Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

HULLUIMMAT aseet

Viestiketju osiossa 'Menneet sodat ja sotahistoria' , aloittaja late347, 24.08.2015.

 1. late347

  late347 Kapteeni

  Liittynyt:
  06.04.2014
  Viestejä:
  786
  Tykkäykset:
  343
  Pisteet:
  76
  Lepakkopommi. Alkaa kohdasta suurinpiirtein 17:00. Jenkit kiinnittivät napalmi-palopommeja lepakoihin. Lepakot nukutettiin ja pakattiin pommikanistereihin. Pommit olivat laskuvarjohidasteisia kanistereja, jotka avautuivat barometrisen sensorin kautta tietyn putoamisajan jälkeen. Heränneet lepakot sitten olisivat lentäneet pois, ja laskeutuneet talojen räystäille ja pimeisiin koloihin sekä talojen katoille. Suunniteltiin Japanin pommittamista varten alunperin.  Pulun ohjaama risteilyohjus. Liittoutuneet kehittelivät täsmäasetta toisessa maailmansodassa. Mielenkiintoinen mutta hullu idea oli kouluttaa puluja. Pulut koulutettiin nokkimaan sotalaivan siluettia, ja ne palkittiin ruualla. Pulun nokkiminen kontrolloi ohjuksen ohjauspintoja, joten ohjus pysty ohjautumaan tietyllä sektorilla, hyvällä tarkkuudella pistemaaliin. Elikkä pulu katsoi kohdetta, ja nokki nokallaan sotalaivaa. Pulun piti vain nähdä kohde etusektorissa, pommin sisältä, joten se sitten nokki sotalaivan siluettia. Mitä ilmeisimmin harjoituksissa saavutettiin hyvä osumatarkkuus kyseisillä pulu-ohjatuilla täsmäaseilla.Liittoutuneiden armeijat kuitenkin pitivät ajatusta liian hulluna toteutettavaksi. Oli peräti hullua idea ajatella että omien sotajoukkojen pommit ja ohjukset olisivat olleet pulujen ohjaamia.o_O

   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2015
  ak.tied, Fremen ja Sarek1 tykkäsivät tästä.
 2. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,265
  Tykkäykset:
  3,733
  Pisteet:
  636
  Ryss..neuvostoliitto käytti Saksalaisia vastaan sotakoiria, jotka oli opetettu saamaan ruokaa, kun juoksivat panssarivaunun alle. Sakujen panssarivaunujen ollessa lähellä koirat päästettiin irti, selässään kasapanos, jossa törrötti pystyssä oleva tikku, joka koiran mennessä vaunun alle, osui vaunuun ja laukaisi räjähteen.
  Ilmeisesti saksalaiset oppivat varomaan ja tulittamaan tehokkaasti koirat pois pelistä, kun ei siitä tainnut suurta menestystä tulla. Tuota voi kai kutsua ensimmäiseksi panssarin torjuntaohjukseksi.
   
  Sarek1 tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. karponaattori

  karponaattori Alikersantti

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  57
  Pisteet:
  6
  Tähän on myös kerrottu perusteeksi, että Neuvostoarmeija koulutti koiria omilla panssarivaunuillaan. Tämä taas johti siihen, että koirat juoksivat neuvostopanssareiden alle. Vähän tosin epäilen tätä, koska tuohan olisi ollut helposti koulutusta muuttamalla korjattavissa.
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 5. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,410
  Tykkäykset:
  6,558
  Pisteet:
  1,286
  Ongelmia oli pari: Ensinnäkin tankit eivät koulutuksessa liikkuneet tai muutenkaan pitäneet meteliä. Meteliä ei muutenkaan huomioitu koulutuksessa ja sota on äänekästä, etenkin koiralle. Ja sitten vielä se fataalein vika: Ryssän tankit käytti dieseliä, saksalaiset bensaa, arvaa kummalla noita koiria koulutettiin ja arvaa minkä tankin alle ne säntäsi joko piiloon tai sitten ruokaa etsimään?

  Niin, ja mainitaan noista ekassa viestissä olleista aseista: Noiden on arvioitu olevan jopa ihan toimivia aseita. Lepakkopommi ei kerennyt käyttöön tarpeeksi aikaisin ja se ilmeisesti sitten keskeytettiin, kun tarpeeksi korkealla olevan päättäjä kuuli manhattan projektin edistymisestä. Tuosta pulu ohjatusta pommista olikin tuossa aikaisemmin.
   
  Fremen ja Sarek1 tykkäsivät tästä.
 6. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,410
  Tykkäykset:
  6,558
  Pisteet:
  1,286
  Tuo oli sodan ehkä epätoivoisimmassa vaiheessa, uudelleen koulutukseen ei vain ollut aikaa, koska ne koirat oli jo toimitettu rintamalle.
   
 7. karponaattori

  karponaattori Alikersantti

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  57
  Pisteet:
  6
  Tuli mieleen yksi kotimainenkin viritelmä.
  Ajattelin tätä siltä kantilta, että konsepti oli kuitenkin todistettu onnistuneeksi. Koirat tosiaan juoksivat tankkien alle räjäyttäen ne. Neuvostoliittohan lopetti epäonnistumisten jälkeen koko hankkeen sen sijaan, että olisi kouluttanut uuden erän.

  Aloitusviestissä mainitun lepakkopommikin todistettiin toimivaksi, kun lepakoita karkasi yhdysvaltalaisessa sotilastukikohdassa sytyttäen sen tuleen. Lepakkojen pelastuksesi atomipommin kehitys oli jo niin pitkällä, että moista ei enää tarvittu.
   
  Sarek1 tykkäsi tästä.
 8. Ottoville

  Ottoville Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  2,160
  Tykkäykset:
  4,190
  Pisteet:
  636
  Lepakot todettiin toimiviksi pommeiksi, kokeessa jossa rakennettiin osa japanilaista kaupunkia.
  Niiden karkaaminen ja parakki kylän palaminen oli vahinko.
  Homma lopetettiin kokeen jälkeen enempiä selittelemättä atomipommin takia.

  Pulut ohjaamassa pommeja laivoihin toimi myös käytännössä.

  Mutta CIA:n idea kissojen käyttämiseen samaan tehtävään ei toiminut ollenkaan.
  Ideana oli että koska kissa inhoaa vettä, niin se luontaisesti pyrkii laivan kannelle.
  Mutta kissa ei pystynyt tunnistamaan/erottamaan että mikä on vettä ja mikä laivan kantta.
  Lisäksi ne eivät kestäneet korkeutta eivätkä pudotuksen aiheuttamaa kiihtyvyyttä vaan menettivät tajuntansa.

  Lepakot ja pulut olivat ”hulluja aseita”, kissa taasen oli hullu idea.
   
  Sarek1 ja Honcho tykkäsivät tästä.
 9. karponaattori

  karponaattori Alikersantti

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  57
  Pisteet:
  6
  Kotimaista osaamista edustaa rakettireki tai rakettikiituri, kuten idean isä viljo Pohjola sitä nimitti. Kaikki alkoi vuoden 1940 alkupuolella, kun havaittiin, että Neuvostoliiton Itämeren-laivaston esikuntalaiva Kazakstan oli jäissä kiinni Somerin laiturissa (https://fi.wikipedia.org/wiki/Someri).

  Ensin asialle oli laitettu "taistelujäänmurtaja" Tarmo, mutta yritys epäonnistui. Paremman puutteessa luovuus sai tilaa ja niin alkoi rakettireen kehitys. Rakettireki oli noin kuusi metriä pitkä ja 120 cm leveä suksireki, jonka lavalle oli asennettu omatekoinen(?!) rakettimoottori. Se työnsi kiitäjää noin sadan metrin maktkan kolmessa sekunnissa. Taistelulataus muodostui kahdesta noin 80kg sukellusveneverkkopanoksesta, joihin oli asennettu iskusytytin.

  Varsinainen hyökkäys suoritettiin 10.3.1940 noin viideltä aamulla laikaisemalla jäältä (ainakin) kolme rakettirekeä laivaa kohden. Vihollinen oli tässä vaiheessa havainnut hyökkääjät ja he poistuivat tulituksen alla. Suomalaisten mukaan laivaan oli osuttu, kun taas vastapuolen mukaan osumia ei tullut. Somerin puolustajat olivat pystyneet kuvailemaan reen tarkasti, joten ainakin yhden reen epäillään jääneen suutariksi.


  Koitan päivittää tähän vielä lähteenkin, kun löydän kirjan josta tämän luin. Otin sivuista muutaman kuvan jatkoselvittelyä varten, mutta kansi jäi kuvaamatta.
   
  ak.tied, Kaira, Sarek1 ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. late347

  late347 Kapteeni

  Liittynyt:
  06.04.2014
  Viestejä:
  786
  Tykkäykset:
  343
  Pisteet:
  76
  hommassa oli kylläkin ironiaa että lepakkopalopommit todellakin osoittautivat tuhovoimaisiksi... Vahinkotulipalo ikäänkuin toimi omanlaisena "kenttäkokeena". Homma pelasi kutakuinkin niinkuin suunniteltiin vaikkakin omien joukkojen varastot paloivat :D

  Pulupommit olivat mielenkiintoinen tekniikka. Toisaalta, tiedettiin että se tavallaan oli teknologinen umpikuja. Sekä liittoutuneet että akselivallat olivat aikeissa tutkia täsmäpommeja. Radioaaltojen avulla suoritettu kaukoohjaus oli tulevaisuutta joka lupasi hyviä tuloksia. Natseilla oli ainakin niitä Fritz X pommeja joilla upotettiin italialainen sotalaiva kun italia antautui.

  USAn tulevan presidentin Kennedyn isoveli - Joseph jr. JFK oli tyynenmeren laivastossa.

  Kuitenkin isoveli Joseph junior oli ilmavoimissa euroopan rintamalla. Hän oli täsmäpommi kenttäkokeessa.

  Kyseessä oli alkeellinen täsmäpommi hieman japanilaiseen kamikaze tyyliin - toki ilman lentäjän uhraamista. Elikkä kauko-ohjattu pommikone ohjattiin maaliin jossa se räjähti. Kuitenkin koe epäonnistui kun kauko-ohjattu kone räjähti yllättäen ilmassa tappaen lentäjät. Lentäjät tarvittiin lentokentältä lähtöä ja nousua varten. Sitten he olisivat aktivoineet kauko-ohjauksen ja hypänneet laskuvarjolla.
   
  Sarek1 ja Honcho tykkäsivät tästä.
 11. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  Mun henk koht listaani hulluimmista aseista johtaa Honest John. Idea ydinaseesta, jonka vaikutussäde on kantomatkaa suurempi on kohtalaisen hullu. Vielä hullumpaa on että näitä aseita oli oikeasti jaettu joukoille!
   
  ak.tied, Sarek1, Honcho ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Strange & Extreme MILITARY MACHINES  1. "Luurankopanssarivaunu"
  2. Panssaroitu raivauskone (bulldozer)
  3. "Rukoilijasirkkapanssarivaunu"
  4. S-300VM - ohjustorjuntaohjusjärjestelmä...
  5. M50 Ontos - panssarivaunutyyppinen, kuusipiippuinen "recoilless rifle" vaunu
  6. Risteilijäsukellusveneet (mm. ylisuuria pinta-aseita)
  7. Panssaroitu juna
  8. Duplex-Drive Tank (kelluva tankki)
  9. Ekranoplan - kuljetuslentokone, joka lentää vain metrejä merenpinnan yläpuolella
  10. BTM 3 - Pikakaivajavaunu (poteroille)
  11. Ford GPA - "merijeeppi"
  12. Sd.Kfz. 2 Kettenkrad (telaketjuprätkä..?)
  13. KV-2
  14. M561 Gama Goat - kuusivetoinen maastoajoneuvo
  15. Tauchpanzer III - vedenalainen panssarivaunu; ajaminen merenpohjaa pitkin
  16. Zubr-luokan ilmatyynyalus - 57m pitkä
  17. US Navy Hydrofoil Ships - kulkevat nostettuna merenpinnan yläpuolella (?)
  18. Ultra-short Wheelbase Pickup Trucks - Lentokonehinaaja-ajoneuvot
  19. T-28 "superraskas" panssarivaunu - 86 tonnia
  20. Sturmmörserwagen - lyhytpiippuinen panssarivaunu; pääase 380mm raketinheitin...
  21. T18 Boarhound (8-vetoinen ajoneuvo)
  22. 2S4 Tyulpan - 240mm pitkän matkan kranaatinheitin
  23. Karl-Gerät - "saartokranaatinheitin" (siege mortar), ampui 600mm kranaatteja...
  24. Tsar Tank, pyörien halkaisija 9 metriä...

  Videon lopussa lisää linkkejä omituisiin ajoneuvoihin
   
  Sarek1, Mikoyan, MeriTJ ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  7,785
  Tykkäykset:
  23,510
  Pisteet:
  1,286
  Jenkkien ydinsinko M65 "Davy Crockett" oli mielenkiintonen vehje.

   
  Kaira, Sarek1, Samses ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Mainos 15. MeriTJ

  MeriTJ Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  1,025
  Tykkäykset:
  1,767
  Pisteet:
  156
  Minusta vähän modernimpi hullu ase joka ansaitsee tulla mainituksi säikeessä oli Neuvostoliiton Eraknoplan, Caspian sea monster = muutama metri merenpinnan yllä liitävä käytännössä pommikoneen kokoinen lentokone pinta-alusten torjuntaan. Lentokoneen ja laivan huonoudet samassa paketissa. Kyllähän se tavallaan toimi kuten piti mutta kuitenkin jäi kokeilu siihen https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lun-class_ekranoplan
   
  Sarek1, Fremen ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 16. karponaattori

  karponaattori Alikersantti

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  57
  Pisteet:
  6
  Saksalaisten Mistel toisen maailmansodan melskeistä oli myös melko erikoinen ase. Mistel muodostuu miehittämättömästä pommikoneesta, joka on lastattu räjähteillä ja sen päälle asennetusta hävittäjästä, josta kokonaisuutta lennettiin. Mistään kamikaze koneesta ei ollut kysymys, vaan hävittäjä irroittautui pommikoneesta ennen maalia ja pommikone jatkoi lentoaan enemmän tai vähemmän suoraan.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mistel

  [​IMG]
   
  Sarek1, Fremen, Rajajääkäri ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 17. oml

  oml Luutnantti

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  421
  Tykkäykset:
  403
  Pisteet:
  36
  Sarek1, Rannari ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 18. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,921
  Tykkäykset:
  6,620
  Pisteet:
  1,286
 19. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  541
  Tykkäykset:
  761
  Pisteet:
  76
  Tähän on huomautettava, että Lun on vain yksi ekranoplanin sovellus. Varsinainen Kaspianmeren hirviö on KM-1 (korabl maket), vanhempi koealus joka upposi 1980. Käyttökelpoinenkin sovellus kehitettiin, eli maihinnousualus A-90 Orlynok. Tälläisten alusten edut toki ottivat takapakkia viimeistään siinä vaiheessa, kun hävittäjien look-down-shoot-down -kyvyt yleistyivät. Sitä en osaa sanoa, miten 70-luvun meritojuntaohjusten ohjausjärjestelmä olisi osannut sihdata 400 km/h kulkevaan alukseen. Joka tapauksessa, tutkan alapuolella 400 km/h kulkeva maihinnousuprikaati olisi saattanut olla 70-luvun olosuhteissa melkoinen haaste esim. Turkin aluepuolustukselle.

  https://en.wikipedia.org/wiki/A-90_Orlyonok
   
  Sarek1, MeriTJ ja Fremen tykkäsivät tästä.
 20. Ottoville

  Ottoville Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  2,160
  Tykkäykset:
  4,190
  Pisteet:
  636
  Tuo oli tarkoitettu tukeutumaan lentotukialusten kimppuun.
  [​IMG]


  Eikä 550km/h merenpinnassa kulkeva alus mikään helppo torjunta kohde ollut,
  Ja 6 kpl meritaisteluohjuksia varustettuna mikään leikkikalu ollut.
  https://en.wikipedia.org/wiki/P-270_Moskit

  Ainakin amerikkalaiset suhtautuvat siihen hyvin vakavasti.
   
  Sarek1, MeriTJ ja YliKoo tykkäsivät tästä.
 21. MeriTJ

  MeriTJ Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  1,025
  Tykkäykset:
  1,767
  Pisteet:
  156
  Kyllä tuo on omalla sarallaan ollut aivan vakavasti otettava vastustaja mutta silti ansaitsee hyvin paikkansa tässä ketjussa. Toinen mielestäni tässä mainittava (joka oli totaalinen fiasko myös käytännön kannalta) on saksalainen jättipanssari Hiiri (Maus) https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Maus_(panssarivaunu)
   
  Sarek1 ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 22. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  7,785
  Tykkäykset:
  23,510
  Pisteet:
  1,286
  Tähän kohtaan on nyt pakko mainita, että 2007 keväällä kaavailin retkeä Kubinkan panssarimuseoon Moskovan reissuni yhteydessä. Ja päämotiivina olisi juuri ollut siellä näytillä olevan Mausin bongaaminen. No, homma kusi kintuille noin pari viikkoa ennen matkaa, kun museosta ilmoittivat sähköpostitse, että juuri tuolla matkaviikollani sinne olisi pääsy kielletty kaikilta ulkomaalaisilta ! Arvaa vaan vituttiko.
   
  Sarek1 ja Fremen tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu