Huipputapaaminen Helsingissä

Ilmeisesti kyseinen senaattori (+ ne, jotka ovat väläytelleet tulkin haastamista kongressin kuulusteltavaksi) ei tiedä, että kääntäjän muistiinpanot kokouksesta arkistoidaan ja USA:n kongressin ylimmällä tiedusteluväellä on mahdollisuus lukea muistiinpanot. Kyseiseen väkeen kuuluu myös demokraatteja.
Koskeeko tämä myös sitä "suljettua" kahden kesken keskustelua?
 
Oliko jossain suora linkki cnn:lle tuohon Arthur Kingin Suomi salakuuntelee asiaan? Olisi kiva katsoa orkkis kun tuntuu että kaikkien sanomiset irroitellaan aika tehokkaasti asiayhteyksistään.
 
Aivan varmasti on FSO ja Secret Service saanut olla paikalla, kun tila sweepataan ja tarkastetaan pommien yms varalta.
Jos lentokentällä Air Force One tankataan jenkkien omista säiliöautoista (mistä ja millä hitolla ne on edes kuskattu Suomeen?) .

Saksassa kai on lähimmät USA:n tulikohdat ja sieltä tulee laivalla vuorokaudessa Vuosaareen. Voi niitä rekkoja myös liittolaisten maaperällä olla valmiina eli Virostakin parissa tunnissa Suomenlahden yli.

Vaikka mistä näistä tietää vaikka olisi lennätetty Area 51:ltä.
 
Ilmeisesti kyseinen senaattori (+ ne, jotka ovat väläytelleet tulkin haastamista kongressin kuulusteltavaksi) ei tiedä, että kääntäjän muistiinpanot kokouksesta arkistoidaan ja USA:n kongressin ylimmällä tiedusteluväellä on mahdollisuus lukea muistiinpanot. Kyseiseen väkeen kuuluu myös demokraatteja.

Järjestelmässä on heikko kohta. Se jossa muistiinpanot todistetaan oikeiksi kunnian ja omantunnon kautta. ( TJSP ) Sinne voi siis kirjata mitä tahansa diipadaapaa, kunhan on päässyt poimimaan itselleen sopivan notkealla moraalilla varustetun tulkin. Jos lähtökohta on, ettei luottoa ole, niin tilanne ei noilla papereilla juurikaan paremmaksi muutu.
 
Angus King narisee suomalaisten olemisista mutta eikös hän nyt itse ole vähän enempi vastuussa kun venäläiset saavat rauhassa hommata oman miehensä pressaksi? Meidänkös sitä pitää vahtia heidän presidenttinsä tekemiset.
Lännessä meihin ei luoteta, Tosin epäilen että vaikka pistäisimme seuraavassa kahinassa taas parisataatuhatta ryssää kylmäksi niin ei se muutosta toisi.
 
Koskeeko tämä myös sitä "suljettua" kahden kesken keskustelua?
Nimenomaan sitä keskustelua tuossa linkittämässäni tviitissä tarkoitettiin.

Monihenkisessä keskustelussa oli niin monta USA:n edustajaa paikalla, että media saisi varmasti jonkun heistä vuotamaan keskustelujen sisällöstä, jos niissä olisi ollut esillä jotain omituista.

Esimerkiksi mukana USA:n puolella ollut Fiona Hill on yleismaailmallinen Venäjän asiantuntija, joka on mm. kirjoittanut (toisena kirjoittajana) kirjan Mr Putin - Operative in the Kremlin. Ei erityisemmin vaikuta "maanpetosmateriaalilta".
 
Kokouksen lopputuloksena on väitetty että Putin pärjäsi paremmin tai Putin voitti.

Paras tulos Putinin kannalta olisi kuitenkin tullut jos Trump olisi saanut hyvää palautetta kotimaastaan. Putinin olisi siis pitänyt antaa jotain (pieniä) näkyviä myönnytyksiä.
Vaalisotkusta olisi kannattanut todeta kuinka vakava asia se on luvata tutkia asiaa. Nyt jäätiin pitkäksi aikaa kumoamaan väitteitä vääriksi, mikä oli Trumpin ja Putinin kannalta huonoin mahdollinen reagointi. Diipadaapa -kumoamiset eivät vakuuta ketään ja presidentit vaikuttivat olevan samalla puolella.

Putinin asema olisi nyt todella hyvä jos keskustelu olisi näyttänyt amerikkalaisyleisön mielestä menneen hyvin.
Mutta onneksi ei mennyt näin :)

Edellinen siis kirjoittelua peliteoreettiselta kannalta. Kahneman ja Tversky tutkivat tällaisia valintatilanteita. Nyt Putinilla oli valittavana joko
A) pitkäaikainen strateginen hyöty pienin uhrauksin tai
B) lyhytaikainen loiste parrasvaloissa.
 
Viimeksi muokattu:
Järjestelmässä on heikko kohta. Se jossa muistiinpanot todistetaan oikeiksi kunnian ja omantunnon kautta. ( TJSP ) Sinne voi siis kirjata mitä tahansa diipadaapaa, kunhan on päässyt poimimaan itselleen sopivan notkealla moraalilla varustetun tulkin. Jos lähtökohta on, ettei luottoa ole, niin tilanne ei noilla papereilla juurikaan paremmaksi muutu.
Trumpin mukana ollut tulkki on ollut USA:n ulkoministeriön palveluksessa ainakin 10 vuotta, joten tuo ajatuskulkusi menee kyllä vähän sinne "Trump derangement syndrooman" puolelle, jota on kuvailtu esim. seuraavasti:
  1. "In the first stage of the disease, victims lose all sense of proportion. The president-elect's every tweet provokes a firestorm, as if 140 characters were all it took to change the world."
  2. "The mid-level stages of TDS have a profound effect on the victim's vocabulary: Sufferers speak a distinctive language consisting solely of hyperbole."
  3. "As TDS progresses, the afflicted lose the ability to distinguish fantasy from reality."
 
Oliko jossain suora linkki cnn:lle tuohon Arthur Kingin Suomi salakuuntelee asiaan? Olisi kiva katsoa orkkis kun tuntuu että kaikkien sanomiset irroitellaan aika tehokkaasti asiayhteyksistään.

Ainakin yksi yhdistävä tekijä löytyy, CNN.

Miksi ihmeessä pitäisi salakuunnella presidentinlinnan huippukokoustilaa? Jos haluaa tallentaa keskustelun, niin tallentaa. Puolin ja toisin. Puhelin taskussa riittää.
Tosin kumpikin tietää, että se riittää, niin tuskin haluaa jutustella että "Joo, mä käskin myrkyttämään sen Litvinenkon" tai "Onneksi kukaan ei löytänyt
niitä 10 000 valmiiksi täytettyä äänestyslaatikkoa, jotka lähetitte Moskovasta".

Menee usko Panettaan ja kumppaneihin. Tai sitten laulavat sen lauluja, kenen leipää syövät.
 
Viittaan siihen mitä Turun yliopiston John Morton -keskuksen johtaja Benita Heiskanen kertoo uutisoinnista ja poliittisesta keskustelusta Yhdysvalloissa politiikkaradion kohdasta 28:25

"Yhdysvalloissa itseasiassa tiedetään Suomesta todella vähän ja silloin kun Suomesta tiedetään jotain niin ne usein peilataan siihen kylmän sodan historiaan... ...Ja se on ollut siis todellakin valtavirta-keskustelussa useaan otteeseen ja sitten ollaan sanottu ettei oo mitään yllättävää siinä, että kokous on Suomessa koska täähän on Venäjän etupiirä edelleen... ...Ne käsitykset on todella vuosikymmenien takaa... ...Meillä on sellanen käsitys, että ihmiset on kartalla siitä mitä Suomessa tapahtuu ja mitä Suomi edustaa niin näin ei aina ole."


TP Niinistö oikoi käsityksiä Suomen neutraliteetista. Jos käsitykset ovat oikeita, tarvetta korkeimman mahdollisen johdon oikaisuille ei pitäisi olla.

Tuen väitteitäni myös kv-uutisoinnin otsikoilla. Olkoonkin, että varsinaisissa teksteissä neutraliteetti ei olekaan yhtä selkeä kuin mitä otsikot antavat ymmärtää. Googlaa esim. neutrality+Helsinki ajalle alle viikon vanhat hitit.

https://globalnews.ca/video/4334074...nlands-leader-rejects-label-a-neutral-country

https://www.straitstimes.com/world/...seen-as-neutral-ground-for-trump-putin-summit

https://economictimes.indiatimes.co...f-trump-putin-summit/articleshow/64978695.cms

https://www.cnbc.com/2018/07/11/trump-putin-summit-why-helsinki-was-chosen.html

https://www.lavanguardia.com/intern...ld-trump-putin-helsinki-cumbre-finlandia.html

https://www.straitstimes.com/world/europe/helsinki-neutral-ground-with-a-cold-war-history


Neutral...

Eli jos oikein hakemalla haetaan niin se tarkoittaa Venäjän etupiiriä???

"Ihan saletisti ei voi sanoa mutta näyttää siltä, että" ehkä?
 
Viimeksi muokattu:
perjantai 20. heinäkuuta 2018
Jättiläisen paluu



Jättiläinen on täällä taas
Erilaiset sekopäät, jollaisia nykyään näytään pidettävän suuressa arvossa, ovat taas viime päivinä loistaneet julkisuudessa esittelemässä niin sanottuja näkemyksiään.
Trumpin ja Putinin vierailu muodosti tilanteen, joka kannattanee merkitä aikakirjoihin suomalaisen median ja somehörhöilyn alennustilan tähän mennessä alimpana pisteenä. Ehkäpä siitä ei enää voi päästä kuin ylöspäin.
Ollessaan Venäjällä vankilassa Nikolai Bakunin kirjoitti pitkän ja falskin katumuskirjeen keisari Nikolaille (I). Siinä hän haukkui saksalaiset, mikä saattoi ollakin dokumentin ainoa vilpitön kohta. Tuon kansan perusvika oli kelpo anarkistin mielestä siinä luterilaisessa päähänpinttymässä, että jokaisella saa ja pitääkin olla oma mielipide: ein jeder kann und muss seine Meinung haben.
Nikolai ilmaisi kirjeen marginaaliin kirjoittamassaan merkinnässä olevansa samaa mieltä. Venäjällähän, kuten tunnettua, vallitsi sen sijaan keisarin henkilökohtaisesti takaama totuuden ja oikeuden (pravda) mukainen meno, joten alamaisten omat vähäpätöisen mielipiteet olisivat ainoastaan sotkeneet sitä harmoniaa, jonka hallitsijan valta turvasi.
Tällainen kuulostaa meistä varmaankin kornilta, kun olemme tottuneet siihen, että asiat ratkaistaan äänestämällä ja se Jumalan ääni, joka lopulta on kaiken mitta ja määrä, syntyy lopultakin kansalaisten pikku mielipiteistä, tai ainakin teoriassa niihin jotenkin perustuu.
Kyseessä oli kuitenkin syvästi venäläinen perinne, joka kiteytyy sobornost-käsitteessä: asioita ei ratkaista kiistelemällä ja voimia mittelemällä, vaan yksimielisesti. Oppositio ei ole oikeutettua, vaan kaikkien on alistuttava oikeudelle ja totuudelle. (Kuka muistaa vielä politbyroon?)
No, onhan tässä jo Nevasta vettä virrannut sen jälkeen, kun Nikolai hallitsi, mutta ehkäpä se on niin, että tietyt asiat muuttuvat hitaasti, kuten meilläkin on tullut tavaksi ajatella noiden kuulujen ranskalaisten annalistien jäljissä.
Jotkut asiat sen sijaan muuttuvat nopeasti. Silmiemme edessä on vähäpätöiseksi ja naurettavaksikin leimattu Venäjä noussut muutamassa vuodessa maailmanpolitiikan keskeiseksi tekijäksi, josta jokainen toimittaja nyt tuntee tarvetta tilittäytymiseen oman mielipiteensä arvoa esitelläkseen.
Kehitys on ollut hyvin verrattavissa vallankumouksen jälkeisestä täystuhosta nousemiseen, joka vei aikaa suunnilleen saman verran, pari vuosikymmentä.
Mauno Koivisto fundeerasi aikoinaan, että Venäjän ideana on lyhyesti sanoen olla suuri. Venäjä on suuri ja ellei se sitä ole, ei Venäjää voi ollakaan.
Gogol kirjoitti joskus vastaavasti, että Pietarin ideana on olla pääkaupunki. Ellei se sitä ole, ei mitään Pietaria voi ollakaan.
Nyt Venäjä on taas suuri ja Pietarikin taas oikeasti se toinen pääkaupunki, joksi sitä on aina nimitettykin sen jälkeen kun se menetti ykkössijansa Moskovalle, josta kehitettiin uutta mahtailun keskusta.
Molemmat , sivumennen sanoen, ovat myös matkailun kannalta erittäin merkittäviä, minkä ihmiset näyttävät –humoristista kyllä- huomanneen potkupallokisojen yhteydessä.
Venäjän nouseminen uudelleen suurvallaksi tapahtui näköjään monelle tarkkailijalle yhtäkkiä ja varoittamatta, mutta nyt asia yhtäkkiä näyttääkin monelle muodostuneen itsestäänselvyydeksi jopa siinä määrin, että sen uskotaan noin vain ratkaisevan vaikkapa maailman yhä ainoan supervallan politiikan…
Montako vuotta onkaan siitä, kun ministerit meillä sanoivat Venäjää Hollannin kokoiseksi ja ilmeisesti näin myös luulivat. Kun venäläisiltä itseltään kysyttiin, tuleeko heidän maastaan vielä suurvalta ja jos tulee, niin milloin, olivat monet skeptisiä vielä aivan hiljattain. Nyt sentään jo puolet kansasta uskoo, että se on tapahtunut (https://wciom.com/index.php?id=61&uid=1540).
Sivumennen sanoen, suuruuden kannalta ei sotilaallinen voima ole venäläisten mielestä keskeistä, vaan oleellisempaa on kansalaisten hyvinvointi (https://www.levada.ru/en/2017/01/09/russia-as-a-great-power/).
Tiedän, että suomalaisessa yleisessä mielipiteessä eli siis siinä, joka täyttää tiedotusvälineiden palstat mielenilmaisuillaan, Putin on hirviö, joka olisi jollakin tavalla saatava pois asemastaan. Tämän asian tukemiseksi moni suomalainenkin tuhersi viime viikonloppuna häpäiseviä piirustuksia ja kirjoitteli ja kantoi kadulla niin viisaita iskulauseita kuin suinkin keksi.
Venäläisestä näkökulmasta katsoen asia on toki toisin, vaikka huomattava osa kansalaisia ei pidäkään Putinista. Heistä tuntuu joka tapauksessa mahdottomalta löytää ketään, jonka voisi asettaa tuon miehen rinnalle.
Entisen KGB-filuurin ansiot nyt vain ovat historialliset ja jokainen ne joutuu tunnustamaan. Aineellinen hyvinvointi ei koskaan ole ollut siinä maassa nykyisissä lukemissa ja muun hyvän ja mukavan ohella myös tuo suurvaltaisuus on palannut. Venäjä on taas olemassa, koska se on suuri.
Kaipaavatko venäläiset sitten sitä hyvää tsaaria? Eikö heidän ole luonnon pakosta ilman muuta haluttava demokratiaa kuten kaikkien muidenkin?
Vastaus tähän oli jo tuossa ylläolevassa linkissä, jonka otan tässä uudestaan: https://www.levada.ru/en/2017/01/09/russia-as-a-great-power/. Kolmasosalle nimenomaan demokratia on tärkeä ja saman verran ihmisiä on systeemin suhteen välinpitämättömiä.
Demokratianhan Venäjä joka tapauksessa valitsi Jeltsinin johdolla pari vuosikymmentä sitten, vaikka tie oli aluksi kivinen. Siitä onkin pidetty kiinni, vaikka turvallisuuselinten suuri valta onkin antanut asialle oman twistinsä, kuten nykyään sanotaan. Ehkäpä jotakin samanlaista on jossakin muuallakin: of the crooked timber of humanity, no straight thing was ever made…
Asia ei ole sen kummallisempi. Ruotsissakin Kalle-Kustaa hoitaa yksinvaltiaan eli monarkin tehtäviä ajan hengessä: För Sverige i tiden. Julius Caesar puolestaan säilytti hänkin tasavallan, kuten muistamme. Kuningasta ei Roomaan koskaan tullut enää Tarquinius Superbuksen jälkeen, mistä kansa oli tyytyväinen.
Ettei minua taaskin, tavallisuuden mukaan väärin käsitettäisi, kiiruhdan ilmaisemaan mielipiteeni ja se suuntautuu vasten kaikkea Putinin ja hänen sakkinsa pahuutta. Yhtä vihainen olen kaikille muillekin maailman pahantekijöille, vaikka asialla ei taida olla yleisempää merkitystä.
Hyväksyn sen sijaan kaikki hyvät työt, olipa niiden tekijä tai aikaan saaja kuka tahansa, vaikkapa sitten itse Hitler. Mielestäni minulla on siihen velvollisuus.
Sivumennen sanoen, George Lucas, maineikas historioitsija nimitti joskus Hitleriä seepraksi. Hitlerillä oli omat ansionsa, ne valkoiset juovat. Mustat juovathan me kaikki tunnemme.
Koska aivomme ovat varsin yksinkertaista tekoa, meillä on taipumus sotkea yhteen hyvät ja huonot asiat ja ajatella, että tietty määrä yhtä lajia kumoaa vastaavan määrän toista, ihan kuin silloin kun lapsena sotkimme vesivärejä tai sittemmin laskimme yhteen- ja vähennyslaskua koulussa.
Historia on kuitenkin syytä käsittää toisin, vaikka se edellyttää tiettyä nöyryyttä oman, useinkin jumalalliseksi ajatellun järkemme suhteen. Joskus toimi Englannissa Heaven and Hell Amalgamation Society, josta ei tässä sen enempää. Tulipahan vain mieleeni näin helteellä.
Nyt on Venäjä siis jälleen suuri ja se otetaan ainakin jossakin mielessä vakavasti kaikkialla.
Suuruus on suhteellista. Maan väkiluku on suhteellisen pieni, vaikka ei vähäinen eikä ole luultavaa, että se koskaan nousisi niihin mittoihin, joita afrikkalaiset valtiot nyt yksi toisensa jälkeen tavoittelevat ja pian kai saavuttavat. Myöskään Venäjän talous ei ole kovin imponoiva. Me eurooppalaiset voisimme yhä pitää Venäjää pikkuveljenä, mutta emme sitä enää tee.
Gogolin tavoin voisimme kai taas kysyä: Minne menet sinä Venäjän troikka? Toisin kuin parisataa vuotta sitten, Venäjä ei kuitenkaan enää ole hurjaa vauhtia kasvava puoliaasialainen mahti, vaan enemmän tai vähemmän stabiili, länsimaistunut pieni suurvalta, eräänlainen jättiläinen kuitenkin. Itse se sentään näyttää suunnastaan päättävän, vaikka emme aina sitä soisi.
Onko kyseessä maailman pienin jättiläinen vai ei, on kysymys sinänsä. Totuus on ainakin se, että se aika on mennyt, jolloin sillä voitiin pyyhkiä pöytää mennen tullen. Koetetaan nyt siis sen kanssa pärjäillä, onhan sitä nähty kummempiakin.

https://timo-vihavainen.blogspot.com/
 
Eikös sitkeän inhoittava tornari olekin olemassa, että tsuhnapirut availivat myös Usan suurlähestystön -asioita- toisen ms:n aikaan eli perinteitä piisaa. :cool:

Ei ole edes tornari ;) USA:n ulkoministeriön ns. "strip code" oli murrettu Hallamaan porukan toimesta.

http://chris-intel-corner.blogspot.com/2012/09/the-finnish-cryptologic-service-in-wwii.html

Avattuja sanomiakin taitaa löytyä arkistoista.

Muistaakseni myöhemmin suomalaiset varoittivat USA:ta, että sakksalaiset pystyivät lukemaan USA:n diplomaattikoodia.
 
Back
Top