eurojackpot 90milj. mitä tekisit??

herra47

Kersantti
Heitetään vapaalle ja aletaan haaveilemaan. Mitä tekisit jos voittaisit ens viikolla 90miljoonaa?

Nuorena miehenä hommaisin omakotitalon veden ääreltä, lähtisin pois hyvillä mielin vittumaisesta työpaikasta :D
Ihan vasiten vaihdattaisin kaikki irti lähtevät osat autosta etu- ja takakilven välistä. (työllistäisin paikallista korjaamoa)
Kenties, jos mahdollista lahjottaisin pv:lle sievoisen summan varustehankintoihin!
Jos kävis ulkomaan matkallakin ja moottorikelkka ens talveksi :)


Unohtui melkein, sotaveteraanit saisi paremmat oltavat.
 
Rakennuttaisin linnoituksen hulppean ja hyvin varustellun omakotitalon merenrantaan. Tähän kuuluisi
- Oma 50 metrin sisäampumarata ja holvattu asehuone.
- Saunaosasto uimaltaineen ja baaritiskeineen.
- Autotalli 5-10 autolle ja parin käyttöauton lisäksi jokunen spesiaalikaara.
- Ainakin 300 neliötä asuintiloja.
- Kantalinnoitetut lähipuolustusasemat ja betonimuurilla rajattu tontti, joka olisi elektronisesti valvottu liiketunnistimin ja varusteltu valonheittimillä. Ajoneuvoportti sen verran jöötistä tavarasta, että siitä ei pasilla tulla läpi.
- Venevaja kalastusveneelle ja isommalle matkailupurkille, jotta täältä pääsisi hatkaan halutessaan. Tästä syystä merenrantatontti.

Lisäksi kaupunkiasunto Tallinnasta, jotta pääsen pakoon holhousta aina silloin, kun mitta alkaa olla täysi. Joku 100 neliön penthouse?

Töissäkäynnin lopettaisin samontein ja rakennustöiden ajaksi lähtisin reissaamaan oikein urakalla, kun ei olisi ajasta tai rahasta kiinni. Rakennustöiden päädyttyä laittaisin parikolmekymmentä ostolupaa vireille. Mahdollisesti perustaisin pienen yksityisarmeijan ja aloittaisin poliittisen urani sen turvin. Lapista hankkisin tai rakennuttaisin pienen kalastelumökin kauas muista ihmisistä ja siellä voisin rentoutua yksin aina, kun koen tarvetta filosofiselle ajattelulle.

Mitähän muuta?
 
Omakotitalo
- Aurinkopaneeleita katolle ja apurakennusten ja varastojen katolle, niiden lisäksi vielä tuulivoimaloita (pystymallisia), jotta off-the-grid.
- Pari-kolme kaivoa, joista ainakin yksi sisällä talossa, jotta off-the-vesihuolto. Juu ja tietenkin oma jätevesi-imeytyssysteemi, jotta off-the-paskaviemäri.
- Seinät 35cm teräsbetonia, ikkunat IV tason suojauksella ja laskettavilla parin sentin teräslevyillä suojattavissa. Ulkoapäin tietenkin nätin näköinen ja kiva, jotta ei kukaan arvaa.
- Pohjakerrokseen S3-luokan väestönsuoja, mutta ovilla ja muilla, joita ei saa ulkoapäin auki sitten mitenkään. Niin ja sinne oma porakaivo tietenkin vielä ja muuta. Poistumistie vähintään 200m suojasta jonnekin metsään tms.
- 50m sisäampumarata ja pihalle sitten 500m ampumarata.
- Koko tontille 5m korkea teräsbetoninen aita, jonka päälle sähköistys.
- Jokunen miljoona Suomeen, jotta voi elellä kivasti.
- Loput Sveitsiin.
 
Kenties, jos mahdollista lahjottaisin pv:lle sievoisen summan varustehankintoihin!

Jaa-a. Mitenkähän tuo keskustelu mahtaisi käydä, kun asiasta PV:tä lähestyisi?

Ei silti, on tuo minullakin käynyt mielessä, että jo tavallisestakin Eurojackpot voitosta voisi kohtuu helposti lahjoittaa näitä viimeaikaisia ylijäämäkalusto hankintoja vastaavan summan (pl. Leo-2a6 hankinnat).
 
Ostaisin talon merenrannalla Suomesta kuitenkin, sitten ostaisin talon Ukrainasta sukulaisille, jotta voisimme asua sekä täällä ja siellä mukavasti. Sisustaisin itse nimikko design huonekaluilla ja lampuilla ja art dekolla, kävisin huutokaupoissa metsästämässä jotain kivaa, vaatteisiin ja koruihin en niinkään tuhlaisi. Tilaisin pesukone, joka pesee runsaalla vedellä vaikka toiselta puolelta maailmaa, luulen että tekisin samoja asioita mitä nytkin, kirjoittaisin täällä foorumilla :cool:Matkustaisin vain merenrantakohteisiin sukulaisien kanssa.
Muuttaa kokonaan uuteen maan en enää jaksaisi, vaikkei sitä tietää koskaan..Voisi asua siellä sun täällä ja katsoa.
Lahjoittaisin rahaa myös kodittomille kissoille ja koirille ja maanpuolustukseen.
 
Ensimmäiseksi tarvitaan tietysti hiukan "kuplivaa" lottovoiton kunniaksi, sitten kun voitto on lunastettu ... eli tuo lähtee tilaukseen ...

glenfiddich_50yr_old_product_extra_image_2.jpg
 
Joku merenranta talo,mökki ja loma-asunto jostain lämpöisestä


Mökin hankkisin jostain saaresta kotkan alueelta, mihin rakentaisin hyvät puolustus asemat ja suojat.
Että pojilla olisi sitten hyvä olla ja nauttia elämästä jos tilanne perkelöityisi.
Tietysti lämpökameroilla ym varustettu valvonta järjestelmät vartioisivat saarta.
Sellainen oma linnoitus kaikilla herkuilla. Toimisi käytännössä isona keskarina venäläisille

Sukellusvehkeet olisi viellä saarella vetäytymistä varten
 
Vitusti kaljaa. Muutama kirja. Rauhallisempi asunto. Muutamia sijotuksia. Ostaisin kisakireitä AR-15 kiväärejä, paljon ammuksia ja sopivat harjoitusfasiliteetit, jotta maanpuolustus.nettiläiset joita valtio ei "suosi" kertausharjoituksin pääsee harjoittelemaan. Niille lopuille masokisteille AK-sarjalaisia aseita, voivatpahan nauttia "taistelukestävyydestä". Teettäisin Nato-selvityksen, niin ei tarvitse odotella että Suomen hallitus/eduskunta tekee sen joskus vuonna 2083. Loput toki lahjottaisin valtiolle, ettei tuloerot kasvaisi muutaman satunnaisesti valitun numeron takia.
 
Viimeksi muokattu:
Nakkaisin entisten seuraksi homehtumaan.
 
Eipä tullut 90 miljoonaa, mutta olen tässä puolivakavissani miettinyt ihan kunnon downshiftiä. Sukavarressa on jonkin verran (lue: vähän) säästöjä ja ansiosidonnaista saisi 500 päivää. Noilla rahoilla hankkisin tontin puhdasvetisen järven rannalta sekä hyväkuntoisen hirsikehikon, jonka siirrättäisin tontille sekä kunnostaisin parhaani mukaan. Osoite olisi toki poste restante Helsingissä, koska parhaat tuet.

Pihalle kaivaisin kaivon juomaveden saamiseksi ja järvivedessä voisin peseytyä, mikäli siirtäisin jostain saunan rantaan. Sähköä en varsinaisesti tarvitse, mutta sitä varten voisi hankkia aggregaatin ja lämmityksen sekä ruuanlaiton tekisin puulämmitteisen hellan kautta. Pyykit menisi nyrkkipyykissä saunalla. Kuluja syntyisi siis lähinnä polttopuista (lämpö), paloöljystä (valo), bensasta (sähkö) ja ruuasta.

Kelan peruspäivärahaa tulisi kai se about 700€, josta ennakonpidätystä 20%. Yleistä asumistukea tulisi 77,60€, mikäli tuo rakennus tulkittaisiin okt. Lisäksi sossusta harkinnanvaraista?

Katselin jo hirsikehikkoja sekä sopivia tontteja netistä, mutta ei tuo ole vielä ajankohtainen asia. Ehkä sitten joskus...
 
tontti1.jpg tontti2.jpg tontti3.jpg tontti4.jpg

Tämä tontti odottaa minua Kemijärvellä. Siellä on ainakin hyvät kalavedet...

Latunginperä-Korvakkovaaran tontit sijaitsevat kirkasvetisen ja kauniin Kemijärven rannalla, vain n. 20 km päästä Kemijärven keskustasta. Kaikki alueen tontit rajoittuvat rantaan ja tonteilta on kauniit näkymät järvelle. Pääsytien rakentamisesta tonteille vastaa tontin omistaja/haltija. Alueella ei ole kunnallistekniikkaa eikä sähköistystä. Maastollisesti Latunginperän-Korvakkovaaran alue on kumpuilevaa ja kivikkoista.

Tontti 1 on pohjoiseen avautuva, mäntyvaltaista kangasmaata.

Tontin omistus: Oma
Tontin pinta-ala: 6 000,0 m²
Rakennusoikeus: 150,0 m²
Hinta: 12 500€


talo1.jpg

Tämä kehikko, jossa olisi sauna ja asuintilat samassa rakennuksessa kustantaisi 10 000 € ja toki joutuisi perustukset ja katon tekemään. Jos parven kanssa haluaisi, niin 14 000 €. Kehikon koko n. 33 neliötä + 9 neliön terassi. Tönössä olisi tupakeittiö, makuualkovi, sauna ja pesuhuone.

Jonkin verran pitää vielä säästää, jotta tarvittaessa on mahdollisuus siirtyä 100% pummiksi ilman velkoja. Sitten onkin jonkun muun vuoro maksaa...
 
Back
Top