Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ennustuksia ja analyysia

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja letkuspede, 28.12.2015.

 1. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  5,690
  Tykkäykset:
  6,434
  Pisteet:
  1,286
  Se nyt ei näytä siltä. 300 pommitusta muutamissa päivissä ulkomaan operaatiossa Syyriassa. Venäjällä on rikkauksia vielä tuhlattavava vaikka talous sakkaa. Tuollaista kykyä ei ole näyttänyt kukaan paitsi Jenkit.

  Ennustan että kesällä Usa ja Venäjä tulevat käynnistämään ison yhteisoperaation Isiksen tuhoamiseksi. Edellytyksenä on että Syyriasta on päästy sopuun, Saudit ja Turkki pysyvät aisoissa.
  Eu:n päätös pakotteiden jatkamisesta onkin muodostunut vain sivujuoneksi ainakin siihen asti että Isis ja Assad on poistettu.
  Eu kokee arvovaltatappiota toisensa perään. Ei auta miljardikaupan jäädyttämien kun muut leikkii Syyriassa. Kukaan ei huomaa,muuten kuin ohjaamalla siirtolaismassoja tänne.
   
 2. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,161
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  156
  Ei tämä ennuste nyt ihan vikasuuntaan ole mennyt. Brexit-äänestys tulossa, Saksassa EU-kriittinen oikeistopopulisti puolue "jytkyttää" ja Schengen natisee.

  Tähän kun lisätään Suomen sisäisen turvallisuuden heikentymisen merkit, niin pahalta alkaa näyttämään.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. scip10

  scip10 Eversti

  Liittynyt:
  23.07.2012
  Viestejä:
  1,652
  Tykkäykset:
  2,573
  Pisteet:
  316
  Tähän ketjuun on kerätty Maailma ja paikat -blogin masentavan osuvia ennustuksia. Jatketaan osalla 25.3. päivättyä postausta (lihavoinnit minun)

  Teksti on synkkää, mutta niin on aikakin


  http://maailmajapaikat.blogspot.com/2016/03/palmunlehvia-ja-aaseja.html

  Keski-Amerikasta palaamiseni jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon, suuressa maailmassa ja pienessä elämässäni. Mitä maailmaan tulee, joudun korjaamaan ennustuksiani vielä aiempaa pessimistisemmiksi lähivuosien suhteen, johtuen lähinnä poliittisen johtajuuden katastrofaalisesta tilasta läntisissä suurvalloissa. Objektiivisilla tekijöillä mitattuna Länsi olisi toki paljon vahvempi kuin vihollisensa, mutta vaikutusvallassa on se jännä piirre, että sillä on väliä vain jos sitä käyttää. Länsi ei käytä. Sen viholliset käyttävät sitäkin enemmän.

  Vielä viime vuonna ajattelin, ettei Yhdysvallat voisi ulko- ja turvallisuuspolitiikan suhteen saada Obamaa vahingollisempaa johtajaa, mutta tätä näkemystä minun on valitettavasti korjattava. Kaikki kunnon miehet on tämänhetkisten tietojen valossa pelattu auttamattomasti ulos presidenttipelistä. Sekä Trump että Sanders olisivat Vapaan Maailman säilymisen kannalta niin tuhoisia johtajia, että ihmisten on ilmeisen vaikeaa edes hahmottaa sitä. Pelkään pahoin, että Lännen kansa tulee vielä kokemaan sen suurella itkulla ja hammastenkiristyksellä, kaivaten ja anellen takaisin kaikkea sitä, mitä heillä vielä vähän aikaa sitten oli, ja mikä pian on mennyttä. On vastenmielistä joutua kannattamaan läntisen suurvallan johtajaksi ryvettynyttä ja korruptoitunutta poliittista peluria Clintonia, mutta Trumpiin ja Sandersiin verrattuna hän sentään tulee järjestelmän sisältä ja eliitin jäsenenä tietää suunnilleen, mistä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on kyse. Clintonin kohdalla ongelmana on se, että hänen väärinkäytöksensä altistavat hänet valtaan päästessäänkin alusta saakka propagandalle ja kiristykselle.

  Mutta ei tässä kaikki. Merkit osoittavat tällä hetkellä siihen suuntaan, että Putin voittaa ensi vuonna vaalit sekä Saksassa että Ranskassa. Mikäli Euroopan suurvallat joutuvat yksi toisensa jälkeen uusfasistien valtaan ja Iso-Britannia vielä lisäksi astuu isolationismin tielle kansanäänestyksessä, alkaa olla pian yhdentekevää, mitä ratkaisuja Suomi tai Viro - Ukrainasta puhumattakaan - tekevät. Ruotsi saattaa hyvinkin onnistua pelastamaan itsensä, vaikka Suomen jo valitettavan itseaiheutetulta vaikuttava menetys tulee tekemään siitä rintamamaan ja vaikeuttamaan Ruotsin asemaa monin tavoin.

  Venäjä ei ole vetäytynyt eikä vetäytymässä Syyriasta, vaikka näin on meille monesta tuutista väitetty. Päinvastoin, Venäjä on luonut pysyvän sotilaallisen läsnäolon Levantissa ja ottanut haltuunsa laajoja strategisia maa- ja merialueita, taaten siten paitsi Assadin ja Iranin islamistiregiimin, myös Da'ishin hallitsemien alueiden koskemattomuuden. Venäjä kykenee nyt kieltämään Mustanmeren, Levantin ja itäisen Välimeren alueet sekä länsimailta että niiltä alueellisilta valtioilta, jotka olisivat voineet sotilaallisesti puuttua tilanteeseen. Alueiden lisäksi Venäjä on saanut haltuunsa miljoonien asekuntoisten nuortenmiesten reservin sekä tärkeimmät taisteluorganisaatiot ja turvallisuusrakenteet näiden mobilisointiin.

  Erittäin aggressiivinen hybridisota Turkkia vastaan jatkuu. Venäjä pyrkii murentamaan Turkin suvereenisuuden ja Nato-turvatakeet käyttämällä terroristiryhmiä sijaissotijoinaan ja luomaan näille koskemattomuuden ilmoittamalla avoimesti tuestaan, johon myös läntiset strategiset hölmöt on sitoutettu. Venäjän lyhyen tähtäimen tavoitteena on ollut Turkin pakottaminen vetämään intressinsä lähialueilta omien ydinalueidensa suojelemiseksi. Tässä Venäjä on onnistunut - Turkki on pakotettu vetäytymään Azerbaidžanin ja Georgian suojeluksesta, Mustanmeren merivalvonnasta sekä maltillisten ja länsiystävällisten voimien suojelemisesta Pohjois-Irakissa ja Luoteis-Syyriassa. Samalla Venäjä on uhannut Istanbulia ja Ankaraa kaikella, taktisia ydinaseita myöten. Hevosenpäät on toimitettu myös Riadiin, Abu Dhabiin ja Dohaan, jotka muutenkin lienevät menettäneet uskonsa vielä vähän aikaa sitten aluetta sotilaallisesti taanneisiin Yhdysvaltoihin.

  Pidemmän tähtäimen tavoitteena Venäjällä on eristää Turkki Lännestä ja tukea autoritääristä, länsivihamielistä tendenssiä sen poliittisessa eliitissä. Tähän Venäjä käyttää samoja menetelmiä kuin hybridisodassaan Eurooppaa vastaan: vastakkaisia puolia edustavien ääriryhmien tukemista ja pelaamista toisiaan vastaan, samalla kun vakautta edustavien valtiovaltojen suvereenisuus murennetaan ja luodaan rankaisemattomuuden kulttuuri Venäjän terroristisille ja rikollisille suojateille. Kuten aiemmin Ukrainan kohdalla, Venäjän tarkoituksena on kiistää Turkin oikeus maanpuolustukseen, voimaannuttaa aseellisia terroristi- ja rikollisryhmiä toimimaan rankaisematta sekä delegitimoida Turkin maanpuolustus ja sisäinen järjestyksenpito Länteen suunnatulla propagandalla. Lähikuukausina tulemme kuulemaan Venäjän läntisiltä vaikuttaja-agenteilta (ml. heidän suomalaiset resonaattorinsa) voimistuvia vaatimuksia, että Turkin tulisi neuvotella omaan suvereenisuuteensa liittyvistä elintärkeistä turvallisuuseduista suoraan PKK:n kanssa. Venäläisiä erikoisjoukkoja operoi nyt kaikissa Turkin ympärysvalloissa, samaan aikaan kun Obama viestittää Venäjälle vihreää valoa sekä Levantin että Ukrainan suhteen.

  Suomen tulisi seurata kehitystä erityisen tarkasti, koska kaikki tämä on edessä myös Suomen kohdalla. Vastarintakyky on tosin sen verran heikko, että suomalaiset eivät ehkä joudu huomaamaan suvereniteettinsa menetystä ja johtajiensa muuttumista vieraan vallan vasalleiksi ennen kuin on liian myöhäistä. Baltit kohtaavat samoja toimenpiteitä kuin Suomi, mutta heillä on sentään Naton turvatakeet, poliittisen eliitin vahva länsisitoumus ja kansan tietoisuutta lisäävä neuvostokokemuksen rokotus suojanaan. Suomen pässiä viedään sen sijaan päästä (eliitistä) vetäen, kansan seuratessa määkiessä perässä.

  Venäjän aluelaajennuksiin kuuluu olennaisena osana omaisuuden uusjako. Niinpä suomalaiset voivat varautua merkittäviin muutoksiin yritysten ja varallisuuden hallintasuhteissa. Myös Ukrainan alueiden haltuunotto oli maailman tämän hetken voimakkaimmalle järjestäytyneen rikollisuuden organisaatiolle taloudellisesti mitä tuottoisin operaatio osittain juuri sen vuoksi, miten valtavia omaisuuksia siirrettiin vähällä vaivalla Venäjän salaisten palvelujen kontrollissa oleville järjestäytyneen rikollisuuden liigoille.

  Vaikka menetelmät eivät ole identtisiä, ne tuovat mieleen natsi-Saksan aluelaajennukset, joiden olennaisena osana oli valloitettujen maiden ryöstö pakkodevalvoinnin avulla. Valtakunnanmarkkojen haltijoista tuli kertaheitolla miljonäärejä ja valloitusalueiden väestöstä ryysyläisiä. Mafialta tutut menetelmät ovat myös erittäin toimivia, kun halutaan varmistaa kunkin yhteiskunnan vastenmielisimpien mutta tietyssä mielessä tehokkaimpien elementtien lojaalisuus uusille harvainvaltiaille. Siinä sivussa väkivaltakoneiston palvelijat, hyödylliset hölmöt ja hurraava herrarahvas saavat hetkellisesti kokea katteetonta ylemmyyttä niitä kohtaan, joille propaganda osoittaa uhrien ja häviäjien osan.

  Ei kyse ole sen kummemmasta kuin mafian, katujengien tai koulukiusaajien toimintaperiaatteista. Ihmiset ovat helpoimmin manipuloitavissa vetoamalla heidän alhaisimpiin tunteisiinsa. Sallimalla järjenkäytön poiskytkemisen. Niin natsien, kommunistien kuin putinistien ja heitä tietäen tai tietämättään palvelevien eurooppalaisten ja amerikkalaisten uusfasistien menestys perustuu samoihin resepteihin. Niihin nähden jihadistit saattavat - ainakin omiensa silmissä - näyttää hyveellisiltä ritareilta, vaikka ehkä mustilta sellaisilta. Ulkopuolelta katsottuna on selvää, että he ovat samanlaisia alhaisia roistoja. Käyttäväthän he kaiken huipuksi täsmälleen samoja menetelmiä - rikollisten hyödyntämisestä jalkatyövoimana aina pankkien ja korruptiokultakaivosten haltuunottoon.

  Herättää minussa pahaenteistä kutinaa, että suomalainen pankkini on kuluneiden puolen vuoden aikana alkanut vaatia selvityksiä yksityisasioistani, kuten ulkomailla asumiseni perusteista, varallisuuteni alkuperistä, lähitulevaisuuden suunnitelmistani varallisuuden investoimisessa sekä syistä, miksi olen tehnyt monia pieniä siirtoja yksityisille eri puolilla maailmaa. Ei myöskään herätä suurta luottamusta Suomeen päin, että minulta udellaan, olenko itse tai joku omaiseni poliittisesti vaikutusvaltaisessa asemassa jossakin kotimaassani. Pääomia hallinnoivat piirit saavat usein vihiä tuloillaan olevasta ennen suurinta osaa poliittisesta saati muusta valtiollisesta koneistosta. Epäilemättä joillekin on tiedossa johtokuntapaikkoja pankeissa, kaasuyhtiöissä ja tulevan turvallisuusinfrastruktuurin alihankkijoissa.

  Mutta ehkä tämä kaikki on yhä vain pahinta skenaariota pikemminkin kuin toteutuvaa. Kansainvälistä politiikkaa tänä päivänä seuratessa vain tuntuu siltä, että optimismi kannattaa puolittaa ja kyynisyys tuplata, mikäli haluaa ymmärtää mitä Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa on tällä hetkellä tekeillä. Hajanaisemmat tietoni Itä-Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta eivät lupaa paljoa parempaa. Onneksi Sveitsi, Ruotsi ja Norja todennäköisesti selviävät huomattavasti muita kauemmin ja suhtautuvat yhä myönteisesti ja ei-fasistisesti maahanmuuttajiin, ainakin lainkuuliaisiin ja työ- ja investointihaluisiin sellaisiin.

  Parempaa kannattaa paitsi toivoa, myös omien käytettävissä olevien resurssien kautta tavoitella. Jokaisella on ainakin vähän vaikutusvaltaa, ja kyky tehdä jotain. Mutta pahimpaan kannattaa alkaa varautua.
   
  Recon x ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 5. PekkaSavo

  PekkaSavo Eversti

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  1,721
  Tykkäykset:
  3,667
  Pisteet:
  316
  Aika todennäköistähän on että Britannia eroaa EU:sta. On jo ehdotettu vaalien siirtämistä koska kansa äänestää väärin eikä ymmärrä. Vaikka oikea syy olisi Brysselissä ja jo pitkään jatkuneessa kehityksessä jonka juurisyy on "monikulttuurisuus" ja potentiaalisten terroristien hyysääminen. Työväenpuolue se oli joka niin massiivisesti pilasi Britanniaa edellisen hallituksen aikana. Hallitsematon maahanmuutto oli silloin huipussaan.

  Samoin on Putin Saksan vaalien voittaja. Kansa äänestää väärin vaikka syy olisikin Merkelin höperyydessä ja siitä että hän ei ole välittänyt Euroopasta yhtikäs mitään vaan sallinut ja jopa kannustanut EU:n hajoamiseen.

  Tekipä Suomen pääministerikin oman osansa. Kuinka monta alaikäisenä esiintynyttä mutta oikeasti yli kaksikymppistä tähän maahan tunkeutui kun hän lupasi mökkinsä asunnoksi laittomille maahanmuuttajille? Nykyään saa kai käyttää sanaa "tunkeutui" kun kerran iltapäivälehdetkin käyttävät sanaa "laiton maahanmuuttaja" eivätkä pakolainen
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001158651.html

  Suomen kohdalla Venäjä tulee käyttämään heikkoutta hyödykseen. Tulee olemaan kiinnostavaa seurata milloin media ja niin sanottu kulttuurieliitti tekee takinkäännöksen kääntyen Brysselin suuntaan kumartelusta ja monikulttuurisuuden ylistämisestä Moskovaan ja slaavilaisuuden kehumiseen. Ojasta toiseen.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 6. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,021
  Tykkäykset:
  6,790
  Pisteet:
  1,286
  Sopisikohan tämä tännekin...Mielestäni tässä on erittäin hyvin ja ymmärtävästi huomioitu Suomen ja lähialueen asioita...
  Mainio kirjoitus:
  Ei tähän ole mitään lisäämistä. Tai ehkä sentään - Kiitokset "Ryskylle"!
   
  MeriTJ, Quixote, letkuspede ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,161
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  156
  Kumpi on todennäköisempää, sotatoimia kasvatetaan/kiihdytetään Syyriassa vai Ukrainassa, vai molemmissa? Syyskuussa käynnistyy kaukasus-harjoitukset, jonka jälkeen jengiä lähetetään totuttuun tapaan jonnekin. Minun kupoliin ei käy järkiin että Krimille lähetetään joukkoja Ukrainan takia.

  Edit:
  Kun hybridistä puhutaan, niin toimintaa edelleen tarkoitus peitellä pakotteiden kasvun välttämiseksi?
   
 8. mpafin

  mpafin Alokas

  Liittynyt:
  10.09.2016
  Viestejä:
  4
  Tykkäykset:
  4
  Pisteet:
  0
  Nostan ketjun ylös linkittämällä taas edellä mainittuun Maailma ja paikat -blogiin. Mielestäni kyseinen blogi (ja kirjoittaja) ansaitsevat näkyvyyttä tälläkin foorumilla.

  Tämä teksti elokuun alulta on täyttä asiaa. Sitä ei lue kovin mielellään, mutta mielenkiinnolla kylläkin.

  "Seuraavaksi Venäjä tarjoutuu puhumaan, mutta vain omilla ehdoillaan ja täydellisen rankaisemattomuuden asetelmasta. Se vetäytyy pari kertaa, kunnes länsimaalaiset anovat ja rukoilevat Venäjän paluuta neuvottelupöytiin, luvaten ummet ja lammet sekä tehden Venäjän uhreiksi joutuneiden selkäin takana monenmoisia diilejä Kremlin kanssa. Tämän jälkeen Kreml vaatii, että länsimaat sen lakeijoina osallistuvat Ukrainan, Georgian, Baltian maiden ja kuka milloinkin on uhrina painostamiseen johonkin "sopimukseen", jonka Venäjä on toisille sanellut, mutta jota Venäjä itse ei aio noudattaa. Aiemmista Venäjän yksipuolisesti rikkomista sopimuksista ei puhuta. Rauhan venehän voisi keikkua jos sodanlietsojaa vienostikaan vaaditaan vetäytymään."

  Myös uusin merkintä kannattaa silmäillä. Voi olla, että kirjoittaja kärjistää, mutta valitettavasti voi myös olla, että hän on täysin oikeassa, kärjistäessäänkin.

  "Aktiivinen patoamispolitiikka olisi rauhantyötä. Vastaavalla politiikalla kylmäkin sota voitettiin. Valitettavasti tällainen patoaminen edellyttää juuri alussa mainittua Venäjän ymmärtämistä. Ei siis Venäjän "ymmärtämistä" merkityksessä Venäjän myötäily, vaan sitä, että Venäjän tavoitteiden ja toimintatapojen suhteen suostutaan olemaan realistisia ja lopettamaan kaunistelu ja "yllättyminen" jokaisen Venäjän siirron jälkeen, niissä kun ei ole ollut mitään yllättävää."
   
  letkuspede, Tähystäjä, skärdis ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 9. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  672
  Tykkäykset:
  724
  Pisteet:
  76
  Mikä olisi Suomen osa jos Venäjälle tulisi suuri tarve turvata meriliikenne Kaliningradiin?
   
 10. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,161
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  156
  Osa suurempaa kokonaisuutta. Nato-/EU-operaatio.
   
 11. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,161
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  156
  Ois tän kiva saada joku päivittey pläjäys .. mielellään suht tottuudenmmukainen semmonene .. Voin heittää jossain vaihees jotain tarinaa...
   
 12. Korsumajuri

  Korsumajuri Kapteeni

  Liittynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  522
  Tykkäykset:
  596
  Pisteet:
  76
  Nykyaikana ei ole mahdollista kertoa reissuistaan ja tekemisistään niin paljon kuin kyseinen bloggaaja ja silti pysyä anonyyminä. Ikäänkuin muistelen, että olisin kaivanut nimen esiin pienten tiedonmurusten avulla, mutta jos näin kävi, olen jo unohtanut... Kyseinen bloggaaja toki varjelee anonyymiteettiään paremmin kuin esim. Puolustusvoimain komentaja vapaa-ajan kulkemisiaan ja sitä kautta kotinsa sijaintia. Pakkoko siitä pyöräilyharrastuksesta on twiittailla kuvien kanssa?
   
 13. mpafin

  mpafin Alokas

  Liittynyt:
  10.09.2016
  Viestejä:
  4
  Tykkäykset:
  4
  Pisteet:
  0
  Hyvin todennäköinen vaihtoehto bloggaajan henkilöllisyydeksi on tosiaan mahdollista kaivaa esiin hetken googlettamisen jälkeen, jos vähän malttaa nähdä vaivaa. Mikäli en täysin erehtynyt ole, kyseisellä henkilöllä on varsin hyvä "näköalapaikka" ja jokseenkin myös kompetenssia kirjoittaa sitä mitä kirjoittaa.
   
 14. Mainos
Jaa tämä sivu