HULLUIMMAT aseet

Jos tämä Krešimir (lausutaan Crazymir...) ei ole hullu ase, niin sitten en tiedä mikä on:
Kyseinen helvetinkone ampuu käsikranaatteja paukkupatruunoiden voimalla. Lippaaseen ladataan 5 käsikranaattia, joista on poistettu kaikki varmistimet. Aseeseen sopivissa käsikranaateissa ei ole perinteistä lusikkaa, vaan niissä on aikahidastettu iskusytytin, joka normaalisti aktivoidaan iskemällä kranaatti johonkin kovaan objektiin ennen heittoa.

Tässä konstruktiossa kranaatit virittää erillinen iskuri: liipaisimesta vetämällä ensin losahtaa iskuri, joka virittää kranaatin, ja vetämällä vähän lisää läjähtää toinen iskuri, joka toivottavasti laukaisee paukkupatruunan. Jos paukkupatruuna jää suutariksi, niin operaattorille on luvassa "jännittävä pelihetki" tavoitteena hankkiutua aseesta mahdollisimman nopeasti eroon, ennen kuin putkessa oleva kranaatti räjäyttää sen silmille, puhumattakaan lippaassa mahdollisesti olevista neljästä muusta kranaatista. 😱

... ja vaikka kaikki menisikin kuin Strömsössä, niin tämä Kroatian lahja maailmalle potkii kuin muuli, minkä vuoksi sillä on yleensä ammuttu perä tuettuna maata vasten. Kyseessä on siis miehekäs peli, kaikin puolin.
Myöhäissyntyinen kommentti, vaan on Suomessakin osattu:
1696445528939.jpeg
Kumiritsa, jolla ammutaan munakäsikranaatteja, 3/I JR 32 alueella. Luutnantti Kauniskangas ja vänrikki Turunen jännittävät kojetta. Ampunut 150 metrin molemmin puolin. Uhtuan suunta.Kuva: SA-kuva

On tuossakin jännät paikat - ampujalla tai ritsan pitelijällä ei kovin paljoa tarvitse käden lipsahtaa tai otteen herpaantua ja kranaatti kolahtaa ritsaan ja sen jälkeen ties mihin. Tässä on kylläkin varmaan kyse harjoituskranaatilla tehtävästä koe"ammunnasta" tai sitten nuo ympärillä seisoskelijat on harvinaisen kylmähermoista porukkaa.
 
Stalin on toimillaan ainakin pudottanut käytöstavat ja älykkyysosamäärän lähelle apinoiden tasoa.
Kun isoin apina huutaa kovaa niin pienemmät apinat pelkää ja tottelee. Yllätys, että "veli venäläinen" on kokeillut kaikenlaista. Taisi risteytys mennä puihin kun unohtui, että venäläiset ovatkin "sikoja".
 
Kun isoin apina huutaa kovaa niin pienemmät apinat pelkää ja tottelee. Yllätys, että "veli venäläinen" on kokeillut kaikenlaista. Taisi risteytys mennä puihin kun unohtui, että venäläiset ovatkin "sikoja".

Miten niin on mennyt pieleen ?
Hyvin vois kuvitella että apinan ja sian ristisiitos vois olla rysy.
 
"Piirroskuva majuri E.Utelan keväällä 1944 keksimästä pst-heittokeihäästä. Idea ei johtanut jatkokehittelyyn."
20231103_222618.jpg
 
Törmääminen on aina riskialtista. Etenkin ilmassa. Yhdistetään ajatukseen lentävät lautaset niin aletaan olla hulluuden rajamailla.
 
Back
Top