tasa-arvo vain silloin, kun siihen liitetään taikasana islam. Myöntäkää, että vaikka argumenttinne perustuisivatkin löyhästi faktoihin, kaiken takana on erilaisuuden pelko. (Ei siinä ole mitään hävettävää, se on ihmiselle luontaista.) Myöntäkää, että kun sanotte, että ihmisiä pitäisi auttaa siellä, missä he ovat, jatkatte lausetta mielessänne: ja jonkun muun rahoilla. Kertokaa toki, kuka tämä joku muu on. Olisi hauska tutustua.

No niin. Nyt, kun ilmassa on edes ripaus rehellisyyttä, keskustelu voi alkaa.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

 
Hesarin Janne on ehkä silleen oikeassa että keskitietä pitäisi kulkea. Suomen erityisesti.

Mutta tätähän se todellisuudessa tulee olemaan. Unelmasiirappia:
Seuraa naiivia siirappia, joten laita soimaan jotain naiivin siirappista kuten John Lennonin Imagine.

Yhtä aikaa vituttaa vihervasemmiston somepaska ja toisaalta se miten jotkut vastarannan tapaukset hassuttelevat Uuden Seelannin tapahtumilla. Joku tekisi ison palveluksen jos sulkisi maailmanlaajuisesti suurimmat somet viikoksi. Jos sieltä saisi ulos ainakin muutamat "pohjoissuomen nuorisopersut" ja yhden tampelaisen "sekopääprofessorin"
 
Viimeksi muokattu:
Kun tällainen maltillinen talouskonservatiivi kuten minä sijoitun näinkin oikealle vaalikoneessa, niin jotain mätää on Suomenmaassa kyllä.

Vaiko vaalikoneessa :D

Mistähän tulee?

Hiton hyvä kysymys. Olen ihmetellyt jo muutaman viikon. En tiedä mitkä ovat oikeasti faktat mutta väittävät että jopa Angela Merkel on kummastellut kuka agitoi lapsia mielenosoituksiin ja kaduille. Toisaalta medioissa on kerrottu hänen kehuneen lapsosia
 
Viimeksi muokattu:
joku hesarin toimittelija kirjoitti:
Myöntäkää, että olette itsekkäitä paskiaisia, jotka pitävät itseään niin paljon muita arvokkaampina, etteivät Välimereen hukkuvat lapset teitä liikuta
En pidä itseäni yksilönä parempana, vaan suomalaisia kansana. Maailman parhaimpana kansana itse asiassa, joka olisi valmis olemaan sitä ihan omissa oloissaan jos ryssä, keski-Eurooppa ja Afrikan sekä lähi-idän toiseuslaumat jättäisivät sen rauhaan. Kyllä, siihen kansaan kuuluu myös rikollisia ja se ei heitä suomalaisuuden piiristä poista, mutta vapauden se heiltä poistaa tai ainakin pitäisi poistaa muiden ja itsensä turvallisuuden tähden.

Jos ollaan johdonmukaisia tässä toimittelijan ajatuskehässä, niin Suomen vapauden puolesta iivanaa silmien välliin tähdänneetkin olivat itsekkäitä paskiaisia.

Ja eivät todellakaan liikuta, elleivät ne satu olemaan suomalaisia lapsia (no, muut länsimaalaiset kakaratkin ehkä vähän harmittaisivat, koska ovat kuitenkin pieni vähemmistö maailmassa).
 
Viimeksi muokattu:
En pidä itseäni yksilönä parempana, vaan suomalaisia kansana. Maailman parhaimpana kansana, joka olisi valmis olemaan sitä ihan omissa oloissaan jos ryssä, keski-Eurooppa ja Afrikan sekä lähi-idän toiseuslaumat jättäisivät sen rauhaan.

Ja eivät todellakaan liikuta, elleivät ne satu olemaan suomalaisia lapsia (no, muut länsimaalaiset kakaratkin ehkä vähän harmittaisivat, koska ovat kuitenkin pieni vähemmistö maailmassa).
Minua kyllä liikuttaa mutta ne hukkumiset vähenisivät huomattavasti, kun kyydit palautettaisiin lähtöpisteeseen ja tehtäisiin toiminnasta kannattamatonta.
 
Jussi Halla-aho ei ole muuttunut, mutta hän on oivaltanut jotain
Julkisessa keskustelussa on tapahtunut faktanvaihto. Vain se merkitsee, miten asiat koetaan, kirjoittaa kolumnissaan Jari Tervo.

Jari Tervo
Julkaistu: 17.3. 2:00 , Päivitetty: 17.3. 7:46



KUNulkomaalaistaustainen tarttuu puukkoon ja huitaisee, perussuomalaisille sataa kannatusta. Kun ulkomaalaistaustainen raiskaa, vaikutus on sama. Ei tämä ikiliikkuja ole, mutta liki pitää. Politiikassa runsas kuukausi on ikuisuus. Sen verran eduskuntavaaleihin on matkaa.

Pelkästään yksi puukotus tai raiskaus raahaa perässään pitkää laahusta. Poliisin esitutkinta, syyttäjän syyttämiset, oikeudenkäynti, tuomio, tuomiosta valittaminen. Kun raskaita rikoksia tehdään sitten enemmän, media täyttyy. Huolestuneet ihmiset kaipaavat yksinkertaisia vastauksia. Ulkomaalaiset takaisin ulkomaille. Tuo on jo hyvin yksinkertaista.

NIIN ON, jos siltä näyttää. Näin kuvattiin politiikan todellisuutta ennen. Se on italialaisen kirjailijan Luigi Pirandellon näytelmän nimi. Urho Kekkonen siteerasi sitä mielellään. Pirandello liittyi Italian fasistipuolueeseen, mutta erosi siitä myöhemmin.

Nykysuomalainen uussovellus Pirandellon lohkaisusta kuuluu: näin nämä asiat koetaan. Siinä jo luovutaan ottamasta asioista selvää. Tärkeämpää on se, millaisia tunteita ne herättävät.

Syviä ja nopeita tunteita nyt ainakin. Asioitten tutkiminen vaatii aikaa, tunteminen ei.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoi kesällä 2015 Ilta-Sanomien haastattelussa tarinaa kosovolaisesta, joka halusi paiskia töitä. Hänet ohjattiin Kelaan. Siellä hänelle sanottiin, ettei sinun tarvitse tehdä töitä. Anna tilinumero. Yhteiskunta tukee. Slunga-Poutsalo tulkitsi tarinaa: ”Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan.”

JULKISESSA keskustelussa on siis tapahtunut faktanvaihto. Ei ole väliksi, mitä tapahtuu todella, vain se merkitsee, miten nämä asiat koetaan. Vaalikevään arjen eli äänten haalimisen kannalta tämä näyttää olevan pitävä työhypoteesi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoon petrannut esiintymistään. Häntä ei näytä jännittävän eikä hermostuttavan yhtä paljon kuin ennen. Hän ei enää pidä toimittajia vihollisinaan. Tai takuulla pitää, mutta hän pystyy hillitsemään itsensä ne ratkaisevat hetket televisiostudiossa. Niin on, jos siltä näyttää.

HALLA-AHO ei ole muuttunut. Hän vastustaa yhä maahanmuuttoa, ja hänen puolueensa sijoittuu äärioikeistoon. Halla-aho on vain oivaltanut, miten saa sanomansa parhaiten perille.

Hänen ei tarvitse yrittää osoittaa, että toimittaja on tehnyt läksynsä hutiloiden. Mitä hän sillä saavuttaisi? Nolaisi yhden toimittajan sen sijaan, että keskittyisi puhumaan rauhallisella äänellä siitä, miten vain hänen puolueensa on vaihtoehto nykymenolle.

Kun puolueen puheenjohtajia haastatellaan televisiossa, vähintään neljä viidestä katsojasta on toimittajan puolella. Päädyin tähän tulokseen siksi, että mielipidemittauksissa toistaiseksi suurinta puoluetta kannattaa yksi viidestä.

VALTAOSA on aina eri mieltä haastateltavan puheenjohtajan kanssa jo ennen haastattelun alkua. Ei hyödytä läksyttää toimittajaa. Silloin tulee löylyttäneeksi katsojien suurta enemmistöä.

Perussuomalaisten edellinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini oli sitä mieltä, että Jussi Halla-ahosta ei ole johtamaan puoluetta. Soini oli väärässä. Hän koki tämän asian näin. Silloin ei aina näe tarkasti.


Kommentti..

Tervon kirjoitus tuo mieleen pastorin joka kirjoittaa sunnuntaisaarnaa aiheesta paholainen. Näennäisen hyvän alla onkin paha. Itse kirjoituksessa on outoja piirteitä, tervomaiseen tapaan. Yksi niistä on se, että maahanmuuttokysymyksissä ja perussuomalaisuudessa kyse on tunteista, jotka eivät perustuisi faktoihin. Ilmeisesti muiden puolueiden kannanotot perustuvat tarkkaan harkittuihin faktoihin? Tosiasiassa kaikki puolueet pelaavat ihmisten tuntemuksilla. Samalla peitellään yksiä faktoja ja nostetaan esille toisia. Maahanmuutto on vain yksi kysymys muiden joukossa. Siihen myönteisesti suhtautuvat nostavat esille kivoja juttuja ja pitävät epämiellyttävät faktat taka-alalla ja päinvastoin. Joten Tervo johtaa tietoisesti lukijoita harhaan. PS on puolue puolueiden joukossa.

Edes Tervon korostama "kokiessaan asioita ei näe tarkasti", ei ole pelkkää irrationalismia. Hyvä poliitikko osaa tunnistaa äänestäjien tunnetilat ja käyttää sitä politiikan teossaan ja ajaessaan asioita eteenpäin. Ajatellaan esim. keskustaa, joka on vaalinut kuvaansa haja-asutusalueiden ihmisten puolustajana "etelän herroja" vastaan riippumatta puolueen faktisesta politiikasta. Ja lukuisia muita esimerkkejä. Me ihmisethän olemme sekä tunteisiin että faktohin nojaavia. Puolueesta riippumatta. Sitäpaitsi, maahanmuuttoa vastaan voidaan esittää faktoja. On olemassa tilastotietoa rikollisuuden kasvusta eikä suurimmasta kipupisteestä, maahanmuuton vaikutuksesta julkisiin menoihin ole edes haluttu esittää syvällisiä laskelmia.

Niin pastori kirjoitti sunnuntaisaarnan valmiiksi tyytyväisenä. Hän vaistosi seurakunnan pitävän saarnastaan. Ainakin niiden, jotka olivat uskossaan lujia. He jakaisivat pastorin kanssa vankat mielipiteet ja tuntisivat samoin kuin hän. Faktoista piittaamatta. Näin on, jos siltä näyttää.
 
Näistä vaaleista piti tulla ilmastovaalit. Oulun raiskaustapaukset ja yksityistetyn vanhustenhoidon epäkohdat sotkivat pahasti asetelmaa. Kas, ruotsalainen koulutyttö haluaa huomiota ja masinoi koululakkoa ilmastoteeman ympärille. Mediassa asiaa hypetetään valtavasti ja tytön harteille sovitellaan jopa Nobelpalkintoviittaa. Ja näin saatiin vaaleihin mukavampi keskustelunaihe kuin nuo aiemmin mainitut ikävät asiat.

Nykymeiningissä on oudolla tavalla samanlaisia elementtejä kuin kulttuurivallankumouksessa ja taistolaisuudessa. Ja aikaisemmin... no jääköön sanomatta ettei tule N -korttia ja banaania. Lapsia käytetään härskisti hyväksi ja ällyytetään poliittisella agendalla kuin litran mittaa.

Koulu, koulutus ja oppiminen on lapselle tie ja toivo parempaan tulevaisuuteen. Siitä pidättäytymiseen kannustaminen on kirveellä omaan jalkaan lyömistä.
———
Kaikilla osallistuneilla ei ollut aatteen palo vaikuttimena tai pääasiana. Oma seikkailunhaluinen teini-ikäinen poika osallistui ilmastolakkoon kun oli päässyt 20min aikaisemmin koulusta ja vinttasi kavereiden kanssa vajaan puolenkymmentä kilsaa pyörällä kaupungintalolle ilmoittautumaan. Pyöräillessä oli alkanut hiukoa, joten ei kun saman tien hampurilaiselle. Ja sitten lopuksi takaisin luumuilemaan lähistölle kun mielenilmaus päättyi. Ja paluumatkalla pizzeriaan kun jälleen jollakulla kaveruksista oli nälkä. Puolikkaan kebabrullaa oli tempaissut vielä huiviin kun kaveri oli pyytänyt tuhoamisapua. Että sellainen ilmastolakko tällä kertaa.
 
Minä vielä odotan että Tervo paiskaisi koraanin lattialle yleisessä tilaisuudessa....en pidättele henkeäni.
 
Juuri tulin Halla-ahoa kuuntelemasta vaalikiertueelta. Yllättävän hyvin oli porukkaa sateisena sunnuntaiaamupäivänä pienenkin kaupungin pysähdyksellä.
 
Hyvin vaikea sanoa taas ketä sitä äänestäisi. Vaalikoneet tarjosivat minulle kokoomusta ja vihreitä kun taas vasemmistoliittossa oltiin vähiten samaa mieltä kanssani. Mutta tietäähän sen mitä tässä käy. Jos äänestää kokoomusta niin ne myyvät periaatteensa alta aikayksikön jos kokevat sillä tienaavansa. Jos taas äänestää vihreitä niin on suuri riski että puolueen tyhmät cityvihreät akat lähtevät vasemmistoliiton kanssa kimppaan ja tekevät tästä maasta jonkun sosialistisen kalifaatin tai ainakin jotain sen suuntaista.
 
Back
Top