Harjoittelua

Lohjalla ilmestyvä Länsi-Uusimaa lehti on käynyt katsomassa, kun Porin Prikaatin vahvennettu Jääkärikomppania valtaa entisen sementtitehtaan. Hyökkäystä tukee kaksi kpl Leo A4 tst-vaunuakin.


 
Chief of Staff US ARMY, kenraali Milley ja MAAVKOM kenrm Hulkko tarkastivat KARPR valmiusyksikön taisteluammunnan. Kuvassa Milley antaa palautetta ampuneelle joukolle. Shoot - Move - Communicate. Yksikkö ampui tarkasti ja liikkui hyvin.

Katso liite: 19294
Hieno homma! Olen varma, että jenkkikentsu vaikuttui näkemästään.

----------------
Näemmä vaunumiehistökin on vetänyt jonkinlaista naamiomaalausta pärstiin. Liekö yleistäkin, en muista nähneeni, vaikkei se nyt mitään tietysti kerrokaan.
Vai onko pojilla ollut huoltohommat menossa :giggle:
 
Kuvassa enemmän miehiä kun vaunuihin mahtuu. Eli mukana puhuttelussa ovat myös VYKSin BMP-2 panssarijääkärit.


BMP-2 kaluston näkyminen kaakonkulmalla tietää invaasiota joko lännestä (PSPR) tai idästä (Venäjä). KARPR:än VYKS:in ampumaharjoituksessa tuskin oli kyse kummastakaan.

Pärstän värjääminen ja muunkin ulkoisen habituksen kohentaminen on hyvinkin yleinen toimintatapamalli etenkin vierailuiden yhteydessä- ei sillä etteikö sitä pitäisi, ja etteikö sitä tehtäisi myös normaaleissa harjoituksissa.
 
Minun aikanani oli risa mantteli niskassa, nyt näemmä sammutuspeite.
/

"Paskamantteli"! Muistan sellaisen kanssa kyyrineeni haudan läpi, kun ne palavat klöntit tippuivat niskaan. Suojanaamari oli nokalla. Ja napalm-nukkeja sammuteltiin. "Tässä on komppania vääpeli, jonka hallussa ovat päivärahat" tai "Tässä on äitinne"... :cool: Hauskaa että perinteet jatkuvat ja välineet paranevat.
 
Chief of Staff US ARMY, kenraali Milley ja MAAVKOM kenrm Hulkko tarkastivat KARPR valmiusyksikön taisteluammunnan. Kuvassa Milley antaa palautetta ampuneelle joukolle. Shoot - Move - Communicate. Yksikkö ampui tarkasti ja liikkui hyvin.

Katso liite: 19294

Nyt rinki pystyyn, näppylähanskat kehiin ja aletaan vähän kehua kotomaan PV:n koulutusta:

http://reservilainen.fi/uutiset/yhdysvaltojen_merijalkavaki_saapuu_tankkeineen_suomeen_toukokuussa

"– Näytin toimintaa ja jätin heidän arvioitavaksi, onko tasomme riittävä. Olimme Pahkajärvellä seuraamassa ammuntaa, jossa seitsemän kuukautta palvelut valmiusyksikkö hyökkäsi pitkän hyökkäyksen, johon osallistuivat CV:t, Leopardit, panssarintorjunta, pioneerit ja jalkaväki, samaan aikaan tykistön ampuessa taustalla kovilla. Yhdysvaltain maavoimien komentaja kenraali Mark A. Milley sanoi harjoituksen jälkeen, että Yhdysvalloissa yksikään seitsemän kuukautta palvellut sotilas ei pysty samaan. Hän sanoi saman asian myös harjoitukseen osallistuneelle joukolle, Hulkko havainnollistaa.

– Kun saamme tämänkaltaista näkyvyyttä tämmöisten maiden taholta, se omalta osaltaan parantaa meidän puolustuksen ulkoista uskottavuutta."

Laulun sanoja mukaellen: "Hento ruiskaus... pimeässä ja siihen viereeni jäät"
 
"Paskamantteli"! Muistan sellaisen kanssa kyyrineeni haudan läpi, kun ne palavat klöntit tippuivat niskaan. Suojanaamari oli nokalla. Ja napalm-nukkeja sammuteltiin. "Tässä on komppania vääpeli, jonka hallussa ovat päivärahat" tai "Tässä on äitinne"... :cool: Hauskaa että perinteet jatkuvat ja välineet paranevat.
Napalm-nukkeja sammutellessa meitä Aukissa kouluttanut vääpeli muisteli vanhaa kunnon aikaa, kun miehet olivat vielä miehiä (merkitsevä katse suuntaamme) ja armeijan koulutus oli kunnollista (tuskaisan anova katse Yläkertaan):
- Tuohon pistettiin makaamaan oppilas mantteli päällä ja selkään kaadettiin napalmia. Se oli jotain se!
 
Savon Sanomat kirjoitti:
Kotimaa 19.02.2018 14:11
Sotilaita keskelle Kuopiota – iso paikallispuolustusharjoitus näkyy ensi viikolla kaupungilla
Kuopiossa on odotettavissa näkyvä harjoitusviikko, kun Puolustusvoimat harjoittelee Kainuun prikaatin johdolla Kuopion puolustamista. Kuva: Matias Honkamaa
Puolustusvoimien harjoitusviikko Kuopion kaupunkialueella keskustassa, Petosella ja Pelastusopiston harjoitusalueella sekä Kuopion lentokentällä voi herättää huomiota ensi viikolla.
Paikallispuolustusharjoitukseen osallistuu noin 870 henkilöä Puolustusvoimista, noin 100 muista viranomaisista ja 40 vapaaehtoisjärjestöistä. Puolustusvoimien osallistujista noin 270 on reserviläisiä, 500 varusmiehiä ja 100 kantahenkilökuntaa.
Puolustusvoimien mukaan harjoitukseen osallistuu myös 120 ajoneuvoa.
Vastaavaa harjoitusta siviiliympäristössä ei ole järjestetty aiemmin Itä-Suomessa.
Viranomaisten tarkoitus on harjoitella siviiliympäristössä tilannekuvan jakamista viranomaisten kesken, johtamista sekä siviili- ja sotilashenkilöstön toimimista paikallispuolustuksessa tai moniviranomaistehtävissä.
Laaja osallistujajoukko
Kuopiossa järjestettävän harjoituksen johtaa Kainuun prikaati. Siihen osallistuu joukkoja Kainuun prikaatin lisäksi Karjalan lennostosta, Pohjois-Savon pelastuslaitokselta, Itä-Suomen poliisilaitokselta, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiristä, Itä-Suomen aluehallintovirastosta, Pohjois-Savon ely-keskuksesta, Kuopion kaupungilta, Finaviasta ja Kuopion hätäkeskuksesta.
Vapaaehtoisista mukana ovat Maanpuolustuskoulutusyhdistys, SPR, vapaaehtoisen pelastuspalvelu ja Sotilaskoti.
Lisäksi harjoituksessa ovat mukana Savon Voima, Kuopion Energia, Neuronin sairaala, Kuopion Vesi ja Pelastusopisto.
Sotilaita kulkee Petosella ja lentokentällä
Varsinainen harjoitusviikko on 26. helmikuuta alkaen perjantaihin 2. maaliskuuta asti. Kainuun prikaatin sotilaspoliisit aloittavat harjoituksensa kuitenkin Kuopiossa jo tällä viikolla torstaina 22. helmikuuta.
Viikonlopusta 24. helmikuuta asti Pelastusopiston harjoitusalueelta voi kuulua laukausten ääniä harjoituksen vuoksi.
Varsinaisen harjoitusviikon aikana harjoituskohteissa näkyy maastopukuisia sotilaita rynnäkkökivääreineen. Varusmiehillä ja reserviläisillä on puolustusvoimien maastopuku ja sen vasemmassa hihassa Suomen lippu.
Lisäksi harjoituskohteissa on erotuomareita, kouluttajia ja opasvarusmiehiä. Heidät erottaa muun vaatetuksen päällä olevasta keltaisesta huomioliivistä. Keltaliivisiltä voi tarvittaessa kysyä, voiko alueella liikkua tai jos harjoituksesta on muuta akuuttia kysyttävää.
Kainuun prikaatin mukaan tarkoitus on kuitenkin haitata mahdollisimman vähän muuta liikennettä.
Sotilasasuiset harjoituksen osallistujat voivat silti herättää kaupungilla huomiota. Puolustusvoimat on varannut harjoitusviikon ajaksi kansalaisia varten infonumeron 0299 451 964, jos kansalaisilla on jotain akuuttia kysyttää harjoitusjoukkojen liikkumisesta Kuopiossa

Asta Tenhunen
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa...1112204?pwbi=a4ca33f327d6e7c45f25da194fe6d676
 
US Spec Ops Europe

U.S. Army 10th Special Forces Group (Airborne) Soldiers jumped with Finnish, Polish and Estonian #SOF from a Lockheed C-130 Hercules during #airborne operations over #Rovaniemi, #Finland in March during #NorthernGriffin 2018:

DhB1P_bUwAEI7gt.jpg
 
Back
Top