Hevoskuuri puolustusvoimissa

baikal

Supreme Leader
Hande kirjoitti:
BarrelNut kirjoitti:
Hande kirjoitti:
Joko homma hoidetaan porukalla, tai sitten se jää hoitamatta. Visio ja tasapaino pitää löytyä, mutta loputon uuden haihattelu ja olemassaolevien resurssien tuhlaaminen ei auta meitä toivottuun lopputulemaan.

Ehkä, mutta sitä rautaakin on oltava. Ja koska meillä ei ole mahdollisuutta lukumääräisesti tasaväkiseen kappailun itänaapurin kanssa, täytyy meidän pitää huoli edes teknologisesta etumatkasta.

FYI, Alpo Suhonenhan on siviilipalvelusmies.

Eikö toimivan kaluston poistaminen juuri ole sitä resurssien tuhlaamista puhtaimmassa muodossaan, reservin ylläpidon laiminlyönnin ohella tietysti. En muista esittäneeni, että homma hoidetaan porukalla ja paljain käsin? Joutavaa haihattelua on kuvitelma suomalaisesta teknoarmeijasta, joka kikottimiensa ansiosta olisi itänaapuria merkittävämpi sotilaallinen voima. Tekniikalla on sijansa, mutta määrääkään ei voi unohtaa. Suhonen on käsittääkseni ihan oikeassa, mikäli aikoo poistaa sodanajan vahvuudesta sen neljänneksen, johon kuuluu palkattu henkilöstö ja viimeksi kotiutunut osa reserviläisistä, muussa tapauksessa hän on pihalla kuin lumilyhty. Reservin hännän typistäminen esitetyssä laajuudessa ei todennäköisesti vapauttaisi montaa tuhatta Euroa.

Niin, ei mullekaan aukea kuinka valtaisia säästöjä syntyy siitä, että ilmoitetaan kategorisesti vaikkapa nyt 50 tuhannen reserviläisen nimen deletoinnista rullista. Toki tuo nimilista rasittaa muutaman tietskarin kovalevyä kiusallisesti, mutta eipä juuri muuta. Noh, nyt on jo ilmoitettu, että SA-lkm on 266 tuhatta henkilöä. Eipä ole vieläkään tarvetta rukata ennustuksiaan.

Voi, olisipa wanha kunnon Ohjustelija vielä linjoilla, hän joutuisi anomaan :a-laugh:anteeksiantoa minulta, jota mollasi, kun esitin kuinka 2012 mennessä päästään jo 250 tuhanteen.
 

Hejsan

Alokas
BAN
P104_01.gif
 

Creidiki

Kenraali
Foorumin perinteiden vastaisesti en rutise vaan esitän rakentavan ehdotuksen siitä miten Suomen Armeijan voisi rakentaa tulevaisuudessa:

Rakenteellinen uudelleenjärjestely jonka perustana on asevelvollisuuteen nojaava miliisi.

Perusajatus: Armeijan perustana on maavoimat joita muuta aselajit tukevat. Kaikki mikä ei tue maavoimia karsitaan pois. Tämä tarkoittaa esim 2/3 ilmavoimista, käytännössä kaikkia varuskuntia. Varikoita sen sijaan ripotellaan jokaiseen sotilaslääniin ja materiaalia jaetaan organisaatiossa alaspäin. Esim. hekilökohtainen/ryhmäaseistus voi olla vaikkapa lähimmän poliisilaitoksen kellarissa jos sitä ei uskalla ressuille jakaa.

Rauhanaikana armeijaa komentaa Puolustusministeriön alaisuudessa Kenraaliluutnantin arvoinen PV:n komentaja apunaan pääesikunta ja sotilasläänien esikunnat. Aselajiesikuntia tai erityisesikuntia ei ole.

Sotilasläänien selkäranka on kantahenkilökuntaan kuuluvat Majuri/Kapteeni tiimit joiden tehtävä on koota, kouluttaa ja ylläpitää sotavalmista pataljoonaa asevelvollisista reserviläisistä.. Käytännössä tiimit kouluttavat esikuntaansa kuuluvan kenkilöstön ja välittömät alijohtajansa (komppanianpäälliköt). Tykistö, viesti ym toimii samalla periaatteella.

Tavoitteen saavuttamiseksi Sotilasläänin esikunta antaa M/K:lle N. kpl kertausharjoitusvuorokausia/vuosi. Nämä vuorokaudet M/K jakaa vuoden aikana komppania/joukkue/ryhmätason harjoituksiin jotka kullekin pataljoonan elementille.

Pataljoonan muodostamiseen M/K:lla on käytettävissään 18 viikon taistelijan peruskurssin käyneitä ressuja, joita tulee kolmesta PV:n koulutuskeskuksesta, kurssit pyörivät läpi vuoden. Tuoreita miehiä koulutetaan tehtäväänsä joko yksikön harjoituksissa tai lähettämällä ukot edellä mainittuihin kouluihin tai maanpuolustuskorkeakoluluun johtaja/erikoistumiskursseille. Pataljoonien henkilöstö tuntee johtajansa ja komentaja pataljoonansa henkilökohtaisella tasolla. Ukot ovat kehittyneet tehtäväänsä joukossaan. Kapua valmistellaan Majurin pestiin, sitä silmällä pitäen että Majuri siirtyy joko eläkkeelle tai suurempiin tehtäviin. 35 vuotta täytettyään siirretään miehistö ja iso osa upseereja taka-alalle, tosin vuosittain pitää käydä suorittamassa kuntotesti ja ampumakoe esim jonkin harjotuksen yhteydessä.

Ukot säilyttävät henkilökohtaista varustusta kotonaan. Yksinkertaisimmillaan harjoitus alkaa aamulla klo 8:30 perustuspaikassa sillä että varustuksessa paikalle käsketyt ukot käsketään riviin ja lähdetään päivän töihin ja illalla klo 19:00 päästetään miehet vapaaksi. Joukkokohtaista varustusta voidaan ottaa Securitaksen vartioimasta kylmästä varastosta sikäli kuin aihe vaatii. Isoissa harjoituksissa ollaan koolla useita päiviä.

Pilliin puhallettaessa joka jamppa tietää minne mennä, hän on käynyt siellä liian monta kertaa asevelvollisuutensa aikana, joka mies tietää tehtävänsä tuntee johtajansa ja on valmis paikalle saapuessaan.

Jos Sveitsiä käytetään mittapuuna ja puolustukseen käytetään 0,9% bruttokansantuotteesta säästää tällainen armeija vuodessa 800 miljoonaa euroa, ohjaamme säästöistä 350 miljoonaa hankintoihin. Jolloin taistelijoille riittää panssari/ilmatorjuntaa, henkilösuojaa, tilannekuva/viestivälineistöä ja kuljetuskalustoa.

Päälukuun en ota kantaa
 

noska

Ylipäällikkö
Ei onnistu Suomessa. Perusteluina käytän kahta sanaa: upseerilitto ja sotilasammattiliitto.
 

KorpiSISSI

Kenraali
noska kirjoitti:
Ei onnistu Suomessa. Perusteluina käytän kahta sanaa: upseerilitto ja sotilasammattiliitto.

Hmm.. Onhan tuo toiminu aiemminkin (ks. ruotuväkilaitos)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_asevelvollisuuden_historia
ja
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotujakolaitos

Tarttis hieman modernisoida tuota ruotsinvallan aikaista systeemiä.
Suomalaiset yritykset vaan sponsoroimaan oman alueensa/alansa joukko-osastoja ja niiden varustamista. Sponssattavien joukkojen määrä olisi sidoksissa yrityksen kokoon ja tuottoon. Sponssauksesta tulis tietysti verotusetuutta... kuka sitä nyt ilmatteiksi.
Ruodut(lue yritykset) tarjoaisivat työpaikan ko. "ruotuun" kuuluville sotilaille.
:a-cool:
 

noska

Ylipäällikkö
KorpiSISSI kirjoitti:
noska kirjoitti:
Ei onnistu Suomessa. Perusteluina käytän kahta sanaa: upseerilitto ja sotilasammattiliitto.

Hmm.. Onhan tuo toiminu aiemminkin (ks. ruotuväkilaitos)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_asevelvollisuuden_historia
ja
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotujakolaitos
Täydennän vastaustani: Ei onnistu itsenäisessä Suomessa. Peruste edelleen sama ja perusteeni eivät olleet voimassa esittämänäsi ajankohtana, kuten eivät mitkään muutakaan modernit ammattiyhdistykset.
 
Top