Epidemiat maailmalla

Tämä on katsomisen arvoinen, kaveri ennustaa ihan niinkuin @Pihatonttu - kun Kiinassa puretaan karanteenit, Covid-19 lähtee taas laukalle. Länsimaissa on vähintään 3-7kk:n verran edessä jännittäviä aikoja. Haastateltava/ kirjan puffaaja ei suosittele koulujen sulkemisia, lisäksi hänellä on huolestuttavia numeroita 40+ -vuotiaiden ikä-kohortista.

Tästä tulee poikkeuksellinen vuosi.


Myös Suomessa on arvioitu, että tämä jyllää 3-6 kuukautta ja muuntuu sitten sinne muiden joukkoon. Poikkeuksellisuus elämässä liittyy ainoastaan viranomaisten rajaamistoimiin, joilla ostetaan aikaa rokotteelle ja itse asiassa myös viruksen muuntumiselle. Toinen vaihtoehto olisi elää normaalisti, ja se pääsisi pandemiaksi, mikä tarkoittaa sitä, että vanhusten lisäksi monien diabeetikoiden, MS-tautisten, astmaatikoiden jne. ja ehkäpä laajemminkin joissakin tapauksissa se on sitten vakava juttu.

Voihan siinä käydä niin rajaamistoimista huolimatta. Pandemiariski on todellinen.

Ei se maailmasta katoa ja jossain vaiheessa on elettävä normaalisti. Voi tulla päätös (taloudelllisesta paineeta) että menköön, kyllähän se maailma uutta ruista kasvattaa. Niin kuin tekeekin.
 
Tässä myös loppu tosta Fremenin postaamasta videosta.

Poimintoja:
- Väittää ettei saunasta ole hyötyä. (En usko.)
- "Tarttui ihmisiin todennäköisesti marraskuun kolmannella viikolla."
- Ei usko bioasealkuperään.

 
Voi. Suomessa ainakin tänään aamulla ollaan vielä pystytty jäljittämään tautia epidemia-alueille eli toistaiseksi tiedetään missä mennään.
Sitten kun alkaa tulla vastaan tapauksia joilla ei ole tiedettyjä yhteyksiä jotka johtaisivat epidemia-alueille ollaan seuraavassa vaiheessa.
Toki jos näitä ei edes testata niin ongelmaa ei luonnollisesti ole.
 
Twitteristä bongattua:

"Eräänlainen uutispommi. Italian Istituto Superiore di Sanita’ (vastaa Suomen THL:aa) tiedottaa, että Italiassa riehuva virus ei ole sama, joka esiintyi Kiinassa. Se on eri kanta ja ilmeisesti esiintynyt Italiassa pidempää."


Jos tää pitää paikkansa niin koko corona lähti ihan uudelle tasolle. En tosin tähän vielä usko ennen kuin tulee vahvistuksia teoriaan
 
Viking antoi viruksen vuoksi tulosvaroituksen. Ja tämä on vasta alkua. Epidemian huippu vasta kesällä kun laivojen pitäisi olla täpötäysiä. Täällä foorumilla ei oikein nyt tajuta sitä todellista tilannetta mihin nyt ollaan ajautumassa. Se ei todellakaan ole mikään 2020 ongelma. Vertaisin tätä 2001 WTC iskuihin. Maailma ennen ja jälkeen Coronan.
 
Tämä haastattelu on suoraan coronamyrskyn silmästä.
Mitäköhän #####tua Suomessa odotellaan, sitäkö että tehohoitopaikat loppuvat?
Samaa voi sanoa koko Euroopan, maailmankin osalta. Turismi nyt vain on murhaa tällä hetkellä.

Ainakin HS teki aika ison otsikon Italian tilanteesta, joten ehkä joku kello raksuttaa jonkun päässä nyt.
Ehkä jopa EU viimein tajuaa, että vapaa liikkuvuus on vähemmän tärkeä kuin satoja tuhansia kuolleita.
Vaikka kuinka pidän matkustamisesta, ja Välimerestä, niin matkustelun jääminen väliin nykyisessä tilanteessa ei tuntu miltään amputaatiolta. Kyllä sinne ehti vielä mennä ja olla vaikka pitempää joskus kun tilanne rauhoittuu. Pelkä ajatuskin lentokoneeseen menosta ahdistaa, samaten laivaan. Mitä hinkua ihmisillä on ylipäänsä aina mennä jonnekin? Jotkut tekee tukka putkena, no "kun kaikki muutkin" lauma vietilla. Tehkööt matka itseen - vaihteeksi.
Niillä matkalla säästetyt rahat voi laittaa parempaan ruokaan, hemmotella itseään voi eri tavalla kun "perinteisesti" tunkemalla itsensä suuren joukkoon syljen ja pisaroiden keskelle.


 
Tänään puhuin Milanossaa oleskelevan kaverini kanssa pitkästä aikaa.
Hän on jo tammikuussa sairastunut todella pahan keuhkotulehdukseen, tai se näytti siltä, oli kuiva yskä, joka kesti loputtomiin, ei yhtään liman limaa, yhdessä vaiheessa rintaan tuli kun kivi, ja hän ei enää voinut hengittää. Sairaala reissu, ja siellä hoidettiin vaikka millä, mm 2 antibiottikuurilla, keuhkoja laajentavilla tipoilla, kortisoonilla suonen sisäisesti ja tabletteina, oli happikone, sitten hän osti sellaisen kotiin. Nyt vieläkin käyttää astmalääkettä. Hän ei koskaan tupakoinut ja muuten terve. Sitten kun alkanut saada voimia ja oli kotona ruvettiin puhumaan koronasta ja testamaan. Hänen kohdalla ei osattu siis epäillä koronavirusta, hoidettiin vaan keuhkotulehduksena tai mitä lie. Koskaan aikasemmin hän ei sairastunut näin rajulla tavalla.

Nyt siellä ei saa poistua kotoa mihinkään paitsi kauppaan ja apteekkiin. Kaikki muu on kiinni. Ulkona lämmintä 19 astetta, mutta sisällä on pysyttävä, ulkona ei saa tullaa toisia lähelle, kaikki yrittävät pysyä kauempana.
Yksi hänen hyvistä kaverista, mies, on teholla jo varmistetusti koronasta. 10 000 tartunta, hengityskoneita ei riittää kaikille.
 
Jos tää pitää paikkansa niin koko corona lähti ihan uudelle tasolle. En tosin tähän vielä usko ennen kuin tulee vahvistuksia teoriaan

Jos kolme kantaa pitää paikkansa, niin aiemmin heittämäni teoria wuhanilaisen laboratoriotyöntekijän laajennetusta itsemurhasta ei ehkä olekaan niin hölmö...
 
Back
Top