EU - onko järkee vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vlad
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Merkel on ihan avoimesti maanpetturi...

Se ämmä toteuttaa Euroopan ulkopuolelta annettuja käskyjä samaan tapaan kuin ranskalaiset pommittivat Gaddafin joukot Libyassa paskaksi ilmeisesti Hillary Clintonin usuttamana. Ranskalaiset eivät omasta aloitteestaan olisi tehneet gaddafille yhtään mitään.
 
  • Tykkää
Reactions: Tex
Merkel on ihan avoimesti maanpetturi...

Se ämmä toteuttaa Euroopan ulkopuolelta annettuja käskyjä samaan tapaan kuin ranskalaiset pommittivat Gaddafin joukot Libyassa paskaksi ilmeisesti Hillary Clintonin usuttamana. Ranskalaiset eivät omasta aloitteestaan olisi tehneet gaddafille yhtään mitään.


Eurooppalaiset (ranskikset edellä) olivat ne jotka raahasivat rapakon takaiset asukkaat Libyaa pommittamaan. Kuka Merkeliä käskytti ja missä asiassa?

23px-Flag_of_Germany.svg.png
Germany: Germany has withdrawn all forces from NATO operations in the Mediterranean Sea as its government decided not to take part in any military operations against Libya. However it is increasing the number of AWACS personnel in Afghanistan by up to 300 to free forces of other states. Germany allows the usage of military installations on its territory for the intervention in Libya. On 8 April, German officials suggested that Germany could potentially contribute troops to "[ensure] with military means that humanitarian aid gets to those who need it".[181] As of early June, the German government is reportedly considering opening a center for training police in Benghazi. On 24 July, Germany lent €100 million Euros ($144 million USD) to the rebels for "civilian and humanitarian purposes".
https://en.wikipedia.org/wiki/2011_military_intervention_in_Libya#Actions_by_other_states
 
Voin toki olla väärässä, mutta tietääkseni ranskikset aloittivat ja suorittivat ratkaisevat iskut Gaddafin joukkoja vastaan ja jenkit tulivat jäljessä.

Voin edelleen olla väärässä, mutta käsittääkseni ranskikset tekivät tämän Hillary Clintonin aloitteesta. Hillaryn motiivi oli oli se, että Barak Obama piti hänet syrjässä vallankäytöstä, joten ulkoministerinä Hillary päätti pistää vähän säpinää ulkomailla. Hullua, eikö?
 
Voin toki olla väärässä, mutta tietääkseni ranskikset aloittivat ja suorittivat ratkaisevat iskut Gaddafin joukkoja vastaan ja jenkit tulivat jäljessä.

Voin edelleen olla väärässä, mutta käsittääkseni ranskikset tekivät tämän Hillary Clintonin aloitteesta. Hillaryn motiivi oli oli se, että Barak Obama piti hänet syrjässä vallankäytöstä, joten ulkoministerinä Hillary päätti pistää vähän säpinää ulkomailla. Hullua, eikö?

Onko jotain todisteita tuollaisille väitteille? Ei Hillaryllä ole ikinä ollut rahkeita kiristää ransikiksia pommittamaan Libyaa, mutta varsinkin Sarkozyllä on saattanut olla omat motiivinsa saada Gaddafi syrjäytetyksi.

Former French President Nicolas Sarkozy allegedly received funds from the Libyan government to fund his 2007 presidential campaign, according to a 2012 report by French news website Mediapart. The allegations were already made in 2011 by Gaddafi's son, Saif al-Islam, in an exclusive interview with Euronews.
Speaking at the height of the Libyan Civil War in 2011, he was asked about his opinion of Sarkozy. He made the allegations as he expressed outrage at the French government's recognition of the transitional National Council, an interim government set up by rebel groups in Benghazi.

"Sarkozy must first give back the money he took from Libya to finance his electoral campaign. We funded it and we have all the details and are ready to reveal everything. The first thing we want this clown to do is to give the money back to the Libyan people. He was given assistance so that he could help them. But he’s disappointed us: give us back our money," he said.
https://www.euronews.com/2018/03/20/sarkozy-in-libya-case-what-does-it-all-mean-
 
No ei ole, mutta sanoinkin että voin olla väärässä. En minä sitä kuitenkaan hatusta vetänyt, vaan olen joskus lukenut/katsonut jonkun jutun josta tämä jäi mieleen.
 
MERKEL puhui totuttuun tapaan solidaarisuudesta eurooppalaisena arvona ja sanoi, ettei nationalismille ja itsekkyydelle ole Euroopassa enää sijaa.

”Solidaarisuus on yleismaailmallinen arvo. Meidän on tehtävä työtä toistemme hyväksi. Se pätee niin perheissä, kylissä, urheiluseuroissa kuin Euroopan unionin kaltaisessa yhteisössäkin.”

Yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan lisäksi solidaarisuutta tarvitaan hänen mukaansa talous- ja siirtolaispolitiikassa. Merkel peräänkuulutti Euroopalle yhtenäistä turvapaikkapolitiikkaa.

Siirtolaisuus ei ole vielä tuonut Eurooppaa yhteen siten kuin olisin toivonut.”

https://www.hs.paskamedia.fi/ulkomaat/art-2000005898296.html
Täti euvostoliittohan taitaa olla ihan oikeasti päästänsä sekasin. Ei tosin ole läheskään ainoa. VMP.
 
Saksasta tuli mieleen tämä...

Yli puolet saksalaisista toivoo, että Saksa lähentyisi poliittisesti Venäjän kanssa...

https://yle.fi/uutiset/3-10122017

ZDF:n kyselyssä 82 prosenttia vastaajista piti Trumpin politiikkaa huolestuttavana, mutta vain 53 prosenttia vastaajista oli huolestuneita Putinin politiikasta.

Ja vielä enemmän tämä...

Schröder ehdottaa uudenlaisen EU:n ja Venäjän välisen kumppanuus- ja lähentymissopimuksen solmimista, mikä helpottaisi hänen mukaansa Ukrainan poliittisen kriisin ratkaisemista.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/52ab5359-305e-4dae-bbfb-0bd2edb3206e_pi.shtml

Hänen mukaansa ”Venäjän ja Euroopan välissä ei ole Atlanttia” . Tämän jälkeen hän esittää väitteen, jonka mukaan ”Yhdysvallat haluaa Venäjän pysyvän vähäpätöisenä valtiona”.

wladimir-putin-privat-ganz-anders_199694_960x644.jpg
 
http://vasarahammer.blogspot.com/2018/11/vaaria-opetuksia-historiasta.html
Vääriä opetuksia historiasta
Äskettäin vietettiin ensimmäisen maailmansodan päättymisen 100-vuotispäivää. Tämä sai monet tarttumaan näppäimistöön. Yksi tarttujista oli The Ulkopolitist -sivustolla kirjoittava Janne Soisalon-Soininen. Valitettavasti kirjoituksessa yritetään tarjota oikeutus Euroopan Unionin ylikansalliselle valtioprojektille vetämällä historian mutkia suoriksi ja unohtamalla valikoivasti tiettyjä asioita.
Toki ensimmäinen maailmansota oli merkittävä Euroopan Unionin kannalta. Sen jälkeen 1920-luvulla kaksi Kansainliiton korkeaa virkamiestä Jean Monnet ja Arthur Salter saivat ajatuksen Euroopan Yhdysvalloista. Tässä rakennelmassa ei olisi tilaa yksittäisen valtion veto-oikeudelle, joka heidän mielestään tuhosi Kansainliiton, tai kansalaisten vaaleissa ilmaisemalle tahdolle. Myöhemmin tämä ajatus realisoitui 1950-luvulla, kun Hiili- ja Teräsunioni perustettiin. Tämä järjestö ei enää ollut valtioiden välinen vaan päätökset tehtiin ylikansallisesti.
Nationalismi sodan syynä
Soisalon-Soininen vierittää syyn kaikesta pahasta nationalismin niskoille. Hän unohtaa mielellään, että ensimmäisen maailmansodan osapuolet olivat imperiumeja. Kansallisvaltioiden tilkkutäkki syntyi vasta sodan jälkeen, kun Keski-Eurooppa täyttyi imperiumeista itsenäistyneistä pikkuvaltioista. Soisalon-Soininen haikailee imperiumien perään siteeraamalla Hannah Arendtia:
” Ennen kansallisvaltioiden syntyä Eurooppa oli lukuisten eri kansallisuuksien tilkkutäkki, joiden rajoja määritti hallitsijoiden valta, ei kansallisuus tai kieli. Alueiden asukkaiden legitimiteetti ja identiteetti eivät siten perustuneet kansalaisuuteen, vaan säätyjen väliseen yhteisymmärrykseen.”
Ensimmäinen maailmansota oli toki hirveä ja brutaali. Teknologinen kehitys yhdistettynä vanhanaikaisiin sodankäyntitaktiikoihin tarkoitti, että yksittäisissä taisteluissa kuoli käsittämätön määrä sotilaita. Toisaalta Versaillesin rauhaa voidaan pitää epäonnistumisena. Saksa ei varsinaisesti hävinnyt sotaa. Jopa antautuminen allekirjoitettiin vihollisen alueella Compiégnen metsässä 60 km Pariisista pohjoiseen sijainneessa rautatievaunussa.
Ennen antautumista, Saksan keisarikunta oli lakannut olemasta ja muuttunut tasavallaksi. Keisari ja aristokraatit olivat ajaneet Saksan sotaan, jonka seurauksena sotilaita kuoli massoittain ja kansalaisten elinolot heikkenivät. Tämä johti lopulta Saksan vallankumoukseen.
Historian ironiaa on se, että Saksa oli vain vähän aiemmin päästänyt bolshevikkijohtaja Vladimir Leninin matkustamaan Venäjälle. Tarkoituksena oli voimistaa sodanvastaista mielialaa Venäjällä. Vain muutama kuukausi Venäjälle saapumisen jälkeen Lenin johti Lokakuun vallankumousta, jossa bolshevikit kaappasivat vallan maltillisilta ja irrottivat Venäjän sodasta. Tätä tuskin olisi tapahtunut ilman Leniniä. Saksassa ei kuitenkaan käynyt samalla tavalla kuin Venäjällä, vaan vuoden 1919 spartakistikapina kukistettiin. Samanlaisia kommunistikapinoita nähtiin myös Slovakiassa ja Unkarissa.
Lisää virheitä
Amerikkalainen historioitsija Victor Davis Hanson luonnehti Yhdysvaltojen ensimmäisen maailmansodan aikaista presidentti Woodrow Wilsonia traagiseksi hahmoksi:
”Hän ei ymmärtänyt yhtä keskeistä tosiasiaa: Kun olet sota-ajan johtaja, kansallinen etu tulee panna etusijalle ja on varmistettava voitto, vihollisen tappio ja nöyryyttäminen, ennen kuin aletaan puhua rauhasta. Hän [Wilson] puhui ensin rauhasta ja vasta sitten voitosta eikä se toiminut.”
Yhdysvallat otti Wilsonin virheistä opikseen ja varmisti toisessa maailmansodassa, että sekä Saksa että Japani varmasti hävisivät ja tunsivat hävinneensä.
Yksi pahimmista virheistä oli Hansonin mukaan se, että rauhan turvaaminen annettiin globaalia hallintoa edustavalle Kansainliitolle, joka epäonnistui tehtävässään täysin. Kansainliitto ei tehnyt mitään Japanin kasvavan militarismin edessä, vaikka se oli vielä heikko hyökätessään Kiinaan 1932 ja 1933. Hanson on varoittanut kansallisen suvereniteetin luovuttamisesta YK:n kaltaisille kansainvälisille instituutioille. Hänen mukaansa rauha varmistetaan parhaiten, kun demokraattisesti valitut perustuslailliset maat aseistautuvat ja pitävät pahantahtoiset toimijat loitolla. Sotien häviäjät taas ovat ulkoistaneet turvallisuutensa Kansainliiton tai YK:n kaltaisille järjestöille.
EU turvan takeena?
Kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin vuonna 1995, yhtenä tärkeimmistä liittymisen syistä mainittiin turvallisuuspolitiikka. Suomi oli näin siirtynyt pois Venäjän vaikutuspiiristä läntiseen maailmaan. Näin luultiin ja luullaan edelleenkin. Kommunismin ikeen alla eläneet Itä-Euroopan maat valitsivat toisin. Ne liittyivät ensin Naton jäseniksi ja myöhemmin Euroopan Unioniin.
Kun Ranskan epäsuosittu presidentti Emmanuel Macron päästelee suustaan sammakoita, joissa nationalismi on maanpetturuutta ja Euroopan Unioni perustaa kohta oman armeijan, joka tarvittaessa taistelee jopa Yhdysvaltoja vastaan, moni Suomessa saattoi ajatella, että vihdoinkin EU tarjoaa meille turvaa.
Lausuntoa kuunnellessa kannattaa muistaa, että Ranska ei tänä päivänä kykene täyttämään Nato-velvoitteitaan puolustusbudjetin suhteen. Se, että tällaisen maan presidentti tölväisee tarkoituksella Yhdysvaltoja, jolle Ranska on kiitollisuudenvelassa, kertoo typeryydestä ja moukkamaisuudesta.
Muiden kansainvälisten järjestöjen tavoin Euroopan Unioni on epäonnistunut keskeisissä tehtävissään. Niin eurokriisi kuin vuoden 2015 siirtolaiskriisi kertovat tästä. Jos ihmiset tällaisessa tilanteessa turvautuvat kansallisvaltioihinsa, se ei kerro pimeän nationalismin noususta vaan turvautumisesta sellaiseen, joka toimii.
EU ei ole kansallisvaltio ja tuskin kukaan uhraisi henkeään sen puolesta. Sen sijaan se on keskeneräinen supervaltioprojekti ja ”hyväntahtoinen imperiumi”. Reilu kymmenen vuotta sitten silloinen EU:n komission puheenjohtaja José Manuel Barroso luonnehti Euroopan Unionia ei-imperialistiseksi imperiumiksi. Tuolloin yritettiin runnoa läpi Lissabonin sopimusta.
Nykypäivänä nationalismin demonisointi ja kansallisvaltioiden mitätöinti on muodikasta niiden keskuudessa, jotka ajavat Euroopan imperiumia tai ennemminkin Eurostoliittoa. Ylikansallisen teknokratian kannattaminen naamioidaan korulauseiden, kuten ”liberaali demokratia”, taakse. Kun kansallisvaltioita ei enää ole, meillä on imperiumi, jolla ei ole omia lihaksia ja joka elää Yhdysvaltojen sotilaallisen sateenvarjon alla osallistumatta täysimääräisesti kustannuksiin. Kannattaako sellaisen imperiumin varaan laskea oma kansallinen turvallisuutensa?
 
Saksasta tuli mieleen tämä...

Yli puolet saksalaisista toivoo, että Saksa lähentyisi poliittisesti Venäjän kanssa...

https://yle.fi/uutiset/3-10122017

ZDF:n kyselyssä 82 prosenttia vastaajista piti Trumpin politiikkaa huolestuttavana, mutta vain 53 prosenttia vastaajista oli huolestuneita Putinin politiikasta.

Ja vielä enemmän tämä...

Schröder ehdottaa uudenlaisen EU:n ja Venäjän välisen kumppanuus- ja lähentymissopimuksen solmimista, mikä helpottaisi hänen mukaansa Ukrainan poliittisen kriisin ratkaisemista.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/52ab5359-305e-4dae-bbfb-0bd2edb3206e_pi.shtml

Hänen mukaansa ”Venäjän ja Euroopan välissä ei ole Atlanttia” . Tämän jälkeen hän esittää väitteen, jonka mukaan ”Yhdysvallat haluaa Venäjän pysyvän vähäpätöisenä valtiona”.

wladimir-putin-privat-ganz-anders_199694_960x644.jpg


Samanlainen on Ranska, kumpikaan Frankkien imperiumia uudelleen perustavista kansoista ei ole valmis sotimaan Venäjää vastaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Francia

250px-Francia_814.svg.png
 
MERKEL puhui:
-
Siirtolaisuus ei ole vielä tuonut Eurooppaa yhteen siten kuin olisin toivonut.”

https://www.hs.paskamedia.fi/ulkomaat/art-2000005898296.html

Ei ole niin, eikä tuo. Siirtolaisuus tulee tuomaan Eurooppalaiset yhteen, kyllä, mutta ei Merkelin toivomalla tavalla.

Nimittäin Eurooppalaiset vastaan siirtolaiset. Vielä tulee se päivä kun Eurooppalaiset oppivat puhaltamaan yhteen hiileen valloittaja-armeijaa vastaan, jonka Merkel ja kumpp. laskivat sisään.
 
MERKEL puhui

Siirtolaisuus ei ole vielä tuonut Eurooppaa yhteen siten kuin olisin toivonut.”


”Siirtolaisuus ei ole vielä tuonut Eurooppaa yhteen siten kuin olisin toivonut.”

Nainen on tosiaan pähkähullu. Minulle ei hetkeäkään ole tullut mieleeni, että se kansainvaellus jotenkin yhdistäisi Eurooppaa. Siis ihan riippumatta, mitä mieltä siitä itse asiasta on, se ei todellakaan yhdistä vaan repii.
 
”Siirtolaisuus ei ole vielä tuonut Eurooppaa yhteen siten kuin olisin toivonut.”

Nainen on tosiaan pähkähullu. Minulle ei hetkeäkään ole tullut mieleeni, että se kansainvaellus jotenkin yhdistäisi Eurooppaa. Siis ihan riippumatta, mitä mieltä siitä itse asiasta on, se ei todellakaan yhdistä vaan repii.

Merkel opetti nuorena ikätovereilleen marxilaisuutta.
 
Merkel tuntuu olevan peruspoliitikko. Toistaa samaa levyä loppuun saakka, oli se sit syrjäyttäminen, monttu missä poltetaan jäännökset yms...
 
Niinistö kertoo IS:n haastattelussa esittäneensä samaa kysymystä EU:n yhteisestä puolustuksesta EU:n päämiehille.

Mitä EU tekee, jos jokin jäsenmaa valloitetaan?


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005900056.html

– Mitä EU tekee? Kokoontuuko se Brysseliin uudelleen ja toteaa, että meidän täytyy tehdä uusi perussopimus, koska yksi meistä puuttuu? En ole saanut tähän kymmeneen vuoteen vastausta, Niinistö kertoi.

Minä voin vastata Niinistölle EU:n päämiesten puolesta :ROFLMAO: Juuri niin se Suomen kohdalla menee, eikä asiaa muuta miksikään se että asiasta keskustellaan, sillä puheet ovat puheita ja siinä poliitikot ovat todella hyviä.

Toki tällä hetkellä tapahtuu pitkälti Macronin ansiosta asioita, jotka ovat teoriassa ihan hyviä juttuja erityisesti Suomelle. Mutta kuten tuossa ylempänä on todettu, niin loppujen lopuksi Ranskaa kiinnostaa vain Ranskan etu ja Saksaa vain Saksan etu ja siinä pelissä Suomella ei ole painoarvoa paskan vertaa, eikä se EU:n yhteinen puolustus asiaa muuksi muuta, niin kauan kun se on pelkkää teoriaa ja poliitikkojen höpinää ja sellaisena se tulee myös pysymään.

eu-army-jean-claude-juncker-cartoon.jpg


Loppujen lopuksi Suomi saa syyttää tästä kaikesta itseään, kun ei me sinne Natoon ja siihen malliin. Olkoonkin että ne portit ovat jo kiinni, vaikka sitäkään ei saa ääneen sanoa, koska hys, hys...Venäjä kuuntelee...
 
Niinistö kertoo IS:n haastattelussa esittäneensä samaa kysymystä EU:n yhteisestä puolustuksesta EU:n päämiehille.

Mitä EU tekee, jos jokin jäsenmaa valloitetaan?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005900056.html

– Mitä EU tekee? Kokoontuuko se Brysseliin uudelleen ja toteaa, että meidän täytyy tehdä uusi perussopimus, koska yksi meistä puuttuu? En ole saanut tähän kymmeneen vuoteen vastausta, Niinistö kertoi.

Minä voin vastata Niinistölle EU:n päämiesten puolesta :ROFLMAO: Juuri niin se Suomen kohdalla menee, eikä asiaa muuta miksikään se että asiasta keskustellaan, sillä puheet ovat puheita ja siinä poliitikot ovat todella hyviä.

Toki tällä hetkellä tapahtuu pitkälti Macronin ansiosta asioita, jotka ovat teoriassa ihan hyviä juttuja erityisesti Suomelle. Mutta kuten tuossa ylempänä on todettu, niin loppujen lopuksi Ranskaa kiinnostaa vain Ranskan etu ja Saksaa vain Saksan etu ja siinä pelissä Suomella ei ole painoarvoa paskan vertaa, eikä se EU:n yhteinen puolustus asiaa muuksi muuta, niin kauan kun se on pelkkää teoriaa ja poliitikkojen höpinää ja sellaisena se tulee myös pysymään.

eu-army-jean-claude-juncker-cartoon.jpg


Loppujen lopuksi Suomi saa syyttää tästä kaikesta itseään, kun ei me sinne Natoon ja siihen malliin. Olkoonkin että ne portit ovat jo kiinni, vaikka sitäkään ei saa ääneen sanoa, koska hys, hys...Venäjä kuuntelee...

Myöhäistä on hiiren haukotella, kun on puolet karhun suussa.

Niinistön kysymys on jälkijättöinen. Parempi olisi kysyä, mitä kukin tekee nyt.

Tai miten suuri sotakassa, asevarikko tai varmuusvarasto spagettivatikaanilla on?
 
Back
Top