Hyviä uutisia Suomesta - kansallista "hyvä me" -selkääntaputtelua

Stubu

Kersantti
Mää mitään ole lukenut, katsonut Pythonin sketseja kerran jos toisenkin.
Mutta se on kyllä totta että anglofiliaan kallellaan olen.
Smailit juoksi karkuun joten totean tähän vain että samaa meininkiä. The Young Ones oli myös ehdoton. Pärjäsi Tabun parhaimmille.
 

Kustaanmiekka

Kenraali

Fortum kertoo tehneensä läpilyönnin sähköautojen akkujen kierrätyksessä​

Uusi teknologia auttaa ottamaan talteen ja kierrättämään sähköautojen akkujen sisältämän litiumin kestävämmällä tavalla.​


Fortum tiedottaa kehittäneensä uuden tehokkaan litiuminkierrätysteknologian, mikä osaltaan auttaa vastaamaan sähköautojen ja akkumateriaalien nopeasti kasvavaan kysyntään.
Yksityiskohtaisempaa tietoa tekniikasta ei vielä kerrota.

Yhtiön patentoima teknologia vastaa akkumateriaalien teollisen mittakaavan kierrätystarpeeseen.
Litiumin saannin on ennakoitu muodostavan pullonkaulan ja osaltaan heikentävän sähköisen liikenteen kasvua ja ekologisuutta.


”Tämä on merkittävä kehitys, joka auttaa vastaamaan sähköautojen valtavaan kysyntään ja lisäämään sitä, kertoo Fortumin akkuliiketoiminnan johtaja Tero Holländer tiedotteessa.

”Uuden patentoidun teknologiamme ansiosta pystymme paitsi ottamaan talteen ja kierrättämään sähköautojen akkujen sisältämän litiumin yhä kestävämmällä tavalla, myös tuottamaan akkuihin soveltuvan laatuista kierrätettyä litiumia teollisessa mittakaavassa."

Litium on eräs arvokkaimmista sähköajoneuvoissa käytettävien akkujen sisältämistä raaka-aineista.

Toistaiseksi taloudellisesti ja kestävästi toimivia ja kannattavia litiumioniakkujen materiaalikierrätystekniikoita ei ole riittävästi, etenkään Aasian ulkopuolella.

Akkukierrätys on iso teema sähköautoilun läpilyönnissä.
Suomalainen akkuteollisuus on kertonut jo aiemminkin tiivistävänsä alan yhteistyötä.
Maaliskuussa Fortum, BASF ja Nornickel allekirjoittivat akkujen kierrätystä koskevan aiesopimuksen.

Kansainvälisen energiajärjestön ennusteen mukaan sähköautojen määrä maailman teillä kasvaa kolmesta miljoonasta 125 miljoonaan vuoteen 2030 mennessä.
Maailmanlaajuisten litiumioniakkujen kierrätysmarkkinoiden arvon uskotaan niin ikään kasvavan tulevina vuosina merkittävästi.
 

synti-ilmo

Kapteeni
Hyvää uuttavuotta! PV laittoi videon, Combat Camera, joka on ihan aidosti hyvää settiä:

Liian vähän sitä 'combat cameraa'.

Leikkaus on kuin jostain hollywoodpaskasta.

Itse asiassa veikkaisin, että jos meikäläisen turpaan olisi liitetty 'combat camera' alokasajan päättävässä harjoituksessa tai loppusotaa edeltävässä leirissä (loppusodassa makailtiin kaksi viikkoa teltassa), niin olisi ollut kurantimpaa kamaa aianakin toiminnan, jos ei varusteiden osalta.
 

synti-ilmo

Kapteeni
Vissiin synti-simolla viina virtaa kuin kymi kun tulee näin agreessiivisia kirjoituksia tänään. Meinaan notta vähempikin into riittisi.
No ei pitäisi olla mikään suuri mysteeri.

Mutta kyllähän tuo oli aika paska video, kun tuota hattukameramateriaalia oli alle 50% lyhyestä videosta ja mukana kaikki perushollywoodtölmäykset paskasta musiikista tiukkoihin leikkauksiin asti.
 

StepanRudanskij

Ylipäällikkö
Oliko toi Markkanen se jonka polvet ei kestäneet varusmiespalvelua?

Pitkien miesten ongelmana on aina ollut selkä ja polvet. Jos on mennyt normikutsuntoihin, niin on ollut vielä ns. kasvavassa iässä ja tunnetusti hänellä oli ongelmia noihinkin aikoihin. Vaikka olisi kuinka atleettinen muuten, niin ylikoon miestä on vaikea kouluttaa intin menetelmin ja intin tarpeisiin ilman selvästi kohonnutta vammautumisriskiä.
 

jak

Kenraali
Pitkien miesten ongelmana on aina ollut selkä ja polvet. Jos on mennyt normikutsuntoihin, niin on ollut vielä ns. kasvavassa iässä ja tunnetusti hänellä oli ongelmia noihinkin aikoihin. Vaikka olisi kuinka atleettinen muuten, niin ylikoon miestä on vaikea kouluttaa intin menetelmin ja intin tarpeisiin ilman selvästi kohonnutta vammautumisriskiä.
Ahaa mieskohtaiset erityisolosuhteet.
 
Top