Ihmissalakuljetus välimerellä

baikal

Supreme Leader
Saakohan ISISksen omat kaverit alennusta?

Laivat pullollaan nuoria miehenköriläitä. Ihan hullua on kuvitella, että kaikki ovat uhreja ja päästä silitettäviä. Euroopan on löydettävä joitain keinoja pistää tälle kehitykselle stoppi. Humaani ja toimiva muoto on luettavissa tältäkin foorumilta: pakolaisstatus perheille ja se siitä piste. Omatunto tulee pelastettua ja ns. kotoutumiseen perheillä on parhaat eväät. Miehenrökäleillä on usein jo ns. verta käsissään ja silmissä khatin aiheuttama rankka punerrus, ikenet mustana ja sormissa tärinää. Siitä kun kotouttaa pläjäyttää työkykyisen ja - tahtoisen henkilön....onnea. Mutta vastaanottoteollisuuden työpaikkoja siinä tietty tarvitaan, psykologeja ja apurouvia armeijoittain.....
 

vlad

Respected Leader
Saakohan ISISksen omat kaverit alennusta?

Enpä laisinkaan ihmettelisi vaikka asetelma olisi se, että ISIS on mukana tässä bisneksessä keräämässä taloudellista hyötyä ihmisiltä, jotka yrittävät paeta Afrikasta ja Lähi-idästä Euroopan puolelle. Ja jos tilanne on tämä niin ei vaadita kovinkaan kummoista mielikuvitusta ymmärtämään se, että taistelijoita tullaan soluttamaan Eurooppaan. Tai itse asiassa uskon, että heitä on jo lähtenyt reissulle ja on jo kenties pakolaistenkin joukossa tullut Eurooppaan, koska aihe on noussut esille.

Tämä tiettyjen eurooppalaisten tahojen hyväuskoisuus tuppaa kyllä ihmetyttämään ja laittaa pääni pyörälle!

vlad.
 

miheikki

Greatest Leader

 • http://yle.fi/uutiset/eu_paatti_operaation_aloittamisesta_libyan_edustalla/8000934
  Ulkomaat 18.5.2015 klo 18:59 | päivitetty 18.5.2015 klo 19:08
  EU päätti ihmissalakuljetuksen vastaisesta operaatiosta Libyassa
  Päätös mahdollistaa ihmissalakuljettajien veneiden tuhoamisen Libyassa, mikäli Libya ja YK sen hyväksyvät. Välimereen on tänä vuonna hukkunut jo lähes 2 000 laitonta siirtolaista.
  Euroopan unionin ulko- ja puolustusministerit ovat päättäneet valvontaoperaation aloittamisesta Libyan edustalla ja satamissa.

  Alkuvaiheessa EU aikoo kerätä tietoa ihmissalakuljettajien toiminnasta ja estää heitä lähettämästä siirtolaisia Välimerelle.

  EU aikoo toimia Libyan merialueella ja tehdä salakuljettajien laivoista ja veneistä käyttökelvottomia, mikäli YK ja Libya hyväksyvät operaation. Erikoisjoukot voisivat estää aluksia saamasta polttoainetta tai upottaa laivoja Libyan satamiin.

  EU-maiden ulko- ja puolustusministerit päättivät illalla Brysselissä operaation perustamisesta ja johtovastuusta. Mukaan ovat aiempien tietojen mukaan lähdössä ainakin Italia, Espanja, Ranska ja Iso-Britannia.

  Suomi odottaa YK:n ja Libyan vastausta
  Suomi ei ole vielä tehnyt päätöstä operaatioon osallistumisesta. Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi aiemmin, että Suomi odottaa asiassa YK:n turvallisuusneuvoston ja Libyan päätöksiä.

  YK ei vielä ole ottanut kantaa EU:n suunnitelmaan. EU aikoo neuvotella operaatiosta Libyan kanssa.

  EU pyrkii operaatiollla ratkaisemaan Välimeren siirtolaiskriisiä. Yli 1 800 laitonta siirtolaista on hukkunut Välimereen tämän vuoden aikana.

  YK arvioi, että noin 60 000 ihmistä on pyrkinyt tänä vuonna Libyan kautta Eurooppaan. Monet pyrkijöistä ovat Afrikan ja Lähi-idän köyhimmistä ja epävakaimmista valtioista, kuten Syyriasta, Eritreasta ja Somaliasta.

  Ihmissalakuljettajat ovat toimineet perinteisesti Libyasta käsin, mutta maan vajoaminen sekasortoon on kiihdyttänyt salakuljettajien toimintaa.

  Lähteet:

  AFP, Yle
 

miheikki

Greatest Leader
Jussi Hallaaho
1 t · Muokattu ·
Terveisiä täysistunnosta, jossa keskustellaan komission maahanmuuttoagendasta. Komissaari Avramopoulos kertoi komission esittävän ensi viikolla EU:n perussopimukseen kirjatun hätätilamekanismin laukaisemista, joka mahdollistaisi unionin alueelle tulleiden satojentuhansien turvapaikanhakijoiden tasaisen jakamisen jäsenmaiden kesken neuvoston enemmistöpäätöksillä.

Elämme jännittäviä hetkiä. Muistamme myös, miten sisäministeri Päivi Räsänen viikkoa ennen vaaleja kertoi, että mitään taakanjakoa ei ole tulossa eikä kukaan ole sellaista esittänyt.
 

miheikki

Greatest Leader
Professori palauttaisi pakolaisia leireihin
Professori Paul Collier sättii länsimaita pakolaisten kohtelusta
Paavo Teittinen

HELSINGIN SANOMAT


SIRPA RÄIHÄ HS


Oxfordin yliopiston professori Paul Collier suomii kovin sanoin länsimaiden pakolaispolitiikkaa, niin Välimeren kuin Syyrian suhteen.

Collier, yksi maailman johtavista kehityspolitiikan asiantuntijoista, on juuri palannut Jordanian pakolaisleireistä. Niissä elää miljoonia syyrialaisia.

"On hirveää, että ihmisiä hukkuu Välimereen. Mutta sen sijaan, että keskitymme tuhansiin venepakolaisiin, meidän tulisi keskittyä näihin leireihin."

Kuka
Sir Paul Collier
Syntyi 23. huhtikuuta 1949 Sheffieldissä, Englannissa.

Toimii taloustieteen professorina Oxfordin yliopistossa. Johtaa yliopiston Afrikan talouksia tutkivaa instituuttia.

Maailman johtavia kehityspolitiikan asiantuntijoita. Työskenteli aiemmin Maailmanpankin tutkimusosaston johtajana.

Kirjoittanut useita palkittuja teoksia köyhyydestä ja globalisaatiosta. Uusin kirja Exodus: How Migration is Changing Our World, julkaistiin vuonna 2013. Kirjan mukaan kaikki hyötyisivät siitä, että rikkaat maat rajoittaisivat niihin kohdistuvaa maahanmuuttoa.

Valtaosa venepakolaisista on syyrialaisia. Collier huomauttaa, että he ovat todella pieni vähemmistö niistä kymmenestä miljoonasta, jotka ovat paenneet Syyrian sotaa.

"Venepakolaiset eivät myöskään määritelmällisesti ole kaikista suurimman avun tarpeessa, koska matka maksaa varsin paljon."

Välimerta ylittävien ihmisten pelastamiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen, professori sanoo. Sen jälkeen heidät tulee lähettää takaisin pakolaisleireille.

"En näe ihmisten palauttamisessa eettistä ongelmaa, kunhan leirit pitävät yllä heidän arvokkuuttaan ja valmistavat heitä palaamaan Syyriaan sodan jälkeen."

Tällä hetkellä näin ei ole. Collierin mukaan leirien suurin ongelma on, että ihmisiltä riistetään autonomia.

"YK:n pakolaisjärjestö on täysin pihalla. Se kohtelee pakolaisia kuin avuttomia lapsia. Tilanne on raivostuttava", tällä viikolla Helsingissä vieraillut Collier puhisee.

Hän mainitsee esimerkkinä sen, että pakolaisten ei anneta tehdä töitä. Monet lapset eivät käy koulua, koska heitä ei kiinnosta Jordanian järjestämä opetus. Samaan aikaan leireillä on satoja työttömiä syyrialaisia opettajia.

Olosuhteita olisi professorin mukaan helppo parantaa. Aivan suurimman pakolaisleirin vieressä sijaitsee valtava käyttämätön teollisuusalue.

Artikkeliin liittyvät
"Sinne voisi keskittää kevyttä teollisuutta, joka työllistäisi pakolaisia. Siihen tarvittaisiin länsimaisia yrityksiä ja mahdollisuus viedä tuotteita tullivapaasti EU:n alueelle."

Collier arvioi Syyrian sodan päättyvän pian, koska keskituloisten maiden konfliktit harvoin pitkittyvät.

Sen jälkeen edessä on miljoonien pakolaisten siirtyminen takaisin maahan. Professori katsookin, että pakolaisleirien näköalattomuuteen puuttuminen on olennaista koko Syyrian tulevaisuuden kannalta.

Lisäksi Collier pitää sitä tärkeänä, jos Välimeren muuttuminen joukkohaudaksi halutaan estää. Mitä parempaa elämä leireissä on, sitä harvempi haluaa lähteä.

"Ihmiset hukkuvat, koska meillä on järjettömin turvapaikkajärjestelmä jonka ihmismieli voi kuvitella. Ellet hyppää veneeseen ja riskeeraa elämääsi, mahdollisuudet turvapaikkaan ovat käytännössä olemattomat."

Collierin mielestä EU houkuttelee ihmisiä kuolemaansa.

"On absurdia, että heiluttelemme ihmisten edessä lottokuponkia: joko hukut tai pääset taivaaseen."

Collierin mukaan pakolaisten palauttaminen puuttuisi ongelmaan. Lisäksi se on hänestä järkevää, koska maahanmuutto voi olla yhteiskunnille haitallista.

Tämä on myös hänen uusimman kirjansa, Exoduksen, viesti. Kysymys siitä, onko maahanmuutto hyvä vai huono asia, on Collierin mielestä väärä.

"Sitä voi olla sekä liikaa että liian vähän. Tämän pitäisi olla ilmiselvää, mutta jostain syystä se on kiistanalaista."

Collier katsoo sekä maahanmuuton vastustajien että puolustajien olevan syyllisiä keskustelun vinoutumiseen. Molemmat harjoittavat valtavaa liioittelua.

"Maahanmuuton taloushyödyt ovat niin pieniä, että niistä on turha edes puhua. Olennaista on tarkastella sen sosiaalisia vaikutuksia."

Liian suuri monimuotoisuus rapauttaa professorin mukaan sosiaalista yhteenkuuluvuutta, mikä heikentää ihmisten välistä luottamusta ja yhteistyökykyä.

Collier on kyllästynyt maahanmuutosta puhumiseen.

"Työni perustui ajatukselle, että voisimme vihdoin käydä asiasta järkevää keskustelua. Huomaan olleeni väärässä. Toivon, että en olisi aloittanut koko aiheesta."
 

miheikki

Greatest Leader
Akka jäi sotivaan valtioon pitämään huolta talosta ja lapsista.

Pätevöittäjät ja perheensä jättäneet
shttp://paavotajukangas.com/2015/06/21/patevoittajat-ja-perheensa-jattaneet/

Sydsvenskan on taas kyhännyt kasaan jutun Välimeren yli tulleista pätevöittäjistä, että juttu on suomentamisen arvoinen. Tarina on eräänlainen sääli- sankaritarina ihmisistä, jotka ovat selviytyneet helvetistä elämään. EdenBerihu ja Berhane Abrena ovat eritrealainen nuoripari, joka tuhlasi pakomatkansa aikana 8 000 dollaria. (!) Mies on armeijakarkuri kotimaassaan, mutta Ruotsissa sillä saa turvapaikan.

Pakomatka tapahtui Libyaan ja siitä Välimeren yli Sisiliaan. Venematka taitettiin pienellä kalastusveneellä 500 muun pätevöittäjän kanssa. Nämä nuoret eritrealaiset ovat kovasti koulutettuja. Armeijakarkuri Berhanella on kuulemma 9 vuotta koulua takanaan ja naisten oikeuksista tutussa Eritreassa kouluja käyneellä vaimolla on 12 vuotta ja rapiat koulua takana. Nyt mies haluaa jatkaa mekaanikoksi ja vaimo sairaanhoitajaksi.

Syyrialaiset miehet Ibrahim Alnayf ja Thaer Hossein tulivat myös välimeren yli kalastusveneellä. He ovat asuneet syksystä asti idyllisessä pakolaiskeskuksessa Yddinge Strand:issa. He tykkäävät kalastella läheisessä järvessä ja tehdä leppoisia souturetkiä. Ibrahim ja Thaer näyttävät perheensä kuvia kyyneleet silmissä. Ibrahimilla on 1,5 vuotiaat kaksoispojat ja vaimo kotona Syyriassa vahtimassa taloa ja Thaerilla vaimo sekä 3, 8 ja 10 vuotiaat lapset ovat Libanonissa, kun perheen pää lähti Ruotsiin.

Jne. Voiko epärehellisempää ns. journalismia enää olla. Mikseivät miehet ole perheidensä luona? Mistä eritrealaiset muka ovat saaneet 8 000 dollaria? Ja kuka nainen muka käy eritreassa 12 vuotta kouluja, kun naisten ympärileikkaus on arkipäivää? Ja miksi Ruotsi antaa turvapaikan armeijakarkurille?

Arjen sankarit kuvassa! http://www.sydsvenskan.se/sverige/sa-mycket-kostar-det-att-halla-flyktingar-utanfor-eu/
EMPyddingeboende02.jpg

Both Thaer Hussein and Ibrahim Alnayf came alone to Sweden as asylum seekers from Syria. Both have left behind a wife and children in the war zone. Mobile phones are the lifeline to the families.
 

miheikki

Greatest Leader
Välimeren operaation ensi vaihe käynnistyy
AA
22.06.2015 11:17 http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7525754.html


Syyrialaisia pakolaisia Lesboksen saaren edustalla. Kuva: Louisa Gouliamaki/Lehtikuva/AFP Photo

EU:n ulkoministerit ovat päättäneet ihmissalakuljetuksen vastaisen operaation aloittamisesta Välimerellä. Operaatio keskittyy tässä vaiheessa tiedustelutiedon keräämiseen ja partiointiin.

Operaatiota ei voida käynnistää täysimittaisena, koska sille ei ole saatu YK:n turvallisuusneuvoston eikä Libyan hallinnon hyväksyntää.

Jos YK:n ja Libyan lupa myöhemmin saadaan, tarkoituksena on takavarikoida ja tuhota salakuljettajien aluksia.
 

baikal

Supreme Leader
Lisää vaan hajoavia valtioita mahdollisimman lähelle Eurooppaa ja tätä lystiä tulee piisaamaan.
 

vlad

Respected Leader
Aiemmin tuli kirjoiteltua mafian osallisuudesta tässä bisneksessä ja kuinka se hyötyy paikolaisista. Newsweek kirjoitti aiheesta taannoin:

Migrants and the New Mediterranean Mafia

(toivotaan, että newsweek on nyt hiukan paremmin taustoittanut jutun mitä kirjoittaessaan "reserviläiskirjeistä".)

Samoin ibtimes.co.uk kirjoitti vastaavasta aiheesta huhtikuun lopulla:

Mediterranean migrants meet the Mafia at Sicily's Kafkaesque Mineo camp

"Last year, Italian investigators uncovered a vast corruption ring in Rome - dubbed "Mafia Capitale" and arrested Salvatore Buzzi, president of the Eriches cooperative consortium that handles reception centres around the capital.

Buzzi was accused of bribing an official to win contracts to house and care for migrants and also failing to provide basic assistance.


In a wiretap recording that was published by Italian media, Buzzi is heard saying: "Do you have any idea how much we earn off migrants? Drugs are less profitable.
" (lainaus ibtimes.co.uk).

Näyttää siltä, että hyöty on olennaisesti laajempaa ja moniulotteisempaa mitä olin kuvitellutkaan eli mafian jäljet johtavat kaikille tahoille pakolaisbisneksessä - myös vastaanottokeskuksiin Italiassa. Ja bisnes näyttää olevat huomattavan suurta - puhutaan kaikkiaan miljardibisneksestä. Ei siis ihme, että Italian korruptoituneella hallinnolla ei ole halua tai kykyä ratkaista ongelmaa itsenäisesti vaan pyrkiä ulkoistamaan siitä mahdollisimman paljon. Etenkin Etelä-Italiassa paikallistasolla politikointi on niin läpensämätää ettei paremmasta väliä (kohtalaisen suuri osa poliitikoista ja virkamiehistä yksintein syö mafian kädestä).

vlad.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Kuka nyt vanhaa akkaa mukaan ottaa kun täältä saa uuden ja tuoreenpaa vuosim

En nyt menis tuosta vuosimallin "tuoreudesta" takuuseen vaikka "kori ja maalipinta" olisikin timmissä kunnossa, eikä "maskissakaan" suurempia kolhuja ole näkyvissä niin "helmoissa ja lokasuojien" alla voi ikä alkaa näkymään ikävänä ruosteena joka on syönyt reikiä "koriin" katseilta piilossa :p
 

Geronimo

Ylipäällikkö
En nyt menis tuosta vuosimallin "tuoreudesta" takuuseen vaikka "kori ja maalipinta" olisikin timmissä kunnossa, eikä "maskissakaan" suurempia kolhuja ole näkyvissä niin "helmoissa ja lokasuojien" alla voi ikä alkaa näkymään ikävänä ruosteena joka on syönyt reikiä "koriin" katseilta piilossa :p
Auttaa varmasti jos käyttää tasaisin väliajoin Virossa "reconstruct" huollossa ja samalla saa jopa uudet muskelit.

Ainakin ruohonleikkureissa uudessa päältäajettavassa on ihan uusia ominaisuuksia, voisin suositella jopa sellaisen uuden hankintaa jos vanha alkaa ronklaamaan.
 

Fremen

Respected Leader
Muuri lienee yksi ihmiskunnan vanhimpia teknologisia innovaatioita, pitaisikohan vanha Kesselring-linja pykata uudestaan tuonne saapasmaahan - tunnen henkilokohtaisesti kolme bolzanolaista jotka kiittaisivat..!

The Gothic Line (German: Gotenstellung; Italian: Linea Gotica) formed Field MarshalAlbert Kesselring's last major line of defence in the final stages of World War II along the summits of the northern part of the Apennine Mountains
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Muuri lienee yksi ihmiskunnan vanhimpia teknologisia innovaatioita
muureja saa vain rakentaa suvakit muutoin alkaa älämölö, aivan perhananmoinen älämölö ja paheksunta on Israelin rakentamasta muurista mutta tähänpäivään mennessä ei Berliinin ja muistakaan kommunisti blokin muureista ei ole halaistua sanaa suvakit sanoneet. Muureja saa rakentaa suvaitsevaiston suojaksi ei muuten ja suvaitsevaiston muureissa on konekiväärit suunnattu omaa kansaa päin kun muilla ulkoista vihollista vastaan.
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Laivat pullollaan nuoria miehenköriläitä. Ihan hullua on kuvitella, että kaikki ovat uhreja ja päästä silitettäviä. Euroopan on löydettävä joitain keinoja pistää tälle kehitykselle stoppi. Humaani ja toimiva muoto on luettavissa tältäkin foorumilta: pakolaisstatus perheille ja se siitä piste. Omatunto tulee pelastettua ja ns. kotoutumiseen perheillä on parhaat eväät. Miehenrökäleillä on usein jo ns. verta käsissään ja silmissä khatin aiheuttama rankka punerrus, ikenet mustana ja sormissa tärinää. Siitä kun kotouttaa pläjäyttää työkykyisen ja - tahtoisen henkilön....onnea. Mutta vastaanottoteollisuuden työpaikkoja siinä tietty tarvitaan, psykologeja ja apurouvia armeijoittain.....
Onpahan myös toisenlainen esimerkki miten ongelma hoidetaaan ja kyseessä on oikeusvaltio joka on ottanut siirtolaisia vastaan miljoonia.

http://yle.fi/uutiset/australiaan_o...at_muilutetaan_naapurimaiden_riesaksi/7094956

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1374197904713

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015042119555935_ul.shtml
 
Viimeksi muokattu:

TBman

Respected Leader
Ei tuohon veneilyyn auta muu, kuin aseellinen väliintulo.
Ei kun rajavartiolaitos toimintaan ja kovat piippuun. Yksikään ei tule läpi.
 
Top