Futiksen MM

No niin, puolet ensimmäisestä pudotuspelikierroksesta pelattu ja hienoja pelejä nähty. Mm. Brasilia-Chile ja Hollanti-Meksiko, kaikki nuo joukkueet olisivat ansainneet puolivälieräpaikan.Costa Ricalle iso hatunnosto pääsystä 8 joukkoon. Tänään Ranska-Nigeria ja Saksa-Algeria, etukäteen arvioiden siitä parista saadaan puolivälieräksi Ranska-Saksa. Kova matsi tulossa!
Rohkenen jo veikatata völieräpareiksi ottelut Brasilia-Saksa ja Hollanti-Argentiina. Mitkä sitten menevät finnaaliin, on vielä hämärän peitossa, mutta sekä brassien uunelma Brasilia-Argentiina ja vuoden 1974uusinta Saksa-Hollanti, ovat molemmat mahdollisia. Vaikka esim. Hollanti eilen alkuun oli kusessa Meksikoa vastaan, nousivat he hienosti voittoon.
Näiden arvelemieni neljän joukkueen lisäksi haluan nostaa mustana hevosena mukaan Kolumbian, joka on mielestäni pelnnut hienosti. Voi yllättää brassit puolivälierässä...
 
Saksa - Algeria, pitäisi olla peruskauraa niksmanneille, mutta.... toiveissa olisi puolivälierä Ranska - Saksa.
 
Jännästi ratkeavat pelit vasta ihan viime tipassa. Näitä on jo useita.
 
Algeria väsyi selvästi eilen jatkoajalla ja Saksa pääsi tekemään ne pari tarvittavaa maalia. Hatunnosto kuitenkin aavikkoketuille, viimeisillä voimilla kavennus ja hirveä yritys loppuun asti, vaikka maitohapot silminnähden jylläsivät jo jaloissa voimalla.
 
Ei riittänyt Sveitsin taistelu, vaikka pistivätkin Argentiinan ahtaalle. Argentiina voi jatkossa sortua puolustukseen... Belgia vie tällä hetkellä jenkkejä... maali roikkuu ilmassa.
 
Jaaha, puolivälierät alkavat huomenna. Neljä eurooppalaista mukana. Veikkauksia välierä- ja finaalijoukkueiksi. Itse uskon välieräpareihin Brasilia-Saksa ja Hollanti-Argentiina. Tosin neljä muutakin puolivälierissä mukana olevaa maata ovat esitäänet hyviä otteita, varsinkin Kolumbia, mitä pidän "mustana hevosena". Ranska on tietty hyvä, joten tulossa äärimmäisen kova matsi. Eikä Belgiaa saatikka Costa Ricaa sovi väheksyä.
 
Odotetut välieräparit Brasilia-Saksa ja Argentiina-Hollanti. Puolivälierissä mikään näistä ei mua vakuuttanut, joten mitä tahansa voi tapahtua. Brasilialle kova takaisku, kun Neymar ja mahd myös Thiago Silva jäävät välierästä pois. Neymarin kisat kokonaan ohi, joten Saksalla on nÿt iso sauma hoitaa homma kotiin, varsinkin kun Lahm siirretty laitapakiksi, jollloin myös hyökkäykseen tulee lisää ulottuvuutta. Argentiina-Hollanti on niin ympäripyöreä matsi, että siitä en osaa sanoa mitään. Silti alan kalliistua hiukan 1974 finaalin uusinnan kannalle, eli Saksa-Hollanti ratkaisee mestaruuden. Mutta, katsotaan...
 
Yritin reissulla katsella jalkapalloa, kun sattui telkkari eteen. Vanhaa lätkähemmoa häiritsee tavattomasti, kun isot äijät hyppivät joka tönäyksestä kuin kuolevat joutsenet, kierivät ja irvistelevät. Pelillisesti olen pitänyt Saksan "Die Mannschaftin" ja ehkä Kolumbia on ollut virkeä.

Boston Bruinsin Creg Campbell pelasi jalka murtuneena alivoimashiftinsä loppuun, etteivät olisi joutuneet kolmella viittä vastaan. Tulos: Penquins jäi ilman maalia.

Kun tsiigaa tämän videon, tulee paha mieli noista jalkapallodiivoista.



usa-soccerjpg-e5aed0ff4701a982.jpg
Gregory+Campbell+Game+3+Eastern+Conference+Finals.jpg
BcKHceq.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Jeps. Kyllä joskus (tai aina) kyrsii tuo sukeltelu tuolla kentällä siinä määrin että toivoisi tuomareilta asian tiimoilta edes joskus kunnon korttitalkoita. Joka filmauksesta keltainen ja toisesta sukelluksesta samassa pelissä armotta punainen. Joskus nuo kaatuilijat kirjaimellisesti ratkaisevat pelejä, sanktiot saisivat olla sen mukaisia.
Mutta jos ennakoisin miten nyt käy niin muistuttaisin vanhasta viisaudesta jonka mukaan "Jalkapallopeli kestää 90 minuuttia ja lopulta Saksa voittaa". Taisi olla muuten erään katkeroituneen engelsmannin puheita tuo! :)
 
Jeps. Kyllä joskus (tai aina) kyrsii tuo sukeltelu tuolla kentällä siinä määrin että toivoisi tuomareilta asian tiimoilta edes joskus kunnon korttitalkoita. Joka filmauksesta keltainen ja toisesta sukelluksesta samassa pelissä armotta punainen. Joskus nuo kaatuilijat kirjaimellisesti ratkaisevat pelejä, sanktiot saisivat olla sen mukaisia.
Mutta jos ennakoisin miten nyt käy niin muistuttaisin vanhasta viisaudesta jonka mukaan "Jalkapallopeli kestää 90 minuuttia ja lopulta Saksa voittaa". Taisi olla muuten erään katkeroituneen engelsmannin puheita tuo! :)

Se oli Gary Linekerin kommentti. Enemmän on huumorimies, ja hänen Twitterinsä on hauskaa seurattavaa:

https://twitter.com/GaryLineker
 
Pitääpä käydä tsekkaamassa mitä mies turisee. Melkein toivoisi englantilaisten edes joskus jotain voittavan. Jos muuten heillä peli sujuisikin niin rankkareihin se joukkueen taival viimeistään kaatuu arvoturnauksissa. Taitaa olla kollektiivisesti heillä semmoinen vähintään keskikokoisen traktorin painoinen apina selässään, ja viimeistään siinä rankkukisassa.
 
Kuten täällä jo muutama on todennut, on tuo filmaaminen kuningas jalkapallo suurin syöpä. Nyt on käytössä jo maaliteknologia, eli epäselvät maalitilanteet voidaan ratkaista oikeudenmukaisesti, mutta oscar-suorituksia ei millään meinata saada pois... On niin juurtunut ainakin etelämaalaisten pelityyliin. Ok, tuomarin tehtävä on äärimmäisen epäkiitollinen, parissa sekunnin kymmenyksessä pitäisi tehdä oikea päätös. Herkästi tekevät päätöksensä "varman päälle" ja pelaajat sitten käyttävät sitä kylmästi hyväkseen. yksi mahdollisuusu toki on tarkastella niitä tilantteita jälkikäteen ja sitten langettaa sanktioita. Se tosin ei auta siihen peliin loppputulokseen, mikäli filmaus on ollut ratkaisevassa asemassa ( esim. aiheuttanyut rankkarin tms. ). Uusintaotteluita ei oikein turnausmuotoisissa kisoissa voi järjestää ja filmaajan osapuolen tuomitseminen ottelun jälkeen 3-0 häviöön vaikuttaa liian rankalta.
 
Siinä tapauksessa ei mitään iloa. En kuitenkaan usko, että kaikki tuomarit ovat ostettavissa. Jos niin on, niin sitten kaikki joukkuelajit pitäisi lopettaa, koska samanlaista "kotiinpäinvetoa" on kaikissa lajeissa, ei pelkästään futiksessa. Ovat ne videokuvat kuitenkin edistystä ja useimmissa tapauksissa hyödyksi.
 
Jahas, ja matsi alkaa! Brassit varmaankin painavat päälle mutta mitä pitempään Saksa kestää ilman takaiskua sitä todennäköisempää sen voitto on. Jossain vaiheessa Brassien puolustus nukahtaa ja saksmannit pääsevät "rokottamaan".
Brasseille on tuosta kotikentästä tavallaan etua mutta ehkä myös haittaa, paineet ovat fanaattisen yleisön edessä taatusti kovat.
Toivotaan että nähdään hyvä peli!
 
3-0! Saksa terävämpi hyökkäysalueella. missä on brassien puolustuspelaaminen!? WTF!!
 
Back
Top