Foorumilaiset muailmalla

Onhan tuo rangaistuksen määrä suhteessa rikokseen aivan päin persettä, kohtuus loistaa poissaolollaan. Siis jos voi saada tuommoisen rangaistuksen sitä että heittää jätskipaperin maahan.

Siinä on onneksi "up to" eli tuo on maksimi joka langetetaan ehkä ydinjätteen dumppaamisesta tms. :D Tuskin pelkästä jätskipaperista.

Se mikä jenkeissä on kohtuutta on tietyömailla näkyvä kyltti jossa mainitaan että työntekijään autolla työmaa-alueella osuessa tulee 14 vuotta linnaa ja oliko se nyt 100.000 taalan sakot. Tuo keventäisi Suomessakin kaasujalkaa kummasti. Muutenkin siellä on muistaakseni kerroin käytössä eli kaikki työmaa-alueen ylinopeussakot yms. määrätään kolminkertaisina.
 
B33F57FA-0289-4B64-AEC4-DCE81D864E54.jpeg
Lasten leikkipaikka tässä veteraanipuistossa. Mikä tämä juutalaisyhteys oikein on?
 
Katso liite: 29995
Lasten leikkipaikka tässä veteraanipuistossa. Mikä tämä juutalaisyhteys oikein on?
Kyltitys lähinnä "juhlistaa" siitä, kuka puiston on maksanut/ sille lahjoittanut varoja - Briteissä on samantyyppisiä juttuja, esim. puistonpenkit ovat nykyään järjestään yksityisten lahjoittajien kylteillä varustettuja. Kyseessä siis Anglo-kulttuurinen altruismin ilmentymä, jossa hyveestä pitää saada signaloinnilla mannaa jo tässä elämässä... USA:ssa tuo myös auttoi lukuisia vähemmistöjä 'ostamaan' paikallista goodwilliä uudessa kotimaassaan, ja on vakiintunut tavaksi kun uudet tulijatkin vakiintuivat ja integroituivat.

noh, ainakin käyttävät omia rahojaan (verovähennyskelpoisuus toki ihan eri sfääreissä kuin Suomessa) tuolla, toisin kuin täällä köyhässä POhjolassa :).
 
Meillähän ei pidetä hyväksyttävänä näyttää että on rahaaa millä mällätä.
Kokkolan ruotsinkielisen nuorisoseuran katsomossa tosin oli tuoleissa niiden nimet jotka olivat lahjoittaneet rahaaa niiden hankkimiseen. Lapsena ihmettelin että miksi tuolin selkämyksessä on nimi kunnes vanhemmat selitti.


Suunnilleen tuon laivan kohdalla on nimikylttejä kevyenliikenteen varella. En nyt muista mihin he ovat lahjoittaneet, liittyiskö jotenkin mereen.
 
Viimeksi muokattu:
Achtung Spitfire, Himmel, Donnerwetter... ei tuo Germaanien kielen taito oikein luonnistu. Viime Korkeajännityksen lukemisesta kun on jonkin verran aikaa ja taito on hieman ruostunut toverit @Fremen ja @Herman30
 
Vitsi perustuen siihen kun John F Kennedy kävi Berliinissä 60-luvulla ja lausui "ich bin ein berliner" eli olen berliniläinen.
Vitsi jatkuu että Ronald Reagan meni Hampuriin ja lausui siellä: "ich bin ein hamburger" eli olen hampurilainen.
 
Achtung Spitfire, Himmel, Donnerwetter... ei tuo Germaanien kielen taito oikein luonnistu. Viime Korkeajännityksen lukemisesta kun on jonkin verran aikaa ja taito on hieman ruostunut toverit @Fremen ja @Herman30
Hop hop nuori mies, saksan kielihän on maailmankieli... mieti vain kuinka monta saksalaista termiä/ käsitettä/ sanaa on omaksuttu suoraan maailmankieli-englantiin, ilman että niitä täytyy sen enempää selitellä:

blitzkrieg 1900-luku
wanderlust 1800-luku
wunderkind 1800-luku
schadenfreude 1800-luku
uebermensch 1800-luku


Keksitte varmasti enemmänkin, tässä sanoja joita käytän joskus itse ihan ilman googlea, koska ne ovat niin asettuneet anglo-englantilaiseen käsitemaailmaan että kuvaavat parhaiten sitä mitä yritän viestittää...

Eikä koskaan väheksyisi Korkkarien merkitystä tämänkin taantumuksellisen reserviläisen maailmankuvan muokkaamisessa... jossain vaiheessa, vääjäämättä... saksalaisten pirunkypäräisten jalkaväkimiesten jatkuva 'altavastaajuus'... alkoi tuntua jollain oudolla tavalla... sympaattiselta :).

Lapsuuden korkkareita seurasi omalta osaltani peräkkäisinä vuosina syntymäpäivälahjoina saadut Talvisodan pikkujättiläinen ja Jatkosodan Pikkujättiläinen, ja silläpä oli homma taputeltu meikäläisen kohdalta. Viherlaakson hiekkaisen moreenisiin rinteisiin Lippajärven pohjoisrannalla (strateginen Kehä III:sen suunta, ryssän rullarata Hangon syväsatamaan katkaistava :uzi:) alkoi syntyä erilaisia poteroita ja ryömintähautoja, sekä tuliasemien koetelmia myös vyösyöttöisille ryhmän aseille.

Alkoi linnoittamisen kausi... (kunnes talonyhtiö puuttui asiaan kun kottikärryt, rautakanki ja pari lapiota oli besorgattu ja siitä allekirjoittanut ilmiannettin Hallituksen talonmies-Valpolle esitettyjen linnoitustöiden johdosta. Mutta kosto elää!


Tajusin silloin että kuulun sankarten heimoon. Ja raatajain!


Sillä tiellä vielä... täällä päässä on muuten kansallispäivä huomenna, Norjassa sanotaan
Nasjonaldagen (kansallispäivä, 17.05.1905, oikeistolaiset), tai Grunnlovsdagen (perustuslakipäivä, sosialistit ja muut kommarit), on vähän niinkuin vappu, 4th of July, 14 Juillet (Ranska) ja Juhannus (sää) tunkettaisi yhteen päivään.
Ja ainiin, täällä marssitaan myös niinkuin meilläkin... noh tavallaan. SIis marssi kuninkaanlinnalle Karl Johania pitkin alkaa vissiin klo. 10 aamulla, siinä on jotain sotilaallista mutta lähinnä lapsia kouluista kansallispuvuissa tjms.niinkuin näette niin hinnat ovat aika vitun rapeita(!), jaa vajaalla kymmenellä niin saat euroja, made in Norway...

Ja nämä siis ilman sitä hopeakoru-shittiä joka oli aikoinaan talollisen ainoa varallisuus jonka saattoi hädän tullen kirjaimellisesti kantaa päällään. Lumivyöryt ja maanvyöryt sulkivat aikoinaan kokonaisia laaksoja ja tappoivat ihmisiä jopa nälkään, veivät karjan ja talot jne.


Image result for barnetoget 17 mai pics

Täällä suhde lippuun on terve, niinkuin on Suomessakin normaalien ihmisten piirissä. Suosittelen muuten visiteeraamista joskus jos olette esim. autolla liikkeella jostain syystä, tai leirintäalue toimii toukokuussa - hotellit nostavat hintansa aina tilttiin tälle viikonlopulle kaikissa suosituissa kaupungeissa, koska tämä on usemmille ulkomaalaisille todella näkemisen arvoinen asia, ja sana on kiirinyt...

Related image

Tulevaa Telemark-pataljoonan harjoitusvastustajaa meidän koltiaisille! Lippu korkealla!

Image result for barnetoget 17 mai pics

EDIT: huomasin juuri että alimmassa kuvassa on vasemmalla down-syndrooma-kaveri, joka on tsempannut itselleen norjalaisen mestarinlakin (sininen, vastaa ylioppilaslakkia jos sellainen annettaisiin Suomessa ammattiin valmistuneille niinkuin Norjassa).

Kjempe bra gjort! Todella hyvin toimittu!
 
Viimeksi muokattu:
Noh, onhan siinä ihan harmonisoitu rallatus... mutta kuka erottaisi tuon hyräiltynä esim. Kandan vastaavasta.

ps. näin vanhana pikkukanttorina, sekä RUK:n kuoron ja KYL:n kakkosbassona täytyy sanoa että basso kakkonen oli helppo seurata, mutta nais-altto vain hetkittäin. Kyllä se siellä kuitenkin oli!

Jotenkin täällä Norjassa tulee välillä sellainen ketutus että on asioita jotka me osataan paremmin... tyonteko. Päätöksenteko. Maanpuolustus....

mutta Isänmaallisuus... jostain syystä Suomessa media on vain yhdellä laidalla, ja täällä se toimii selkeästi paremmin. Ei ole leimaamista ta maalitusta jos valmistelet kansallispuvun ja pienet ja isot liput huomista marssia varten, jonka nimi on muuten barnetoget:


Eli pieniä ja vähän isompia koululaisia marssimassa (jotenkin) tahtiin, vaskipuhaltimet ja rummut messissä, joita ne siis ite skulaa:

Tässä alla olevassa lyhyessä NRK:n videossa vuodelta 2017 asia näkyy paremmin, ja muutenkin hyvä viisiminuuttinen - kuuluttaja puhuu minulle poikkeuksellisen tervetullutta hyvää yleisnorjaa, joka on varmasti @Herman30 ja muille foorumin ruotsia puhuville ihan 90%:sen selkeää.
Kauhulla yritän seurata öljykaupunki Stavangerista ja muualta etelästä tulevia puhujia täällä, todella vaikea ymmärtää mikä niillä on hätänä... kuulostaa lähinnä siltä kuin fäärsaarelainen miljonääri olisi tehnyt haaksirikon Tanskaan, muttei olisi siitä kovin pahoillaan koska kaikki hänen tuntemansa ihmiset ovat monimiljonäärejä.


Tämä siis oslolaisten suhtautuminen stavangerilaisiin... :). Täällä pääkaupungissa asuu ihan normaalia työväestöakin, jota tosn vähän jeesaa se että hallitus (oikeistolainen!) päätti viime viikolla loppuvuodelle vajuuttaa öljyrahastoa ylimääräisellä 7 miljardilla (n. EUR 720m) että kaikilla olisi kivempaa. Mikä on koselig!

koselig (bokmål/riksmål)

  1. Følelse av å ha det komfortabelt og fint, som tiltaler en følelsesmessig, innebærer ofte kontakt med andre mennesker (sosialt).
 
Olin äsken tyttöä nukuttamassa tuolla kadulla rattaisiin. Pihalta tuli tervehtimään musta mies. Kerroin olevani Suomesta josta hän innostui. Kertoi pienenä poikana asuneensa Helsingissä. Kyselin syytä ja kertoi olevansa sotilaan poika. Kertoi myös asuneensa Tukholmassa, Saksassa sekä Okinawalla. Isänsä oli special forces joukoissa. Kyselin vielä oliko Vietnamin veteraani mutta palvellut vasta sodan jälkeen.
Jos lompakko kestäisi niin muuttaisin välittömästi kokonaan tänne Floridaan.
Täällä on monet asiat paremmin kuin Suomessa.
Ainoa seikka mikä täällä on huonommin on hintataso. Muutamassa vuodessa kaikki kallistunut ennätysvauhtia. Ennen täällä oli edullista. Nykyään paljon kalliimpaa kuin Suomessa.
 
54BD69C1-C27A-4DC3-BA48-36199F2B4047.jpeg
Veneilykausi avattu. Mukava laguuni jossa kristallin kirkasta vettä. Niin matalaa että veneiden viereen tullaan uimaan.
 
Donaldi ei ollut tänään kotona.
No eihän sitä nyt joka päivä passaa golffailla etenkin kun on kritisoinut edellistä pressaa liiasta golffaamisesta samalla kun on itse golffannut huomattavasti enemmän kuin se kritisoitu edellinen pressa vaikka vaalikiertueella tulikin sanottua että ei tule olemaan aikaa golffailuun presidenttinä.
 
Päivän spesiaali on Volunteer police. Päälle 80v pariskunta univormut päällä kävelee käsikynkkää.
Miehellä radiopuhelin vyöllä. Auto oli läheisessä parkissa. Poliisiauton näköinen mutta ilman hälytysvaloja.
 
Back
Top