Ihmissalakuljetus välimerellä

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#61
Ei tuohon veneilyyn auta muu, kuin aseellinen väliintulo.
Ei kun rajavartiolaitos toimintaan ja kovat piippuun. Yksikään ei tule läpi.


Tämän lainattu "Soturi-Apassin" postaus kertoo siittä mikä on toiminut Australiassa, niin miksi samanlainen toiminta ei toisi samaa tulosta välimerellä/ euroopaan suuntaan kohdistuvaan paineeseen laittomien maahanpyrkijöiden osalta ? 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#62
Kotimaa 16:25 Päivitetty: 16:27 http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2...seereita-mukana-ihmissalakuljetusta-estamassa
Suomalaisupseereita mukana ihmissalakuljetusta estämässä
Suomalaisia esikuntaupseereita on jo Roomassa Italiassa osallistumassa sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon Välimeren ihmissalakuljetusta vastaan. Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan upseerit ovat valmistelevissa tehtävissä.

Hänen mukaansa Suomi tekee lopullisen päätöksen operaatioon osallistumisesta seuraavassa presidentin sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan (utva) kokouksessa. Niinistö ei pidä poikkeuksellisena upseerien osallistumisesta ennen ratkaisua.

– Periaatteellisesti olemme antaneet myönteisen kannan operaatioon, jonka ensimmäinen vaihe on käynnistynyt, Niinistö sanoo.

EUNAVFOR Med -operaation tehtävä on ihmissalakuljettajien alusten havaitseminen, haltuun ottaminen ja tuhoaminen. Kesäkuussa aloitetun operaation alustava toimeksianto on vuoden mittainen.
 

Geronimo

Ylipäällikkö
#63
 

Rauhantekijä

Ylipäällikkö
#64
.... "haluan pelata jalkapalloa, mikä vaan joukkue Euroopassa kelpaa"...."haluan opiskella yliopistossa Ranskassa"...."aion perustaa ravintolan Brysseliin"...."alan kasvattaa kanoja Itävallassa.....
Kuten tuolla toisen sivun videossa sanotaan "sankareita ovat ne jotka jäävät sinne omaan maahansa auttamaan köyhiä kansalaisia". Eikö noita samoja asioita voisi parantaa omassa maassa ja siten rakentaa yhteistä hyvää? Käsittämätöntä että laivat ovat täynnä hyväkuntoisia miehiä. Käsittämätöntä että vaimoja ja lapsia jätetään sinne omaan maahan ja ukot pelastaa vain omaa nahkaansa. ...jne...jne...

Jonkin verran pakolaisasiaa seuranneena olen sillä kannalla joka voisi jotenkin muodostua yhdistämällä Australian linjan (ehdoton stoppi villisti tulijoille), Euroopan ehdotus (laivojen upottaminen ja pakolaiskeskusten perustaminen lähtömaahan) ja jotain muuta kehitysapua. Sisällissotiin pitäisi puuttua YK valtuutuksella ja tehdä kerralla tehokkaasti rauhaa maihin joista pakolaisia lähtee liikkeelle.
Vaikea kysymys, mutta ainakin aloittaa pitää siitä että stoppi elintasopakolaisille ja palatkoon omaan maahansa rakentamaan parempaa yhteiskuntaa.

.
 

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#65
Kyllähän esim. Maltalla on vittuunnuttu koko venepuljuun ja asenteet ovat hyvin rasistisia. Itse ottaisin käyttöön Australian mallin, eli porukka hinataan sinne mistä tulivat. Noin suurinpiirtein.
 

Musafar

Alikersantti
#66
Kuten tuolla toisen sivun videossa sanotaan "sankareita ovat ne jotka jäävät sinne omaan maahansa auttamaan köyhiä kansalaisia". Eikö noita samoja asioita voisi parantaa omassa maassa ja siten rakentaa yhteistä hyvää? Käsittämätöntä että laivat ovat täynnä hyväkuntoisia miehiä. Käsittämätöntä että vaimoja ja lapsia jätetään sinne omaan maahan ja ukot pelastaa vain omaa nahkaansa. ...jne...jne...

.
En nyt suuntaa tätä suoraan sinulle vaan kysyn yleisesti: Laittaisitko itse vaimosi ja lapset sellaiseen peltipurkkiin ties mihin seuraan purjehtimaan läpi tuulen, myrskyn ja tuiverruksen? Niiden paattien ja kipparien taso on ymmärtääkseni sitä luokkaa että likikään kaikki ei kopsahda nätisti määräsatamaan. Sitten kun matkustaja on päässyt sosiaaliavun piiriin niin vaimo(t) ja lapset voi turvallisesti lennättää uuteen elämään perheenyhdistämisohjelman kustannuksella.​
 

Rauhantekijä

Ylipäällikkö
#67
Laittaisitko itse vaimosi ja lapset sellaiseen peltipurkkiin ties mihin seuraan purjehtimaan läpi tuulen, myrskyn ja tuiverruksen? Sitten kun matkustaja on päässyt sosiaaliavun piiriin niin vaimo(t) ja lapset voi turvallisesti lennättää uuteen elämään perheenyhdistämisohjelman kustannuksella.
En laittaisi. Koko perhe jäisi maahansa ja osallistuisi rakentamaan siellä parempaa yhteiskuntaa. Kaikkia ei tietenkään voi auttaa ja joka maassa ei voi onnistua. En ole niin paljon humanisti, että menetän yöuneni afrikan tilanteen takia.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#68
Suomi osallistuu EU:n sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon
KOTIMAA|Turun Sanomat12:53| http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/80...EUn+sotilaalliseen+kriisinhallintaoperaatioon

Tasavallan presidentti päätti tänään perjantaina Suomen osallistumisesta EU:n sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon Välimerellä. Kesäkuussa käynnistetyn operaation tarkoituksena on ihmissalakuljetuksen torjuminen kansainvälisen oikeuden mukaisella tavalla.

Suomi osallistuu tässä vaiheessa operaation esikuntatehtäviin enintään kymmenellä sotilaalla enintään 12 kuukauden määräajaksi.

Suunnittelua mahdollisesta osallistumisesta alustarkastusosastolla operaation myöhemmässä vaiheessa jatketaan. Asiasta linjataan myöhemmin, ja osallistumisesta päätetään kriisinhallintalain mukaisesti.

TS
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#69
17-vuotias kuoli Välimerellä poliisin ja salakuljettajien ammuskelussa

ULKOMAAT 30.8.2015 2:46 http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkoma...isin-ja-salakuljettajien-ammuskelussa/705701/
STT

17-vuotias maahanpyrkijä on kuollut Välimerellä Kreikan satamapoliisin ja ihmissalakuljettajien välisessä laukausten vaihdossa. Yhteenotto tapahtui Symin saaren edustalla, kun Turkin puolelta tullut ihmissalakuljettajien alus yritti luvatta Kreikan vesille.

Aluksen kyydissä oli 70 maahanpyrkijää.

Kreikan ja EU:n rajavalvontavirasto Frontexin viranomaiset pysäyttivät aluksen ja nousivat sille, jolloin salakuljettajien ja viranomaisten kesken ammuttiin laukauksia.

17-vuotiaan kuolemasta on aloitettu tutkinta.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#71
Bisnes lomalla.

 
Top