Georgian konflikti


No niin. Luuleeko ne GD:n idiootit ettei kansa lähde pelaamaan samoilla korteilla kuin sisäministeriön runkkarit. Kansa korottaa aina samassa suhteessa panoksia kuin GD:n ryssät. Nyt ollaan Maidanin alussa, kansa on kasannut myös isku- ja turvajoukot - tällaisia joukkoja ei kasata muuten vaan pienten mielenosoitusten takia.

Seuraavaksi odotetaan ensimmäistä tapettua mielenosoittajaa ja sen jälkeen ensimmäistä tapettua pamputtajaa, luultavasti ryssä toteuttaa vielä lopuksi mielenosoittajien ampumisia kuten Maidanilla, mutta siinä sitä sitten ollaan ja odotetaan ryssän peliliikettä/invaasiota jota todennäköisesti ei edes tule koska ovat kiinni Ukrainassa - ja jos tulee, ryssä on kahden rintaman sodassa Ukrainaa ja Georgiaa vastaan ja sitä ryssä ei kyllä kovin pitkään kestä.

Ryssän kaatumisen lähtölaukaus on ammuttu Syyriassa.
Vähän samanlaista ilmassa kuin arabikevään aikana, vielä voi sattua vaikka mitä...
 
Mariam Nikuradze (pidätyslistalla) on kuvioissa mukana, oli siis tässä välissä vuorokauden twiittaamatta.

Mielenosoitukset jatkuvat, mummonpamputtajilla tällä hetkellä heikompi läsnäolo parlamentin luona.

 
No ei se kyllä yllätyksenä voinut tulla, ryssän sotakone oli täydessä taisteluvalmiudessa Rokin tunnelin toisessa päässä odottaen vaan lähtökäskyä + etelä ossetiassa oli jo ryssien rauhanturvaajia. Georgialaiset vaan mokasivat tunnelin tulppaamisen ja loppu on historiaa.

Kokonaan oma lukunsa sitten on kannattiko moiseen sotaan edes ryhtyä, ko. provinssit ovat aina halunneet olla ennemmin osa ryssälää kuin Georgiaa. Georgia ei ole ikinä halunnut olla osa ryssälää ja siellä mellakoitiin jo NL aikana kun ryssän kieltä yritettiin nostaa yli paikallisen.

Tuolla logiikalla ryssienkin kannattaa vaan keskittyä kaalin järsimiseen vaikka valtionjohto sooloileen kansanmurhaa naapurimaassa ja siinä sivussa muutama satatuhatta omaakin menee multiin.

EU jäsenyyteen on pitkä ja kivinen tie, homma pointti lienee siinä että valitaan edes se suunta mihin päin halutaan mennä. Ryssän vaikutuksen alla pysytään takuuvarmasti koyhyydessä, poislukien ostettu eliitti.
Rauhanturvaajien paikallaolo ainakin tuli georgialaisille yllätyksenä. Tarkoitus oli mitä ilmeisimmin hoitaa valloitus nopeasti 2008 olympialaisten varjossa jolloin kukaan ei olisi nähnyt tarpeelliseksi puuttua asiaan.

Georgialaiset ovat merkittävästi erilaisia kuin abhaasit ja osseetit. Ainakin on erilainen kieli ja erilaiset kirjoitusmerkit. Nykyiset erimielisyydet alkoivat, kun Georgia purki Abhaasian ja Etelä-Ossetian autonomisen aseman ja mm yritti pakottaa näillä alueilla oman koukerokirjoituksensa + syrjäyttää paikallista kieltä. Varmasti on parempi, että nämä osapuolet ovat omissa valtioissaan.

Georgiasta on peräisin monia Neuvostoliiton napamiehiä, esim: Josif Džugašvili (eli Stalin, isä aurinkoinen) ja Lavrenti Berija (mm NKVD:n johtaja). Edelleen Stalin on suosittu hahmo Georgiassa. Veikkaisin, että Georgiassa ei oltu kaikkein eniten neuvostovastaisia.

Ryssät ovat herkkiä runopoikia ja sen takia sotiminen ei heiltä oikein onnistu. Heidän kannattaisikin keskittyä mieluummin kulttuuriharrastuksiin.

Georgian talouskasvu on ollut varsin nopeaa viime vuosina. En tiedä, mutta pieni epäilys on, että talouskasvu liittyy jollakin tavalla Venäjään eikä niinkään EU:iin.
 
Rauhanturvaajien paikallaolo ainakin tuli georgialaisille yllätyksenä. Tarkoitus oli mitä ilmeisimmin hoitaa valloitus nopeasti 2008 olympialaisten varjossa jolloin kukaan ei olisi nähnyt tarpeelliseksi puuttua asiaan.
Ei varmasti tullut yllätyksenä, koska yhteisestä rauhanturvajoukosta Etelä-Ossetiassa oli sovittu Venäjän kanssa aseleposopimuksessa 1992. Yllätyksenä tuli sen sijaan se, että siellä olikin jo Georgian maaoperaation alkaessa 8.8.2008 aamulla myös sellaista Venäjän sotaväkeä, joka ei kuulunut rauhanturvajoukkoon; toisaalta on käsittämätöntä, että Saakašvili ei tajunnut vaaraa, kun Venäjä oli jättänyt palauttamatta viikkoa aiemmin sotaharjoituksessa olleen joukon rajaseudulta kotivaruskuntiinsa ja siihen kertaamaan kutsutut reserviläiset kotiuttamatta.

Venäläismedian mukaanhan Venäjän vakituista väkeä oli jo Georgian "osseettikapinallisten tekemiksi" luulemien provokaatioiden (heitin- ja tykistötuli) takana, koska jo ainakin 5.8. alkaen oli kaatunut rauhanturvajoukkoon kuulumattomia venäläisiä sotilaita epäsuoran tulen laukaustenvaihdoissa.

Nykyiset erimielisyydet alkoivat, kun Georgia purki Abhaasian ja Etelä-Ossetian autonomisen aseman ja mm yritti pakottaa näillä alueilla oman koukerokirjoituksensa + syrjäyttää paikallista kieltä.
Ei, vaan 10.11.1989 eteläosseetit yrittivät julistaa alueensa yksipuolisesti autonomisesta alueesta autonomiseksi tasavallaksi, mutta Gruusian SNT:n
korkein neuvosto kumosi päätöksen laittomana (tämä siis vielä Neuvostoliiton aikana). Gruusian SNT antoi suvereniteettijulistuksensa 18.11.1989 ja Gruusian SNT boikotoi 1990 kevät-kesällä uutta liittosopimusta, jota Gorba yritti esittää Neuvostoliiton pelastamiseksi, ja Gruusian SNT:n korkein neuvosto julisti vapaat vaalit pidettäväksi 1990 lokakuussa. 11 syyskuuta 1990 Etelä-Ossetian autonomisen alueen korkein neuvosto julistautui Gruusian SNT:sta itsenäiseksi Etelä-Ossetian SNT:ksi. Gruusian SNT:n vaalit voittanut Gamsakhurdia julisti maan Georgian tasavallaksi 14.11.1990 ja Etelä-Ossetian päätöksen vallitsevan lainsäädäntöjärjestyksen vastaiseksi ja oikeudettomaksi 11.12.1990, ja sota syttyi hiljalleen kiihtyen joulu-tammikuussa. Gruusian SNT/Georgian tasavalta ei siis pyrkinyt purkamaan aiempaa Etelä-Ossetian autonomiaa, vaan vain estämään sen laajentamisen (mm. siksi, että Etelä-Ossetian autonomiseen alueeseen kuului myös georgialaisenemmistöisiä alueita, joiden kuulumista tähän oli jo 1920-luvulla vastustettu).

Sota päättyi Georgian sisäisen epävakauden ja Neuvostoliiton/Venäjän osseettikapinallisille antaman tuen vuoksi osseettikapinallisten suhteelliseen voittoon ja 1992 aseleposopimus jäädytti tilanteen.

Abhasiassa oli vieläpä nurinkurinen tilanne, kun siellä georgialaiset olivat abhaaseja suurempi väestöryhmä ja alueen suurin, ja Abhasian väestö putosi alle puoleen aiemmasta 1992-1993 käydyn sodan seurauksena.

Edelleen Stalin on suosittu hahmo Georgiassa. Veikkaisin, että Georgiassa ei oltu kaikkein eniten neuvostovastaisia.
GD:n hallitus on pyrkinyt rehabilitoimaan Stalinia 2012 lähtien, linjassa Putinin hallinnon kanssa, ja Stalin on suosittu lähinnä Gorin neuvostoaikana syntyneiden keskuudessa. Aina, kun on ollut ei-venäjämielinen hallinto, on kommunismin jälkien kulttuurillista purkamista viety eteenpäin, mutta GD on kääntänyt suunnan toisin päin.
 
Protestit jatkuvat. Mummonpamputtajien taktiikka ilmeisesti muuttunut, siirrytty yksittäisten ihmisten pidättämiseen. Ehkä kerätty jotain dataa tai sitten vain määritelty random-kiintiöitä kuinka monta tänään pitää pidättää.

Nikuradze kävi kuulusteluissa jotka olivat enemmänkin rutiiniluonteinen tapahtuma.

 

Hallitus yrittää saada pressan syytteeseen. Lakimuutoksella poistettaisiin pressan syytesuoja.

Tämän kun ne tekisi niin ohhoh.

Tyhmiä. Ryssiä.

Edelleen ihmetyttää miten tuonne on saatu täysin ryssän taskussa oleva hallitus enemmistö 🤯
Maan sisäpoliittinen tilanne tietysti meille aika hämärän peitossa, mutta en ole ikinä kokenut Georgialaisia ryssämielisiksi:unsure:
 
Mutta eikös nimenomaan pääministeri/parlamentti toiminut perustuslakia vastaan torppaamalla EU-käsittelyn etenemisen? Pääministeri linnaan!
Pressa on eri linjoilla kuin tämä ilmeisen laiton ja vaalit varastanut "hallitus".
 
Pressa on eri linjoilla kuin tämä ilmeisen laiton ja vaalit varastanut "hallitus".
Nimenomaan. En tiedä, onko linkki luotettava enkä osaa mitään slaavikieliä muutenkaan, mutta tähän vedoten "But the regime rushes through legislative changes to revoke this right if a President, PM, or the Speaker of the Parliament had been found guilty of violating the Constitution." voisi todeta, että jos EU-myönteistä pressaa syytetään mikäli lakimuutos astuu voimaan, sitten on myös PM sytettyjen penkillä. Toivotaan, että presidentti saa pitää vapautensa ja jos pääsee linnaan, on kyse 6.12. ja Stubbin kutsusta.
 
Georgian painaijaispuolueen uusi laki mielenosoitusten tukahduttamiseksi:
1 EUR= 2,94 GEL. Keskipalkka Georgiassa oli 1 523 GEL 2022 loppupuolella.
1/ Drivers joining protests

If drivers join protests by marching and police decide it hinders traffic, the driver:

Will be fined 1000 GEL
Will be deprived of their right to drive for 1 year


2/ Unauthorized posters/stencils

Posting protest stencils, inscriptions, or posters "damaging" the city’s appearance:

Fine increased from 50 GEL to 1000 GEL


3/ Blocking roads

If roads are blocked during a rally and police claim there aren’t "enough people" to justify it:

Fines will increase from 500 GEL to 5000 GEL for each participant.


4/ Targeting organizers

If the most active rally participant is labeled an "organizer":

The fine increases from 5000 GEL to 15,000 GEL

Administrative imprisonment of up to 15 days may also apply instead of a fine.


5/ Building entrances

Blocking entrances to buildings during protests:

Fines apply

Administrative imprisonment of up to 15 days may be enforced.


6/ Pyrotechnics at rallies

Being at a rally with pyrotechnics (used or not):

Individual fine: 5000 GEL

If deemed "organized," the organizer faces a 15,000 GEL fine

Up to 15 days of administrative imprisonment instead of a fine


7/ Laser devices

Having devices with laser radiation or sharp radiation that might interfere with state agency work:

Results in a 2000 GEL fine


8/ Covering faces

Covering the face with masks or other means during rallies:

Will result in a 2000 GEL fine


9/ Parents fined for minors

If a minor disobeys police orders (Article 173) at a rally:

Parents will be fined 100-300 GEL for "not raising their child well"


10/ Preventive detention

"Preventive detention" has been added:

If police assume someone might commit another offense (based on past behavior), they can arrest the person preemptively.


11/ Arrests for court appearances

Police can arrest individuals solely to bring them to court, even if:

The individual does not refuse to appear

A case has not yet been filed in court


12/ Searches and confiscation

On the same grounds, police are now allowed to:
Conduct personal searches

Search personal belongings

Confiscate items and documents.
 
Edelleen ihmetyttää miten tuonne on saatu täysin ryssän taskussa oleva hallitus enemmistö 🤯
Maan sisäpoliittinen tilanne tietysti meille aika hämärän peitossa, mutta en ole ikinä kokenut Georgialaisia ryssämielisiksi:unsure:
2008 Georgian sota oli ryssän 10:n vuoden valmistelun tulos. Provokaatioiden ansiosta ssatiin Georgian armeija hyökkäämään ja EU nielasi syötin ja edelleen EU näkee Georgian toiseksi sylliseksi sodalle.

Suurin syy tilanteeseen oli, että USA yllätettiin housut nilkoissa ja Bush patsasteli olympilaisissa, kun tajusi että nyt on jo myöhäistä.

Jos sotilaita olisi kuunneltu olisi EU muttanut suhtautumistaan Venäjään, mutta loppu on historiaa ja herätys "kasakan nauruun" tuli eikä vieläkään olla reagoitu riittävällä otteella. Etelä-Euroopassa on pylly edelleen tyynyllä.

Georgian sodan 2008 jälkeen ollut täysin Venäjän talutusnuorassa ja jos Ukrainan kokoinen valtio ei kykene siitä irtautumaan niin miten Georgia.

Nyt on "tuhannentaalan paikka" joka Georgian kannattaa hyödyntää. Näissä aikaikkunoissa pienet valtiot pääsee ryssästä irti.
 
2008 Georgian sota oli ryssän 10:n vuoden valmistelun tulos. Provokaatioiden ansiosta ssatiin Georgian armeija hyökkäämään ja EU nielasi syötin ja edelleen EU näkee Georgian toiseksi sylliseksi sodalle.

Suurin syy tilanteeseen oli, että USA yllätettiin housut nilkoissa ja Bush patsasteli olympilaisissa, kun tajusi että nyt on jo myöhäistä.

Jos sotilaita olisi kuunneltu olisi EU muttanut suhtautumistaan Venäjään, mutta loppu on historiaa ja herätys "kasakan nauruun" tuli eikä vieläkään olla reagoitu riittävällä otteella. Etelä-Euroopassa on pylly edelleen tyynyllä.

Georgian sodan 2008 jälkeen ollut täysin Venäjän talutusnuorassa ja jos Ukrainan kokoinen valtio ei kykene siitä irtautumaan niin miten Georgia.

Nyt on "tuhannentaalan paikka" joka Georgian kannattaa hyödyntää. Näissä aikaikkunoissa pienet valtiot pääsee ryssästä irti.
Katzakstanin alkaa kanssa olla viimeset hetket valita onko Valko-venäjän kastissa, vai jossain muussa....
 
Back
Top