EU - hyvää vain huono Suomelle??

HS: Horneteista Suomelle jättimäinen jälkilasku
Taloussanomat
28.9.2011 07:30

Suomi joutuu maksamaan EU:lle yli 69 miljoonaa euroa korkoa Hornet-hävittäjäkaupoista, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Suomeen tuotiin tullitta sotatarvikkeita EU:n ulkopuolelta.

Suurin osa Suomelle lankeavasta laskusta tulee vuosituhannen vaihteessa tehdyistä Hornet-hävittäjäkaupoista, Helsingin Sanomat kertoo.

EU:n tuomioistuin päätti toissa vuonna, että Suomen pitää maksaa EU:lle tullia vuosina 1998–2002 tuoduista sotatarvikkeista. Kokonaisuudessaan tulli ylsi lähes 35 miljoonaan euroon. Suomi maksoi tullin viimeisen erän viime vuonna.

Suomen pitää kuitenkin maksaa myös tullimaksujen korot vuodesta 1998 lähtien. Maksujen taustalla on väärä tulkinta, jonka Suomen hallitus teki EU-laista 1990-luvulla.

Hallitus luuli, että sotatarvikkeita voi tuoda tullitta. Näkemyksen mukaan EU:n perussopimus olisi sallinut poikkeukset, kun kyseessä on kansallinen turvallisuus.
 
J. Sakari Hankamäki blog. Valaiseva kirjoitus EU:n tilasta.

http://jukkahankamaki.blogspot.com/2011/10/terveisia-eun-ruumiinvalvojaisista.html
"*** Kirjoitus on linjapuheeni Filosofisella Talousfoorumilla. ***"
 
Kummalliset EU-direktiivit aiheuttavat kansalaisille välillä päänvaivaa. IS listasi omituisimmat direktiivit.

Käyrät kurkut
Käyrät kurkut ärsyttivät EU:ta keväällä 2009. EU yritti sorsia kiekurakurkkuja ja lätkäistä niille kakkoslaatumerkinnän. Käyrien kurkkujen maine kuitenkin pelastettiin myöhemmin kesällä, kun EU kumosi kummallisen säädöksensä

Tervanpoltto
EU halusi vuonna 2003 puuttua myrkylliseen kivihiilitervaan, mutta meinasi samalla tärvellä myös suomalaisen tervanpolttoperinteen. Tervanpolttoa saatiin lopulta jatkaa erikoisluvalla.

Kotimaisuus
Vuonna 2008 EU kielsi, ettei maataloustuotteita saa markkinoida kotimaisuudella. Direktiivi kieltää, ettei tuotteita saa mainostaa suomalaisuudesta kertovilla sanoilla tai kuvilla.

Lakupiiput
Lakupiippujen myyntiä uhkasi EU:n tiukentunut tupakkalaki, joka meinasi kieltää lakupiippujen lisäksi myös elokuvien tupakointikohtaukset. Lakupiiput saivat vuonna 2009 kuitenkin jäädä kauppojen hyllyille paheellisesta ulkomuodostaan huolimatta.

Leveät rekat
Suomi onnistui pitkään rimpuilemaan leveämpien rekkojen puolesta, mutta vuonna 2007 EU määräsi suomalaisten rekkojen leveykseksi 2,55 metriä. Direktiivissä oli kyse muutamista senteistä.

Paljastavat vaatteet
EU:ssa on myös mietitty pitäisikö ulkona työskentelevien ihmisten vaatetuksesta huolehtia paremmin, jotteivat he altistuisi liikaa auringolle. Säädös hermostutti erityisesti saksalaiset, jotka kampanjoivat kiivaasti baijerilaisten tarjoilijoiden seksikkäiden perinneasujen puolesta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/tassa-ovat-eun-erikoisimmat-direktiivit/art-1288419942695.html

EU = a ding ding world...:D
 
Eu on taas yksi kerros byrokratian tasoissa, jossa tyhjäntoimittajien on keksittävä itselleen jotakin räpellettävää, jotta he voisivat perustella työpaikkansa tarpeellisuuden.
 
nää euromyytit on suurimmaksi osaksi lehdistön juttuja

katso
http://ec.europa.eu/finland/press/facts/index_fi.htm

EU:N UK:ssa olevan lähetystön uudet
http://ec.europa.eu/unitedkingdom/blog/index_en.htm
ja vanhat myytit
http://ec.europa.eu/unitedkingdom/press/euromyths/archive_euromyths_2_en.htm

kaleva 2006
http://www.kaleva.fi/uutiset/brittilehdisto-massailee-perattomilla-eu-uutisilla/589198

--------------

eiköhän eu ole kohtuullisen hyvä rauhan, talouden ja ihmisarvojen projekti

tässäkin maassa on jo paöljon korjattu, kun on ollut pakko korjata arkaaisia lakeja ja käytäntöjä ja sulle mulle zydeemejä
 
Farage: 'Barroso in the Bunker' planning world domination

 
Last edited by a moderator:
Perustusvaliokunta hyväksyi perustuslakimuutoksen

Valtamedia puhuu pelkästään presidentin valtaoikeuksien kaventamisesta, vaikka kyse on oikeasti paljon muusta: perustuslakimuutoksesta ja päätäntävallan siirtämisestä pois Suomesta.

Artikla 1. muutos ei ole pikkujuttu. Se tarkoittaa ylikansallisen päätöksenteon astumista voimaan ja se tehdään täysin kansan selän takana. Tästä valtamedia on pitänyt huolen.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/perustuslakivaliokunta_hyvaksyi_presidentin_valtaoikeuksien_kaventamisen_2943118.html
 
Hejsan kirjoitti:
Perustusvaliokunta hyväksyi perustuslakimuutoksen

Valtamedia puhuu pelkästään presidentin valtaoikeuksien kaventamisesta, vaikka kyse on oikeasti paljon muusta: perustuslakimuutoksesta ja päätäntävallan siirtämisestä pois Suomesta.

Artikla 1. muutos ei ole pikkujuttu. Se tarkoittaa ylikansallisen päätöksenteon astumista voimaan ja se tehdään täysin kansan selän takana. Tästä valtamedia on pitänyt huolen.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/perustuslakivaliokunta_hyvaksyi_presidentin_valtaoikeuksien_kaventamisen_2943118.html


linkkisi ei toimi

adam7 kirjoitti:
ja tuo teksti ei oikein näytä sinun tekstiltäsi. sitaatit (lainaukset) yleensä ilmoitetaan
 
no löytyihän se

http://nwohavaintoja.blogspot.com/2011/10/perustusvaliokunta-hyvaksyi.html

ei todellakaan ollut tapalinkittäjämme tekstiä, vaan hörhösaitti
 
Suomen perustuslain muutoksen äänestyspäiväksi on varmistunut keskiviikko 19.10.2011.
Tärkeimmät muutokset ovat tulossa ensimmäiseen eli Valtiosääntöpykälään ja pykälään 95. Tähän asti ensimmäinen pykälä on kuulunut näin:”Suomi on täysivaltainen tasavalta” ja nyt siihen on tulossa lisäys ”Suomi on Euroopan Unionin jäsen”.
Pykälään 95 on tulossa maininta, että eduskunta voi kahden kolmasosan enemmistöllä siirtää Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävän toimivallan Euroopan Unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, mistä seuraa mm.
-Suomi liittyy Natoon
-Suomella ei ole itsemääräämisoikeutta
-Suomi menettää verotus-, sosiaali-, koulutus-, budjetti sekä lainsäädäntäoikeutensa.
-Suomesta tehdään EU:n pohjoinen ”reservaatti”
Hyväksymiseen tarvitaan nyt kahden kolmasosan enemmistö, eli 67 edustajaa pystyy estämään perustuslakimuutoksen voimaan tulon.
Yritä vaikuttaa kansanedustajaasi, ettei Suomi menetä itsenäisyyttään !!

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?t=610641
http://eaglesflysingly.blogspot.com/2011/08/se-taitaa-olla-housuissa-nyt.html

Suomen perustuslain muutoksesta äänestetään ensi keskiviikkona

Suomen perustuslain muutoksen äänestyspäiväksi on varmistunut keskiviikko 19.10.2011. Eduskunta pani 14. lokakuuta pöydälle perustuslakivaliokunnan mietinnön odottamaan ensi keskiviikon täysistuntoa, jossa äänestetään perustuslain muutoksen lopullisesta kohtalosta.

Toimittaja: Janus Putkonen
16.10.2011, Verkkomedia.org

Suomen perustuslain muutoksesta äänestetään ensi keskiviikkona
Perustuslakimuutoksessa muun muassa kiteytetään Suomen asema Euroopan unionin jäsenmaana perustuslain 1. pykälässä sekä annetaan eduskunnalle entistä suurempi mahdollisuus siirtää Suomen toimivaltaa suuremmalle toimielimelle, kuten Euroopan unionille. Myös presidentin valtaa aiotaan kaventaa entisestään.

Perustuslakimuutoksen hyväksymiseen tarvitaan kahden kolmasosan määräenemmistö eduskunnan täysistunnossa. Äänestykseen voivat osallistua korkeintaan 199 kansanedustajaa (koska puhemies ei osallistu äänestyksiin), joten 67 edustajaa riittää estämään lakimuutoksen.

Laajat kansalaispiirit vastustavat Suomen perustuslain muutoksia, kuten IPU, Muutos 2011 ja Perussuomalaiset, mutta valtamedia on tehnyt tehtävänsä, eikä suurin osa suomalaisista tiedä lainkaan mistä oikeastaan on edes kysymys, saati mitä perustuslakimuutoksen jälkeen saattaa hyvinkin olla tulossa.

Perustuslakimuutos kavala takaportti Natoon?
EU-jäsenyyden liittäminen perustuslain ensimmäiseen artiklaan ei ole pelkkä "toteamus" tai "pikkujuttu", kuten sitä on haluttu valtamediassa käsitellä. Hallituksessamme istuu ministereitä jotka lupasivat USA;n suurlähetystölle jo ennen edellisiä vaaleja, että jos kokoomus voittaa vaalit - Suomi liittyy Natoon seuraavalla hallituskaudella.

Kansalle suunnitelmia ei kuitenkaan ole kerrottu, vaikka niiden olemassaolo onkin ollut nähtävissä, onhan selkeä enemmistö suomalaisista huolissaan Suomen liittämisestä lännen sotaliittoon ja valtiomme idänsuhteiden sekä turvallisuuden vaarantumisen johdosta. Mutta eduskuntavaaleista "ei haluttu tehdä Nato-vaaleja" - kuten sanottiin.

Nato-jäsenyys ei menisi läpi kansanäänestyksessä ja kokoomushallitus tietää tämän. Mutta toisalta me tiedämme sen, että Euroopan ytimessä on kova kiire luoda euroalueen maista EU-liittovaltio - siis juridisesti oma valtio, jonka lähes kaikki jäsenet jo ovatkin NATO-jäseniä.

Kun EU-liittovaltio on talouskriisin varjolla suunniteltu astumaan voimaan ja Suomen perustuslain 1. artiklassa on valmiina maininta Suomen EU-jäsenyydestä, niin miten toimitaan silloin kun EU-liittovaltio hakeekin valtiona NATO-jäsenyyttä, joka myös epäilemättä hyväksytään?

Tällöin kansanäänestystä NATO-jäsenyydestä ei tarvita, koska Suomi on 1§ artiklan mukaan EU-jäsen, sitä sitovat EU:n tekemät ylikansalliset päätökset. Kannattaa muistaa, ettei valtamedia ole kertonut tästä perustuslakimuutoksen "NATO-optiosta" sanallakaan ennen tulevaa eduskunnan äänestystä - mutta Verkkomedia kertoi.

Suunnitelmat ovatkin verhojen takana jo ilmeisen pitkällä. Yhdysvaltojen päätös rakentaa Suomeen kiireellä 100 miljoonan dollarin "innovaatiokeskus" on silkalla maalaisjärjelläkin jo osattava päätellä "Northcom" -tyyppiseksi sotilastiedustelun ja NATO:n päämajaksi. Valtamedia tosin "ostikin" täysin pureskelematta Yhdysvaltain suurlähettilään ilmoituksen asiasta, eikä keskustelua rakenteilla olevasta kompleksista ole käyty.

Miksiköhän? - Miettikääpä sitä.

Lue myös:
Suomen hallitus vaatii valtiontalouden uudessa kehysmäärärahojen selonteossa, että armeijan on ryhdyttävä välittömiin säästötoimiin. Puolustusvoimien on toteutettava "merkittäviä rakenteellisia ja toimintatavan muutoksia”, selonteossa sanotaan: 200 miljoonan euron edestä näin alkuun. Korkea-arvoinen suomalainen sotilaslähde on suostunut kommentoimaan Verkkomedialle Suomen armeijan tilaa. Uutiset ovat huolestuttavia.

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=1460
 
Suomi-neidosta tehtiin EU:n huora, hävetkää päättäjät!!

Suomi-nedosta tehtiin perustuslain muutoksella EU:n huora, jota hyväksi käyttämällä EU:n suurimpien valtioiden pankit hankkivat rahaa itselleen, eli huoran asemassa olemme, hävetkää päättäjät!

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?t=613537
 
Öhöm.. ihan vaan vinkkinä: nimettömän kommentoijan iltalehden verkkofoorumille postaama, pikaistuksissa ja ilman minkäänlaisia väitettä tukevia faktoja kirjoitettu mielipide ei mielestäni edes ansaitse tulla linkatuksi eteenpäin.

(sama muuten koskee myös omaa mielipidettäni...)

Jos kuitenkin mennään itse postauksen sisältöön, niin olen sitä mieltä, että se kuvaa hienosti kirjoittajan hätää kaksine huutomerkkeineen ja ronskeine kielikuvineen. Lähettääkää nyt joku kaverille vähintäänkin turunsinappia, hk:n sinistä ja karjalaa pikahätäapuna.
 
setämies kirjoitti:
Öhöm.. ihan vaan vinkkinä: nimettömän kommentoijan iltalehden verkkofoorumille postaama, pikaistuksissa ja ilman minkäänlaisia väitettä tukevia faktoja kirjoitettu mielipide ei mielestäni edes ansaitse tulla linkatuksi eteenpäin.

(sama muuten koskee myös omaa mielipidettäni...)

Jos kuitenkin mennään itse postauksen sisältöön, niin olen sitä mieltä, että se kuvaa hienosti kirjoittajan hätää kaksine huutomerkkeineen ja ronskeine kielikuvineen. Lähettääkää nyt joku kaverille vähintäänkin turunsinappia, hk:n sinistä ja karjalaa pikahätäapuna.

:a-grin:

Sanoisin, että jos elämäntuska on tuota tasoa kannattaisi rohkeasti ryhtyä aistimaan kumppanin kanssa. Kunnön seksuaalipöherrys voisi tehdä hyvää ja maailma näyttäisi hetken kauniilta.
 
In the shadow of financial crisis based EU tops of a neo-liberal superstate

Barroso already thinking about more small steps that will be presented next week, he revealed for the European Parliament on 27 September, and declared that "we must unite our monetary union with an economic union," not least because markets require a united Europe. As an "economic government of Europe", he saw the future the Commission, by chance, the institution most part away from the critical voters. But close to lobbyists - the powerful business group, the European Round Table of Industrialists demanded a similar system in 2002

http://www.aftonbladet.se/kultur/article13819092.ab
 
Hejsan kirjoitti:
In the shadow of financial crisis based EU tops of a neo-liberal superstate

Barroso already thinking about more small steps that will be presented next week, he revealed for the European Parliament on 27 September, and declared that "we must unite our monetary union with an economic union," not least because markets require a united Europe. As an "economic government of Europe", he saw the future the Commission, by chance, the institution most part away from the critical voters. But close to lobbyists - the powerful business group, the European Round Table of Industrialists demanded a similar system in 2002

http://www.aftonbladet.se/kultur/article13819092.ab


niin ja oliko sinulla asiaakin?

muuta kuin vain linkitystä?


miten tämä liittyy asiaryhmään "Yleistä maanpuolustusaiheista keskustelua"
 
adam7 kirjoitti:
Hejsan kirjoitti:
In the shadow of financial crisis based EU tops of a neo-liberal superstate

Barroso already thinking about more small steps that will be presented next week, he revealed for the European Parliament on 27 September, and declared that "we must unite our monetary union with an economic union," not least because markets require a united Europe. As an "economic government of Europe", he saw the future the Commission, by chance, the institution most part away from the critical voters. But close to lobbyists - the powerful business group, the European Round Table of Industrialists demanded a similar system in 2002

http://www.aftonbladet.se/kultur/article13819092.ab


niin ja oliko sinulla asiaakin?

muuta kuin vain linkitystä?


miten tämä liittyy asiaryhmään "Yleistä maanpuolustusaiheista keskustelua"

Kyllä sinä jaksat vittuilla.....:D

Noo Tompa saa sen siirtä Iltavapaalle.....
 
Hejsan kirjoitti:
Kyllä sinä jaksat vittuilla.....:D

Noo Tompa saa sen siirtä Iltavapaalle.....

valitettavasti en vittuile vaan olen vakavissani.

jos aihe on asiaryhmässä "Yleistä maanpuolustusaiheista keskustelua", niin aiheen sisällön tulee vastata sitä.

virhe on sama kuin ylioppilaskirjoituksissa kirjoittaisi otsikon ohi. sori, teillähän ei niitä ole ollut 1968 jälkeen, joten et voi tietää mitä tarkoitan (tämä oli vittuilua)
 
adam7 kirjoitti:
Hejsan kirjoitti:
Kyllä sinä jaksat vittuilla.....:D

Noo Tompa saa sen siirtä Iltavapaalle.....

valitettavasti en vittuile vaan olen vakavissani.

jos aihe on asiaryhmässä "Yleistä maanpuolustusaiheista keskustelua", niin aiheen sisällön tulee vastata sitä.

virhe on sama kuin ylioppilaskirjoituksissa kirjoittaisi otsikon ohi. sori, teillähän ei niitä ole ollut 1968 jälkeen, joten et voi tietää mitä tarkoitan (tämä oli vittuilua)

Aivan loistava pikku puukko! Aplodit Aatamille! :p
Saas nähä iskeekö Hejsan kiinni täkyyn kuin miljoona volttia.....:a-grin:
 
Kiinanmuurin mittainen aasinsilta;
"Minä lupaan ja vakuutan kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.

Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista yhteiskuntajärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tahi maan yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.

Joukkoa, johon kuulun, sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.

Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja miehekkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjain tahi muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.

Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.

Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää."

Tämä on varmaan selvää pässinlihaa tähän asti. Haluaisin tietää mille virainomaiselle pitäisi ilmoittaa kun eduskunta on jo päättänyt ettei Suomi ole tasavalta vaan EU:n jäsen, vetoan siis tähän kohtaan;
"Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tahi maan yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa."
Yhteiskuntajärjestelmä on nyt hallituksen toimesta romutettu, ketä kiinnostaa? Ilmeisesti ei ketään kun ei lehdistössä ole puhuttu kuin pressan valtaoikeuksien kaventamisesta... No nehän kapenee jokatapauksessa kun Bryssel heiluu täst edes kapellimestarina...
Onko minulla kotimaata enää jolle valani aikanani vannoin?????
 
pjort kirjoitti:
Kiinanmuurin mittainen aasinsilta;
"Minä lupaan ja vakuutan kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.

Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista yhteiskuntajärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tahi maan yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.

Joukkoa, johon kuulun, sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.

Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja miehekkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjain tahi muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.

Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.

Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää."

Tämä on varmaan selvää pässinlihaa tähän asti. Haluaisin tietää mille virainomaiselle pitäisi ilmoittaa kun eduskunta on jo päättänyt ettei Suomi ole tasavalta vaan EU:n jäsen, vetoan siis tähän kohtaan;
"Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tahi maan yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa."
Yhteiskuntajärjestelmä on nyt hallituksen toimesta romutettu, ketä kiinnostaa? Ilmeisesti ei ketään kun ei lehdistössä ole puhuttu kuin pressan valtaoikeuksien kaventamisesta... No nehän kapenee jokatapauksessa kun Bryssel heiluu täst edes kapellimestarina...
Onko minulla kotimaata enää jolle valani aikanani vannoin?????

No onhan sulla kotimaa. Van entäs sitten, kun Liittovaltio on SE juttu? Ja sitä kohti tätä sirkusta hiljalleen reivataan, hassua, ettei etelän metia hiiskahtele lainkaan siitä aiheesta. Liittovaltion uskotaan palvelevan parhaiten Fra-Ger-akselia....muullapa tuskin on riittävästi painoa vaikuttaa toisenlaiseen kehitykseen.

No tuohan on sotilasvala. Sitooko se sinua mitenkään Jorma Perusreserviläisenä?
 
Back
Top