Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Haglund: Venäjä ei kunnioittaisi Suomen maaperää Nato-konfliktin aikana

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Taitolaji, 30.03.2015.

 1. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Haglund-linja pitää, Calle sanoo sen suoraan! Heinäluoma puolestaan pelkää nimenomaan Naton jäsenyyden ajavan Suomen konfliktiin. Itse kukin voi pohtia jäisimmekö konfliktin ulkopuolelle jos EU-partnerimme olisivat täydessä sodassa Venäjän kanssa.

  http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-1427733571288.html
  Haglund: Venäjä ei kunnioittaisi Suomen maaperää Nato-konfliktin aikana

  Haglund totesi, että Venäjä tuskin jättäisi Suomen maaperää rauhaan, jos Nato ja Venäjä olisivat sodassa keskenään.

  Haglund ei usko, että Naton ja Venäjän välille syntyy konfliktia.

  – Jos teoriassa konflikti syntyisi, on vaikea nähdä, että Venäjä kunnioittaisi Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta niin paljon, että he eivät tulisi Suomen maaperälle. Vaikea nähdä, että he kunnioittaisivat Suomea.

  – Pelkään, että laajamittaisessa konfliktissa Moskova ei näe Suomea enää liittoutumattomana maana. Me olemme vahvasti osa EU:ta ja yhteistä EU:n rintamaa, ja olemme olleet tiiviisti Naton kanssa toiminnassa 20 vuotta. On todennäköistä, että Venäjä ei kunnioittaisi meidän sotilaallista liittoutumattomuuttamme.

  – Tuntuu vähän naiivilta ajatella, että voisimme pitäytyä jonkun ison eurooppalaisen konfliktin ulkopuolella, jos Venäjä ja Nato-maa olisivat konfliktissa, Haglund sanoi IS:lle.

  ”Olemme eturintamassa”

  Puhemies Heinäluoma kiteytti Nato-sanomansa taiston tauottua.

  – Jos olemme sotilasliitossa, meidän asemamme muuttuu täysin siitä, mitä se on ollut toisen maailmansodan jälkeen.

  – Jos aseet alkavat paukkua ja tulee rähinä Naton ja Venäjän välillä, täytyy nähdä, että olemme eturintamassa. Emme ole mikään Belgia, Hollanti eikä Tanska. Meillä on 1 300 kilometriä yhteistä rajaa Venäjän kanssa. Sitäkin sietää hetki miettiä, että haluammeko konfliktiin eturiviin, Heinäluoma sanoi.   
  Mustaruuti, Lepukki, tulikomento ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,618
  Tykkäykset:
  2,426
  Pisteet:
  316
  On tää Heinäluoma outo mies. Itse toteaa asian tuossa ensin ja sitten puhuu ikäänkuin olisi valittavissa onko yhteistä rajaa 1300 kilometriä vai ei.
  Tuota 1300 kilometriä voidaan kyllä lyhentää akuutissa tilanteessa eräillä operaatioilla ja saavuttaa edullisempia asemia, mutta se kuuluu johonkin muualle kuin tähän ketjuun.
   
  scip10, skärdis, Honcho ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,103
  Pisteet:
  1,286
  Olen samaa mieltä, pitäisi luoda kyky siirtyä hyökkäykseen mahdollismman pian.
   
  STI_Tactical9mm ja pstsika tykkäsivät tästä.
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,927
  Tykkäykset:
  23,965
  Pisteet:
  1,286
  Läpätiläpätilää. Kannattaa pureutua hetkeksi siihen, mitä vieraileva Saksan Angela on sanonut ja jätti sanomatta. Vieläkö epäilette väitettäni, että Nato-jäsenyyden tiellä olisi muutakin kuin suomettuneet poliitikkomme?

  Löyhää läpätiläätä riittää nyt vaalien alla. Katsotaan uurnapäivän jälkeen, mitä puhutaan ja mitä ei. Kupletin juoni on kyllä täysin nähtävillä, kun on vain uskallusta se nähdä.
   
 6. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,103
  Pisteet:
  1,286
  Voitko täsmentää mitä tarkoitat?
   
 7. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,730
  Tykkäykset:
  4,227
  Pisteet:
  1,286
  Välillä tulee mietittyä että kenen etua nämä tietyt poliitikot ajavat? Jos tuossa asemassa ei tajua sitä että suomi ei ole mikään Sveitsi tai yksinäinen saareke maailman politiikassa niin olisi kyllä aika etsiä muuta työtä... Jos venäjän suhteet kriisiytyy lännen kanssa niin on aivan varmaa että suomi on tavalla tai toisella kriisissä mukana... Jos ei naapuri suomen aluetta muuhun tarvitse niin se tarvitsee sitä siihen että ainakaan kukaan muu ei sitä voi saada... Toki strategisia ulottuvuuksia on muitakin...

  Jos oikeasti ajateltaisiin suomen etua eikä mietittäisi niin paljon sitä ettei astuta kenenkään varpaille tai kukaan ei saa mieltänsä pahoittaa niin suomenhan pitäisi olla jo Natossa. NATO ei välttämättä estä kriisiä mutta pienentää sen todennäköisyyttä ja antaa ainakin mahdollisuuden siihen että saamme tarvikkeita... Nyt ei ole mitään takeita, varsinkaan silloin jos kriisi koskee isompaa aluetta kuin suomea...
   
  Tähystäjä, skärdis, Erkki ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Joku voisi kysyä, ovatko Haglundin sanomiset oman uuden ketjun arvoiset? Ovat, mutta asia ei liity suoranaisesti Calleen tai meneillään olevaan vaalitaisteluun. Oheisessa lyhyessä jutussa tiivistyy puolustuskykymme oleellisin:

  - Venäjä on selvästikin valmistautumassa jonkinasteiseen suurempaan sotilaalliseen konfliktiin, onko se Ukrainassa vai muualla jää nähtäväksi.
  - Putinin hallinto ajaa opposition yhä ahtaammalle, valta ja talous keskittyvät yhä harvemmille lopun kansasta kärsiessä. Syy tästä kaadetaan ulkovaltojen ja "ulkomaisten agenttien niskoille".
  - Jos Venäjä kaikesta huolimatta uskaltautuisi konfliktiin Naton kanssa, Suomi ei jäisi sivuun. Sijaintimme on liian strateginen ja puolustuksemme liian heikko Venäjään verrattuna.
  - Suomi ei ole enää puolueeton, emme edes liittoutumaton, sillä EU:n ja Lissabonin sopimuksen myötä olemme samassa rintamassa muiden EU-maiden kanssa, joista 22 kuuluu Natoon. Hyökkäys Nato-EU:maata vastaan olisi samalla hyökkäys Suomea vastaan ja joutisimme samaan myllytykseen ja olisimme Heinänluoman mainitsemassa "eturintamassa" kuulumme sitten Natoon tai emme.

  Mielenkiintoinen kysymys on, missä määrin Nato auttaisi Suomea vaikka olemmekin "pelkkä" kumppani. Olemmehan kuitenkin EU:n myötä liitossa lähes kaikkien Euroopan Nato-maiden kanssa. Myös presidentti Niinistö tapasi eilen liittokansleri Merkelin. Hänen lausuntonsa tapaamisen jälkeen on jäänyt ihmeen vähäiselle huomiolle: "Niinistö totesi nostaneensa Euroopan yhteisen puolustuksen esille, mikä johti pitkään keskusteluun näkymistä Euroopan turvallisuuden lisäämiseksi.

  - Hän (Merkel) antoi hyvän vastauksen siihen peruskysymykseeni, että voiko rauhan unioni jäädä vain syrjästä katsomaan, jos sen aluetta loukattaisiin esimerkiksi paikassa, joka ei satu olemaan Naton jäsen samaan aikaan.

  - Kyllä hän sen noteerasi ja keskustelimme aika pitkään siitä, että minkälaisia näkymiä eurooppalaisen turvallisuuden lisäämiseksi on olemassa, Niinistö kuvaili."


  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015033019447231_uu.shtml

  http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/119...sto+kysyi+puolustaisiko+eu+ei-nato-maata.html

  HERRA TASAVALLAN PRESIDENTTI, HALUAMME TIETÄÄ MITÄ MERKEL VASTASI! Haluamme myös tietää EU:n virallisen kannan asiaan!

  Lienee selvä, että EU:n jämäkkä kanta toimisi myös lisäesteenä Venäjän mahdollisille haaveille puuttua EU-maiden aisoihin ja lähentäisi EU:n "yhteistä puolustusta" Natoon. Lissabonin sopimus saisi näin ollen todellista painoarvoa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2015
  Tähystäjä ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 9. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,103
  Pisteet:
  1,286
  Turha odottaa vastausta, Niinistö on erittäin keskinkertainen keulakuva, ei valtiomies.
   
 10. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  7,814
  Tykkäykset:
  23,556
  Pisteet:
  1,286
  En hämmästyisi yhtään, jos Angela olisi sanonut Saulille, että mikäli Venäjä käy teidän kimppuunne, olette yksin. Ehkä jotain talouspakotteita voidaan yrittää sorvata Venäjää vastaan ja myötätuntoa tulette saamaan. Sotilaallista tukea ei ole odotettavissa. Ja Suomi vetää tästä johtopäätöksen, että työnnetään vaan pää entistä syvemmälle pensaaseen ja toivotaan ettei Venäjä meitä huomaisi.
   
  STI_Tactical9mm, jak, Tähystäjä ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Suomen ja Ruotsin nato-jäsenyydelle tuli naton kannalta pakko, kun Baltia liittyi natoon.

  Baltia ja Suomi ovat Dunkerque-skenaario ja Ruotsi on Englanti. Eli se "englanti" tarvitaan, että on tukialue "kanaalin" takana.

  Se on selvää, että Suomi ja Ruotsi pääsevät natoon halutessaan, että heilahtaa. Nato odottaa ovet auki, että tulkaa jo kipi kipi.

  Suomi ja Ruotsi jahkailevat asialla siksi, että ne haluavat pitää option rangaista Venäjää, jos Venäjä ei käyttäydy kunnolla, että Putin saa nykyisellä politiikallaan märän rätin naamaansa Suomen ja Ruotsin natoon liittymisen muodossa.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 12. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,103
  Pisteet:
  1,286

  Saksa on täysin epäluotettava, heillä on sellainen Venäjä trauma.
   
  STI_Tactical9mm, Tähystäjä ja Honcho tykkäsivät tästä.
 13. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Venäjä varmaan tykkäisi käydä sotaa Saksaa vastaan. Mutta me ei anneta. Saksa ei osallistu.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2015
 14. Mainos 15. Mikoyan

  Mikoyan Kenraali

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  2,870
  Tykkäykset:
  4,668
  Pisteet:
  636
  Jotain negatiivista Merkel on Suomen tulevaisuudesta tokaissut. Senverran hyssyttelyä on taas ilmassa, että siellä selvästi pohditaan ja punnitaan mitä julkisesti uskalletaan kertoa, vaikka luulen että ydinkohdat jätetään kuitenkin kertomatta.

  Kyllä ne jotain tuolla itärajan takana suunnittelee Euroopan varalle. En kylläkään usko että välttämättä ensimmäiseksi Suomea varten, mutta 2 isoa maihinnousualusta ne yritti uhkaillen saada, nykykalustoaan kasvattamiseen ja itämerellä ovat kovasti viimeaikoina harjoitelleet, eritoten Ruotsin ja Tanskan edustalla. Johonkin niillä on kova kiire.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2015
 16. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Myös Alpo Rusi ottaa kantaa Venäjän jatkuvasti kiihtyvään sotilaalliseen toimintaan.

  http://alporusi2014.puheenvuoro.uus...llisuuspoliittisena-haasteena#comment-2940078
  Venäjän voimapolitiikka lännen turvallisuuspoliittisena haasteena
  30.3.2015 22:03 Alpo Rusi


  Edit:

  Voisi vienosti toivoa, että Niinistö esittäisi myös Puolassa kysymyksen Naton ja EU:n välisestä yhteistyöstä ja Nato mahdollisuudesta tukea niitä EU-maita, jotka eivät ole Naton jäseniä.

  Presidentti Niinistön Puolan vierailu: Kauppaa ja turvallisuutta
  Tiistai 31.3.2015 klo 02.55

  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö aloittaa tänään puolisonsa Jenni Haukion kanssa kaksipäiväisen valtiovierailun Puolaan.
  Vierailun tarkoituksena on keskustella Euroopan turvallisuudesta ja edistää Suomen ja Puolan välisiä kauppasuhteita.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2015
  tulikomento tykkäsi tästä.
 17. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,088
  Pisteet:
  1,286
  En epäile hetkeäkään tuota ja samaa jauhoin tuonne NATO-jäsenyysketjuun aamusella.

  Mutta silti Haglund on tässä totuuden jäljillä ja Heinäluoman lausunto on outo. Tietty voidaan ehkä sahata Suomi irti Skandinaviasta ja Venäjästä ja hinata se jonnekin Islannin ja Grönlannin väliin.

  Mutta jos haluatte tietää missä Haglund on väärässä:
  • Peri-RKP:läinen löysä asenne maahanmuuttoon ja sen ongelmiin
  • Peri-RKP:läinen kielipolitiikka pyhänä lehmänä. Itä-Suomessa ei ole mitään järkeä olla opettelematta Venäjää Ruotsin sijaan. Järkevät, ruohonjuuritason henkilö- ja yritystason yhteistyöt jatkuu itärajan yli juuri nytkin. Venäjä ei tuosta mihinkään poistu, kaikki venäläiset eivät ole putinisteja eikä ole millään tavalla perusteltavissa katkaista kaikki yhteistyö tahojen kanssa jotka eivät millään tavalla ole syyllisiä johonkin Krimin miehitykseen!
   
 18. ajs178

  ajs178 Majuri

  Liittynyt:
  21.01.2014
  Viestejä:
  1,379
  Tykkäykset:
  1,845
  Pisteet:
  156
  Eikös ainakin toinen Mistral ollut Japanin kovisteluun Kuriilien saarten alueella.
   
 19. Mikoyan

  Mikoyan Kenraali

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  2,870
  Tykkäykset:
  4,668
  Pisteet:
  636
  Saattaapi ollakin.
   
  jurppi tykkäsi tästä.
 20. ajs178

  ajs178 Majuri

  Liittynyt:
  21.01.2014
  Viestejä:
  1,379
  Tykkäykset:
  1,845
  Pisteet:
  156
  Suomi ja Ruotsi jahkailevat (myös) siksi, että Suomea halutaan ottamaan vastuu Viron puolustuksesta ja sitä vastuuta ei Suomessa haluta ottaa.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 21. ajs178

  ajs178 Majuri

  Liittynyt:
  21.01.2014
  Viestejä:
  1,379
  Tykkäykset:
  1,845
  Pisteet:
  156
  Kuriilit ovat tällä hetkellä Venäjän alaisuudessa, mutta Japanilla on niihin aluevaatimuksia. On kuitenkin spekuloitu, ettei Venäjä pysty siirtämään sinne tarpeeksi nopeasti tarpeeksi maavoimia estämään Japanin maihinnousua, jos he sellaisen tekisivät. Tähän tarvitaan Mistralia. Eli saadaan sinne nopeasti joukkoja tarvittaessa. Kiina ei käsittääkseni liity asiaan mitenkään.
   
 22. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Älkäämme vajotko tässä ketjussa kielikinasteluun (en ole "pakkoruotsin" kiivas kannattaja, suuret puolueet päättää), mutta vähin mitä voi edellyttää on, että venäjän opiskelu tapahtuisi suomalaisten ehdoilla ja ilman, että sen myötä syötettäisiin Venäjän propagandaa opettajille ja koululaisille.


  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1427435925578.html
  Putinin propagandasäätiöltä rahaa suomalaiskoululle: ”On vähän veitsenterällä, miten suhtautua”
   

Jaa tämä sivu