Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tuleva VICE dokumentti.
Kiinnostava kysymys tosiaan on, että voisko tuolla alueella syntyä kestäviä naapuruussuhteita jos heimot saisivat tosiaan muodostaa ne valtionsa siten kuin niiden luonnollinen sijoittuiminen on?Ossetia ja Abhasia irtautuvat lopullisesti Georgiasta.
Ehkä ei kannattaisi pelkästään wikipediaan perustaa näkemyksiään. Sinnehän voi kuka tahansa kirjoitella, mitä haluaa.Ainakin sen perusteella, millainen kuva Georgian konflikteista tulee Wikipedian artikkeleista Georgian-Ossetian conflict ja Abkhaz-Georgian conflict, on erittäin vaikea nähdä sellaista realistista tulevaisuuden kehityskulkua, jossa osseetit tai abhasialaiset haluaisivat omaehtoisesti Tbilisin vallan alle. Sen verran paljon pahaa verta näiden kansojen välillä on. Näin ollen jatkossakaan ei liene oikeastaan kuin kaksi realistista skenaariota:
Toki periaatteessa olisi mahdollinen myös kolmas vaihtoehto, jossa Venäjä vetäisi pois Ossetiaa ja Abhasiaa koskevat turvatakuut ja antaisi georgialaisten sotajoukkojen vallata alueet enemmän tai vähemmän verisen sodan kautta.
- Konfliktit säilyvät jäätyneinä hamaan tulevaisuuteen asti, tai
- Ossetia ja Abhasia irtautuvat lopullisesti Georgiasta.
Jos asiasta pitäisi lyödä vetoa, veikkaisin alueiden päätyvän vaihtoehtoon 2.
Wikipedian historiaa koskevat artikkelit (varsinkin englanninkieliset) ovat yleensä varsin asiallisesti kirjoitettuja. Myös näiden asianomaisten artikkeleiden sisällössä tai lähteissä (pitkälti länsimaisia) ei pistänyt silmään mitään omituista propagandaa. Ellei tarkoituksesi nyt ollut todellakin tehdä yleistystä, että Wikipedia = roskatynnyri, niin voisit varmaankin hiukan tarkentaa, että mitä oikeasti halusitkaan sanoa? Eli onko mielestäsi artikkelin välittämä käsitys siitä, että georgialaisilla on ollut jo vuosisatoja kahnauksia niin abhaasien kuin ossettienkin kanssa, valheellista propagandaa? Jos näin, niin voisit varmaankin perustella väitteesi. Ei millään pahalla, mutta pidän kuitenkin Wikipediaa selvästi luotettavampana lähteenä kuin yksittäistä anonyymiä nettikirjoittelijaa. Varsinkin ilman painavia argumentteja sekä lähdeviitteitä.Ehkä ei kannattaisi pelkästään wikipediaan perustaa näkemyksiään. Sinnehän voi kuka tahansa kirjoitella, mitä haluaa.
Mitäs luulisit, kummalla on isompi trolliarmeija wiki-sivujen muokkaamiseen mieleisikseen, Venäjällä vai Georgialla...?
Mielenkiintoinen teoria kolmen kohdan strategiasta jonka tarkoituksena varmistaa maan koskemattomuus Nl:n romahtamisen jälkeen.
Pohjoiskorea on näytellyt vahvaa joka voi käynnistää paskamyrskyn armeijallaan, samalla se on myös näytellyt hullua ampumalla ohjuksia ja toimialla hullusti, joten ei kannata hyökätä hulluun ja vaaralliseen maahan. Kolmantena se on myös köyhä kuin mikä joten ei kannata hyökätä,koska siellä ei ole mitään. Noilla toimilla P-korea varmistanut diktaattorisuvun vallassa pysymisen.
Ongelma on nyt uutiskuva jossa on ilmeisesti ohjukseen sopiva ydinase. Edelliset ydinräjäytykset eivät vielä tarkoita mitään koska kuka vain voi räjäyttää maan alla uraania ja saada säteilyä ilmaan. Mutta jos lännen tiedustelu saa varmistuksen, että ydinase on ohjukseen sopiva ja meinavaat onnistua, niin hulluus ja vaarallisuus muuttuukin hyökkäystä kannattavaksi motivaattoriksi.
http://www.businessinsider.com/nort...ook.com&utm_campaign=buffer-bi&r=US&IR=T&IR=T
Eikös tuolta mahdolliselta maalialueelta (USA) vasta ilmoitettu, että 'all options are on table'?
Natoa varoitetaan tästä alueesta – pitääkö Trumpin ja Putinin sopimus?
ARNO RYDMAN
5 tuntia ja 42 minuuttia sitten (päivitetty 2 tuntia ja 27 minuuttia sitten)
Tutkijan mukaan Venäjä katsoo voivansa puuttua vapaasti Armenian, Azerbaidžanin ja Georgian asioihin milloin tahansa.
Etelä-Kaukasian alueella sijaitsee kolme valtiota: Armenia, Azerbaidžan ja Georgia.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump todennäköisesti sopivat G20-huippukokouksessa rajoittavansa puuttumistaan kolmansien maiden asioihin, arvioi American Foreign Policy Council -ajatushautomon vieraileva tutkija Stephen Blank.
– Tämä sopimus on kuitenkin ristiriidassa Venäjän ulkopolitiikan kanssa. Venäjä pyrkii rajoittamaan Armenian, Azerbaidžanin ja Georgian hallitusten kykyä muodostaa ulkopolitiikkaansa itsenäisesti, Blank kirjoittaa Atlantic Councilin blogissa.
Blankin mukaan muutama viimeaikainen tapahtuma osoittaa, että Trumpin ja Putinin sopimus on yhtä tyhjän kanssa ja että Moskovan näkökulmasta katsottuna edellä mainittujen valtioiden suvereniteetti ja alueellinen koskemattomuus ovat merkityksettömiä.
– Venäjä katsoo voivansa puuttua vapaasti Armenian, Azerbaidžanin ja Georgian asioihin milloin tahansa ja pelotella maiden hallituksia sotilaallisella voimalla.
– Jos USA, EU ja Nato eivät ryhdistäydy, tämä alue joko räjähtää tai pakotetaan Venäjän vallan alle. Länsimaat eivät voi katsoa tilannetta sormiensa läpi, koska Euroopan turvallisuus on sidoksissa Etelä-Kaukasian turvallisuuteen.
Etelä-Kaukasia sidoksissa Eurooppaan
Blankin mukaan Venäjä painostaa Georgian hallitusta hyväksymään alueellisen koskemattomuutensa heikentymisen ja estää sitä neuvottelemasta Naton ja EU:n kanssa. Venäjä haluaa Georgian luopuvan Nato- ja EU-pyrkimyksistään.
– Armeniassa Venäjä rajoitti jo vuosia sitten hallituksen kykyä panna toimeen omaa ulkopolitiikkaansa. Venäjä on pakottanut Armenian osaksi Venäjän johtamaa Euraasian talousunionia. Venäjä myös varaa itselleen oikeuden estää Armenian ja EU:n välisten sopimusten voimaantulon ja on hankkinut maasta sotilastukikohtia.
Blank korostaa Venäjän lisänneen viime aikoina painostustaan Azerbaidžania kohtaan. Venäjän rajajoukkojen kerrotaan harjoitelleen heinäkuussa Vuoristo-Karabahissa yhdessä armenialaisten joukkojen kanssa.
Vuoristo-Karabah on islamilaisen Azerbaidžanin sisään jäänyt kristittyjen armenialaisten asuttama alue. Siellä asuu noin 140 000 ihmistä. Vuonna 1991 alkanut konflikti ei koskaan täysin sammunut, vaan Azerbaidžan uhoaa usein valtaavansa Vuoristo-Karabahin takaisin. Venäjä on läheisempi liittolainen Armenian kanssa, mutta aseistaa myös Azerbaidžania.
– Venäjä ja Iran järjestivät heinäkuussa Azerbaidžanin energialaitoksia uhkaavia sotilasharjoituksia Kaspianmerellä. Näin Venäjä painostaa maata liittymään Euraasian talousunioniin ja estää Azerbaidžanin muodostumisen lännen etuvartioasemaksi.
Blank korostaa, että Vuoristo-Karabahin tapahtumat vaikuttavat laajemmin myös muihin alueisiin.
– Kuten näimme vuoden 2008 Georgian sodassa, Etelä-Kaukasian turvallisuus on erottamattomasti sidoksissa Euroopan turvallisuuteen. Toinen suurkonflikti Etelä-Kaukasiassa tulee aiheuttamaan vakavia jälkiseurauksia Euroopassa ja Lähi-idässä, ja se vaikuttaa yleisesti kansainväliseen järjestykseen.
Blankin mielestä on hyvä, että Trumpin hallinto korvasi Barack Obamanhallinnon, joka jätti Etelä-Kaukasian huomiotta.
– Trumpin hallinnon ja Euroopan johtajien on tehtävä Venäjälle selväksi Bakuun, Tbilisiin ja Jerevaniin säännöllisesti suuntautuvilla vierailuilla, että länsimaat puolustavat näiden valtioiden suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.
Taas siirrettiin rajaa puolikilometriä.
http://www.interpressnews.ge/en/con...eters-into-georgian-controlled-territory.html