Game of Thrones S8

Fremen

Respected Leader
Jahhah. No se oli siinä sitten. Mitäpä tuohon lisäisi. Oma sankarittareni AS lähti kohti uusia seikkailuja, toivottavasti niistä kuullaan vielä jotain!
Seuraavaksi ilmeisesti jotain prequel-tyyppistä sarjaa pukkaa, on vissiin jo tekeillä.

ps. kokonaisuutena sarja nosti riman suuren budjetin tv-sarjojen osalta uudelle tasolla - käytännössä kaikki ärsyttävät tyypit tapettiin/ kidutettiin/ murhattiin matkan varrella kuoliaaksi, mitä pidin erittäin tyydyttävänä ratkaisuna.
Lisää tätä esim. Putoukseen niin alan suhtautua siihenkin positiivisemmin :uzi: .
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
Positiivista, että sarja todella loppui, vaikka kiire tässä(kin) taas tuli. Pitää katsoa vielä toisen kerran. Oli paljon hyvää, ja sinällään harmi että eivät edes näistä kahdesta viimeisestä kaudesta tehneet molemmista kymmenosaisia, kuten aiemmat olivat. Olisi ollut hivenen enemmän aikaa sulatella juonen viimeisiä käänteitä, mitkä sinällään olivat loogisia.
 

Protheon_93

Ylipäällikkö
Ja loppuasetelma pitäisi olla melko tarkkaan kirjailijan näkemys, eli siitä ei voi DD:tä polttaa roviolla.
Paitsi, jos GRRM on puijannut, ja lopputulema onkin jotain ihan eriä. Vaikka esim. Valkoisten Kulkijoiden hyökkäys onnistuu menemään etelään asti ja Danyn näky tuhotusta valtaistuinsalista jääpuikkoineen lumineen toteutuukin kirjoissa.

Ja ottaen huomioon parin viime kauden vastaanoton, GRRM voisi käyttää tätä jonkunlaisena testinä sille miten hyvin tämä tietty loppu vastaanotetaan ja nykytilanteen perusteella vaihtaa lopputuloksen täysin.
 

jokuvaan

Ylipäällikkö
Nojoo mikään ei ole varmaa ennen kuin kirjapaino laulaa, mutta sen osalta Martin on ollut aika selvä, että hän ei halua fanien/lukijoiden pääsevän vaikuttamaan hänen ajatuksiinsa, jonka takia hän on lakannut lukemasta eränäisiä foorumeita jne...
 

tonoppa

Kersantti
Ja loppuasetelma pitäisi olla melko tarkkaan kirjailijan näkemys, eli siitä ei voi DD:tä polttaa roviolla.
Loppu voin hyvin olla sellainen kuin kirjailija kertoi, tai sitten ei. Heillä on ollut suuria erimielisyyksiä uusimpien käänteiden osalta. Kirjojen loppua tullaan tuskin koskaan näkemään.

Mutta sekin on lopulta täysin yhdentekevää. Ei kukaan lue tuhansien sivujen kirjasarjaa tai katso kahdeksaa vuotta tv-sarjaa vain sen loppuratkaisun takia. HBO pyysi useaa täysimittaista lisäkautta, sarjan tekijät kieltäytyivät ja sanoivat ettei moiselle ole tarvetta. Sitten vedettiin suorat viivat haluttuun loppuun ja oikeastaan missään ei ollut mitään järkeä. Mutta sinne kuitenkin päästiin, ja mikä tärkeintä, nopeasti.

Harmillinen loppu kerrassaan upealle sarjalle.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Olihan tuo ihan hyvä loppu.

Etenkin kun mun suosikki lohikärmesleidi tapettiin oman sukulaisen/insestikaverin toimesta. :D

"You know nothing, Jon Snow!" :D
 

jokuvaan

Ylipäällikkö

"As a producer, I’ve got five shows in development at HBO (some having nothing whatsoever to do with the world of Westeros), two at Hulu, one on the History Channel. I’m involved with a number of feature projects, some based upon my own stories and books, some on material created by others. There are these short films I am hoping to make, adaptations of classic stories by one of the most brilliant, quirky, and original writers our genre has ever produced. I’ve consulted on a video game out of Japan. And then there’s Meow Wolf "

Ja äijä voi ylipainonsa ja ikänsä puolesta kuolla minä hetkenä hyvänsä.
 

miheikki

Respected Leader
1 hr ·

Tuli katsottua Game of Thrones:in 8. tuotantokausi. Moni on kiinnittänyt huomiota huonoon käsikirjoitukseen ja ohjaukseen, ja ihan syystäkin, mutta yksi asia missä sarja on onnistunut on jäänyt vähemmälle huomiolle. Nimittäin sarjan metataso, jossa se toimii kritiikkinä nyky-yhteiskunnalle ja tekee sitä varsin onnistuneesti. Sarjahan on päällisin puolin fantasiaa, mutta on pinnan alla aina käsitellyt politiikkaa fantasiaviitekehys kulissinaan.
Sarja koostuu kahdesta erillisestä juonesta, jotka loppua kohti nivoutuvat yhteen: Pohjoisen juoni ja Etelän juoni.
Pohjoisessa meillä on älyllisesti hieman yksinkertainen kaveri, joka kaikista koettelemuksista, uusista faktoista ja tsägällä ylitetyistä vastoinkäymisistä huolimatta ei koskaan kehity, vaan jatkaa aina vaan samaa menoa. Täydellinen analogia nykyään niin kaikkialla läsnäolevaan NPC-idioottiin, joka toistelee kiiluvasilmäisenä muodikkaita totuuksia.
Pohjoisessa kohistaan kaiken aikaa ilmastonmuutoksesta, jota markkinoidaan kaiken muuttavana eksistentiaalisena uhkana, joka on aivan nurkan takana ja tuhoaa koko maailman. Pohjoisen mukaan päivänpoliittisilla kysymyksillä ei ole mitään väliä ja kaikki tarmo pitäisi laittaa näkymättömän vihollisen torjuntaan tietämättä mitään uhan todellisesta luonteesta tai uhan suuruudesta. Toinen toistaan omasta oikeassa olemisestaan vauhkoontuneemmat pohjoisen miehet hössöttävät ilmastonmuutoksen kauheuksista, kunnes saavat muutkin mukaan, joita asia ei oikeastaan koske. Sen jälkeen he pahentavat uhkaa omalla hölmöilyllään ja lopulta kun uhka alkaa realisoitua huomataan, ettei se nyt niin vakavaa ollutkaan ja oikeastaan koko ongelmaan oli kohtalaisen helppoa adaptoitua.
Etelän juoni nivoutuu stereotyyppiseen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden soturiin (SJW), joka käyttää suurimman osan sarjasta hyvesignaloidakseen omaa paremmuuttaan ja kuinka näennäisen hyväntekemisensä vuoksi ansaitsee filosofikuninkaana hallita muiden tekemisiä. Hän muun muassa tuo valtakuntaan kymmeniä tuhansia raiskaamiseen, tappamiseen ja ryöväämiseen erikoistuneita aavikon ihmisiä paikallisen väestön vastalauseista huolimatta. Kaiken tämän jälkeen huomataan koko signaloinnin olleen yhtä teatteria valtaan pääsemiseksi ja oikeastaan kyseessä on tyrannin elkein muiden elämää ohjaamaan pyrkivä suuruudenhullu. Lopulta hänen politiikkansa, pääkaupungin valtaan saamisen jälkeen, tuhoaa lyhyellä aikavälillä teollisuuden ja muut elämisen edellytykset kokonaan. Taas toimii analogia täydellisesti kun mietitään ketä tahansa nousevaa vihervasemmistolaista poliitikkoa. Iso osa heistä on tehnyt tämän vertauksen ihan omin päin.
Kaiken kaikkiaan siis loistava sarja ja viimeinen tuotantokausi kun sitä katsoo vertauksena nykymaailmaan.
 

Falangi

Kenraali
IMDb käyttäjäarvostelut viimeiselle jaksolle atm. :unsure:

30089
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Nyt vasta katsottu. Jotenkin itsestäni tuntui, että sarja päättyi Yön kuninkaan kuolemaan. Tässä viimeissä jaksossa toivoin että muurin ulkopuolella olisi Snowta odottanut se kuolleeksi luultu rakas. Vaikkapa sitten lord of lightin taikomana.
Empä osaa sanoa, että loppuiko sarja hyvin vai huonosti.
 
Top