Epidemiat maailmalla

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Tvälups
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Voisiko joku viisaampi selittää miksi tai miten hyppäys mutaatioden määrässä on niin suuri variaatioiden välillä?
Omikronmuunnoksesta tiedetään toistaiseksi vähän. Vapalahden mukaan se on jo selvää, että omikronin yhtymäkohta muihin variantteihin on suhteellisen kaukana koronaviruksen sukupuussa.

– Se ei ole lähtenyt kehittymään mistään näistä aiemmista varianteista, vaan sillä on oma polkunsa.
Sen alkuperä on siis jokseenkin pimennossa, hän selvittää.

Vapalahti pitää todennäköisenä, että virus on viipynyt yhdessä ihmisessä, joka on kroonisesti infektoitunut immuunivajauksen takia. Tämä voi johtua esimerkiksi syövästä, syöpälääkityksestä tai aidsista.

– Näyttää todennäköiseltä, että omikron on kierrellyt jossain maassa, jossa tehdään vähän diagnostiikkaa ja sekvensoidaan vähän, hän arvioi.


 
Näyttää todennäköiseltä, että omikron on kierrellyt jossain maassa, jossa tehdään vähän diagnostiikkaa ja sekvensoidaan vähän, hän arvioi.
Miten voi olla että kun kyseessä on globaali tauti niin näytteiden otto globaalisesti on kuin pajatso peli, missä länsimaissa se on helppo mutta muualla sattuman kauppaa?
 
Miten voi olla että kun kyseessä on globaali tauti niin näytteiden otto globaalisesti on kuin pajatso peli, missä länsimaissa se on helppo mutta muualla sattuman kauppaa?
Itse en tunne asiaa lainkaan, mutta mm tuon lehtijutun perusteella Etelä-Afrikassa on maailman kehittyneimpiä tutkimuslaitoksia. Ei kai muun Afrikan touhuista voi ääneen sanoa mitään muuta kuin sen, että taakka on valkoisen miehen, ja rahaa pitäisi lähettää lisää gepardihatuille.

Myös eteläafrikkalainen tietokirjailija Graeme Codrington huomauttaa CERI:n olevan syy, miksi virusvariantteja kerrotaan löytyvän nimenomaan Etelä-Afrikasta.

Codringtonin mielestä uutisointitapa onkin väärä, sillä se jättää kertomatta, että Etelä-Afrikassa on yksi kehittyneimmistä tarttuvien tautien tutkimuslaitoksesta.


– Osa maailman johtavista epidemiologeista työskentelee Etelä-Afrikassa, hän kirjoittaa Facebookissa.

– Ei ole ihme, että olemme ensimmäisinä tunnistamassa uusia koronavariantteja.
 
. Ei kai muun Afrikan touhuista voi ääneen sanoa mitään muuta kuin sen, että taakka on valkoisen miehen, ja rahaa pitäisi lähettää lisää gepardihatuille.
Mutta homma on myös sama rokotuksien kohdalla, missä heillä on vähän, mutta myös kuolleisuus on vähäistä. Tekisi niin mieli kääriä foliota tämän jutun ympärillä.
 
Afrikka, jossa ei ole paljon rokotettu, on maanosa jossa heikot ja vanhukset ovat karsiutuneet ennen kuin ehtivät sairastua vakavasti tästä viruksesta. Mutta kyllä on nyt medioissa hysteriat päällä. Pelolla ohjataan.
 
Viimeksi muokattu:
Afrikka, jossa ei ole paljon rokotettu, on maanosa jossa heikot ja vanhukset ovat karsiutuneet ennen kuin ehtivät sairastua vakavasti tästä viruksesta.
Onko tämä analogia myös selitys sille miksi se on mutatoitunut tarttuvampaan muotoon? Eikö sitä lisäpiikit merkkaa?
 

Tekisi mieli kääriä foliota

Screen-Shot-2021-11-27-at-12.43.46-PM.png


Voisiko joku viisaampi selittää miksi tai miten hyppäys mutaatioden määrässä on niin suuri variaatioiden välillä?
Etelä-Afrikassa on 8.2 miljoona HIV-postiivista, joiden immuunipuolustus on heikentynyt.
Virus elelee pitkiä aikoja näissä kantajissa. Tarkoittaa sitä että niiden sisällä jatkuvasti arvotaan uusia mutaatioita tai oikeammin muutaatiota mutaation päälle.
Ilmiönä HIV-positiivisissa mutatointi oli löydettty jo muutamaa kuukautta aiemmin, joten mikään yllätys omikronin löytyminen ei ollut.
On muitakin sairauksia ja tapoja jolla tätä evoluutio voidaan kihdyttää, mutta tässä on yksi hirmuisen tehokas.
Tähän vielä lisätään se että rokotuskattavuus on pientä.
Meillähän HIV-positiivisit kuuluvat ensiksi rokotettaviin, mutta E-Afrikassa kaikki on heiman puutteellista.
E-Afrikassakin annetaan antiviraaleja, mutta saatta olla on kehittynyt niille vastuskykyisiä HIV-viruksia.

Jos vertaa muuhun Afrikkaan niin E-Afrikassa on kaikkein paras tutkimus ja siksi tämä variantti saatin kiinni suhteellisen aikaisessa vaiheessa.

E-Afrikka on saanut lisenssin tuottaa mRNA-rokotetteia. Ei ole kysymys siitä etteikö rokotteita olisi vaan siitä että rokotus ei etene.
Kiina oli muuten juuri luvannut omaa rokottettaa miljardi annost Afrikkaan.

Kaikilla viruksilla on taipulmus kehittyä tarttuvampaan suuntaan kun ne kerran ovat löytäneet kantajaelämäinen.
Evoluutivisesti ajatellen hyvin luonnollista.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Tähän vielä lisätään se että rokotuskattavuus on pientä.
Mutta he ovat sairasteneet sen edestä eli osalla pitäisi olla sitä luontaista immuniteettia sairauden kautta. Kuitenkin tuo HIV puoli on uusi ja sille ei voi mitään. Luonto löysi tiensä.
 
Onko nyt toteutumassa kaikkein kauhein skenaario!!! o_Oo_Oo_Oo_Oo_O

Äärimmäisen leviävä koronaviruksen muunnos, joka ei aiheuta vakavaa tautia!

Jos se pääsee leviämään niin mikä tekosyy sitten keksitään rokottamattomien rankaisemiselle, nyt kun ne perkeleet menevät hankkimaan omikronista piikkejä paremman ja laaja-alaisemman immuniteetin ilman rokotteiden sisältämiä yllätysmunia?

Miten käy koronapassien teholle? Heikentyykö se yhtä paljon kuin legacy-rokotteiden, joiden varsinaiseksi tehoksi jää enää sydänsairauksien aiheuttaminen ja immuniteetin heikentäminen? #voipaska

https://www.mtv.fi/sarja/uutisjutut...a-sanoo-etela-afrikan-laakariyhdistys-1517407

Etelä-Afrikan lääkäriyhdistyksen pj: "Emme näe vakavasti sairastuneita potilaita."

https://www.mdpi.com/1999-4915/13/10/2056

SARS–CoV–2 Spike Impairs DNA Damage Repair and Inhibits V(D)J Recombination In Vitro​


https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712

Abstract 10712: Mrna COVID Vaccines Dramatically Increase Endothelial Inflammatory Markers and ACS Risk as Measured by the PULS Cardiac Test: a Warning​

 
Jos jutun otsikko päättyy kysymysmerkkiin, niin vastaus on yleensä ei ja koko juttu on täyttä roskaa mutta luin tämän jutun silti.

Espanjassa aluehallinnot olisivat valmiina aloittamaan 5-11 -vuotiaiden rokotukset. Joillakin alueilla lasten ilmaantuvuusluku on yli 1000 ja koko maan lasten keskiarvo on noin 250 mikä sekin on tuplasti verrattuna koko väestöön. Espanjan kansallinen rokotekomitea kuitenkin empii lasten rokotusten kanssa ja nykyisessä epidemiatilanteessa siihen ei vielä nähdä tarvetta. Useimpien espanjalaisten mielestä olisi fiksumpaa, jos lasten sijaan rokotettaisiin ensin koko aikuisväestö mutta 4 miljoonan covidiootin rokottaminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Will Spain soon vaccinate its children under 12?

29 November 2021

Following the European Medicines Agency’s approval of the Covid-19 vaccine for children aged five to 11, will Spain follow the advice and inoculate its youngest population group?

Last Thursday, the EU’s drug agency cleared Pfizer’s Covid-19 vaccine for use in children aged five to 11, the first jab to be approved in a cohort where the virus is rapidly spreading and the Omicron variant is leading international governments to introduce new restrictions.

Only a small handful of countries had previously given the nod for coronavirus vaccinations in younger children, including the United States, Israel and Canada.

“I’m glad to tell you that Comirnaty from today has received approval for children five to 11 years of age,” said Marco Cavaleri, head of vaccine strategy at the European Medicines Agency (EMA), using the vaccine’s brand name.

“This is based on a different dose than the one used in adults, essentially it’s a much lower dose,” he told an online public meeting.

The vaccine was already cleared for use in people aged 12 and over in the 27-nation EU.

Children aged five to 11 will be given one third of the dose that older people receive, with two injections, three weeks apart, the EMA said in a statement.

So has the EU’s green light instigated the Spanish government to include young children in its vaccination plans?

Spain’s 17 regional governments are waiting to hear the decision by the national Public Health Commission, which in turn is first expecting to receive the recommendations of the country’s Vaccination Committee.

Spain’s Health Ministry is expecting its first batch of Pfizer vaccines for children from the EU in mid-December, which it will distribute to the regions based on how many minors they have in the 5 to 11 age group.

But before regional health workers can start administering these doses, Sanidad will have to get an answer from the health bodies which are studying whether it’s necessary for these young children to be vaccinated against Covid-19.

As Spain’s infection rate continues to climb, cases are particularly high among under 12s – 253 infections per 100,000 children – double the national average.

In regions such as the Basque Country and Navarre the infection rate in 6 to 12 year olds is above 1,000 per 100,000 children.

A decision regarding the inoculation of this group made up of 3.2 million children is expected in the coming weeks.

It’s by no means a done deal and there are disparaging opinions among health experts and politicians in a country in the top spots of the international vaccination tables.

Andalusia’s Health Minister Jesús Aguirre has reiterated in recent days his willingness to start vaccinating children as soon as possible “in schools, as far as possible, or in health centres” .

Aragon authorities have pointed out that Spain’s Public Health Commission must determine if it will first “prioritise certain groups” in this young age group, such as those with underlying health conditions.

Balearic Health Minister Patricia Gómez has stated that vaccination in her region will take place “as soon as vaccines are available”, even if this coincides with the Christmas holidays.

“They say it’s going to happen in December, hopefully we’ll be ready,” Castilla-La Mancha Health Minister Jesús Fernández said.

“I’d rather not have to wait for children to return to the classrooms after Christmas for them to get their first dose,” Galician Regional President Alberto Núñez Feijóo argued.

Catalan health authorities have also stated they plan to follow “the established plans” to vaccinate minors, “as has been done with the rest of the vaccines.”

The general consensus among Spain’s regional governments is that they’re on board with starting the vaccination campaign of children as soon as possible and just need the supply and the go-ahead from the country’s national health bodies.

But among members of Spain’s Vaccination Committee (La Ponencia de Vacunas), the group of experts that sets the national vaccination strategy, things aren’t so clear.

During their first meeting on the matter following the EMA’s announcement, they concluded that in the current epidemiological context it’s not necessary to immediately vaccinate children aged 5 to 11 given the high rate of vaccinated adults.

“You cannot vaccinate children for the benefit of the community,” Federico Montalvo, president of Spain’s Bioethics Committee and member of the Vaccine Committee, told Spanish news agency Efe, adding that Covid-19 practically poses no serious health risk to children and that vaccines are not of any real benefit to them.

“We have to wait,” says Montalvo.

“It may be good to vaccinate them but we have to see how things go. Based on how the vaccination strategy is going now, we don’t have to make a decision now, it’s more convenient to wait”.

Asked about the vaccination of children under 11 years in countries such as the United States, Montalvo argued “it has nothing to do with Spain since it has a huge number of people who aren’t vaccinated; they have a serious problem.”

On the other hand, the Vaccination Committee of the Spanish Paediatric Association (CAV-AEP) has recommended vaccination in the 5 to 11 age group so as not to “deprive” the child population of the benefits of the Covid-19 vaccine.

Child vaccination against Covid-19 is proving to be a divisive issue in a country where up to now inoculations have barely been called into question by the general public.

Most people would rather the roughly 4 million eligible adults who remain unvaccinated get the jab instead in order to lower transmission, but health experts now have to weigh up the benefits of vaccinating children against the challenges of the rollout and the backlash they may face.

This won’t be the last we hear of Spain’s dilemma over child vaccination, and the speculated start of the campaign in December is still very much unclear.

Espanjan koronatilanne on tällä hetkellä melko hyvä mutta tapausmäärät ovat kasvussa ja kuukauden päästä voi olla jo ihan toinen ääni kellossa.
 
Viimeksi muokattu:
Ei kai tuo niin vaarallinen muunnos ole mutta leviää kuin kuppa töölössä.
Talviolympialaisiin voinee vaikuttaa sikälimikäli että kulkevat kämpilleen ikkunoiden kautta..
 
Eikö olisi Saksassa helpompaa käskeä rokottamattomille ommella jokin merkki rintaan? Tätä voi sitten myöhemmin laajentaa vihapuheesta kärähtäneisiin, kansallismielisiin ja muihin jotka seisovat kehityksen tiellä.

unvaxxed.jpg
 
Back
Top