Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Hybridisodan uudet ulottuvuudet

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Taitolaji, 02.05.2016.

 1. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Merkit viittaavat siihen, että tulemme lähitulevaisuudessa monella foorumilla huomaamaan Venäjän vaikuttamisen ja suoranaisen hybridisodan kasvun. Esimerkkinä otteita päivän Helsingin Sanomien kirjoittelun kommenteista ja klikkauksista (osa toki kotikutoista hörhöilyä).

  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462071684855

  Salaiset TTIP-paperit: USA painostaa EU:ta kovilla keinoilla vapaakauppasopimukseen
  Saksalaisten toimittajien ryhmä sai paperit Greenpeacelta. Niistä käy ilmi vapaakauppasopimukseen liittyvä kova peli.
  Ulkomaat 1.5.2016 21:46 Päivitetty: 2.5.2016 7:13

  ---------

  Hesarin juttu on asiallinen, TTIP- ei todellakaan ole läpihuutojuttu, neuvoteltavaa on vielä paljon ja monet kohdat ovat EU:n kannalta hankalia tai jopa mahdottomia hyväksyä vaikka taulukon mukaan 56 % kansalaisista puoltaisikin sopimusta (22 % vastustaa). "TTIP-neuvotteluja on arvosteltu etenkin Euroopassa niiden salamyhkäisyydestä. Esimerkiksi EU-parlamentti on vaatinut neuvotteluihin lisää avoimuutta." On muistettava, että TTIP-sopimus menee läpi ainoastaan jos se hyödyttää myös EU:n kansalaisia!

  Mielenkiintoisia tässä yhteydessä ovatkin lukijoiden kommentit. Hyökkäys EU:ta ja USA:ta vastaan oli välitön, kommentit ja klikkaukset vastaavasti usein huuhaata tai kuin hybridisodankäynnin käsikirjasta.

  Joitain esimerkkejä:

  - Ja täällä Suomessahan keskeneräisistä asioista ei saa keskustell ja TTIP on parasta mitä Suomelle voi tapahtua sitten Suomen luomisen!
  Kyllä 67, Ei 32

  - TTIP merkitsee hyvin yksinkertaisesti demokratian loppua ja USA:n täydellistä ylivaltaa. Jos asbestin vaarallisuus keksittäisiin TTIP:;n aikana, sitä ei voitaisi kieltää, vaan valtioiden pitäisi maksaa asbestin valmistajille korvausta siitä, että he menettävät tulonlähteensä.
  Kyllä 107, Ei 7 PS: Eiköhän asbesti kielletty ensin nimenomaan USA:ssa, jossa maksettiin myös jättikorvauksia uhreille.

  - Rehti ja rehellinen kauppakumppanihan siellä rapakon takana.
  Siitä vaan nimet paperiin.
  Jos ei hyvällä, niin sitten vaikka peri-amerikkalaiseen tyyliin.
  Mitä hyvää ko. valtiossa oikeasti on??
  Kyllä 65, Ei 6

  - Kuolinisku pienyrityksille ja periferiamaille kuten Suomelle.
  Kyllä 89, Ei 5

  - Tuollaiseen käymäläpaperiin nimet olisivat selvä maanpetos. Ei tule sopimusta, jolla Euroopasta tehtäisiin USA:n siirtomaa. NATO korvataan EU-puolustusliitolla, jossa USA ei ole jäsen. Eikä Turkki.
  Kyllä 67, Ei 7

  - Yhdysvallat on antanut meille juomia jotka tekevät janoiseksi, hilseshampoon joka aiheuttaa hilsettä, roskaruokaa jota tekee mieli syödä liikaa. Elokuvat vetoavat heikolla moraalilla ja väkivallalla. Jenkkimusiikki on nykyään pääasiassa p..aa. Kännykät hajoavat parissa vuodessa viimeistään ja tietokoneet raportoivat netin käytöstämme NSA:lle. Sinänsä vapaakauppa olisi kannatettava asia, mutta kuluttajansuoja säilyttäen kiitos!
  Kyllä 4, Ei 4 PS: Kuinka moni omistaa USA:ssa valmistetun kännykän?


  - Alkuvuoden tärkeimmät vientimaat tullin tilastojen mukaan:
  Saksa 13,9%
  Ruotsi 10,6%
  Yhdysvallat 7,3%
  Alankomaat 6,7%
  Iso-Britannia 5,1%
  Kiina 4,7%
  Venäjä 4,6%
  Belgia 3,5%
  Ranska 3,3%
  Norja 3.2%
  Viro 3,0%
  Kyllä 7, Ei 25 PS. Mitä vastustamista Tullin tilastossa on?

  - Olen ihmetellyt miksi neuvotteluja käydään salassa täysin epäluotettavaksi osoittautuneen neuvottelukumppanin kanssa.
  Kyllä 10, Ei 0

  - TTIP on Lenita Toivakan lempilapsi. Toivakan mukaan suurin uhka sopimuksessa on että se ei tulisi voimaan ollenkaan. Eikö tätä ministeriä voitaisi siirtää johonkin muihin tehtäviin missä hän ei olisi näin kovin altis kaiken maailman töppäilyille?
  Kyllä 11, Ei 1 PS: Toivakka toteuttaa hallituksen linjauksia.

  - USA:han on tosiaankin luonut nykyisen taloudensa muita valtioita alistamalla ja kiristämälä ja jatkuvien muita valtioita tuhoavien sotien avulla. USA:n käytäntö ei siis poikkea mitenkään siitä mitä USA on tehnyt viimeiset 200 vuotta.
  - Lisäksi on otettava huomioon että USA:n lainsäädännön mukaan myrkyllisten tuotteiden valmistaminen ei ole kiellettyä. Kiellettyä on vain niiden myyminen USA:n alueella. USA:n lakien mukaan jokainen yritys saa viedä myrkyllisiä tuotteita ja elintarvikkeita ulkomaille.
  - Lisäksi tullaan pakkosyöttämään ihmisille Geenimanipuloitua maissia, soijaa ja kaikkea mitä keksitään, ilman GM-merkintöjä.

  jne. jne......


  Varmasti löytyy parempiakin esimerkkejä, mutta tosiasia on, että etenkin EU, USA ja Nato-vastaisuus puskee läpi niissäkin keskusteluissa, jotka edellyttäisivät neutraalia lähestymistapaa. Myös pakolaiskeskustelun yhteyteen syötetään etenkin EU-kriittiyyttä silloinkin kun siihen ei ole aihetta.
   
  Tetra ja Nuijamies tykkäsivät tästä.
 2. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,105
  Tykkäykset:
  4,239
  Pisteet:
  1,286
  Ööö...en oikein ymmärrä tätä viestiä. Oikeastiko nyt väität että jos netissä on joku EU/USA/Nato-vastainen kuumakalle niin hän on luultavasti Kremlin palkattu agentti?
   
  Honcho, baikal ja Deeiii tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  803
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
  Kyllä sinisilmäistä kusetetaan aina. Ilmansuunnasta riippumatta. Mikä siinä TTIP sopimuksessa on niin salaista, ettei siitä voi kertoa kansalle?
  Suurin osa kritiikistä kohdistuu päätöksentekoprosessiin, jota pidetään epädemokraattisena.

  Kännykät valmistetaan Kiinassa tai jossain halpatuotantomaassa, mutta niiden käyttöjärjestelmät ja pilvipalvelut, joihin ne tukeutuvat ovat amerikkalaisten suuryritysten.
  TTIP tuo mukanaan myös entistä ankaramman tekijänoikeuslain. Kertokaapa, kuka hyötyy esim. copyrightin jatkamisesta yli 70 vuotta tekijän kuoleman jälkeen? Mikki Hiirestä ei tule koskaan public domainia.
  Pahimmillaan TTIP vahventaa suuryritysten ennestään vahvaa asemaa kuluttajia ja pienyrityksiä vastaan.
   
  Honcho, Passi, J0h1F ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  803
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
  Sinänsä minulla ei ole mitään maailmanlaajuisia standardeja vastaan, kunhan ne ovat hyvät.
   
 6. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Ymmärrän skeptisyytesi, olisin voinut paremmalla ajalla valita jonkun selvemmän esimerkin, kuin TTPI-sopimuksen, jossa todella on vielä hiottavaa. On kuitenkin muistettava, että kansainvälisen kaupan perusedellytys on asianmukaiset sopimukset, mutta toki tasapuoliset ja reilut.

  Mutta itse aiheeseen; tässäkin tapauksessa huomiotani kiinnitti alat aikayksikön tulleet "kyllä-klikkaukset" niille kirjoituksille, joissa kritisoitiin USA:ta tai EU:ta, kritiikki olisi lisäksi usein yleisellä tasolla. Melkein kuin MV-foorumi olisi ollut asialla. Sama trendi esiintyy yhä useammin eri lehtien keskustelufoorumeilla. Myös oma yhteiskuntajärjestelmämme, tuomistuimet, virkamiehet ja heidän toimintansa kyseenalaistetaan ja usein kummallisissa yhteyksissä. Joku moittii ja heti perässä lauma tykkää moittijasta!

  Toinen nopea esimerkki päivän Hesarista:

  Petosmiehet voivat rauhassa jatkaa touhujaan, koska tuomioistuimet pimittävät tuomioita
  Kotimaa 1.5.2016 2:00 Päivitetty: 1.5.2016 18:07
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1461984254624

  Suomen oikeuslaitos on läpimätä.
  Kyllä 12, Ei 5, Hyvin argumentoitu 7 PS. Ei itse juttu tähän viittaa, tulkintoihin tuomioiden julkisuudesta kuitenkin.

  On tämä maa niin sekaisin, juurista latvaan asti!
  Kyllä 9, Ei 3

  Maa alkaa muistuttaa yhä enemmän joidenkin kovasti ihailemaa Ukrainaa.
  Kyllä 8, Ei 4

  Olisi väärin syyttää näistä kaikista lyhyistä heitoista Venäjää, mutta yhteiskuntjärjestelmämme ja sen rakenteiden kyseenalaistaminen on kyllä kasvava trendi, johon suorastaan kannustetaan. Toki asialla ovat usein turhaantuneet kansalaiset, mutta kyllä takana on muutakin, tai ainakin sen verran, että itse kukin voisi tarkkailla kirjoituksia ja etsiä niistä trendejä (ilman folihattua tietenkin). Itse halusin ainoastaan hieman herätellä! Voin vain kuvitella ohjattua kirjoitusmyrskyä jos Suomessa käynnistyisi Nato-kansanäänestystä edeltävä julkinen keskustelu.

  -------------------

  Myös Ulkopoliittinen instituutti on kiinnostunut aiheesta. Ohessa ote kutsusta:

  "The seminar is a joint effort of two research projects. The Finnish Institute of International Affairs project on Russian strategic communication on the Ukraine crisis is funded jointly by the Finnish Ministry of Defence, FIIA, and the International Visegrad Fund. The Aleksanteri Institute's project "Russia and Hybrid warfare: definitions, scope, capabilities and possible responses" is funded from the government's analysis, assessments and research activities fund, coordinated by the Finnish Prime Minister's Office. The seminar also marks the launch of the FIIA Report "Russian Strategy of Deception and the Conflict in Ukraine" edited by Katri Pynnöniemi and Andras Rácz."
   
  Nuijamies ja StepanRudanskij tykkäsivät tästä.
 7. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,621
  Tykkäykset:
  2,429
  Pisteet:
  316

  Tähän Taitolajin esiintuomaan löytyy työkalut matematiikan puolelta. Manipuloidut kommenttiosiot löytyvät jotakuinkin sataprosenttisella varmuudella. Samanlaista analyysia voi tehdä ilmankin, vaikka juuri noita Taitolajin esiin nostamia asioita seuraamalla poikkeamat 'normaalista' nousevat esiin.

  Harmaata propagandaa on ollut jo pitkän aikaa.
   
  Honcho ja Nuijamies tykkäsivät tästä.
 8. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  803
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
  Juuh. Trollille kelpaa tarttua kaikkeen, missä voi kritisoida USA:ta. Aiheesta tai aiheetta. Tässä pitääkin sitten olla tarkkana, ettei suodateta liikaa aiheellista kritiikkiä. Ettei käy niinkuin YLElle kävi.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 9. Nuijamies

  Nuijamies Kersantti

  Liittynyt:
  23.12.2014
  Viestejä:
  150
  Tykkäykset:
  257
  Pisteet:
  16
  Saman huomion olen tehnyt. Iltasanomien uutisointiin amerikkalaisten sotaharjoitukseen osallistumisesta täyttyi hetkessä kielteisistä kommenteista ja tyypillisistä trollikommenteista. Tykkäyksiäkin tuli nopeaan tahtiin. Ei muuta kun vastahyökkäykseen poijaat! Ei tätä infosotaa näin voiteta. Peukutetaampaa oikeita asioita niin että heilahtaa! :D
   
  MeriTJ, PSB 5500 ja Peiper tykkäsivät tästä.
 10. PekkaSavo

  PekkaSavo Kenraali

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  2,263
  Tykkäykset:
  4,819
  Pisteet:
  636
  Mikä lienee kun sanasta "kirjoitusmyrsky" tulee mieleen lähinnä syyskuun mediamyrsky johon mm. YLE osallistui. Oliko se sitten viisasta kun itse kehitellyllä myrskyllä syödään omaa luotettavuutta ja joudutaan vielä myöhemmin kohtaamaan ulkoa ohjattu kirjoitusmyrsky. Sitä sietäisi jossain miettiä ja ottaa opiksi.

  YLE:llä olisi näissä asioissa aika tärkeä rooli mutta nyt on tullut sotkettua ja annettua tilaa "muille toimijoille"
   
  Honcho ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 11. PSB 5500

  PSB 5500 Kapteeni

  Liittynyt:
  01.01.2016
  Viestejä:
  983
  Tykkäykset:
  2,121
  Pisteet:
  76
  Nimenomaan juuri näin; tulevissa mediamylläköissä olisi varmaan ollut suureksi eduksi Suomelle että YLE:ä voisi pitää puolueettomana toimijana. Nythän tuo luotettavuus on osan kansalaisten keskuudessa kärsinyt PIENOISEN inflaation.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 12. Deeiii

  Deeiii Eversti

  Liittynyt:
  05.10.2010
  Viestejä:
  1,655
  Tykkäykset:
  1,912
  Pisteet:
  316
  Tota noin.

  Oli NATOsta tai USA:sta mitä mieltä tahansa, niin toi TTIP on ihan oikeasti aika saatanan ongelmallinen diili.

  Lukekaapa edes vaikka tämä juttu ajatuksen kera. Jos sen lukemisen jälkeen olette edellensä sitä mieltä, että juuri tälläviissiin ne kotimarkkinoita kenties jopa perimmäisenlaatuisella tavalla muuttavat sopimukset on tehtävä eikä prosessissa ole mitään erikoista tahi moitittavaa, niin sitten kyllä suosittelisin laittamaan työhakemusta semmoiseen paikkaan mikä palkkaa Baghdad Bobeja.

  http://www.waronwant.org/media/what-i-didn’t-read-ttip-reading-room

  EDIT: tiivistän vielä keskeiset ongelmat:

  1. Sopimusluonnokset ovat huippusalaisia, ja jopa eurooppalaiset kansanedustajat (!) - joiden siis pitäisi hyväksyä tai hylätä sopimus (!!!) - saavat tutustua niihin ruhtinaalliset kaksi tuntia. Tekstiä on useita satoja sivuja, eikä se ole helppoa tekstä.
  2. Luonnoksia ei saa jäljentää eikä niistä saa tehdä muistiinpanoja
  3. Mukana ei saa olla avustajia tai lakimiehiä, vaikka sopimusteksti on vaikeaselkoista lakikieltä ja koskettelee hyvin intiimillä tavalla monenlaisia EU- ja kansallisia lainsäännöksiä. Yksinään terminologia on jo vaikeaa, koska lakikielessä sanat eivät likikään aina tarkoita ihan samaa kuin arkikielessä. Relevantteihin lakeihin ja oikeuskäytäntöön syvällisesti perehtymättömän kansanedustajan - käytännössä siis kaikkien ei-juristien ja luultavasti niidenkin juristien, joiden erikoisalaa ko. sopimusala ei ole - on käytännössä mahdotonta muodostaa valistunutta mielipidettä siitä, mitä sopimuksessa edes oikeastaan sovitaan. Toisin sanoen: edustajat ovat tekemässä päätöstä sokkona.
  4. Koska luonnoksia ei saa millään tavoin jäljentää eikä niistä saa puhua, edustajat eivät voi kysyä mielipidettä lakimiehiltä edes jälkikäteen.
  5. Sopimusta kirjoittamassa on ollut toki paljon lakimiehiä, ja tämä yhdessä aivan käsittämättömän läpinäkymättömyyden kanssa antaa erittäin vahvoja syitä olettaa, että sopimuksesta tulee löytymään todella paljon porsaanreikiä - luultavasti yritysten eduksi. Toisin sanoen: jos tuo menee läpi, niin seuraavat viitisen vuotta yksi lehtien vakio-otsikoista tulee olemaan "emme me tienneet, että tämmöisestä sovimme."
  6. Mitä todennäköisemmin sekä ympäristön- että kuluttajansuojaan tulisi faktisesti hyvin voimakkaita heikennyksiä. Emme edes oikein tiedä, mitä kaikkea; kts. kohdat 1-5.

   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2016
  Sarek1 tykkäsi tästä.
 13. scip10

  scip10 Eversti

  Liittynyt:
  23.07.2012
  Viestejä:
  1,756
  Tykkäykset:
  2,883
  Pisteet:
  316
  Minusta EU:n ja USA:n välinen vapaakauppasopimus on periaatetasolla kaikin puolin kannatettava asia, mutta eihän tuosta sopimuksesta tiedä kukaan mitä se pitää sisällään. En ymmärrä miten se voitaisiin tässä muodossa hyväksyä.

  edit: Lisätään nyt vielä että EU:n GMO-kiellot eivät todellakaan perustu tieteeseen, vaan johonkin ihan muuhun. Silti TTIP tulisi nykymuodossaan hylätä.
   
  MeriTJ, Sarek1, Honcho ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Omilta päättäjiltämme on vaadittava vakuutus käsi lompakolla, että he ovat lukenee sopimuksen sivu sivulta ja myös ymmärtäneet lukemansa. Tämän jälkeen heiltä on vaadittava seikkaperäinen selvitys siitä, mitä sopimus Suomen osalta merkitsee, sen hyödyt ja haitat. Sopimuksen merkitys maallemme on niin mittava, ettei sitä voi kabinettipolitiikalla hyväksyä. Miten on Sanna ja Alexi, onko sopimus kaikilta osiltaan ymmärretty?

  Kaikki kansainvälinen kauppa perustuu sopimuksiin, ne ovat välttämättömiä, muutoin vallitsisi vahvemman laki, mutta totta helvetissä niiden on oltava ymmärrettäviä, sillä eihän muuten kukaan uskalla lähteä mukaan tekemään kauppaa.

  PS. Hakusanoilla TTIP draft netistä löytyy matskua silmät ja korva täyteen. Siitä vaan opiskelemaan!

  Esimerkki:

  http://trade.ec.europa.eu/doclib/press/index.cfm?id=1230
  EU negotiating texts in TTIP
  The European Commission is negotiating TTIP as openly as possible.

  A final agreement would have 24 chapters, grouped together in 3 parts:

  1. Market access
  2. Regulatory cooperation
  3. Rules
  And as part of our latest transparency initiative, we're publishing:

  • new 2-page factsheets, in plain language
  • negotiating texts we've given US negotiators:
   • EU textual proposals on parts 2 and 3 of the TTIP – these set out how we'd want a final deal to read, line by line
   • EU position papers– what we want to achieve in a chapter.
  We will publish further texts as they become available.

  We will make the whole text of the agreement public once negotiations have been concluded – well in advance of its signature and ratification.

  Näyttää tuo TTIP olevan USA:ssa yhtä vaikea pala kuin täällä Euroopassa!

  http://www.hs.fi/talous/a1462158466714?ref=hs-prio-1-1
  Vuodetut TTIP-paperit voivat olla kuolinisku historian suurimmalle kauppasopimukselle – HS käy läpi, mistä on kyse
  Greenpeacen julkaisemista asiakirjoista syntyvä paine tulee mahdollisesti vaikeuttamaan EU:n ja Yhdysvaltain välisiä keskusteluja entisestään. Neuvottelijoiden aika alkaa loppua.
  Talous 2.5.2016 15:23 Päivitetty: 2.5.2016 16:32
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2016
 16. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,105
  Tykkäykset:
  4,239
  Pisteet:
  1,286
  Olen nähnyt ja kuullut samanlaisia kannanottoja ei-anonyymeiltä sekä netissä että livenä, kuin mitä tuossa artikkelin kommenteissa. Mielestäni noissa ei ole mitään ihmeellistä - vaikka se voikin olla vaikea uskoa, niin EU/USA/Nato-vastaisia ihmisiä on melko paljon ja luonnollisesti tällaiset uutiset ja niiden kommenttipalstat houkuttelevat heidät esiin. Hiljaista enemmistöä ei kiinnosta niin tällaisia kommentoida, siksi kommenttiosioiden mielipidejakauma vääristyy.
   
  Honcho, Maxou ja Panssari Salama tykkäsivät tästä.
 17. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Voit vallan hyvin olla oikeassa ja ainakin osittain. Katsotaan mitä käynnissä olevat ja tulevat sotilaalliset yhteisharjoitukset tuovat mukanaan, kuten myös seuraava turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko. Elämme kuitenkin mielenkiintoisia aikoja.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 18. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,105
  Tykkäykset:
  4,239
  Pisteet:
  1,286
  Itseäni arveluttaa erityisesti tämä puoli. Tuntuu siltä että globalisaatio usein heikentää kuluttajansuojaa - kauppasopimukset ja lainsäädäntö tehdään entistä enemmän isojen yritysten etuja silmälläpitäen. Näitä sitten perustellaan kilpailueduilla sun muulla diipalla. Nykyään esimerkiksi tuotteen alkuperää ei useinkaan kerrota - saatetaan mainita että "Valmistuttaja XX" tai "Made in EU". Itse en ymmärrä tällaista meininkiä ollenkaan. Kyllä tuottajan pitäisi olla tuotteestaan sen verran ylpeä että kertoo rehellisesti missä ja kuka sen on tehnyt. Jos sitä pitää ruveta salailemaan niin herää kysymys miksi? Jos valmistajaa ei kiinnosta kertoa missä tuote on tehty, ei minua kiinnosta ostaa sitä.
   
  Deeiii tykkäsi tästä.
 19. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,073
  Pisteet:
  1,286
  No miltä tuo sopimuksen ajaminen pulloon teistä maistuu? Se on tärkeä juttu Usalle, ainakin. Ajaako Usa vasittuja etujaan vai eurooppalaisten etu edelläkö tässä painostetaan eurooppalaisia?
   
 20. Deeiii

  Deeiii Eversti

  Liittynyt:
  05.10.2010
  Viestejä:
  1,655
  Tykkäykset:
  1,912
  Pisteet:
  316
  Kas kun ongelma on siinä, että kansanedustajillakaan ei käytännössä ole pääsyä tekstiin neuvotteluvaiheessa, ja vaikka pääsy olisikin, niin harvalla riittää ymmärrys tekstin sisältöön ja sopimuksen vaikutuksiin. Sitten se pitäisi hyväksyä tai hylätä sellaisenaan, ja pulinat pois.

  Sopimusta säätämässä on aikamoinen lobbariarmeija, ja ken uskoo, että Stubbit täällä Suomessa ymmärtävät puoliakaan mihin kaikkeen ovat sitoutumassa - sitoutumassa siksi kun vapaakauppa on naminamia ja USA - niin siinäpä uskoo. Minä en. Syön aika monta hattua jos sopimuksesta ei sitten ylläripylläri löydykään kaikenlaisia mukavia porsaanreikiä ja valtioita yhtäkkiä velvoittavia lausekkeita, joilla esimerkiksi juuri kuluttajansuojaa ja ympäristönsuojelua saadaan tarvittaessa ajettua alas.

  TTIP:n kaltaisilla vapaakauppasoppareilla on tähän mennessä saatu aikaan esimerkiksi se, että kun Australiassa haluttiin laittaa tupakka-askeihin isot varoitustekstit, niin sepä ei sitten onnistunutkaan, ja taisi vielä Australia päästä maksamaan korvausta tupakkifirmoille röyhkeydestään. Vastaavia tempauksia on muitakin, ja suhtautuisin äärimmäisellä kriittisyydellä kaikkiin soppareihin, joilla tälläisiä puliveivauksen paikkoja luodaan lisää.
   
  Maxou ja Rauhantekijä tykkäsivät tästä.
 21. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,979
  Tykkäykset:
  7,877
  Pisteet:
  1,286
  Vaikeaa kutsua vapaakaupaksi jotain minkä sopimusmateriaalikaan ei ole kovin vapaata. Ei jatkoon.
   
  Passi ja Deeiii tykkäsivät tästä.
 22. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,311
  Pisteet:
  316
  Vai että oikein huippusalainen sopimus? Sallikaa mun nauraa! Tämä sopimus on edelleen kokolailla levällään - ihan tarkoituksella; EU:n puolelta sopimusen valmistelu on ollut avointa eikä meikäläisten tavoitteita ole sen kummemmin piilotettu vaan homma on edennyt kohtuu avoimin kirjoin. USA taas piilottelee korttejaan ja taktiikkana on ilmiselvästi luoda painetta sopimuksen allekirjoittamiseksi ennen kuin sisältö on lopullisesti lyöty lukkoon tarkoituksena saada muutama keskeinen neuvottelutavoite sukkana läpi ilman neuvotteluja.

  Näköjään tuo suomalaiseen geenirakenteeseen syväkoodattu herraviha synnyttää tännekin tragikoomisia kommentteja ja ei epäilystäkään ettei Kremlin hutunkeittäjän käytä kaikki keinot tuon vastenmielisen piirteen hyödyntämiseksi.

  Ei tuota sopparia tietenkään pidä millä hyvänsä ehdoilla hyväksyä ja EU:n paaluttamat ehdot mm. kiistojen ratkaisemisesta normaalin oikeuskäytännön puitteissa sekä kuluttajansuojaan sekä tuoteturvallisuuteen liittyvät ovat hyviä eikä niistä pidä tinkiä. Mutta mahdollisuus maailman ylivoimaisesti suurimman talousalueen luomiseen on niin ainutkertainen ettei sitä pidä pelkän impivaaralaisuuden vuoksi mennä ryssimään.
   
  Honcho tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu