Game of Thrones S8

miheikki

Respected Leader
Kuvauspaikkoja.

 

Aquilifer

Eversti
Kiireinen viikko töissä, ja vasta nyt ehdin itsekin katsoa loppujakson. Tykkäsin kyllä. Loogiset loput monellekin hahmolle. Laitetaan kommentit spoilerin alle, varmuuden vuoksi.

John Snow oli omasta mielestäni kirjoitettu viimeisellä kaudella vaisuksi, mutta ilmeisen tarkoituksella. Sarjan toimintasankarina toimineen hahmon vaisuus selittyi sillä, että mies oli ajettu varsin ristiriitaiseen tilanteeseen. Rakkaus valkoista kuningatarta kohtaan sitoi kädet, ja mies selvästi kipuili velvollisuuden ja sydämen asioiden välissä. Velvollisuus voitti. Ehkä hieman erikoinen ratkaisu lähettää mies rangaistukseksi takaisin yövartioon, varsinkin kun koko organisaatio oli Yön kuninkaan kuoleman jälkeen tarpeeton, mutta toki tarinankaarellisesti selkeä. Mitä John Snowlla olisi ollutkaan muuta enää jäljellä, elämä Kuningattarentappajana?

Tyrionin tarinankaari sai arvoisensa lopun, sisarusten viimeinen kohtaaminen Kings Landingin raunioissa oli sydäntäsärkevä ja roolisuorituksena sarjan vakuuttavinta kamaa. Pikkumies onnistui kuitenkin vielä kerran muuttamaan, kylmän logiikan ja tunteisiin pohjautuvan vetoomuksen avulla, John Snown tekemään sen mitä velvollisuus vaati. Tyrionin viimeinen kohtaus uuden kuninkaan Kätenä oli herkullisuudessaan vertaansa vailla.

Daenerys. Melkein arvasin että näin hänelle kävisi. Targaryenien hulluus puhkesi lopullisesti kukkaan. Kohtaus jossa Daenerys kävelee Kings Landingin raunioista puhumaan joukoilleen, ja Drogonin siivet taustalla muodostavat lähes demonisen imagon, kertoo kaiken. "Valloitamme koko maailman koska olemme hyviä, ja tapamme kaikki jotka eivät alistu hyvyytemme alle, tjsp." Kukkuu. Tämä oli melko selvästi tuotu esiin jo sarjan alkuvaiheilta lähtein, mutta piilotettu hienosti Danyn silloisen selviytymistaistelun alle. Upea roolisuoritus muuten myös Drogonilta, lohikäärmeen tuska ja suru oli saatu käsinkosketeltavaksi Danyn ruumiin ääressä.

Sansa Stark oli myös melko sivussa koko kauden, mutta hänellekin kävi melko lailla kuten arvelin. Pohjoisen kuningatar, ei huonompi homma hänelle, vaikka virka lankesikin lähinnä siksi, että oli viimeisiä elossa olevia Starkeja. Hänen tarinankaarensa osoittautui sitten varsin tarkoitusperäiseksi, kaikki hänen kokemansa kouli häntä tähän virkaan.
Arya Starkista taas ei tullut brutaalia psykopaattia kuten vähän pelkäsin, vaan sai sisäisen rauhan ja alkoi toteuttaa itseään toisin. Hieno loppukohtaus hänelläkin.

Eniten ärsyttää fanien täysin kohtuuton reaktio viimeisen kauden tapahtumiin. Kyllä, ihmeellinen kiire oli viedä tarinaa loppuun jo seiska-kaudella, ja tässä viimeisessä kaudessa vauhti vielä kiihtyi, mutta silti pidän tarinankerronnallisesti tapahtumia loogisina ja tyydyttävinä. Visuaalisesti tällaista ei ole ennen televisiossa nähty, ja kahdeksan kautta jatkuvajuonista huipputason draamaa jätti kuitenkin oikein hyvän maun suuhun.
Kiukuttelevat fanit ovat lähinnä lapsellisen pettyneitä siihen, että kaikki ei mennyt niin kuin he toivoivat, ei ollut onnellista loppua rakkaustarinalle, ei eeppisiä hollywood-tyylisiä lopputappeluita hahmojen välillä. Haloo, tämä oli Valtaistuinpeli eikä mikään Hollywoodin romanttinen toimintakomedia. Itseasiassa odotin isompaakin kuolema-korjaa-satoa- tyylistä loppua. Yllättävän moni kuitenkin selvisi hengissä. Kaikesta huolimatta pidin kahdeksan kauden mittaisesta juonesta, jo ensimmäisessä tai toisessa kaudessa tapahtuneista asioista jotka omalla tavallaan edelleen, viimeisessäkin kaudessa, tulivat vielä taustalla esiin ja vaikuttivat tapahtumiin. Hienoa ja pitkäjänteistä tarinankerrontaa, sellaista joka on liian harvinaista nykyisessä median kertakäyttökulttuurissa.

Toivottavasti sarja saa arvoistansa jatkoa jossain muodossa. Vaikka alkuperäisiin hahmoihin ei missään muodossa, ainakaan HBO:n mukaan, tulla palaamaan, niin kyllähän tuossa maailmassa on potentiaalia vielä vaikka mihin. Huhuja paljon liikkeellä, mutta ei vieläkään mitään varmaa. Ans kattoo nyt...
 
Viimeksi muokattu:

Protheon_93

Ylipäällikkö
Tässä tuli katsottua vähän GoT-klippejä, ja täytyy sanoa, että olisi erittäin mahtavaa, jos olisimme saaneet nähdä Ramsayn käsittelemässä Joffreytä.
 
Top