Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

EU:n turvatakuut jäsenmailleen

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja jurppi, 17.11.2015.

 1. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,251
  Tykkäykset:
  7,373
  Pisteet:
  1,286
  Euroopan yhteissä armeijassa Naton kyljessä on se vaara, että siitä tulee samanlainen hampaaton paperitiikeri kuin itse Eu:sta. Tätä ideaa lähtevät rakentamaan ja jos homma menee käsille, niin se on sitten siinä. Tosin mikäs sitä on Naton suojissa leikkiä. Huonoa on myös että se luo samanlaista harhauttavaa turvan tunnetta meihin Naton ulkopuolisiin, kuin eu;n turvatakuut.
  Ei pysty pieni siviili ottamaan ajatusta tosissaan
   
 2. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,775
  Tykkäykset:
  7,812
  Pisteet:
  1,286
  Etenee..

  EU aikoo ottaa harppauksen kohti sotilasliittoa

  Ison-Britannian EU-ero on aukaisemassa tien kohti tiiviimpää sotilasyhteistyötä Euroopan unionissa.

  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/eurooppa puolustus-54918

  EU:n suunnitelmissa on luoda yhteinen komentojärjestelmä Euroopan sotilaallisille operaatioille, EU-joukkojen käytölle ja yhteisille investoinneille sotilaskalustoon.

  Suunnitelmaan kuuluu myös sitovat tavoitteet EU-maiden sotilaskaluston yhtenäistämiselle.

  Mahdollisuus EU:n sotilasulottuvuuden kehittämiselle on auennut Ison-Britannian Brexit-äänestyksen myötä. Iso-Britannia on pitkään vastustanut EU:n sotilaallista koordinaatiota.
   
  jurppi tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,288
  Tykkäykset:
  7,514
  Pisteet:
  1,286
  Tämä on esimerkki tervetulleista uudistuksista EU:ssa..joita ei voitu toteuttaa brittien vastustuksen vuoksi.

  Itä-Euroopassa tästä ollaan taatusti tyytyväisiä, vaikka kaikki valtiot ovatkin NATO:n jäseniä. Asiat etenee joka tapauksessa sellaiseen suuntaan että jokaisen maan täytyy varautua myös itse oman suvereniteettinsa puolustamiseen.
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 5. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,229
  Tykkäykset:
  583
  Pisteet:
  636
  Onhan se paperilla tietysti ihan hyvä, että on EU:n selkäranka tukena. Mutta mitä se sitten käytännössä on...? Useat EU maathan kuuluvat NATO:oon, joten hukataanko nyt resursseja kahteen käytännössä samaan asiaan ja aiheutuuko niistä ristiriitoja keskenään...ihan vaan tuon kaluston yhtenäistämisen kautta. Ja, jos tuo EU:n puolustusliitto on tarkoitus sovittaa NATO:n standardeihin, niin mitä järkeä on tehdä yhdelle asialle kaksi eri hallinnoivaa tahoa. Ja, jos taas ei soviteta, niin sitten on kaksi erilaista järjestelmää. NATO tuskin katoaa mihinkään, tai jos siitä tulee vain USA:n, Kanadan ja brittien liitto, niin siinä kyllä EU häviää. Ilman USA:ta EU heikkenee sotilaallisesti.
  Toisaalta, jos nuo kaksi asiaa ( NATO ja EU-liitto ) tukevat toisiaan, niin silloinhan hyöty on moninkertainen. Sitä vaan ei tällainen tavallinen tallaaja heti näe...
   
 6. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  797
  Tykkäykset:
  1,212
  Pisteet:
  76
  Olisiko tässä sitten USA vs Saksa/Ranska edut vastakkain? Hyvin pitkältihän ne ovat yhtenevät, mutta eivät tappiin asti.
   
  Barbare tykkäsi tästä.
 7. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,173
  Tykkäykset:
  1,715
  Pisteet:
  156
  Katsoen että millaista kuukausien mittaista vatvomista ja vatulointia esim. pakolaisasia on ollut EU:ssa, on puolustusasioiden yhtenäistäminen pelkästään positiivista. Osaltaan saattavat juuret jopa ollakin kyseisissä kokemuksissa.

  Näppituntuma olisi että tässä luodaan kykyä EU-kollektiiville puuttua sellaisiin asioihin, mihin USA-UK -akseli ei halua NATOn kautta osallistua. Varmaan siis enemmän kriisinhallinnasta kyse, mutta tietenkin jos standardoitu johtojärjestelmä on niin myös isommat caset tulisivat sen harkittavaksi.
   
  jurppi tykkäsi tästä.
 8. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,775
  Tykkäykset:
  7,812
  Pisteet:
  1,286
  Siitä ei ole epäilystäkään, että jenkit on ylivoimaisesti suurin sotilasmahti. Siihen verrattuna, on yllättävää, että EU:n yhteenlasketut asevoimat ovat miesmäärältään yhtä suuret kuin jenkeillä. Noin 1,4-1,5 miljoonaa aktiivisotilasta.

  Jenkit toki käyttävät merkittävästi enemmän rahaa, mutta toisaalta, euroopassa rahaa käytetään tehottamasti. Euroopassa on vaikka kuinka paljon päällekkäisyyttä:
  • Hävittäjiä on kolme eri kappaletta: Eurofighter, Rafale, Gripen
  • Tankkeja on Leopardia, Leclerciä, Challengeria, Arietea
  • Merivoimilla kaikilla omansa
  • AFV:tä ja APC:tä ja siitä eteenpäin pienempää ei edes järkeä listata, on niin monta eri

  Jenkeillä on yksi tankki, yksi AFV, yksi APC, jos vähän kärjistää. Eri puolustushaaroilla toki vähän omiaan esim. USMC vs. army.

  Eli, vaikka ei luotaisi EU-armeijaa, tekemällä parempaa yhteistyötä, voitaisiin rahat käyttää tehokkaammin. Toki, nyt Euroopassa on paljon hyvää keskinäistä kilpailua, mikä on toisaalta positiivista kehitykselle.

  Mitä tulee jenkkeihin, en usko, että ovat pahoillaan. Päinvastoin. Ovat toivoneet, että EU ottaisi vastuuta Euroopan puolustuksesta.

  Siitä ovat kyllä harmissaan, että Britit päättivät jättää EU:n. Toisaalta, britit olivat EU:n puolustuksen kehittämisen este, koska halusivat varjella omaa vahvaa asemaansa EU:n sisällä ja toisaalta Usan ja EU:n välissä. Heidän suhteellinen asemansa heikkenee merkittävästi jos EU kehittää asiaa kunnolla eteenpäin.
   
  jurppi tykkäsi tästä.
 9. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  761
  Tykkäykset:
  846
  Pisteet:
  76
  Tämmönen uutinen tökkäs silimään ja siinä mainitaan että Saksa ja Ranska haluaisi aloittaa "EMF" kasauksen jo 2017 tai 2018(Briteillä taas hiekka hankaa pillussa ja niitten politiikka on niin kummallista että en minä vaan tajua? Pitäs Merkelin käydä paukuttamassa braatwurstilla niitä).
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 10. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,643
  Tykkäykset:
  4,890
  Pisteet:
  1,286
  Kuoleutuneet henkselit, niihin mitäänsanomattomiin kalsarijarruihin vertaan eu.n "puolustusliitoa, turvatakuita" turvatakuu, jossa taattua ei ole muuta, kuin kustannukset.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 11. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,618
  Tykkäykset:
  21,324
  Pisteet:
  1,286

  ja täysin päättämätön ja aikaansamaton johto.. :rolleyes:
   
  TBman tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu