Georgian konflikti

Imperiumi laajenee vaikka sitten sarka kerrallaan. :rolleyes: Se on kaikki kotioppäin, sanoi Iivana.

En tiedä mitä tuollaisesta menettelystä pitäisi sanoa? Harrastaako tuollaista enää pimeimmät neekeriheimotkaan syvällä Afrikan sydämessä? Ihme hommaa ja ei taatusti paranna naapureiden välistä suhteiden kehittymistä positiivisesti. Joka tuskin on kyllä tarkoituskaan.
Strategisesti tärkeän kaasuputken toiselle puolen..joo-o..näitähän velivenäläinen pyrki räjäyttelemään "hieman" ennen Georgian 5 päivän sotaa..eli jatkuva painostus oli päällä..
 
Venäjä on vahvistanut joukkojaan Abhasiassa pitkin kesää.
Juu, ja nyt Putin oli vierailulla Abhasiassa ja antoi lausunnon, että Venäjä takaa Abhasian turvallisuuden, omavaraisuuden ja itsenäisyyden niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Georgia voi pikku hiljaa sanoa Abhasialle jäähyväiset.
Putin arrived in Abkhazia's Black Sea resort of Pitsunda a week after U.S. Vice-President Mike Pence visited Tbilisi and issued a condemnation of the Russian presence on Georgian territory.

At a meeting with Raul Khadzhimba, leader of the separatist administration, Putin said Moscow was committed to building up a joint Russian-Abkhaz military contingent to ensure the security of people in Abkhazia.

"The most important thing is that we have entirely special relations with Abkhazia," Putin said at the meeting.

"We reliably guarantee the security, self-sufficiency and independence of Abkhazia. I am sure that will continue to be the case."
 
Venäjä osoitti kymmenen vuotta sitten, että se on valmis sotimaan naapurimaissa – Georgian sota opetti nämä viisi asiaa

Elokuussa 2008 Venäjän panssarit jyrisivät naapurimaan valtateillä sotatoimissa ensimmäistä kertaa Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

https://yle.fi/uutiset/3-10334299

1. Venäjä on valmis sotimaan naapurimaissaan
2. Uhittelevalle Venäjän naapurille voi käydä huonosti
3. Venäjän asevoimat heräsi tekemään uudistuksia
4. Venäjä on edelläkävijä uudenlaisessa sodankäynnissä
5. Jäätyneitä konflikteja on vaikea sulattaa
 
Venäjä varoittaa: Georgian Nato-jäsenyydellä olisi ”hirvittäviä” seurauksia
SALLA JANTUNEN | 07.08.2018 | 16:49
Georgian ja Venäjän välisestä sodasta on kymmenen vuotta.
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevvaroittaa sotilasliitto Natoa tarjoamasta Georgialle jäsenyyttään, kertoo Radio Free Europe. Medvedevin mukaan Georgian Nato-jäsenyys voisi johtaa uuteen ”hirvittävään” konfliktiin.
Pääministeri sanoi maanantaina radiokanavan haastattelussa, että Naton tarjous Georgialle on ”täysin vastuuton” sekä ”uhka rauhalle”.
Heinäkuussa Naton pääjohtaja Jens Stoltenberg osoitti tukensa Georgian Nato-jäsenyydelle. Stoltenberg ei kuitenkaan asettanut jäsenyydelle tiettyä ajankohtaa.
Georgian ja Venäjän välisestä sodasta on kymmenen vuotta. Euroopan unioni julkisti tiistaina kannanottonsa Georgian suvereniteetin ja alueellisen koskemattomuuden puolesta.
– Valitettavasti Venäjän armeijan läsnäolo Abhasiassa ja Etelä-Ossetiassa jatkuu. Läsnäolo rikkoo kansainvälistä lakia ja 12. elokuuta 2008 solmittua (aselepo)sopimusta, johon Venäjä on sitoutunut.
– Euroopan unioni vakuuttaa olevansa sitoutunut Georgian vakauttamiseen ja konfliktin ratkaisemiseen, kannanotossa sanotaan.

On toi naapuri kyllä niin perseestä... Toivottavasti tukehtuvat uhoonsa.
 
Elokuussa 2008 Venäjän panssarit jyrisivät naapurimaan valtateillä sotatoimissa ensimmäistä kertaa Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.
Elokuussa 2008 presidentinpallilla ollut Medvedevkin näemmä vuosipäivän kunniaksi tviittasi kyseisestä "rauhanoperaatiosta", ja ihan jopa englanniksi.

Atlantic Councilin mukaan Medvedevin uhkaus oli tarkemmin ottaen myös jotain siihen suuntaa, että jos joku maa kuvittelee, etteivät Abhasian tai Etelä-Ossetia ole itsenäisiä vaan ne kuuluvat kyseiselle maalle, voivat seuraukset olla vakavia.

RT:n mukaan venäläiset haluaisivat Georgian solmivan jonkinlaisen hyökkäämättömyyssopimuksen Abhasian ja Etelä-Ossetian kanssa. :p

Se kertonee aika paljon kyseisten alueiden itsenäisyydestä, että venäläinen upseeri on nimitetty Abhasian puolustusministeriksi. Sekin kertonee jotain, että samainen heppu ilmeisesti oli aiemmin Etelä-Ossetian puolustusministeri.
 
Ei varsinaisesti liity georgian konfliktiin, mutta uutinen noilta nurkilta.
Abhasian pääministeri Gennady Gagulia kuoli liikenneonnettonuudessa palatessaan Syyrian vierailulta.Screenshot_20180910-082904.pngScreenshot_20180910-082904.png
 
"Georgiassa on tapahtunut massiivinen kyberhyökkäys. Asiasta uutisoivan BBC:n mukaan isku on kaatanut tuhansia verkkosivustoja ja kansallisen tv-aseman. Isku kohdistui myös muun muassa tuomioistuinten sivustoille.

Monille verkkosivuille ilmestyi oikean sisällön sijasta kuva Georgian entisestä presidentistä Mihail Saakashvilistä sekä englanninkielinen teksti ”I’ll be back”.

BBC:n mukaan Georgian sosiaalisessa mediassa spekuloidaan, että iskujen takana on Venäjä.

Kyberturvallisuuden asiantuntija ja Surreyn yliopiston professori Alan Woodwardin mukaan kyberhyökkäys on huomattava, mutta ei vaikuta kohdistuneen kriittiseen infrastruktuuriin.

– Kun otetaan huomioon iskun mittakaava ja kohteet, on vaikeaa olla tulematta siihen lopputulokseen, että kyseessä oli valtiollisen tason sponsoroima isku, Woodward arvioi."

 
Viimeksi muokattu:
Top