Hyökkäys Suomeen 202X: mistä ja miten?

Turun rauhan rajasta voi siis tulla uusi sijoituspaikka venäläisille joukoille.

vrt: Ehrnrooth oli vierailulla Englannissa 70-luvulla. Englantilainen kenraali tivasi paljonko Suomeen on sijoitettuna neuvostojoukkoja. - Muutama satatuhatta, Ehrnrooth vastasi. - Mihin ne on sijoitettu? jatkoi brittikenraali tivaamista. - Kahden metrin syvyyteen pitkin rajaa...
 

Heikki

Majuri
Kuten sanottua, suorittavat sabotaasi-iskuja ympäri maata ja valloittavat Ahvenanmaan samalla kun rajan yli vyöryy hyökkäysarmeija ja mahdollisesti laskuvarjojoukkoja tukemaan Ahvenanmaalla jo olevia. Näin minä tekisin venäläisenä.
Kuten täällä jo todettu niin muu EU ei tekisi mitään paitsi "strongly condemn"-lausuntoja jos Venäjä hyökkää Suomeen.
Tällöin Suomi ei välttämättä lähtisi Ahvenanmaata heti valloittamaan. Pointti oli siinä, että jos lähtisi, mitään D-Dayn kakkosta ei tulisi koska puolustavien joukkojen varustus ei vain yksinkertaisesti mitenkään siihen riitä.
Ja mitä ilmaherruuteen tulee niin se on Venäjällä eikä meidän pienellä ilmavoimalla.
Ilmaherruuden jatkuva säilyttäminen 500 kilometrin päässä omasta lähimmästä tukikohdasta kun vastapuolella on kenttiä reilun sadan kilometrin päässä on... aikamoisen haastava tehtävä.
 

Huhta

Greatest Leader
Mahdollisia harvoja poikkeuksia lukuunottamatta pelkkiä käsiaseita käytettävissä, ei valmiita asemia, eikä mitään realistisia mahdollisuuksia kiistää vastustajan ilma- ja meriherruutta? En tuosta D-Day kakkosta oikein saa.

Toki tuo pitäisi yhdistää muuhun operaatioon. Ei Ahvenanmaalle tuoda merkittävästi porukkaa risteilyaluksella huomiota herättämättä. Myös meritorjuntaohjuksille ja ilmatorjuntaohjuksille olisi tarvetta.

Konsulaatin varastoissa voisi olla rynnäkkökiväärejä, konekiväärejä, panssarintorjuntaohjuksia ja olkapääohjuksia. Lisäksi tarvittaisiin vähintään raskaampia meritorjuntaohjuksia ja mielellään ulottuvampia ilmatorjuntaohjuksia sekä lisää vähän kaikkea. Näiden raskaampien asejärjestelmien tuonti voisi onnistua sopivalla maskirovkalla.

Venäjä ostaa peiteyhtiön nimiin mukavuuslipun alle rekisteröitävän rahtialuksen. Kaukoidässä siihen lastataan tarvittavat järjestelmät ja niiden operaattorit. Meritorjuntaohjuksia Venäjällä jo onkin konttiasenteisina ja varmaan joitakin ilmatorjuntajärjestelmiäkin voisi purkaa osiksi, lastata konteissa ja koota merimatkan aikana. Kuvioon voi vielä halutessaan yhdistää aluksen identiteetin vaihdon Intian valtamerellä. Aluksen päästyä Itämerelle poiketaan Maarianhaminaan viemään tai tuomaan rahtia.

Kompetentti tiedustelu tietysti havaitsee moisen kuvion ja pohjoismaisen yhteistyön nimissä Gotland-luokan sukellusvene upottaa aluksen jo Pohjanmerelle. Koska sodissa kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, niin sanotaan nyt, että alus pääsee perille asti ja purkaa lastin Ahvenanmaalle. Osapuilleen samanaikaisesti Itämeren laivastosta ja Pihkovasta siirretään joitakin joukkoja Ahvenanmaalle meritse ja ilmateitse. Päälle tietysti ne aamuyöllä reittialuksilta purkautuneet ja konsulaatissa aseistautuneet erikoisjoukot.

Venäläisjoukot ottavat kuljetusvälineikseen paikallisten kuljetusyrittäjien kuorma-autoja ja linja-autoja. Myös kolmen paikallisen maansiirtoyrittäjän koneet takavarikoidaan linnoitustöitä varten. Takavarikoiduista kuljetusvälineistä ja koneista suoritetaan 100 ruplan käypä kertakorvaus.

Ahvenanmaalla on nyt siis nelinumeroinen määrä miehiä sekä kohtuullisesti ilmatorjuntaa ja meritorjuntaa. Suomi ja Ruotsi perustavat yhteisen joukon valtaamaan saarta takaisin. Nimeksi tulee FIN-SWE Task Force Aland.

Joukolle Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien vahvuudesta poolattavissa olevat keskeisimmät voimavarat:

1. Liki mittaamattomasti sotilaita (ml. tuhansia rannikkojääkäreitä ja satoja ammattilaiserikoisjoukkojen operaattoreita)

2. Kymmeniä kuljetushelikoptereita ja joitakin kuljetuslentokoneita

3. Toista sataa kuljetusvenettä ja kourallinen hieman isompia lauttoja sekä pakko-otoin mittaamattomasti siviiliveneitä sekä kymmeniä isompia aluksia

4. Kourallinen sukellusveneitä, ohjusveneitä ja korvetteja

5. Rynnäköintikykyistä ilmavoimaa ilman tutkasäteilyyn hakeutuvia ohjuksia, häiveominaisuuksia ja lentävää elsoa

6. Raskaat raketinheittimet GMLRS-raketteineen ja satojen putkien tykistö


Miten takaisinvaltausta lähtisi lähestymään? Helppoa en saa siitä millään tavalla.

Ilmatorjunta aiheuttaa ongelman ilmavoimille, joita ei ole optimoitu ilmatorjunnan lamauttamiseen. Rajoitetusti ja ajan myötä raskaampien ohjusjärjestelmien tuhoaminen voi kuitenkin onnistua ja avata sitä kautta mahdollisuuksia sekä ilmatiedustelulle että JDAM:lla ja muilla lyhyen kantaman täsmäpommeilla suoritettaville ilmaiskuille. Kuitenkin olkapääohjukset muodostuvat suureksi uhaksi helikopterioperaatioille sekä suojattomien lähestymisreittien että Manner-Ahvenanmaan pienen pinta-alan takia.

Meritorjuntaohjukset ja panssarintorjuntaohjukset taas muodostavat maihinnousulle merkittävän uhan. Meritorjuntaohjukset eivät säteile ilmatorjuntaohjusjärjestelmien tutkien tapaan, jolloin niiden tuhoaminen on paljon vaikeampaa, ja venekalustolle pst-ohjuskin on vaarallinen.

Erikoisjoukoille toimintaympäristö on haastava. Taistelusukeltajien toimittaminen sukelluveneillä varmasti onnistuisi, mutta mitä sen jälkeen? Alue on suhteellisen kompakti ja alueen rikkonaisuus aiheuttaa liikkumiselle hankaluuksia. Monin paikoin pitäisi ylittää kapea kannas tai jopa silta, ellei sitten halua uida. Maarianhaminan ympäristössä toki on isompi yhtenäinen alue, mutta se on paljolti peltojen rikkoma.

Takaisinvaltaus on toki täysin mahdollinen. Taistelusukeltajat puhdistavat maihinnousualueen ympäristöstä niin monta ohjusryhmää kuin mahdollista, samanaikaisesti isketään siltoihin vihollisen joukkojensiirtojen hankaloittamiseksi ja lopuksi suoritetaan massiivinen tulivalmistelu maihinnousualueelle. (Tähän saa yhdistää hämäyksen väärään paikkaan.) Vähän myöhemmin satoja veneitä rantaan ja alue haltuun. Seuraavaksi tykistöä, muuta materiaalia ja lisää miehiä keularampilla varustetuilla suuremmilla aluksilla riskillä rantaan/satamaan Haminoiden suojaamana ja parasta toivoen. Myöhemmässä vaiheessa helikopterit mukaan kuvioon, kun riittävän iso alue on luultavasti puhdas olkapääohjuksista. Siitä sitten kohti Maarianhaminaa.

Mini D-Day takaisinvaltauksesta vähintäänkin tulisi, jos ei D-Day 2.
 

baikal

Supreme Leader
lopuksi suoritetaan massiivinen tulivalmistelu maihinnousualueelle.

Juuri näin. 82 - 155 - milliset putket kuumina vaan, raketinheittimet kirnuamaan Marlboro-rannan lohkoja, lopuksi massiiviset mattopommitukset ilmavoimilla. Jotain tällaistako tarkoitit?
 

Huhta

Greatest Leader
Juuri näin. 82 - 155 - milliset putket kuumina vaan, raketinheittimet kirnuamaan Marlboro-rannan lohkoja, lopuksi massiiviset mattopommitukset ilmavoimilla. Jotain tällaistako tarkoitit?

Ota nyt pois ainakin tuo pienin väljyys. Ei kai sitä ole käytetty täällä enää pitkään aikaan? Mutta noin muutoin olet oikeilla jäljillä, kaikella mikä kantaa ja mitä voidaan käyttää vaarantamatta kykyä käydä sotaa myös toisella rintamalla.
 

salama-anteri

Kenraali
BAN
Venäjällä on sen tason fiksaatio historiaan, että veikkaan heidän tavoitteensa olevan jotakuinkin 1743 Turun rauhan raja (tosin Savonlinnalle varmaankin pyrkisivät saamaan maayhteyden itään). Nykyinen rajahan on suhteellisen huonosti puolustettavissa siltä, jos esimerkiksi osana suursotaa ja sen sivustataisteluita Suomi pyrkisi vastahyökkäyksellä parempiin puolustusasemiin Laatokan rantaan Sortavalan-Käkisalmen välissä, jos alueella on venäläisiltä vain heikko puolustus. Sen sijaan 1743 raja on huomattavasti vahvempi Venäjän kannalta.
Loytyihan sopiva vastine Talvelan Savolinna-suunitelmalle.

Napoleonin sodissa (Suomi miehitettyna, Uumajaan asti) tsaarilla tai esikunallaan oli sen verran kollektiivista muistia, etta edellisessa miehityksessa juuri tuolla suunnalla 'bandiittien' sissisodalle ei saatu millaan loppua
- netto-netto: kun oli kiire varaustautua Napoleonin hyokkaykseen, niin Suomi sai autonomian; lyotiin vaan kumileima maan lakeihin ja vaihdettiin nokkamies.

Niin, otti-ja-tuota, etta tuskin tuolta pain.

Vaikka olisi taysi mobilisaatio paalla, niin tuskinpa Pietarissa lasketaan, etta Suomi pyrkisi 'kolmelle kannakselle', puolustuslinjojaan 'lyhentamaan'. Sensijaan Merenkurkun yli vyoryva USMC-prikaati (etujoukkona, Pietarista katsottuna) olisi huolettava skenaario. Siksi
1. isketaan maahanlaskujoukoilla Kauhavalle
2. kentta ahdetaan tayteen rynnakkokoneita
3. Paltamoon tehdaan sama desanttikeikka (kaikki varustus mita Kajaanista loytyy talla-tapaa mottiin), ja moottorisoidut kivaarijoukot tuota kautta ja arktinen prikaati, joka pystyy myos maastokoukkauksiin ,Kemijarven kautta molemmat suuntaan ROI.
4. sielta kasin, hyvia yhteyksia myoten kurotaan umpeen seka Merenkurkku etta Ruotsin raja
5. Natoon (Norjan raja) ei kosketa, mutta
6. Ahvenanmaa tietysti otetaan, koska sinne pika-pikaa pystytettava Anti-Access kupla sopivasti taydentaa Merenkurkun operaatiota, ja
7. JOS Nato paattaa poistaa Kaliningradin pois hairikoimasta, niin uudet Pietarin portin vartijat on jo pystyssa
 
Top