HULLUIMMAT aseet

Niin 1700-luvulla noilla on luultavasti ammuttu pelkkiä rautakuulia eikä kranaatteja.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Joo tuossa eräs esimerkki:


450px-HGM_Pumhart_von_Steyr.jpg


On tainnut olla mielenkiintoinen homma työstää 80 cm kokoinen 690 kg painava kivipallo.
 
Viimeksi muokattu:
Jos ei ehkä hullu, mutta aika erikoinen on tunnetusta asemaasta Nepalista tuleva veivattava rinnakkaispiippuinen Bira-konekivääri.

nb7000w__7_1024x1024.jpg

 
Jos tämä Krešimir (lausutaan Crazymir...) ei ole hullu ase, niin sitten en tiedä mikä on:
Kyseinen helvetinkone ampuu käsikranaatteja paukkupatruunoiden voimalla. Lippaaseen ladataan 5 käsikranaattia, joista on poistettu kaikki varmistimet. Aseeseen sopivissa käsikranaateissa ei ole perinteistä lusikkaa, vaan niissä on aikahidastettu iskusytytin, joka normaalisti aktivoidaan iskemällä kranaatti johonkin kovaan objektiin ennen heittoa.

Tässä konstruktiossa kranaatit virittää erillinen iskuri: liipaisimesta vetämällä ensin losahtaa iskuri, joka virittää kranaatin, ja vetämällä vähän lisää läjähtää toinen iskuri, joka toivottavasti laukaisee paukkupatruunan. Jos paukkupatruuna jää suutariksi, niin operaattorille on luvassa "jännittävä pelihetki" tavoitteena hankkiutua aseesta mahdollisimman nopeasti eroon, ennen kuin putkessa oleva kranaatti räjäyttää sen silmille, puhumattakaan lippaassa mahdollisesti olevista neljästä muusta kranaatista. 😱

... ja vaikka kaikki menisikin kuin Strömsössä, niin tämä Kroatian lahja maailmalle potkii kuin muuli, minkä vuoksi sillä on yleensä ammuttu perä tuettuna maata vasten. Kyseessä on siis miehekäs peli, kaikin puolin.
 
Ruutitäytteisiä kranaatteja oli kyllä käytössä. Niitä käytettiin yleensä linnoituksia ja laivoja vastaan.
Ketjukuulat tekivät varsinkin laivojen takiloille pahaa jälkeä. Tykkiin laitettiin kuula, jossa oli kettinkiä kiinni. Silpoi kaiken mikä tielle tuli. Periaatteessa suustaladattavilla tykeillä saattoi ampua lähes mitä tahansa mitä sai putkesta sisään tungettua. Tietysti tulppa tarvittiin, ettei ruudin paine katoa laukauksen mukana. Naulat, metallin palaset, lasimurska, kiviä jne. Pahaa jälkeä lähietäisyydeltä.
 

Liitteet

  • Caproni.JPG
    Caproni.JPG
    24.7 KB · Luettu: 57
Back
Top