Hybridisodan uudet ulottuvuudet

UCD

Korpraali
BAN

Onko Frederikin tarvinnut hakea viisumia Putistaniaan viime vuosina? :D

Jos oikein muistan tästäkin jokunen kotimainen geo-putinisti pahoitti mielensä.....
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
– Esittäkööt he ensin todisteita ja vaatimuksia. Mutta jos he eivät pysty millään tavalla vahvistamaan meidän yhteyksiämme järjestäytyneeseen rikollisuuteen, niin silloin me esitämme vaatimuksia heille liittyen herjauksiin ja valheisiin, joita meitä kohtaan esitetään, Zaldostanov sanoi Vzgljadille.

Aina välillä tulee väkisinkin mieleen, että tuo meidän itäinen naapuri on maailman suurin mielisairaala :ROFLMAO: 
Viimeksi muokattu:

Hallinkorva

Ylipäällikkö

Onko Frederikin tarvinnut hakea viisumia Putistaniaan viime vuosina? :D

Jos oikein muistan tästäkin jokunen kotimainen geo-putinisti pahoitti mielensä.....

Kivoja tyttöjä. Muuten on hiukan masentavaa katsoa asiantuntematonta videota, jossa paksuposkinen arkajalka laulaa ja jossa nostellaan japanilaispyörän keulaa.

Sudet nimittäin ajavat yleensä HD-pyörillä. Heillä on kyllä motokeskus, jossa voi leikkiä muillakin härpäkkeillä.

Hybridihommista sudet tietysti tietävät ainakin sikäli, että haluavat estää tai ainakin rajoittaa länsimaista vaikuttamista Venäjällä. Heillä on siihen siellä oikeus ja presidentinhallinnon tuki. Kun Venäjä nostaa esiin seikan, että he ovat länsimaisen vaikuttamisen kohteena, saattaa löytyä hönöjä, joiden mielestä näin ei ole. Mutta kyllä he ovat ihan oikeassa.

Jos me sitten mietimme, onko RMI:llä täällä mitään vaikutusta mihinkään... Jaa-a. Toistaiseksi huomattavasti vähemmän kuin Pietarin Jokereilla. Tulevasta en tiedä.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Vaikuttaminen on asia, jossa koskaan ei tiedä, missä kohdissa milloinkin se alkaa. Varmaan jengin siirtyminen Euroopan puolelle monissakin maissa on yksi pikku jyvä kaikessa. Isompiakin on. Esimerkiksi ilmastonmuutosasioista tässä on sitten mielenkiintoinen kirjoitus...

Näitä ilmastoaktiiveja ainakin on helppo käyttää. Tämän jutun lähteet kestävät melko kriittisen tarkastelun, oli skeptikon pitämä sivu tai ei:


 

PSB 5500

Ylipäällikkö
– Esittäkööt he ensin todisteita ja vaatimuksia. Mutta jos he eivät pysty millään tavalla vahvistamaan meidän yhteyksiämme järjestäytyneeseen rikollisuuteen, niin silloin me esitämme vaatimuksia heille liittyen herjauksiin ja valheisiin, joita meitä kohtaan esitetään, Zaldostanov sanoi Vzgljadille.

Aina välillä tulee väkisinkin mieleen, että tuo meidän itäinen naapuri on maailman suurin mielisairaala :ROFLMAO:Toi kirjoittamasi loukkaa sekä mielisairaaloita että mielisairaita..
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Äärinationalismi on sielläkin se päät sekoittava seikka. Tämä on mielenkiintoinen kehityskulku, joka avaa Venäjän tuntemusta, jos haluaa. Minusta meidän pitäisi olla paremmin perillä hybridivaikuttamisen henkisestä pohjasta, jotta osaisimme sitten edes jatkaa siihen, että mitä se käytännössä on ja miten tällaistakin hahmoa voi Suomessa käyttää.

Zaldostanovin isä on georgialainen, ja poika on syntynyt Ukrainassa. Äiti on venäläinen.

Ristiriitaista Stalinin kuvan kanssa on se, että hän oli nuorena 1980-luvulla kommunistihallinnon vastustaja, tavallaan siis aikansa oranssi. Hän liittyi Yön susiin vasta vuonna 1989, toisin kuin lehdissämme on kirjoitettu. Sitä ennen hän ajeli jollain tsekkipyörällä ja opiskeli. Kontakteja Helvetin Enkeleihin hänellä oli jo 1985 Saksassa, jossa hän oli kapakan portsarina.

Vuonna 1991 jengiläiset puolustivat parlamenttitaloa kommunistien vallankaappaukselta. Mafiasta he selvisivät voittajina.

2000-luvulla kerho profiloitui alusta alkaen poliittisena kerhona. Se promoaa slaavilaista kulttuuria. Putin oli yhdessä sen kokoontumisajossa Sevastopoliin jo vuonna 2012. Parin vuoden kuluttua sitten Krimiä vietiin.

Ensin estetään kommunistien vallankaappausta ja nyt kannetaan Stalinin kuvia. Se on ristiriitaista, ja monesti mietin, miksi venäläiset haluavat jonkun Stalinin vetävän heitä kakkoseen vielä haudan takaa.

Sinällään en ihmettele putinismia juuri hänen kohdallaan. Ihan samalla tavalla Vankileirien saariston kirjoittanut kirjailija Solženitsyn profiloitui ortodoksikirkon ja isovenäläisyyden ystäväksi. Se oli monille hämmästys, mutta hänhän on venäläinen, joka kaiken lisäksi asui lännen lihapatojen äärellä kunnioitettuna toisinajattelijana 20 vuotta ja oppi inhoamaan monia läntisen maailman moraalisia aspekteja. Hän palasi Venäjälle. Solženitsyn ei huolinut palkintoa Gorbatsovilta, ei Jeltsiniltä, mutta Putinilta huoli.

Zaldostanov ehdotti, että anti-Maidan liikkeen nimeksi annettaisiin "Kuolema homoille". Siitä voi päätellä jonkin verran hänen mahdollisia psykologisia ristiriitojaan.

Hybridivaikuttamista jos haluaa tutkia, pitää muistaa että se ei ole yksisuuntaista eikä Venäjä ole siinä edes suvereeni mestari. Me pelkäämme sitä eniten, kun se on tuossa vieressä. Zaldostanov taas ei halua länsimaista demokratiaa ja suhtautuvat kaikkeen senkaltaiseen ujutteluun vallankumousyrityksenä.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Hybridivaikuttamisesta Suomessa.

Ensimmäinen asia, mikä pitää ymmärtää, on se, että kaikki suurvallat ovat siinä melkoisia mestareita. On kyse Kiinan pandoista tai tunnelimiljardeista, kyse on vaikuttamisesta talouteen. Yhdysvallat vaikuttaa monella tavalla ja erityisesti se on täällä sellaisessa hybridin osa-alueessa kuin kyber. Me luulemme olevamme Suomessa mutta täällä on olemassa Amerikka, jossa on Amerikan lait. Koskee vaikka kaapeleita. Ei meillä ole mitään Suomen internetiä. Meillä on täällä Yhdysvaltain Internet. Jos luulemme voivamme kajota Suomen alueella siihen, mikä on Amerikkaa, näpeille tulee.

No se siitä. Joka tapauksessa Venäjä näkee, että Amerikan reuna on jo täällä ja että koska sotilaat ovat parhaiten suojassa vaikuttamiselta, ensisijaisesti on estettävä Suomen liittyminen Natoon. Silloin nimittäin heidän vaikutusmahdollisutensa pätöksentekoomme kapenevat valtavasti.

Mielipidevaikuttaminen on siis tärkeää. Hybridivaikuttamisella ei pyritä myöskään suoraan lopputulokseen kuten vaalivoittajan valitsemiseen, mutta hybridivaikuttaminen toimii jo silloin, jos se jyrkentää olemassa olevia mielipiteitä, aktivoi toimimaan tai jakaa kansaa. Sitä on kyllä liikkeellä. Tälläkin foorumilla.

Hybridikeinoja, joita me näemme, voivat olla esimerkiksi mielipiteiden hämmentäminen verkossa. Toisaalta me teemme sen pitkälle itse. Olemme me niin tyhmiä.

Kyberhyökkäykset on vain yksi pieni osa partituurissa, ja siinä touhussa oikeita keinoja emme vielä ole nähneetkään, jotain koepalloja vain. Päättäjiin vaikuttaminen, talousvaikuttaminen jne. ovat rauhan ajan keinoarsenaalissa kaiken aikaa. Sodan aikana isketään jääkaappiisi, puhelimeesi ja verkkoosi ihan toisella tavalla.

Teoreettinen hyökkääjä kerää heikkoja kohtia yhteiskunnasta ja sen päätöksentekorakenteesta kaiken aikaa ja analysoi niitä. Sillä on suunnitelmat ja kyky. Mitään suurta vaikuttamisoperaatiota ei tarvitse olla meneillään, kun näemme koepalloja, joilla tutkitaan elinpisteitämme.

Yksi Venäjän metodeista on valehdella kun on tarve (emme valtaa Krimiä) mutta toisaalta puhua suoraan asioista, joita lännessä ei puhuta. Otan esimerkin. Venäjä viittaa Wikileaksin tietoon ja käyttää sitä, mutta me emme vain muista, että Wikileaksin paljastukset ovat totta. Ne ovat kaapattuja sähköposteja ja aitoja päätösasiakirjoja. Siellä on tarkka kartta siitä, miten länsi oikeasti aikoo ja haluaa vaikuttaa Venäjään.

Kun taakse katsoo, amerikkalainen virkamies saattoi imarrella saksalaisia valokuvissa ja antaa virallisia lausumia, mutta sitten joku hakkeri vuoti virkamiehen oikeat viestit ja oikeat ajatukset ja käsitykset, joita lännessä ei tietenkään saa kertoa.

Venäjä alkoi toimia samalla tavalla. Se alkoi kertoa ja rikkkoi pelin säännöt. Toisaalta se alkoi käyttää lännen kuorrutusta hyväksi. Kun se kiistää jotain, länsi on mukamas tietämättä. Sanon mukamas.

Kyllä Nato tiesi, keitä Krimillä oli maaliskuussa 2014. Suomalaiset tiesivät, ETYJ tiesi. Ei se niin mennyt, että vain juuri edesmennyt Arto Pulkki (rauha hänen sielulleen) tiesi.

Se että Tom Packalen ei tiennyt puolen vuoden päästäkään, on todella mielenkiintoista.

Poliitikkoihin vaikuttaminen on Suomessa hyvin onnistunutta. Kansaan on nettiaikana myös helppo vaikuttaa. Itänaapurissa myhäillään tyytyväisenä tuoreen MTS-kyselyn tuloksista, kun maanpuolustustahto laskee. Helpointa on myös ampua suomalainen hävittäjä alas ennen kuin sitä on ostettu. Paljon vaikeampaa ja kipeämpää on tuhoaminen silloin, kun huippukoulutettu taistelulentäjä lentää ilmassa.

Kuka keksi, että ilmastosyistä ei amerikkalaista hävittäjää. Haavisto? Ville Niinistö? Ei. Joku tarjosi tämän ajatuksen, viattomasti ja niin ettei alkuperäinen lähde tule näkyviin.
 
Viimeksi muokattu:

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Maanpuolustus, turvallisuus, rajat, ilmasto ja välineiksi vaikka lapset.

https://***vihrealanka.fi/node/57
Vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen Yhdysvallat esitteli maailmalle hyvin samantyyppisen salaliittoteorian. On olemassa fanaattisten islamistien salaliitto länsimaita vastaan. Vapaan maailman tehtävä on tässä tilanteessa lähteä terroristien perään, pommittaa, vangita, kiduttaa ja sivumennen ottaa kontrolliin mittavat öljyesiintymät, joita islamilainen maailma hallinnoi. Tarkastellaanpa Bushin hallinnon laatimaa virallista salaliittoteoriaa bin-Ladenista ja 19 arabista.

https:/***vihrealanka.fi/node/622/
Suojelupoliisin voisi nykyisellään lakkauttaa, sanoo vihreiden kansanedustaja Heidi Hautala.

Hautalan mielestä suojelupoliisi Supo on kylmän sodan aikainen instituutio, joka on sittemmin saanut hoitaakseen aivan muita tehtäviä kuin mitä varten se aikoinaan perustettiin

https://****vihrealanka.fi/kolumnit/kansanarmeijaa-ei-enaa-tarvita
Suurimittainen maahyökkäys Suomen alueelle on fantasiakirjallisuutta, jolla ei ole enää pitkään aikaan ollut vähäisintäkään yhteyttä tämän päivän realistisiin turvallisuuskysymyksiin.

Pelko on hiipinyt reserviläisjärjestöihin. Sotaleikki-ikään jämähtäneiden nulikoiden yhdistykset ovat kovaa vauhtia menettämässä merkitystään.


https://***vihrealanka.fi/blogit/ydinvoima-ja-sukupolvien-edut
Teitä se ei tule koskettamaan, mutta lapsenlapsianne hyvin mahdollisesti. He ehkä kysyvät, mikseivät isovanhemmat ajatelleet tulevia sukupolvia silloin kun vielä oli aikaa, vaan keskittyivät maksimoimaan omaa hyvinvointiaan. Vastakkainasettelujen aika ei ole ohi.

https://***vihrealanka.fi/uutiset/mielenosoittajat-vastustivat-nato-kokousta
Natoa vastustavat kansalaiset, rauhanjärjestöt ja poliittiset ryhmittymät osoittivat eilen torstaina mieltään Helsingissä järjestettävää Nato-kokousta vastaan. Kalastajatorpan kokouspaikalla järjestettävää mielenosoitusta mainostettiin monilla sähköpostilistoilla ja kotisivuilla. Myös Joensuun torilla järjestettiin alkuillasta Naton vastainen mielenilmaus.

Olikos torilla heheh.

https://***vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/voittivatko-persut-sittenkin-hallituksen-maahanmuuttolinjaus-on-salakavala
13.5.2015:
Voittivatko persut sittenkin? - hallituksen maahanmuuttolinjaus on salakavala. Pahaa verta herätetään laatimalla selvitys ”maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskunnassamme”. Törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikoksen uusijoiden ja ”yleiselle järjestykselle vaarallisten” henkilöiden maasta poistamista halutaan nopeuttaa

https://***vihrealanka.fi/juttu/salaliittoteoria-on-oikeistopopulistien-uusi-ase
Salaliittoteoretisoinnin leviäminen oikeistopopulistiseen vaalikamppailuun on tuskin suomalaisten poliitikkojen tekoa.

Eipä tietenkään. Se on viime syksynä alkaneen äärioikeiston maailmanvallankumouksen tekoa :D

https://***vihrealanka.fi/juttu/kansa-vaatii-ilmastotekoja-%E2%80%9Dvastuuta-pit%C3%A4%C3%A4-kantaa-globaalilla-kansallisella-ja-yksil%C3%B6llisell%C3%A4

Noin puoli vuotta IPCC:n raportin jälkeen tuhannet suomalaiset nuoret menivät koululakkoon, jotta päättäjämme ryhtyisivät vihdoin riittäviin toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Lakkoilijoiden vaatimukset olivat täysin linjassa IPCC:n kanssa. Suomessa yli tuhat tutkijaa antoi tukensa koululakkolaisten vaatimuksille.
 
Viimeksi muokattu:
Sinällään en ihmettele putinismia juuri hänen kohdallaan. Ihan samalla tavalla Vankileirien saariston kirjoittanut kirjailija Solženitsyn profiloitui ortodoksikirkon ja isovenäläisyyden ystäväksi. Se oli monille hämmästys, mutta hänhän on venäläinen, joka kaiken lisäksi asui lännen lihapatojen äärellä kunnioitettuna toisinajattelijana 20 vuotta ja oppi inhoamaan monia läntisen maailman moraalisia aspekteja. Hän palasi Venäjälle. Solženitsyn ei huolinut palkintoa Gorbatsovilta, ei Jeltsiniltä, mutta Putinilta huoli.
Muutos 'etenevän' isovenäläisyyden ystäväksi tapahtui kuitenkin Vankileirien saariston kirjoittamisen jälkeen, koska siinä tämä vielä esim. kannatti ukrainalaisten itsenäisyyttä ('antaa heidän yrittää', eikä sitä ollut kirjoitettu siis uhkauksena, jonka saattoi päätellä asiayhteydestä).

Kansallismielisyys (kansallinen itsenäisyyshän - en viitsi käyttää vapautta venäläisessä asiayhteydessä - on ollut tarpeeton aate vuosisatoja, toisin kuin Venäjän imaisemille kansoille, kuten suomalaisille ja puolalaisille) on ollut valtaosalle venäläisistä (musikoista, joita oli valtaosa vielä sata vuotta sitten) täysin tuntematon asia. Alkusysäyksen se sai suuremmalle joukolle ehkä vasta toisessa maailmansodassa. Ja onko se ollut merkittävä asia edes etuoikeutetummille ryhmille, ne kun olivat keisarikunnan loppuaikoinakin vielä ihan sekaisin Ranskasta ja Saksasta (tämä pätee erityisesti vallankumouksellisiin, joista bolshevikeistakin monet olivat saksalaisihailijoita), kaikki venäläisyys oli yhtä kuin saastainen musikka.

Edellisen keikauksen jälkeenhän tämä nykyisenlainen, jokseenkin perverssi (ei-venäläisen, venäläisten suuren teurastajan ihailu) venäläinen 'kansallismielisyys' on nostanut päätään. Se on vähän samanlaista kuin nykyisin manner-Kiinassa vaikuttava, kommunismiin sekoittuva 'kansallismielisyys' (uskon, että jotkin kiinaboteista todella uskovat loukattavan kiinalaisia ja Kiinaa aina kun kommunistihallintoa vastaan hyökätään). Että tasavaltalaiset mannerkiinalaiset (koska sieltähän ne kiinalaiset ovat Formosan saarelle menneet; taiwanilaiset ovat oma kansansa) ovat mitä suurimpia pettureita ja 'Kiinan' vihollisia.
 
Viimeksi muokattu:

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Maanpuolustus, turvallisuus, rajat, ilmasto ja välineiksi vaikka lapset.

https://***vihrealanka.fi/node/57


https:/***vihrealanka.fi/node/622/


https://****vihrealanka.fi/kolumnit/kansanarmeijaa-ei-enaa-tarvitahttps://***vihrealanka.fi/blogit/ydinvoima-ja-sukupolvien-edut


https://***vihrealanka.fi/uutiset/mielenosoittajat-vastustivat-nato-kokousta


Olikos torilla heheh.

https://***vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/voittivatko-persut-sittenkin-hallituksen-maahanmuuttolinjaus-on-salakavala


https://***vihrealanka.fi/juttu/salaliittoteoria-on-oikeistopopulistien-uusi-ase


Eipä tietenkään. Se on viime syksynä alkaneen äärioikeiston maailmanvallankumouksen tekoa :D

https://***vihrealanka.fi/juttu/kansa-vaatii-ilmastotekoja-%E2%80%9Dvastuuta-pit%C3%A4%C3%A4-kantaa-globaalilla-kansallisella-ja-yksil%C3%B6llisell%C3%A4

Näin se menee. Tuossa on koko kuva vihreiden taustavaikuttajista.

Juuri tästä syystä en pidä trolleista, joiden ainoa tehtävä on saada konservatiivit (kokoomuslaiset ja persut) tappelemaan keskenään.
 
Viimeksi muokattu:

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Toisaalta valtakunnan parhaat natsitutkijat toteavat itsekin että äärioikeistolaisten ryhmä on varsin pieni:
Oula Silvennoinen #41
@oula_silver Mar 28
Replying to @oula_silver
Chat-ryhmän koko, 25 henkilöä, on yhtä vaatimaton kuin koko mahtipontisesti nimetyn Awakening-tapahtuman. Pienestäkin joukosta käy kuitenkin ilmi kaksi tärkeää piirrettä nykyhetken suomalaisesta #äärioikeisto sta: lomittuminen ja keskinäinen riippuvuus.

Jos se on vaatimaton niin miksi niitä sitten nostellaan esille?? Siksikö että kaikki huomio valemaaliin ja isompi vaikutus pusketaan ohi?


Jarno Laivola
@JLaivola
Replying to @Julleht @OscarNissin @Dimmu141
"Kaikki Suomen äärioikeistolaiset mahtuvat linja-autoon. Mutta eivät samaan."
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Toisaalta valtakunnan parhaat natsitutkijat toteavat itsekin että äärioikeistolaisten ryhmä on varsin pieni:


Jos se on vaatimaton niin miksi niitä sitten nostellaan esille?? Siksikö että kaikki huomio valemaaliin ja isompi vaikutus pusketaan ohi?

Ei Bäckmanillakaan ole kuin 200 hangaroundia ja heistäkin suuri osa on mielenterveystapauksia. Kumman paljon ääntä näistä marginaaleista lähtee, ja heidän virka-aikansa somessa kestää liki kellon ympäri. Mutta oikeasti tarvittaessa tällaiset porukat voisi pistää kerralla säilöön, ihan tuosta vain.
 

hansai

Supreme Leader
Juuri tästä syystä en pidä trolleista, joiden ainoa tehtävä on saada konservatiivit (kokoomuslaiset ja persut) tappelemaan keskenään.
Vaikka kyseinen jäsen ei kommenttiani näe, niin silti kommentoin..

Tämä on hyvin eriskummallinen väite. Jos määritellään PS ja KOK konservatiiveiksi, niin miten korrenttia se oikeasti on nykypäivänä?

KOK puheenjohtajansa suulla on jo toista vuotta ilmoittanut, ettei puolueiden arvopohjat enää ole yhteensovitettavissa.

Evan viimeisen tutkimuksen mukaan vain KD osuu käsitteen alle.
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Scifi-skenaariot.

Tätä voisi kutsua jo epäpyhäksi liitoksi. Kaksi perinteisesti toisilleen etäistä tahoa – tieteiskirjailijat ja ammattisotilaat – ovat löytäneet toisensa Euroopassa. Tai Ranskassa nyt ainakin.

Ranskan puolustusministeriön alainen tutkimuskeskus, Agence Innovation Défence, julkisti heinäkuun puolivälissä raportin, jossa pohditaan, millaisia ovat sodankäynti ja uhkakuvat tulevaisuudessa. Raportissa oli jännittävä, suorastaan kihelmöivä tieto, joka oli piilotettu yhteen pieneen tietolaatikkoon raportin uumeniin. Puolustusministeriö kertoi, että se on päättänyt perustaa ”Punaisen tiimin”, neljän tai viiden ihmisen armeijasolun, jonka tehtävä on tunnistaa disruptioskenaarioita. Disruptio on muodikas termi, jolla viitataan vaikkapa siihen, että uusi teknologinen keksintö – esimerkiksi aivoimplantti, kvanttitietokone tai lämpöaurinkokenno – sekoittaa jonkin alan markkinat ja perinteiset toimintatavat.

Ranskan armeijan Punainen tiimi perustetaan tunnistamaan nimenomaan sotilaallisia disruptioita, vaikkapa sitä, minkälaisia uusia teknologisia keksintöjä ja sovelluksia – kuten tekoälyä – vihamieliset valtiot, terroristit tai muut uhkaajat voisivat käyttää jo lähitulevaisuudessa.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006185945.html
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Kaapeliyhteys pätkii.

Merenalaisten tietoliikennekaapelien varoitetaan olevan vaarallisen alttiita sabotaasille ja tiedustelupalveluiden seurannalle.

Ilmiö ei ole sinänsä uusi, sillä esimerkiksi Yhdysvallat lähetti kylmän sodan aikana sukellusryhmiä asentamaan kuuntelulaitteita Ohotanmerellä sijainneisiin puhelinkaapeleihin. Asia selvisi Neuvostoliitolle vasta noin vuosikymmenen päästä.

Tällä hetkellä merten alla kulkee 380 kaapelia, joiden yhteispituus on noin 1,2 miljoonaa kilometriä.

– Suurin osa ihmisistä ei ymmärrä, kuinka vahvasti internet nojaa kiinteisiin kaapeliyhteyksiin. Ihmiset lähinnä etsivät matkapuhelimilla wifi-yhteyksiä, eivätkä hahmota ympärillään olevaa massiivista kaapeliverkostoa. He huomaavat asian vasta, kun yhteys katkeaa, Seacom-yhtiön johtaja Byron Clatterbuck toteaa CNN:lle.

Helmikuussa 2008 suuri osa Pohjois-Afrikan ja Persianlahden yhteyksistä yllättäen katkesi tai hidastui huomattavasti. Syyksi epäiltiin vanhaa, 5400 kilogrammaa painavaa ankkuria tai tahallista sabotaasia.

https://www.verkkouutiset.fi/varoitus-internetin-katkosta-merikaapelit-aarimmaisen-haavoittuvia/
 
Top