Haulikko sotilaskäytössä

Jaebsky

Alokas
Jos offtopiclinjalla jatketaan, niin tekeekö Winchester SXP:llä mitään?
Winchester SXP valmistetaan Turkissa, siitä on jenkeissä ollut jonkin verran juttua. Joillekkin se merkitsee jotain, toisille ei. Ilmeisesti ovat kuitenkin ihan laadukkaita, tai näin olen arvosteluista ymmärtänyt.
 

Pandahki

Kapteeni
Noniin tulihan se sieltä, tyhmemmällekkin rautalangasta väännettynä! Eiköhän tämä hevonen ole jo meetvurstia. Olen surkea lukemaan noita säädöksiä, liika lakiteksti alkaa helposti ahdistamaan.

SJ:lle tiedoksi, SRA perusteella haettu. Siellä on todella vapaat säännöt haulikon suhteen, kunhan se on turvallinen. Merkit, mallit, tyypit, lisäosat ja muutokset ovat kaikki vapaata riistaa.

Vanhempaa Remingtonia meinasin siksi, että ne nyt vaan on naurettavan halpoja ja osia saa maailman tappiin asti. Vuosimalleista en sen kummemmin tiedä, mutta 200-300 eurolla saa jo pätevän oloisia vehkeitä.
Jos laitat pistooligripin (sillä taittoperällä!) niin Remari on Mossea parempi varmistimen sijainnin kannalta. Vanhat wingmasterit tai poliisiversiot on laadukkaita pyssyjä. Pysy kuitenkin viimeisen n. 20 vuoden aikana valmistetuista erossa, eritoten ne kirotut expressit.

Perinteisellä perällä Mossbergin varmistin sitten vie pelin, samoin syöttösilta on designiltään parempi kuin Remarissa. Näistä toiminnalliseen laittaisin 590A1 20 tuumaisella piipulla ja ghost ring tähtäimillä.
 
  • Tykkää
Reactions: VVL

Einomies1

Ylipäällikkö
Winchester SXP valmistetaan Turkissa, siitä on jenkeissä ollut jonkin verran juttua. Joillekkin se merkitsee jotain, toisille ei. Ilmeisesti ovat kuitenkin ihan laadukkaita, tai näin olen arvosteluista ymmärtänyt.
Aikanaan mietin tätä ja Benellin Novaa sorsapyssyksi. Syystä että SXP on halpa peruspumppari. Järjen äänet tosin kehottivat unohtamaan pumput metsäkäytöstä.
Jos nyt hankkisin pumpun, niin varmaan Benellin Supernovan tai Novan. Nova on noista kai kestävämpi rakenteeltaan.
 

Erik

Luutnantti
Federalin Flite Control vs. normi buckshot. Olettaen, että tuo Federalin haulikuppi toimii luotettavasti, parantanee tuo haulipanoksen tehokasta kantamaa huomattavasti ilman supistuksia tai ylipitkää piippua.

 
  • Tykkää
Reactions: ctg

ctg

Greatest Leader
537 gr, 34.6 g, Patentoitu 60-luvulla mutta design on lähtöisin toisesta maailman sodasta, missä ranskalaiset vastarintajoukot käytti tuota antimateriaali tarkoituksiin. Stabiili ja tarkka. Läpäisee 30cm märkää lehteä, mutta jää jumiin pehmään panssariin. Läpäisee ballistisen gelatiin kohteen ja jättää jälkeen ison haavakanavan.

 

ctg

Greatest Leader
Ei läpäise 10cm lyijylevyä, mutta menee läpi liivistä vaikka vauhtia on pyöreet 425 m/s. Stabiili ja tarkka pitkältä matkalla. Läpäisee ballistisen gelatiinin kohteen, jättäen jälkeen massiivisen haavakanavan.

 

SJ

Supreme Leader
Osaako kukaan muuten sanoa, että miten haulikko vaimentimet kiinnitetään aseeseen? Tai siis miten ison muutoksen ne vaatii aseeseen? Mietin että olisiko tuollainen vaimennin mahdollinen supistimen tilalle? Tämä siis ihan siksi että haulikon piipun minimi mitta on 30 senttiä, niin tuollainen vaimennin alkaisi olla käytännöllinen. Ja olen kyllä tietoinen, että 30 sentin piippu vaatisi piipun katkaisun ja supistin kierteiden uudelleen koneistamisen, ellei joku tuo "euro piippua" markkinoille.
 

Jorde

Kersantti
Voi olla parempi jättää 60cm piippua ja käyttää sitä vaimentimen sisäputkena kun se haulikuppi kuitenkin sen tarvitsee.
 

näätä

Kersantti
A-tec a12 kiinnittyy ainakin supistajakierteisiin adapterin välityksellä, voisi olla pienimmän riesan tie
 

ctg

Greatest Leader
36 grammaa, 558 gr. ~487 m/s. Tuhoaa hiekkasäkin. Jättää mandariinin kokoisen kuopan 10cm lyijylevyyn. Läpäisee ~25 cm märkää paperia. Tarkka pitkältä matkalta. Läpäisee ballistisen gelatiini kohteen, jättäen jälkeensä tajuttoman haavakanavan. Useita sirpaleita.

 
Top