Hybridisodan uudet ulottuvuudet

EK kommentoi TTIP-vuotoa: ”USA:n taktiikkana on end game”

http://www.uusisuomi.fi/raha/194955-ek-kommentoi-ttip-vuotoa-usan-taktiikkana-end-game

Raha TTIP
Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n osaamisesta ja kasvusta vastaava johtaja Saila Turtiainen kirjoittaa EK:n sivuilla julkaistussa blogissa TTIP-neuvotteluista ja arvioi ympäristöjärjestö Greenpeacen vuotamia tietoja.

Elinkeinoelämä kannattaa TTIP-sopimusta.

Turtiaisen mukaan vuodosta ei voi vetää vielä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, koska isoimmat väännöt vapaakauppasopimusneuvotteluissa ovat vasta edessä. Turtiainen valottaa Yhdysvaltain neuvottelutaktiikkaa näin:

– Pöytään lyödään puolin ja toisin tiukkoja vaatimuksia, mukaan lukien taktisia koepalloja. USA:n neuvottelutaktiikassa on perinteisesti korostunut ns. end game eli se haluaa jättää hyvin paljon isoja kysymyksiä ratkaistavaksi vasta neuvotteluiden loppuvaiheeseen. TTIP:ssä tämä näkyy siten, että erityisesti kaikista vaikeimmista kysymyksistä, kuten julkisista hankinnoista, maataloudesta tai maantieteellisistä merkinnöistä, ei tässä vaiheessa voi vielä odottaa löytyneen molempia osapuolia tyydyttäviä kompromisseja.

Turtiaisen mukaan vuodetuista papereista löytyy viitteitä siitä, että Yhdysvallat suhtautuu skeptisesti EU:n uuteen investointisuojamalliin.

– EU:n avoimuus on TTIP-neuvotteluiden osalta ollut ennennäkemätöntä, mutta USA ei ole ollut valmis samaan. Avoimuuden puutteet ovat valitettavasti hyödyttäneet eniten niitä tahoja, jotka vastustavat TTIP-sopimusta, Turtiainen kirjoittaa.

– TTIP-debatti lyö nyt korkeita laineita ja välillä tunteet uhkaavat jyrätä alleen faktat ja lähdekritiikin, Turtiainen kirjoittaa.

Hänen mukaansa bisnesmaailmassakaan ei haluta sopimusta hinnalla millä hyvänsä.

– Elinkeinoelämä ei kannattaisi sopimusta, jossa TTIP-keskustelun esiin nostamat uhkakuvat toteutuisivat, Turtiainen vakuuttaa.


– EU ei tule koskaan hyväksymään sille epäedullista sopimusta. Tästä pitävät huolta niin jäsenmaat kuin Euroopan parlamentti
, Turtiainen uskoo.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TTIP sopimus ei ole kummallekaan osapuolelle elämän tai kuoleman kysymys, ilmankin voidaan elää. Mutta sopimuksella voitaisiin saavuttaa sellaisia taloudellisia etuja puolin ja toisin ettei hanskoja kannata lyödä tiskiin heti kun alkaa tuntua keljulta. Länsimaisessa sopimuskäytännössä sopimus syntyy silloin kun molemmat sopimusosapuolet uskovat saavuttavansa sopimuksen kautta etuja jotka ovat sopimuksesta maksettavaa hintaa korkeammat. Siksi olen hyvin luottavainen näiden neuvottelujen etenemiseen: Toteutuessaan tämä sopimus vahvistaisi Euroopan ja USA:n suhteet ennennäkemättömän vahvalle tasolle, mikä tietysti Kremliä ankarasti vituttaa. Mikä puolestaan ajatuksena miellyttää minua suuresti.
 
Tuleekohan ihan kaikki tuosta sopimuksesta koskaan julkiseksi?
 
Merkit viittaavat siihen, että tulemme lähitulevaisuudessa monella foorumilla huomaamaan Venäjän vaikuttamisen ja suoranaisen hybridisodan kasvun. Esimerkkinä otteita päivän Helsingin Sanomien kirjoittelun kommenteista ja klikkauksista (osa toki kotikutoista hörhöilyä).

Eikös tässä ole ollut kevättalvella vähän hiljaisempi jakso? Olisivatko palanneet piirustuspöytien ääreen kehittelemään hienovaraisempia vaikutuskeinoja? Viimeisen parin vuoden aikana käytetyt menetelmät olivat selkeästi teholtaan rajallisia. Suomi on epäkiitollinen trollauskohde, kun suomalaisen omaperäisen kulttuurin osaamista on vain vähän maamme rajojen ulkopuolella ja sitä on trollaustarkoituksiin ostettavissa vain hyvin rajallisesti. Suomalaisen yhteiskunnan resistenttiys trollaamiselle on sitäpaitsi kasvanut matkalla.
 
Eikös tässä ole ollut kevättalvella vähän hiljaisempi jakso? Olisivatko palanneet piirustuspöytien ääreen kehittelemään hienovaraisempia vaikutuskeinoja? Viimeisen parin vuoden aikana käytetyt menetelmät olivat selkeästi teholtaan rajallisia. Suomi on epäkiitollinen trollauskohde, kun suomalaisen omaperäisen kulttuurin osaamista on vain vähän maamme rajojen ulkopuolella ja sitä on trollaustarkoituksiin ostettavissa vain hyvin rajallisesti. Suomalaisen yhteiskunnan resistenttiys trollaamiselle on sitäpaitsi kasvanut matkalla.

Se on kyllä totta että suomen kielen ja kulttuurin omaleimaisuus tekee trollauskampanjat täällä haastaviksi. Aika helppo venäläiset trollit on yleensä spotata, niin kömpelöitä he ovat.
#toisaalla olen törmännyt erääseen pro-Israel-trolliin joka on ilmeisesti kantasuomalainen ja hän on paljon taitavampi, vaikkei kyllä paljoa hänkään vastakaikua saa.
 
Tulli, Tilastointi
24.9.2015

Yhdysvallat nousi Suomen kolmanneksi tärkeimmäksi vientimaaksi
Teollisuuskoneiden toimitukset Yhdysvaltoihin jyrkässä kasvussa

Suomen tavaravienti Yhdysvaltoihin kasvoi vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan kahdeksan prosenttia edellisvuotisesta kohoten vajaaseen 1,9 miljardiin euroon. Tuonti Yhdysvalloista suureni vain prosentin ja jäi hiukan alle miljardiin euroon.

Kauppa Yhdysvaltojen kanssa on perinteisesti ollut Suomelle ylijäämäistä. Suurimmillaan ylijäämää kertyi lähes 2,3 miljardia euroa vuonna 2008. Ylijäämä romahti vuonna 2011 alle 700 miljoonaan euroon, mutta kääntyi viennin vahvistumisen myötä nopeasti kasvuun. Viime vuonna ylijäämää kertyi Yhdysvaltain kanssa käytävässä kaupassa 1,6 miljardia euroa, ja alkuvuonna 2015 ylijäämä kasvoi edelleen edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhdysvallat on Suomen selvästi suurin ylijäämämaa. Toisena olevan Iso-Britannian kanssa käytävän kaupan ylijäämä oli viime vuonna 1,2 miljardia euroa.

Yhdysvaltoihin viennin reipas kasvu alkuvuonna johtui varsinkin teollisuuskoneiden viennin piristymisestä, mutta myös kaikkien muiden tärkeiden tavararyhmien vienti lisääntyi metalleja ja öljytuotteita lukuun ottamatta. Tuonnin muuten vahvaa kehitystä painoi erityisesti alaspäin tietotekniikan tuonnin alavire.

Yhdysvallat oli tammi-kesäkuussa 2015 Suomen kuudenneksi suurin kauppakumppani Kiinan jälkeen ja Iso-Britanniaa edellä. Viennissä se nousi kolmanneksi seitsemän prosentin osuudellaan ohitettuaan alkuvuonna Venäjän. Edellisen kerran Yhdysvallat oli Suomen kolmanneksi tärkein vientimaa vuonna 2003. Yhdysvaltojen osuus Suomen viennistä on viime vuosina ollut heikossa kasvussa vuoden 2011 aleneman jälkeen, mutta ei vielä yllä vuoden 2009 huippuvuoteen, jolloin maan osuus oli lähes kahdeksan prosenttia. Alkuvuonna 2015 vienti Yhdysvaltoihin on kehittynyt Iso-Britanniaan ja Kiinaan suuntautuvaa vientiä suotuisammin.
 
Mikähän siinäkin on että Suomen ja Venäjän välisiä suhteita murehditaan otsa rypyssä mutta vähintään yhtä merkittävistä suhteista Atlantin yli ei oikein kukaan ole kiinnostunut:

_______________________________________________________________________

Tämän sivun sisällöstä vastaa Suomen suurlähetystö Washington

Päivitetty 8.2.2016


Maatiedosto Yhdysvallat
Kahdenväliset suhteet
Suhteet
Suomen ja Yhdysvaltain suhteet ovat hyvin lämpimät. Yhteistyötä tehdään monella eri osa-alueella ja maiden välillä vallitsee laaja konsensus. Ulkopoliittinen yhteistyö käsittelee lähinnä yhteisiä valtioiden rajoja ylittäviä haasteita sekä kolmansiin maihin liittyviä kysymyksiä.

Hyvien suhteiden ylläpitäminen Suomelle tärkeää
Yksi ulkopoliittisista tavoitteista on transatlanttisten suhteiden edistäminen. Edellytykset tiiviille suhteille ovat hyvät: taloussuhteet ovat aktiivisia ja Suomea arvostetaan yhteistyökumppanina. Yhdysvallat on edelleen Suomen tärkein Euroopan ulkopuolinen kauppakumppani. Yhteistyötä tehdään erityisesti teknologian ja koulutuksen alalla. Yhdysvalloilla on Suomessa suuri ja aktiivinen opiskelijavaihto-ohjelma, ja yhdysvaltalaiset ovat kiinnostuneita suomalaisista korkean teknologian yrityksistä. Molemmat valtiot ovat kiinnostuneita edistämään myös kilpailukyky- ja innovaatiopolitiikkaa.

EU ja Yhdysvallat

Kahdenvälisten suhteiden lisäksi Suomi on mukana kehittämässä EU:n ja Yhdysvaltain suhteita. Suhteiden painopiste onkin siirtynyt yhä enemmän kahdenvälisestä monenkeskiseen yhteydenpitoon. Tämä tie on Suomelle tärkeä, sillä EU ja Yhdysvallat ovat toistensa merkittävimpiä poliittisia ja taloudellisia kumppaneita.

Kaupallis-taloudelliset suhteet
Vienti ja tuonti
Yhdysvallat on Suomen neljänneksi tärkein vientikumppani ja samalla Venäjän jälkeen tärkein vientimaa EU:n ulkopuolella.

Yhdysvaltojen osuus Suomen kokonaisviennistä oli 6,4 % vuonna 2012. Suomen tärkeimpiä vientituotteita Yhdysvaltoihin ovat koneet, laitteet, kuljetusvälineet, metsäteollisuuden tuotteet, polttoaineet sekä kemianteollisuuden tuotteet. Suomen vienti Yhdysvaltoihin oli noin 3,1 miljardia euroa.

Tuonti Yhdysvalloista oli noin 1,6 miljardia euroa vuonna 2012. Tärkeimmät tuotteet Yhdysvalloista Suomeen ovat raakaöljy ja jalostetut petrokemian tuotteet, koneet, ajoneuvot, kulutustavarat sekä teollisuuden raaka-aineet.

Kokonaiskauppavaihdolla mitattuna Yhdysvallat oli vuonna 2012 Suomen kuudenneksi tärkein kauppakumppani.

Investoinnit

Vuonna 2013 Yhdysvaltojen suorien sijoitusten kanta Suomessa oli 1,3 miljardia euroa. Vastaavasti Suomen suorien sijoitusten kanta Yhdysvalloissa oli 9,6 miljardia euroa.

Suomalaiset yritykset Yhdysvalloissa

Tilastokeskuksen mukaan Yhdysvalloissa toimi 228 suomalaisyritysten tytäryhtiötä vuonna 2012. Näiden yhtiöiden liikevaihto oli noin 14 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 32 800.
 
Tuleekohan ihan kaikki tuosta sopimuksesta koskaan julkiseksi?
Kerro yksikin järkeenkäypä syy miksi joku yrittäisi salata siitä jonkin osan? Siis järkeenkäyvän. Ensinnäkin sen sopparin salassapitäminen olisi täysin mahdotonta, semmoinen kantelukellojen kokoontumisajo tuo EU on. Toisekseen jonkun salassapidetyn lisäpöytäkirjan taloudellinen hyödyntäminen olisi mahdotonta samasta syystä: Vassarit olisivat ulvomassa verta kehiin jos syntyisi pienikin epäily että joku tienaisi sillä eurocenttiäkään.
 
Lisätään nyt vielä että EU:n GMO-kiellot eivät todellakaan perustu tieteeseen, vaan johonkin ihan muuhun. Silti TTIP tulisi nykymuodossaan hylätä.
Itse asiassahan GMO-tuotteitahan ei ole kielletty, mutta niistä pitää ilmoittaa pakkauksessa lisämerkinnöin. Koska osa kuluttajista hylkii GMO-tuotteita, eivät ne ole kannattavia ja sen vuoksi niitä ei myöskään kauppojen hyllyillä juuri näy.

Se on kyllä totta että suomen kielen ja kulttuurin omaleimaisuus tekee trollauskampanjat täällä haastaviksi. Aika helppo venäläiset trollit on yleensä spotata, niin kömpelöitä he ovat.
#toisaalla olen törmännyt erääseen pro-Israel-trolliin joka on ilmeisesti kantasuomalainen ja hän on paljon taitavampi, vaikkei kyllä paljoa hänkään vastakaikua saa.
Kremlin on helppo käyttää samankaltaisesti ajattelevia suomalaisia, esimerkiksi vanhat stallarit ovat varmasti otollista maaperää USA-vastaisille kannanotoille (ja onhan meillä myös kuitenkin ihan kohtuullisen kokoinen venäläisvähemmistökin). Monellakin keskustelufoorumilla liikkuu aivan selkeästi Venäjän agendaa ajavia suomalaisia, täällä sitä ei vain näy, koska ylläpito on tehtäviensä tasalla.
Venäjän narratiivia suoltavat myös jotkut hyödylliset idiootit.
 
http://corporateeurope.org/international-trade/2014/07/who-lobbies-most-ttip

These business sectors had most encounters with DG Trade when the TTIP negotiations were being prepared in 2012 and early 2013:

  1. Agribusiness and food, including multinationals like Nestlé and Mondelez (formerly Kraft Foods) and numerous lobby groups for producers and traders of food, drinks, and animal feed such as Food and Drink Europe (the EU’s biggest food industry lobby group, representing multinationals like Nestlé, Coca Cola, and Unilever), Eucolait (the dairy traders’ lobby), Clitravi (lobbying for the EU meat processing industry), Spirits Europe (working for alcohol producers such as Bacardi-Martine and Pernod-Ricard) and FEFAC (the animal feed lobby).
  2. Lobby groups representing multiple business sectors such as the European employers’ federation BusinessEurope (one of the most powerful lobby groups in the EU), the US Chamber of Commerce (the wealthiest of all US corporate lobbies), the Transatlantic Business Council (representing over 70 EU and US-based multinationals) and national industry federation such as the Confederation of British Industry (CBI) and the Federation of German Industries (BDI).
  3. Telecommunication and IT, including giant corporations such as Nokia and Ericsson as well as industry lobby groups such as Digital Europe (whose members include all the big IT names, like Apple, Blackberry, IBM, and Microsoft).
  4. Automobiles, with some of the most powerful car brands (Ford, Daimler, BMW...) and automotive suppliers such as tyre producer Michelin as well as industry lobby groups such as ACEA (representing Europe’s car, van, truck, and bus manufacturers) and the German automotive industry association (VDA).
  5. Engineering and machinery, including manufacturing behemoths such as Siemens and Alstom as well as industry federations such as Orgalime (lobbying for the mechanical, electrical and metalworking sectors) and the German Engineering Federation VDMA.
  6. Chemicals, including CEFIC (the EU’s biggest chemical industry lobby group, representing BASF, Bayer, Dow, and others) and its US counterpart ACC (also lobbying for BASF, Bayer, Dow, and others), the Germany industry federation (VCI) and direct lobbying by chemical giants such as Dow.
  7. Finance, with lobbying by some of the world’s largest banks and insurers (Morgan Stanley, Allianz, Citigroup...) and powerful financial sector lobby groups such as the Association of German Banks (BDB) and Insurance Europe (Europe’s main insurance lobby).
  8. Health Technology, with, for example, Eucomed (“representing the medical technology industry in Europe”, including large corporations such as Siemens and Procter & Gamble), Cocir (lobbying for “medical imaging, health ICT and electromedica” companies such as IBM, Samsung, Orange, and Agfa healthcare “to open markets... in Europe and beyond”).
  9. Audiovisuals & media, with media giants like Walt Disney and Rupert Murdoch’s News Corp as well as industry lobby groups such as the International Confederation of Music Publishers (lobbying for Sony, Universal, Warner and others) and the Motion Picture Association of America (also lobbying for Sony, Universal, Warner, Walt Disney...).
  10. Pharmaceuticals, including direct lobbying of large pharmaceutical companies such as GlaxoSmithKline (GSK) and lobby groups such as EFPIA (Europe’s largest pharmaceutical industry association, representing multinationals such as Bayer, Eli Lilly, GSK, and Pfizer) and its US sister organisation PHRMA (lobbying largely for the same companies).

Kertokaapa minulle, kuka oikeasti uskoo suuryritysten olevan keskivertotallaajan tai pienyritysten asialla?
 
Näin juuri länsiväylällä Helsingin suuntaan tultaessa ylikulkusillalta roikkuvan banderollin, jossa luki isolla: "IRTI EU:TA, RAJAT KIINNI". Kuinka moni suomalainen tekee tuollaisen kirjoitusvirheen? Siis, ettei osaa sanoa EU:sta, vaan sanoo EU:tä? Väittäisin, ettei moni. Sen sijaan molemmat lauseet sopivat Kremlin agendaan: EU:n hajottaminen.

Kysymys siis kuuluu: Laittoivatko venäjän provokaattorit julisteen sinne? Ja samana päivänä kuin USA:n harjoitus Suomessa alkaa. Yhteensattuma?
 

– EU ei tule koskaan hyväksymään sille epäedullista sopimusta. Tästä pitävät huolta niin jäsenmaat kuin Euroopan parlamentti
, Turtiainen uskoo.

Tässä on nyt vaan se tuhannen taalan kysymys, että mikä EU? Suuryritysten EU vai kansalaisten EU?

Tällä hetkellä TTIP on kaiken todennäköisyyden mukaan ihan voittopuolisesti suuryritysten etujen mukainen. Kyllä se eurooppalaisillekin suuryrityksille varmasti kelpaa. Tästä ei kuitenkaan voi vielä johtaa, että TTIP olisi Euroopan kansalaisten etujen mukainen. Ja tämä on se keskeinen ongelma, mihin on oikeasti ihan mahdoton vastata, kun sopimusteksti ei ole julkinen. Jos olen yhden asian oppinut juristien kanssa puljatessani, niin se on tämä: on aivan yksi paskan lati mitä lakiteknisestä sopimuksesta sanotaan tai millä intentioilla se on tehty; väliä on vain ja ainoastaan sillä, mitä sopimuksessa aivan tarkkaan ottaen lukee. Kun tuota sopimusta sitten aikanaan käytetään eli joku - luultavasti suurehko yritys - vie jonkun toisen - luultavasti valtion - oikeuteen, oikeusistuin ei tulkitse EK:n tai muiden tahojen "me tienataan tällä"-lausuntoja tai hyviä vapaakauppaisia aikomuksia, vaan sitä ja vain sitä tekstiä, mitä soppariin on kirjailtu. Liitetään tähän sitten vielä se, että todella moni oikeustermi ei tarkoitakaan ihan sitä mitä arkijärkinen ei-juristi kuvittelisi, niin ainakin minulle on aivan ilmeistä, mitä tässä on äärimmäisen suuressa vaarassa tapahtua.

Tällä hetkellä tilanne on se, että TTIP:n tarkka sopimusteksti on auki, mutta siihen kykenevät vaikuttamaan voittopuolisesti suuryritysten lobbarit - varsinkin Yhdysvaltojen puolella. Jos tuosta haluttaisiin edes etäisesti kansalaisten etuja ajava sopimus, olisi aivan välttämätöntä, että sopimusteksti ja sen luonnokset saataisiin ulkopuolisten lakiasiantuntijoiden tarkasteltavaksi hyvissä ajoin. Lisäksi näiden ulkopuolisten kritiikillä pitää voida olla vaikutusta. Jos soppari saadaan vasta valmiina luettavaksi vähän ennen hyväksy/hylkää-äänestystä, on aivan täysin 100% varmaa, että sopimusta ja sen mahdollisia vaikutuksia ei voida mitenkään kunnollisesti arvoida. Ja jos siihen ei sitten enää saa tehdä muutoksia, on 99% varmaa, että periaatteessa hyväänkin sopimukseen - joka siis tullaan luultavasti hyväksymään pitkin hampain - jää pickupin ajettavia porsaanreikiä, joita sitten tullaan täälläkin palstalla vielä itkemään.

Jos tämä on mielestänne hyvä juttu, niin pyydän firman lakimiestä kirjoittamaan teille 300-sivuisen sopimuksen, joka on minusta ihan hirmu hyvä ja hyödyttää teitäkin ihan tosi paljon (minä ja firman lakimies sanovat niin, ja sen täytyy siis olla totta), ja voitte sitten pistää nimmarin alle. Saatte tutustuakin siihen parin viikon ajan, me ollaan niin reiluja ja läpinäkyviä.
 
Viimeksi muokattu:
Oheinen lista tuli vastaan eräällä sivustolla. Kun laatija kerran oli lisännyt tekstin "saa levittää" niin laitetaan tännekin. En ole tarkastanut, mutta lista pitänee sisällään koko joukon vihasivustoja jotka levittävät valheellista informaatiot ja yhteiskuntamme vastaista propagantaa. Varokaamme näitä!


Aleksander Stubbi suksi kuuseen!!!
anarkisti.vuodatus.net
Asialehti.net
Carl Haglund - eroa
DONi - Donetskin kansainvälinen lehdistökeskus
Ei Naton aika
Eroa armeijasta
Fincrime.net
Finnbay
Finnish Defence League (FDL)
Finnleaks
Itsenäisyyspuolue
James Gonzo
johanbackman.ru
Juha Sipilä, mulkku joka tuhosi hyvinvointiSuomen
kansalainen.fi
Kriittiset tutkijat Ukrainan kriisissä
Krimin ystävät ja kumppanit
Magneettimedia
Mamu helvetti (Paavo Tajukangas News)
MIR Link
Muutospuolue.fi (Pysyvä ratkaisu maahanmuuton ongelmiin)
MV-lehti
NATO vastainen vastarintaryhmä - Finns against Nato
nwohavaintoja.blogspot.fi
Oikeus ja kohtuus – kaikessa
paavovayrynen.fi/kansalaispuolue/
Petteri Orpo, painu vittuun!
Poliisirikollisena
rajatkiinni.fi
reilusuomi
RiippumatonMedia.com
sott.net
suomimedia
taikaluukku.com (TLmedia)
tietoluukku.net (TLmedia)
uberuutiset.fi
Uutismaailma
Uutisryhmä: Gazan sota - Lähi-idän tilanne - uutisseuranta
Uutisryhmä: Suomi - turvallisuus, talous ja ulkopolitiikka
Uutisryhmä: Ukraina, Kiova, euroopan konfliktit
Vaadimme maahanmuuttajien Raiskausbusseja lähiöihin!
Waltamedia.fi
Vastavalkea
Venäjän trolliarmeija
Verkkofoorumi.org
Verkkomedia
Vladimir Putin Fan Club
 
Jotenkin vaan tulee @Taitolaji n viesteistä mieleen tämä veli @Honcho n postaus...:rolleyes:

Jep, Totuuden Ministeriön henki on vahvasti asian yllä. Vapaus on orjuutta, ja ylhäältäpäin tulee sanella hallintoalamaisille, etteivät mokomat kompuroisi hankalien vapauksiensa kanssa.

ignorence-strength46_0.jpg
 
Minusta EU:n ja USA:n välinen vapaakauppasopimus on periaatetasolla kaikin puolin kannatettava asia, mutta eihän tuosta sopimuksesta tiedä kukaan mitä se pitää sisällään. En ymmärrä miten se voitaisiin tässä muodossa hyväksyä.

edit: Lisätään nyt vielä että EU:n GMO-kiellot eivät todellakaan perustu tieteeseen, vaan johonkin ihan muuhun. Silti TTIP tulisi nykymuodossaan hylätä.

Neuvotteluthan ovat vielä vahvasti kesken. Nykyisellään sopimus sisältää aivan liikaa sitä, että USA pitää kiinni protektionismistaan esim. sisäisten laivarahtiensa (laivan pitää olla USAssa rakennettu ja liputettu!) ja osavaltioiden hankintojen osalta, joihin ei EU-yrityksiä päästettäisi kiinni. Vastineeksi olisi taas menossa sellaista, mistä ehkä EU:ssa halutaan pitää kiinni.

Sopimuksen hyväksyminen nykymuodossaan olisi kakkosen paljastamista, kuivana. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö asiassa olisi järkevä edetä, mutta nimenomaan kriittisesti ja oma etu muistaen. Välillä tuntuu, että monien ajatus on että kuiva kakkonen on käännettävä joko itään tai Atlantin yli. Näinhän ei ole. Jenkit ovat kovia neuvottelijoita, ollaan mekin, niin saadaan lopulta hyvä diili molemmille.
 
Ei tuota sopparia tietenkään pidä millä hyvänsä ehdoilla hyväksyä ja EU:n paaluttamat ehdot mm. kiistojen ratkaisemisesta normaalin oikeuskäytännön puitteissa sekä kuluttajansuojaan sekä tuoteturvallisuuteen liittyvät ovat hyviä eikä niistä pidä tinkiä. Mutta mahdollisuus maailman ylivoimaisesti suurimman talousalueen luomiseen on niin ainutkertainen ettei sitä pidä pelkän impivaaralaisuuden vuoksi mennä ryssimään.

Juuri näin. Hassua jos asia polarisoidaan siten, että joko ottaa USA:n ensimmäisen, neuvotteluteknisen koepallon sellaisenaan tai sitten on Venäjän masinoima "Stop TTIP, stop NATO, stop NWO" -häiskä.

Tyhmä tekee huonon sopimuksen, mutta tässä on viisaalle potentiaalia. Ja Venäjän vahva Stop-TTIP lobbaus kertoo nimenomaan sen, että se pelkää että EU ja USA tekevät molempia hyödyttävän sopparin, jolloin se itse jää entistä enemmän sivuraiteelle keskusjohtoisen öljytaloutensa kanssa.
 
Neuvotteluthan ovat vielä vahvasti kesken. Nykyisellään sopimus sisältää aivan liikaa sitä, että USA pitää kiinni protektionismistaan esim. sisäisten laivarahtiensa (laivan pitää olla USAssa rakennettu ja liputettu!) ja osavaltioiden hankintojen osalta, joihin ei EU-yrityksiä päästettäisi kiinni. Vastineeksi olisi taas menossa sellaista, mistä ehkä EU:ssa halutaan pitää kiinni.

Sopimuksen hyväksyminen nykymuodossaan olisi kakkosen paljastamista, kuivana. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö asiassa olisi järkevä edetä, mutta nimenomaan kriittisesti ja oma etu muistaen. Välillä tuntuu, että monien ajatus on että kuiva kakkonen on käännettävä joko itään tai Atlantin yli. Näinhän ei ole. Jenkit ovat kovia neuvottelijoita, ollaan mekin, niin saadaan lopulta hyvä diili molemmille.
Protektionististen lakien purkamisesta hyötyisivät pitkän päälle kaikki. Mutta kuten @Deeiii kirjoittaa, suuryritysten ja kansalaisten edut eivät välttämättä ole samat
 
TTIP-sopimuksen esille ottaminen maanpuolustuksen ja hybridisodan yhteydessä kaipaa selvennyksen. Aihe sattui sopivasti silmään ja kun tiedetään, että Venäjä ja Kiina vastustavat sitä jyrkästi, halusin testata näkyykö se mitenkään suomalaisessa kirjoittelussa. Evidenssi on toki häilyvä, kuten aiemmin joku jo totesikin, mutta silti silmään pistää kommentit, joissa vastustetaan voimakkaasti, mutta kirjoittelu ja vastustaminen siirtyy näppärästi USA:n, EU:n ja omien poliitikkojemme yleiseen morkkaamiseen. Ehkä on sitten nykypäivää, että kriittiset, mutta asiantuntevat ja asialliset kirjoitukset saavat huomattavasti vähemmän "tykkäyksiä" kuin asiattomat, asian vierestä huonolla Suomella kirjoitetut tölväykset. Selvät häviäjät ovat luonnolliset ne kirjoitukset, joissa erehdytään puoltamaan TTIP-sopimusta, vaikka niissä vaadittaisiin avoimuutta ja muutoksia tekstiin. Linja on - kaikki sopimukset inhottavan USA:n kanssa roskiin ja samaan roskikseen koko EU.

Ei hyvä!
 
TTIP-sopimuksen esille ottaminen maanpuolustuksen ja hybridisodan yhteydessä kaipaa selvennyksen. Aihe sattui sopivasti silmään ja kun tiedetään, että Venäjä ja Kiina vastustavat sitä jyrkästi, halusin testata näkyykö se mitenkään suomalaisessa kirjoittelussa. Evidenssi on toki häilyvä, kuten aiemmin joku jo totesikin, mutta silti silmään pistää kommentit, joissa vastustetaan voimakkaasti, mutta kirjoittelu ja vastustaminen siirtyy näppärästi USA:n, EU:n ja omien poliitikkojemme yleiseen morkkaamiseen. Ehkä on sitten nykypäivää, että kriittiset, mutta asiantuntevat ja asialliset kirjoitukset saavat huomattavasti vähemmän "tykkäyksiä" kuin asiattomat, asian vierestä huonolla Suomella kirjoitetut tölväykset. Selvät häviäjät ovat luonnolliset ne kirjoitukset, joissa erehdytään puoltamaan TTIP-sopimusta, vaikka niissä vaadittaisiin avoimuutta ja muutoksia tekstiin. Linja on - kaikki sopimukset inhottavan USA:n kanssa roskiin ja samaan roskikseen koko EU.

Ei hyvä!

Jokaisen trollin vakiotykkäämisenä Facebookissa on jokin "stop TTIP" -ryhmä. Tämä ei liene mitenkään uutta? Lisäpisteitä saa noissa jos sanoo "NWO".

Tarkistinpa vakioesimerkkini "Jullen" ryhmät, siellä oli neutraalisti nimetty "TTIP-info", joka kuitenkin on nimenomaan jyrkästi koko homman alasampuvan näköinen ryhmä. Olipa mielenkiintoista nähdä, ketkä facebook-kontakteista olivat tykkäilleet. Missähän lienee "sovitaan TTIP, mutta järkevillä ehdoilla" -ryhmä...

https://www.facebook.com/ttipinfo/
 
Back
Top