Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Georgian konflikti

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja Huhta, 20.07.2015.

Tagit:
 1. Nikhris

  Nikhris Kersantti

  Liittynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  283
  Tykkäykset:
  374
  Pisteet:
  16
  Veto oikeus pois Venäjältä YK:ssa vähän äkkiä ja rauhanturvaajat komission kanssa tuonne; ei tästä muuten mitään tulee - Venäjä vaan saa jatkaa sikailuaan pienempien naapuriensa kustannuksella.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 2. Nikhris

  Nikhris Kersantti

  Liittynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  283
  Tykkäykset:
  374
  Pisteet:
  16
  Tuleva VICE dokumentti.

   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2015
 3. Mainos 4. Nikhris

  Nikhris Kersantti

  Liittynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  283
  Tykkäykset:
  374
  Pisteet:
  16
  Kyseinen pätkä kokonaisuudessaan.

   
  BlackFox ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 5. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,186
  Tykkäykset:
  4,511
  Pisteet:
  1,286
  Venäjä.....
   
 6. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,077
  Tykkäykset:
  7,099
  Pisteet:
  1,286
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 7. jokuvaan

  jokuvaan Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2014
  Viestejä:
  1,913
  Tykkäykset:
  1,111
  Pisteet:
  316
  Tshetshenian 2. sodan aikaan Venäjä piti koko ajan esillä kyseistä solaa ja että Georgia hyysää siellä terroristeja ja rikollisia.
   
 8. krd

  krd Kenraali Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  18.07.2014
  Viestejä:
  2,357
  Tykkäykset:
  2,241
  Pisteet:
  636
  Äänestystä viedään eteenpäin:
  "Etelä-Ossetiassa valmistellaan nyt kansanäänestystä, joka mahdollistaisi tasavallan riistämisen Georgialta Venäjälle jo kerran koetellulla ”Krimin-mallilla”.
  Etelä-Ossetian presidentti Leonid Tibilov kertoi perjantaina venäläismediassa, että tasavalta valmistelee ”erityismuotoista” kansanäänestystä Venäjään liittymisestä. Kansanäänestyksen tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä ilmoitettu, mutta esimerkiksi Izvestija-lehti tulkitsee sen olevan mahdollinen jo tänä vuonna.
  – Aiomme jatkaa tämän vuoden aikana konsultaatioita Venäjän kanssa kansanäänestyksen järjestämisestä, Tibilov kertoi uutistoimisto Tassille.
  Tibilovin mukaan Etelä-Ossetia ymmärtää, kuinka herkkä aihe on kyseessä kansainvälisesti, joten sen vuoksi kansanäänestys täytyy suunnitella erityisen tarkasti.
  – Pohdittavana on, että kansanäänestyksessä äänestettäisiin kysymyksestä, joka mahdollistaisi sen, että perustuslakiimme liitettäisiin erityinen kohta, joka sallisi Etelä-Ossetian presidentin kääntyä Venäjän puoleen pyytäen sitä, että Etelä-Ossetia otettaisiin Venäjän federaation uudeksi subjektiksi, Tibilov kertoi Tassille.
  Venäjä käytti samantyyppistä kansanäänestys-taktiikkaa jo silloin, kun se kaappasi Krimin Ukrainalta keväällä 2014. Niemimaalla järjestettiin Venäjän erikoisjoukkojen valvonnassa ensin pikavauhtia kansanäänestys, jonka jälkeen Krim julistautui hetkeksi itsenäiseksi ja pyysi sen jälkeen välittömästi saada liittyä Venäjään.
  Tibilovin mukaan pontimena halulle liittyä Venäjään on huoli Etelä-Ossetian turvallisuudesta Ukrainan ja Syyrian tapahtumien vuoksi sekä Naton laajenemisen ja Georgian harjoittaman ”sotaisan venäläisvastaisen ja osseettivastaisen retoriikan” vuoksi.
  Venäjän ja Georgian sodassa 2008 kiistaa käytiin pääosin juuri Etelä-Ossetian kohtalosta. Sodan jälkeen Etelä-Ossetia allekirjoitti ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimuksen Venäjän kanssa. Venäjä tunnusti tuolloin tasavallan itsenäisyyden, kuten myös Georgiasta niin ikään irti pyrkivän Abhasian itsenäisyyden.
  Kansainvälinen yhteisö ei ole kuitenkaan hyväksynyt Etelä-Ossetian irtautumista Georgiasta. Venäjän lisäksi sen itsenäisyyden ovat tunnustaneet vain Venezuela, Nicaragua, Nauru, Tuvalu ja Vanuatu."
  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001122693.html
   
 9. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  985
  Tykkäykset:
  944
  Pisteet:
  76
  Ainakin sen perusteella, millainen kuva Georgian konflikteista tulee Wikipedian artikkeleista Georgian-Ossetian conflict ja Abkhaz-Georgian conflict, on erittäin vaikea nähdä sellaista realistista tulevaisuuden kehityskulkua, jossa osseetit tai abhasialaiset haluaisivat omaehtoisesti Tbilisin vallan alle. Sen verran paljon pahaa verta näiden kansojen välillä on. Näin ollen jatkossakaan ei liene oikeastaan kuin kaksi realistista skenaariota:
  1. Konfliktit säilyvät jäätyneinä hamaan tulevaisuuteen asti, tai
  2. Ossetia ja Abhasia irtautuvat lopullisesti Georgiasta.
  Toki periaatteessa olisi mahdollinen myös kolmas vaihtoehto, jossa Venäjä vetäisi pois Ossetiaa ja Abhasiaa koskevat turvatakuut ja antaisi georgialaisten sotajoukkojen vallata alueet enemmän tai vähemmän verisen sodan kautta.

  Jos asiasta pitäisi lyödä vetoa, veikkaisin alueiden päätyvän vaihtoehtoon 2.
   
 10. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,705
  Tykkäykset:
  7,534
  Pisteet:
  1,286
  Kiinnostava kysymys tosiaan on, että voisko tuolla alueella syntyä kestäviä naapuruussuhteita jos heimot saisivat tosiaan muodostaa ne valtionsa siten kuin niiden luonnollinen sijoittuiminen on?
  Ratkaisut jotka ehkäisevät verenvuodatuksen, ovat kiinnostavia rauhantekemisen näkökulmasta.
   
 11. Karjala

  Karjala Alokas

  Liittynyt:
  22.02.2016
  Viestejä:
  9
  Tykkäykset:
  7
  Pisteet:
  0
  Ehkä ei kannattaisi pelkästään wikipediaan perustaa näkemyksiään. Sinnehän voi kuka tahansa kirjoitella, mitä haluaa.

  Mitäs luulisit, kummalla on isompi trolliarmeija wiki-sivujen muokkaamiseen mieleisikseen, Venäjällä vai Georgialla...?
   
 12. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  985
  Tykkäykset:
  944
  Pisteet:
  76
  Wikipedian historiaa koskevat artikkelit (varsinkin englanninkieliset) ovat yleensä varsin asiallisesti kirjoitettuja. Myös näiden asianomaisten artikkeleiden sisällössä tai lähteissä (pitkälti länsimaisia) ei pistänyt silmään mitään omituista propagandaa. Ellei tarkoituksesi nyt ollut todellakin tehdä yleistystä, että Wikipedia = roskatynnyri, niin voisit varmaankin hiukan tarkentaa, että mitä oikeasti halusitkaan sanoa? Eli onko mielestäsi artikkelin välittämä käsitys siitä, että georgialaisilla on ollut jo vuosisatoja kahnauksia niin abhaasien kuin ossettienkin kanssa, valheellista propagandaa? Jos näin, niin voisit varmaankin perustella väitteesi. Ei millään pahalla, mutta pidän kuitenkin Wikipediaa selvästi luotettavampana lähteenä kuin yksittäistä anonyymiä nettikirjoittelijaa. Varsinkin ilman painavia argumentteja sekä lähdeviitteitä.
   
 13. Karjala

  Karjala Alokas

  Liittynyt:
  22.02.2016
  Viestejä:
  9
  Tykkäykset:
  7
  Pisteet:
  0
  Tarkoitin vain sitä, mitä kirjoitin, en yhtään sen enempää.

  Pelkästään wikiin ei tosiaan kannata luottaa, jos ei tiedä tarkasti, mitä hakee tai ole erittäin tarkka lähdekritiikin suhteen. Venäjä- (ja muuta) propagandaa ja disinformaatiotahan tehdään myös englanninkielellä ja länsimaissa - jopa syntyperäisten länsimaalaisten toimesta. Näinhän Suomessakin tapahtuu.

  Kommenttini oli tosiaan yleistys ja reaktio siihen, kun nimenomaan kirjoitit perustavasi käsityksesi VAIN wikiin. Wikihän on sillisalaatti, jossa täysin relevantin informaation seassa voi olla pahinta höttöä.

  Itsekään en nyt pintapuolisella silmäyksellä huomannut mitään ihmeellistä noilla sivuilla. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö muilta sivuilta voisi löytyä. Erityisesti tällaiset Venäjää sivuavat historia- ja politiikkasivut ovat erityisessä vaaravyöhykkeessä.
   
 14. Mainos 15. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,186
  Tykkäykset:
  4,511
  Pisteet:
  1,286
  ULKOMAAT
  Putinin sotilaat siirtävät öisin rajaa Georgiassa – "Venäjän hiipivä annektointi"
  KASPERI SUMMANEN
  3 minuuttia sitten
  Venäjän tukeman Etelä-Ossetian separatistialueen rajaa siirretään hissukseen syvemmälle entiseen emämaahan.

  • [​IMG]
   Vladimir Putin (oik.) tapasi maaliskuussa Etelä-Ossetian presidentin Leonid Tibilovin.

   (www.kremlin.ru)
  ”Tällä kertaa he veivät 10 hehtaaria. Näin voi tapahtua missä vain ja koska vain. Kukaan ei voi pysäyttää tätä”, Tamarahsenin kylässä Georgiassa asuva maanviljelijä Levan Kipshidze kertoo Politicolle.

  Venäjän tukeman Etelä-Ossetian separatistialueen joukot olivat saapuneet yöllä paikalle yhdessä venäläisten sotilaiden kanssa. Paikalliset viljelijät saivat 72 tuntia aikaa korjata satonsa. Sitten heidän oli jätettävä maansa lopullisesti.

  Sotilaat siirsivät rajamerkintöjä ja aitoja syvemmälle Georgiaan. Paikalliset rajavartijat seurasivat näytöstä toimettomina sivusta.

  Politicon reportaasin mukaan kyseessä on tavallinen tapahtuma. Georgia onkin syyttänyt Venäjää alueensa ”hiipivästä annektoinnista”.

  Georgia menetti Etelä-Ossetian ja Abhasian separatistialueiden hallinnan Venäjän kanssa vuonna 2008 käymässään lyhyessä konfliktissa. Molemmat alueet ovat sen jälkeen olleet käytännössä Venäjän asevoimien hallinnassa. Venäjä on tunnustanut niiden itsenäisyyden, mutta kansainvälinen yhteisö pitää niitä osana Georgiaa.

  Epämääräisestä statuksesta huolimatta Etelä-Ossetiaa ja Georgiaa erottaa jo virallisen näköinen raja, joka tuppaa siirtymään vähitellen syvemmälle Georgiaan. Tavallisesti kyse on vain joistakin metreistä. Kerran rajaa siirrettiin kuitenkin hujauksella 1,5 kilometrin verran. Verkkouutiset kertoi tapauksesta muun muassa tässä.

  Venäjä on kiistänyt Georgian syytökset hiipivästä alueiden valtaamisesta ja todennut täyttävänsä vain eteläossetialaisten toiveita.

  ”Vastaavia ongelmia kohdataan paikoissa kuten Libanonissa, Israelissa ja Bosniassa”, Tamarahsenin kylän tapahtumia vierestä seurannut EU-tarkkailija John Durnin sanoo.

  ”Tässä tapauksessa ainutlaatuista on se, ettei kukaan tiedä, mihin rajaviiva tulisi vetää, vaikka se tunnustettaisiinkin. Epävarmuus luo vaikeuksia. Kyse on kansalaisoikeuksien loukkauksesta, vapaan liikkuvuuden rajoittamisesta”, hän jatkaa.

  Siirtyvän rajan toiselle puolelle jää viljelysmaiden lisäksi usein esimerkiksi karjaa. Joissain tapauksissa kyse on ollut myös ihmisten kodeista. Jos kieltäytyy lähtemästä, saattaa jäädä jumiin Etelä-Ossetiaan.

  Raja-alueen asukkaiden mukaan partioivat venäläiset ja eteläossetialaiset sotilaat kaappaavat joskus georgialaisia ja vievät heitä rajan toiselle puolelle. Sellistä vapautuu rahalla. Maksut ovat kovia köyhille viljelijöille.

  Omenanviljelijä Zakaria Mamagulashvili on kidnapattu kahdesti. Hän luonnehtii kokemustaan "pakkolomaksi”. Vapaus maksoi 5 000 ruplaa eli noin 65 euroa.

  Kaappausuhan lisäksi Mamagulashvili on saanut kärsiä myös hiipien siirtyvästä rajasta. Tähän mennessä hän on menettänyt jo puolet omenatarhoistaan. Se tarkoittaa noin 300 omenalaatikkoa vähemmän vuodessa.

  ”Tulkaa takaisin viiden vuoden päästä. Silloin asumme kaikki jo Etelä-Ossetian puolella”, hän sanoo.
   
  vonrehausen, J0h1F ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 16. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,644
  Tykkäykset:
  13,191
  Pisteet:
  1,286
  Venäjä sijoittaa Georgialta miehitetyille alueille pitkän kantaman ilmatorjuntakalustoa:
  Kaluston liikkeistä oli videokuvaa alkuviikosta, jolloin junalastillinen ilmatorjuntakalustoa muine varusteineen lähti matkaan Krasnodarin alueelta Etelä-Venäjältä. Tuolloin vielä spekuloitiin, mikä on lopullinen määränpää - on Abhasiahan se sitten oli.

  vlad
   
  Merten sheriffi ja JR49 tykkäsivät tästä.
 17. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,077
  Tykkäykset:
  7,099
  Pisteet:
  1,286
  Mielenkiintoinen teoria kolmen kohdan strategiasta jonka tarkoituksena varmistaa maan koskemattomuus Nl:n romahtamisen jälkeen.
  Pohjoiskorea on näytellyt vahvaa joka voi käynnistää paskamyrskyn armeijallaan, samalla se on myös näytellyt hullua ampumalla ohjuksia ja toimialla hullusti, joten ei kannata hyökätä hulluun ja vaaralliseen maahan. Kolmantena se on myös köyhä kuin mikä joten ei kannata hyökätä,koska siellä ei ole mitään. Noilla toimilla P-korea varmistanut diktaattorisuvun vallassa pysymisen.

  Ongelma on nyt uutiskuva jossa on ilmeisesti ohjukseen sopiva ydinase. Edelliset ydinräjäytykset eivät vielä tarkoita mitään koska kuka vain voi räjäyttää maan alla uraania ja saada säteilyä ilmaan. Mutta jos lännen tiedustelu saa varmistuksen, että ydinase on ohjukseen sopiva ja meinavaat onnistua, niin hulluus ja vaarallisuus muuttuukin hyökkäystä kannattavaksi motivaattoriksi.

  http://www.businessinsider.com/nort...ook.com&utm_campaign=buffer-bi&r=US&IR=T&IR=T
   
 18. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,571
  Tykkäykset:
  2,351
  Pisteet:
  316
  Eikös tuolta mahdolliselta maalialueelta (USA) vasta ilmoitettu, että 'all options are on table'?
   
 19. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,077
  Tykkäykset:
  7,099
  Pisteet:
  1,286
  Joo niin teki. Mut täähän on ihan väärä puu.
   
  Guderian ja StepanRudanskij tykkäsivät tästä.
 20. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,077
  Tykkäykset:
  7,099
  Pisteet:
  1,286
 21. notareal

  notareal Korpraali

  Liittynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  45
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1
  Armenia, Azerbaidžan ja Georgia taitavat Putinin pelikirjassa liittyä kiinteästi toisiinsa.

  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Nato Etela Kaukasia -67923
   
 22. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,215
  Tykkäykset:
  22,002
  Pisteet:
  1,286
  Imperiumi laajenee vaikka sitten sarka kerrallaan. :rolleyes: Se on kaikki kotioppäin, sanoi Iivana.

  En tiedä mitä tuollaisesta menettelystä pitäisi sanoa? Harrastaako tuollaista enää pimeimmät neekeriheimotkaan syvällä Afrikan sydämessä? Ihme hommaa ja ei taatusti paranna naapureiden välistä suhteiden kehittymistä positiivisesti. Joka tuskin on kyllä tarkoituskaan.
   
  Mustaruuti, ak.tied, Tähystäjä ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.

Jaa tämä sivu