Epidemiavarautuminen

Justin Case

Majuri
Ja saahan tuon tarakan ihan vedelläkin huuheltua. Meillä kyllä on tahattomasti hamstrattuna aika paljon vessapaperia, sitä tulee aina ostettua kun sen loppuminen ikävällä tavalla horjuttaa mun mielenterveyttä (kahvi on toinen). Kauppa on niin kaukana ettei viittis hupiin ajella.
Ilman wc paperia tulee helposti toimeen,kahvi jos loppuu niin se on verrattavissa maailmanloppuun.
 

Baltriber

Majuri
Vaikka se rahkasammal ja vesi toimii, silti lämpimästi suosittelen vessapaperin hamstrausta. Etenkin jos se puoliso on yhtä epäerähenkinen kuin minä, saattaa nimittäin olla että jäähileinen rahkatuppo tai ämpärillinen kaivokylmää ei saa yhtä positiivista vastaanottoa kuin kaapista kaivettu embo.

ja kahvi, joko papuina tai valmiiksi jauhettuna, muusta ny niin justiinsa.
 

aj77

Respected Leader
Hanskojen jatkuva vaihtaminen puhtaisiin virustilanteessa luo altistuksen. Hoitotyössä asiakkaalta toiselle mentäessä eri juttu,mutta jos on kaupungilla jossa pitää suojautua sen yhden käynnin ajan yhdeltä virukselta en vaihtaisi hanskoja. Hanskat voi ottaa pois ennnen kotiovea ja vaikka viruksen saisi käteensä sen pystyy päättelemään mikä kohta se on. Eli kummalla kädellä ja sormilla altistuminen hanskan päällipuoleen tapahtui. Avaa puhtaalla kädellä oven. Pesee kätensä hyvin. Tämä on oma kokemukseni joka ikisen noroviruksen saaneena hanskoja liikaa vaihtamalla. Vielä parempi tehdä niinkin että menee hanskat kädessä kotiin ja pesee runsaalla saippualla ne hanskakädet. Sitten ottaa hanskat pois ja pesee kädet. Jos oveen jää Coronavirus se ei siinä kauaa elä.
Tuo samojen hanskojen käyttö ja hanskakäsien peseminen on vaimoni keino kun tuon hirviönoron kotiin ja oksennan ja paskanna 24/7 pienen vessan jonka hän kuuraa. Ei ole saanut ja se on aika hyvä meriitti norosta jonka tartuttamiseen riittää pelkkä haju.
 

simpauttaja

Alikersantti
Moikka,

Näyttäisi siltä, että STM ja THL ovat lueskelleet oman valmiussuunnitelmansa ja lakikirjansa. Jo oli aikakin. Johan tätä farssia on kestänyt kohta kuukausi.


Vihdoin ja viimein THL toteaa, että heillä on asiantuntijan rooli ja STM:llä on asiassa päätöksenteko. Tämä on ollut perustuslakivaliokunnalle selvä jo vuosia, mutta Vasemmistoliiton ministerikin on sen nyt ilmeisesti tajunnut. Niinkuin on tajunnut myös THL, että kylänmiehet eivät hermostuneiden ihmisten puhelinsoittojen tai henkilöiden etnisen taustan perusteella ala tekemään päätöksiä.
"THL tukee asiantuntemuksellaan sosiaali- ja terveysministeriötä ja aluehallintovirastoja"
"Tartuntatautilain (1227/2016) mukaan kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri voi määrätä eristykseen tai karanteeniin henkilön, joka on sairastunut tai jonka perustellusti epäillään sairastuneen yleisvaaralliseen tartuntatautiin tai tartuntatautiin, jota perustellusti epäillään yleisvaaralliseksi. "
"THL:n riskinarvio perustuu pitkälti Maailman terveysjärjestön WHO:n ja Euroopan tautikeskuksen ECDC:n tietoihin ja tilannearvioihin"

Edelleenkin 28.1 koronavirus ei ollut yleisvaarallinen, eikä sellaiseksi luokiteltu. Sellaiseksi se luokiteltiin vasta sen jälkeen, kun kylänmiehet oli jo toimineet ja sulkeneet henkilöitä karanteeniin.

Kyllä STM ja THL alkaa oppia roolinsa osana Suomen kriisinhallintaa. Yllättävän pitkään tässä on mennyt. Vielä kun Vasemmistoliiton ministeri saisi organisoitua ministeriönsä toiminnan niin, että siellä on selkeä rooli seurata toimialan virkamiesten, joita kunnanlääkärit myös ovat, valmiustoiminnan laillisuutta ja sitä että maanlaajuisesti toimintaperiaateet ovat samoja.

Simpauttaja
 

J0h1F

Kenraali
3. Sauna lämpöiseksi päivittäin. Pöpö ei kestä kuin muutaman tunnin 40°C ja jo 50-60°C vielä todella paljon huonommin. Ovenvierusvati saunaan heti kun se pannaan lämpenemään. Tuodaan sieltä pois vasta kun eka saunoja menee saunomaan.
Tätä pohdinkin näin epätieteellisenä mutuna, että sauna on mitä paras keino koronavirusta vastaan. Virushan ei laisinkaan tykkää kuumuudesta, ja lämpö myös tehostaa omaa immuunijärjestelmää.

Saunan on myös havaittu alentavan keuhkokuumeriskiä:
 

ILoveEU

Majuri
Tätä pohdinkin näin epätieteellisenä mutuna, että sauna on mitä paras keino koronavirusta vastaan. Virushan ei laisinkaan tykkää kuumuudesta, ja lämpö myös tehostaa omaa immuunijärjestelmää.

Saunan on myös havaittu alentavan keuhkokuumeriskiä:
Höyryhengitys voi olla hyväksi, jos ei saunaa ole, tai ei jaksa mennä. Apteekista on saatavissa sellainen maski vesiastialla, mistä voi tehokkaasti hengitellä höyryt. Kattila pyyhkeen alla ajanee saman asian.

----

Sitten mukaan oma huomio uutiskuvista.

Maailmalla ihmiset käyttää hengityssuojaimina kirurginmaskeja - joista ei mitään apua - sekä oikeita FFP hengityssuojaimia, mutta niitäkin väärin. Suojain kasvoilla vinksallaan tai ei ole edes tiiviisti kasvoille aseteltu.

Eli väitän, että melkoinen osa hengityssuojaimia käyttävistäkin sairastuu, mutta niistä suurin osa menee osaamattomuuden piikkiin. Edit: Jos nyt yleensä on saanut tartunnan pelkästään hengitysteitse.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Suomessahan on yksi todettu Korona-tapaus. Prosessi on ilmeisesti onnistunut pysäyttämään leviämisen :unsure:
 

ctg

Greatest Leader
Laitetaan nyt tännekkin

Netissä on lista tarvikkeista jotka katoavat kriisin tultua. https://www.lewrockwell.com/2015/05/tess-pennington/100-emergency-items-that-will-disappear-first/

Listan 30 ensimmäisen esineen muodossa paskapaperi on vaihtotaloudessa paljon arvokkaampi kuin tulitikut. Se on jopa arvokkaampi kuin ensiapupakkaus jostain kumman syystä. Mutta ei kuitenkaan yhtä arvokas kuin esimerkiksi puulämmitteinen liesi. Jeesusteippi löytyy sijalla 50. Suklaa 76. Kahvi 92 ja tupakit 93.
 
Top