Ilmastopsykoosi -ketju

Ingsoc

Ylipäällikkö
No sehän on ihan ok jos saa olla koulusta pois.

Se on sitten täysin eri asia, jos pakotetaan koulun puolesta osallistumaan johonkin mielenilmaisuun.

Muutama vuosi takaperin Helsingissä joku opettaja marssitutti PACE "homolipun" alla oppilaitaan kadulla. Ongelma syntyikin sitten siitä, että paikalle tullut poliisipartio ilmoitti, ettei heidän turvallisuuttaan voida taata.

Joka tapauksesta näistä tempauksista on ihan turha itkeskellä. Jokainen joka kannattaa kaksikielisyyttä, maahanmuuttoa, eurostoliittoa yms. asioita ovat saaneet juuri sitä mitä ovat tilanneetkin. Jos linja on se, että oma terve kansallisvaltio täytyy tuhota, niin kyllä se tuho tapahtuu - ennemmin tai myöhemmin.
 

vilval

Kapteeni
Ajokortit pois armeijan käymättömiltä esim naiset voisi olla radikaali ehdotus tähän.
Valveutunut nuoriso voisi vähentää mopoautoilla ajamista.
 

Kapiainen

Ylipäällikkö
....eurostoliittoa yms. asioita ovat saaneet juuri sitä mitä ovat tilanneetkin. Jos linja on se, että oma terve kansallisvaltio täytyy tuhota, niin kyllä se tuho tapahtuu - ennemmin tai myöhemmin.
Muuhun en ota tässä kantaa, mutta on hyvä pitää mielessä että ilman läntistä eurooppaa ja sidonnaisuuksia siihen Suomi olisi ollut ja olisi tällä hetkellä enemmän kuin kusessa itänaapurin kanssa.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Muuhun en ota tässä kantaa, mutta on hyvä pitää mielessä että ilman läntistä eurooppaa ja sidonnaisuuksia siihen Suomi olisi ollut ja olisi tällä hetkellä enemmän kuin kusessa itänaapurin kanssa.
Tätä levyä on soitettu ihan tarpeeksi.

Laitat vaan todisteet ja lähteet väitteellesi.

Todellisuudessahan suurimmat eurostoliiton kannattajat ovat niitä samoja tyyppejä joiden mielestä YYA oli "rauhan ja hyvinvoinnin tae Suomessa".
 

johan6

Kapteeni
Todellisuudessahan suurimmat eurostoliiton kannattajat ovat niitä samoja tyyppejä joiden mielestä YYA oli "rauhan ja hyvinvoinnin tae Suomessa".
Tässä on kysymys perusteellisesta tietämättömyydestä (tai sitten suorastaan valehtelusta/vääristelystä, jonka harjoittajalle on nettikirjoittelussa ihan oma sanansa).

Suomen ja Neuvostoliiton aikoinaan harjoittamaa YYA-poliitiikkaa tehtiin täysin päinvastaisista lähtökohdista kuin se mitä EU:n jäsenyyden (sekä jo sitä ennen EFTA ja EEC-sopimuksilla) myötä on saatu suomalaisen yhteiskunnan teolliseen ja taloudelliseen kehitykseen. Jokainen politiikkaa seurannut (tai opiskellut) varmasti tietää mitkä puolueet sekä ideologiat olivat keskeisesti Suomen ja Neuvostoliiton keskinäisen "ystävyyden" taustalla.

YYA:n kohdalla kysymys oli ennen kaikkea (ääri)vasemmiston sekä keskustapuolueen (presidentin tuella) harjoittamasta ulkopolitiikasta joka ohjasi samalla kaikkea muutakin yhteiskunnan poliittista hallintoa. Vasemmisto vastusti (osin kepun tuella) jo silloin kaikkea länteen päin suuntautuvaa taloudellista ja poliittista yhteistyötä. Vastustamalla mm. edellä mainittuja yhteistyösopimuksia länsimaiden kanssa. Näihin aikoihin (1970-1980 luvuilla) erityisen suuren panoksen NL:n johtamalle sosialistiselle yhteisölle antoivat mm. Erkki Tuomioja, Tarja Halonen, Paavo Lipponen sekä kokonaisuudessaan kommunistit + SKDL jne. Mukana Neuvostoliittoa ja sen aikaista DDR:aa tukevassa rintamassa oli myös yksittäisiä YYA-politiikalle myötämielisiä kepun poliitikkoja. He vastustivat ja vastustavat edelleenkin EU:n ja länsimaiden vapaaseen markkinatalouteen perustuvaa talousjärjestelmää.

EU:n jäsenyyden välttämättömyys Suomelle nousi esille 1990-luvun lamakauden aikoina. Erityinen merkitys jäsenyydellä oli turvaamassa suomalaisen kaupan ja teollisuuden tulevaisuutta sekä toimintaedellytyksiä. Käytännössä jäsenmahdollisuus aukeni Suomelle Neuvostoliiton romahduksen jälkiseurauksena sekä Ruotsin tekemän jäsenyyshakemuksen myötä. Jäsenyys EU:ssa ja yhteisessä valuutassa on osoittautui Suomelle erinomaisen hyväksi ratkaisuksi. Maamme teollisuus ja kauppa kykeni muutamassa vuodessa kasvattamaan osuuttaan yhteismarkkinoilla.

EU:n ja yhteisvaluutan kannattajina ovat yksimielisesti kaikki teollisuuden ja kaupan alan toimijat sekä yrittäjät. Toisekseen yhteismarkkinoiden kannattajian ovat kaikki ne jotka näkevät/uskovat vapaan markkinatalouden ja yhteisen (maailman vauraamman) talousalueen muodostaman yhteisön tarjoamaan perustaan taloudellisen kehityksen ylläpitäjänä. Yhteistä talousaluetta kannattavat kaikki joiden mielestä yksittäisten ihmisen ja yhteiskunnan hyvinvointi perustuu terveeseen ja hyvin toimivaan talousjärjestelmään. Se luo kansalaisille mahdollisuudet/resurssit koulutukselle, tutkimukselle, yrittäjyydelle, työpaikkoihin, sosiaaliselle turvallisuudelle sekä viime kädessä myös koko yhteiskunnan turvalliseen tulevaisuuteen.

- Suomessa EU:n vastustajiksi jäivät vanhat YYA-aikaiset länsimaisen markkinatalouden vastustajat ja varsinkin EU:n sekä USA:n vastaiset vasemmistolaiset sosialistit (= suljettuun yhteiskuntaan ja talousjärjestelmään uskovat).
- uusina EU:n vastustajina ovat ne jotka tukeutuvat Venäjän nousuun sekä monet muut vapaaseen monipuoluejärjestelmään perustuvan demokraattisen kehityksen vastustajat.
- EU:n vastustajina ovat myös erilaiset nationalistit jotka tavoittelevat suljetumpia talous/markkina-alueita sekä kansallisesti ja alueellisesti rajoittuneimpaa hallintoa.

Suljetun talousjärjestelmän kannattajat (YYA, sosialismi, nationalismi) edustavat täydellisesti vastakkaista ideologiaa verrattuna - Vapaan markkinatalouden sekä monipuoluejärjestelmään perustuvan demokraattisen hallintojärjestelmän kannattajiin (esim. EU). Mutta, jokainen saa tietenkin ajatella miten haluaa..

Suomalaiset ovat kohtalaisen hyvin koulutettuja sekä lukutaitoisia. Luotan siihen että suurin osa kansalaisista osaa ajatella miten oma ja perheen hyvinvointi sekä tulevaisuus toteutuu parhaiten. Vaaleissa jokainen pääsee vaikuttamaan yhteisiin asioihin.. Omaan henkilökohtaiseen menestymiseen vaikuttaa vain oma tekeminen..olipa vaalitulos mitä hyvänsä.
 

Nhhk

Majuri
Ei ilmasto lämpene niin, että joka vuosi on edellistä lämpimämpi. Oleellista on nouseva trendi, jonka taustalla on kohinaa eli vuotuista vaihtelua. Mallit ovat osoittautuneet hyviksi, joskin hieman liian konservatiivisiksi. Etenkin jäätiköiden sulaminen on ennustettua nopeampaa.
Ai jaa.

https://www.tekniikkatalous.fi/arkisto/2011-08-05/Pohjois-Grönlannissa-oli-ennen-hiekkarantoja-jään-sijaan-3303558.html

Niin sanotulla holoseenin lämpökaudella noin 8 000–5 000 vuotta sitten lämpötila oli jonkin verran nykyistä korkeampi. Funderin mukaan arktisen jään pinta-ala oli tuolloin todennäköisesti jopa puolet pienempi kuin kesällä 2007, jolloin on mitattu toistaiseksi pienin jään alue.

Tutkimus osoittaa, että arktisen jään määrä vaihtelee luonnostaan paljon”, Funder sanoo.

”Huono uutinen on, että lämpötilan ja jään määrän välillä on selvä yhteys. Ilman mitään epäilystä arktisen kesäjään määrä vähenee, jos maapallo jatkaa lämpenemistä. Hyvä uutinen on, että jää voi vähentyä jopa puoleen nykyisestä ja silti palata entiselleen”, Funder sanoo.

Tutkijat ovat pelänneet sitä pistettä, josta ei ole enää paluuta. Silloin jää ei enää uusiudu, vaikka ilmasto vähän jäähtyisikin
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Ilmastolakko - Climate Strike
@ ilmastolakko
Liity mukaan ilmastolakkoon! #Ilmastolakko #ClimateStrike #KlimatStrejk
147 Tweets
46 Following 74 Followers
Seitkytneljä seuraajaa joista viis botteja :D

Jotain samantyyppistä kuin muissakin tempauksissa

Opiskelijoiden ilmastolakko
@ OpIlmastolakko
Suomi
Opiskelijoiden ilmastolakkoa koordinoiva yhteisö. #climatestrike #ilmastolakko
33
Tweets
617 Following 239 Followers
Twiitteritilit aktivoituneet n. kuukausi sitten.

Jonkin sortin "aktivisteja"
 
Viimeksi muokattu:

UCD

Korpraali
Kyllä minusta euvostoliitosta jauhavat likipitäen samat piirit jälkeläisineen, jotka kumarsivat Neuvostoliittoa ja sen "ikuisuutta" ihan 1990-luvun alkuun asti. :D
Rautalangasta vääntäen tähän sakkiin kuuluvat siis Vasemmistoliitton vanhakaarti, kepun YYA-siipi ja sen jälkeläiset: osa persuista, ja väyrysen uudet pikku puolueet. Puhumattakaan tästä Doneskin mv-porukasta.
Tottahan muistakin puolueista löytyy yksittäisiä vastaavia tapauksia, mutta he hukkuvat siellä valtavirtaan.


Tätä populaariporukkaa vältän kuin ruttotautisia ja luen heidän "julkaisut" vähintään kahdet kumirouhehanskat kädessä, ettei paska tartu käsiin. :D
 

johan6

Kapteeni
Ilmastossa tapahtuviin muutoksiin vaikuttaa muutkin tekijät kuin pelkästään hiilivetyjen polttaminen ihmisten toimesta..

Prekessio https://fi.wikipedia.org/wiki/Prekessio_(tähtitiede) sekä
ns. Milankovic'in jaksot https://fi.wikipedia.org/wiki/Milankovićin_jaksot

Aiheuttavat myös kylmien ja lämpimien aikojen jaksottaista esiintymistä. Edellä mainitut jaksot toistuvat varsin nopeassa tahdissa (vaihdellen 10.000 - 100.000 vuoden mittaisina) ottaen huomioon että puhutaan astronomian ajallisesta mittakaavasta. Hätäileville ihmisille näinkin radikaali, suoranainen syklinen "värähtely", on epämiellyttävän hidasta kehitystä. Joskus olisi hyvä pysähtyä kaiken kiireen keskellä ajattelemaan maailmankaikkeuden ajallista suhteellisuutta. Vastapainona ilmastonmuutosta ja lihansyöntiä vastustavaa verotusta suunnittelevien poliitikkojen hätään..
 

rööperi

Kapteeni
BAN
Ilmastossa tapahtuviin muutoksiin vaikuttaa muutkin tekijät kuin pelkästään hiilivetyjen polttaminen ihmisten toimesta..

Prekessio https://fi.wikipedia.org/wiki/Prekessio_(tähtitiede) sekä
ns. Milankovic'in jaksot https://fi.wikipedia.org/wiki/Milankovićin_jaksot

Aiheuttavat myös kylmien ja lämpimien aikojen jaksottaista esiintymistä. Edellä mainitut jaksot toistuvat varsin nopeassa tahdissa (vaihdellen 10.000 - 100.000 vuoden mittaisina) ottaen huomioon että puhutaan astronomian ajallisesta mittakaavasta. Hätäileville ihmisille näinkin radikaali, suoranainen syklinen "värähtely", on epämiellyttävän hidasta kehitystä. Joskus olisi hyvä pysähtyä kaiken kiireen keskellä ajattelemaan maailmankaikkeuden ajallista suhteellisuutta. Vastapainona ilmastonmuutosta ja lihansyöntiä vastustavaa verotusta suunnittelevien poliitikkojen hätään..
Huomattavaa tuossa on tietenkin, että nämä astrologiset kaudet ja syklit ovat vain mitä maan matonen pystyy havaitsemaan aisteillaan ja rajallisten työkalujen avulla. Eli tuolla avaruudessa on todennäköisesti paljon suurempia kiertoratoja mitä nämä 10,000 vuoden syklit ovat. Tieteestä on valjastettu poliittinen keppihevonen ja itse veikkaan, että tulevaisuudessa tieteeseen tullaan suhtautumaan melkoisella skeptisyydellä, kun vähän lattialankkuja aletaan purkamaan ja tarkistamaan että mitä siellä on mädäntynyt vuosikymmenten aikana.

https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2016/09/13/493739074/50-years-ago-sugar-industry-quietly-paid-scientists-to-point-blame-at-fat
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Kyllä minusta euvostoliitosta jauhavat likipitäen samat piirit jälkeläisineen, jotka kumarsivat Neuvostoliittoa ja sen "ikuisuutta" ihan 1990-luvun alkuun asti. :D
Rautalangasta vääntäen tähän sakkiin kuuluvat siis Vasemmistoliitton vanhakaarti, kepun YYA-siipi ja sen jälkeläiset: osa persuista, ja väyrysen uudet pikku puolueet. Puhumattakaan tästä Doneskin mv-porukasta.
Tottahan muistakin puolueista löytyy yksittäisiä vastaavia tapauksia, mutta he hukkuvat siellä valtavirtaan.
Uskomatonta, mutta ei kovin tottakaan. Ilmeisesti historian uudelleenkirjoitus kuuluu imperiumien tapoihin?

Missä tunnelmissa oltiin kun vuonna 1983, kun presidentti ja laajoja kansalaispiirejä edustava valtuuskunta kävi valtiovierailulla euraasian johtavassa imperiumissa?

"Jopa Helsingin sanomat ylisti sopimusta Suomen ulkopolitiikan kiistämättömäksi ohjenuoraksi ja Paasikiven-Kekkosen linjan "sinetiksi" ja vakuutti sen nauttivan Suomessa vankkaa kannatusta."

"Tapahtunutta muutosta kuvasi se tapa, jolla kivikovana oikean laidan kulkijana tunnettu Etelä-Suomen sanomat ylisti yya-sopimusta "suorastaan rauhanpolitiikan oppikirjaksi" ja "loistavaksi osoitukseksi" keskinäisen rauhan ylläpitämishalusta."

"Ilmapiirille kuvaavaa oli keskustelu kokoomuksen edustkuntaryhmässä, missä Ilkka Kanerva esitti harkittavaksi ryhmän tyytyväisyyden ilmausta yya-sopimuksen jatkamisesta, mitä ehdotusta muun muassa Ben Zyskowicz lämpimästi kannatti."
Kaikki paikalla olleet 193 kansanedustajaa hyväksyivät sopimuksen yksimielisesti! Mielipidetiedusteluissa 84 % vastanneista piti sopimusta hyvänä asiana.

Lähde: Juhani Suomi -Suomi, Neuvostoliitto ja YYA-sopimus.
 

johan6

Kapteeni
Asuin noina 1980-luvun alkuvuosina ulkomalla..ja aina kun silloin tällöin tuli käymään Suomessa tuntui kuin olisi tullut Neuvostoliittoon..

Siihen aikaan eduskunnassa oli vain kaksi edustajaa jotka uskalsivat avoimesti olla ns. "neuvostovastaisia" (Tuure Junnila ja Ceorg C. Ehrnrooth). Kokoomuksessa koetettiin kaikin mahdollisin keinoin mielistellä Neuvostoliiton Helsingin edustuston väkeä jotta olisi saatu puolue ns. hallituskelpoiseksi.. Kaikki muut olivat varauksetta YYA-sopimuksen ja -politiikan tukijoina. Ei ole mikään ihme että kansalaisiin saatiin juurtumaan ikuinen vastahakoisuus USA:a ja muitakin länsimaita kohtaan. Sitä näkee vielä tänäkin päivänä.

Toisekseen tämä kaikki näkyy vielä tänäkin päivänä suomalaisten poliitikkojen nöyryytenä ja varovaisuutena Venäjää kohtaan. Tämä vaikuuttaa myös poliitikkojen sekä kansalaisten pelkoon edes puhua myönteisesti Suomen NATO-jäsenyydestä julkisuudessa. Erikoista sikäli että kaikissa muissa eurooppalaisissa maissa NATO-jäsenyyden edut tunnustetaan niin oikeistossa kuin vasemmistossa. Puhumattakaan entisistä Neuvostoliiton alusmaista jotka kaikki liittyivät heti ensimmäisen tilaisuuden tullen puolustusliiton jäseniksi.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Toisekseen tämä kaikki näkyy vielä tänäkin päivänä suomalaisten poliitikkojen nöyryytenä ja varovaisuutena Venäjää eurostoliittoa kohtaan. Tämä vaikuuttaa myös poliitikkojen sekä kansalaisten pelkoon edes puhua myönteisesti Suomen itsenäisyydestä ja siitä, että valtiovalta kuuluu kansalle. Erikoista sikäli että kaikissa muissa eurooppalaisissa maissa NATO-jäsenyyden edut tunnustetaan niin oikeistossa kuin vasemmistossa. (Koska useimmissa maissa asioita ei viedä sammutetuin lyhdyin eteenpäin ja ihmisten ei tarvitse pelätä, että on allekirjoitettu ikuinen asiakirja joka pysyy voimassa vaikka maailma muuttuu.)
Korjasin mielipidekirjoituksessasi olleet selkeät asiavirheet.
 

UCD

Korpraali
Juhani Suomi, Risto "tsunami" Volanen, YYA-eversti evp. Pekka Visuri.... Ainakin kaksi viimeistä geo-putinistisen seuran vanhan koulukunnan aktiiveja. :D Yhteistä heille kaikille lähes rajaton Venäjän (Neuvostoliiton) legiimien intressien ymmärtäminen ja hyväksyminen kaiken ajattelun pohjaksi. Lisäksi herrat Suomi ja Volanen kunnostautuneet tutkijan tittelillään valkopesemään maalaisliittolais-alkiolaisen kansanliikkeen historiikkeja. Mr Suomi yksinoikeudella Tamminiemen arkistoihin ja suomettumisen ajan valkopesuun. Mr. Volanen mm Santeri Alkion tekojen paremmin päin selittelyyn. Olen varma että myöhemmän historian tutkimuksen valossa herrojen teokset joutuvat vähintäänkin outoon valoon. Ja jostain kumman syytä ainakin osalla tästä ko. herra kööristä suhtautuminen ilmaston muutoskysymykseen on aika vähättelevä..... joten siinä linkki toppikkiinkin.

Ja On täydellistä historian ja politiikan tuntemattomuutta verrata Neuvostoliittoa (RIP) ja Euroopan unionia. Mutta kylläkin hyvin tiettyyn kansanosaan uppoavaa populismia. :D
 

elso

Kenraali
BAN
Ja On täydellistä historian ja politiikan tuntemattomuutta verrata Neuvostoliittoa (RIP) ja Euroopan unionia. Mutta kylläkin hyvin tiettyyn kansanosaan uppoavaa populismia. :D
(ääri)Nationalistien tarkoituksena on pitää kansallisvaltio framilla hinnalla millä hyvänsä ja silloin keinot on ovat pyhitettyjä; paskat analogiat ovat tällöin "ihan ok". Pääasia, että päässä resonoi ja tuntuu kivalta ja oikealta.
 
Viimeksi muokattu:

Ingsoc

Ylipäällikkö
Huomaa taas eurostopetturien hienon argumentoinnin. Kun omat tiedot isänmaan historiasta ovat heikkoja ja poliittisesti äärimmäisen värittyneitä, niin vika on sitten historiankirjoittajissa.

Suomettuminen on suomettumista tapahtui se mihin ilmansuuntaan tahansa. Todellinen suvereniteetti ei tunne ilmansuuntia.
 

StmSvejk

Ylipäällikkö
Ilmastomuutoksen torjuntaa; Tesla julkisti Model Y:n: https://electrek.co/2019/03/14/tesla-model-y-electric-suv-unveil/

Nyt olis kasassa S 3 X Y mallit. Siinä on perinnautovalmistajalle, isolle tai pienelle, työsarkaa jos aikovat päästä samaan. Eritoten akkutuotannon järkkäämisessä, jossa Tesla on askeleen muita edellä.

Kiina kulkee edellä hinnassa - toki turvallisuus ja laatu voivat olla kysymysmerkki. Kyllä Teslalle kilpailijoitakin tulee. Etumatka-asema ei ole ikuinen, muistellaan Fordia, Douglasia, Boeingia, Nokiaa, Applea... Perässähiihtäjällä on omat etunsa, puhtaalta pöydältä aloittavalta (kuten Tesla nyt) omansa.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Korhola on väitellyt EU:n ilmastopolitiikasta ja kirjoittanut kahdeksan vuoden ajan harvakseltaan huomioitaan. Hän kuuluu samaan maltilliseen ja kokonaisvaikutusta tarkastelevaan sarjaan kuin ne, jotka jo vuosikausia sitten sanoivat, että Greenpeace on hullu taistellessaan ydinvoimaa vastaan ja ajaessaan monia maita fossiilisiin. Silti nykyvihreille Greenpeace on niin sankari ja kiipeää pylväisiin. Koska tunne.

Korhola kirjoittaa:

Suomen osuus globaaleista päästöistä on noin 0,1 % eli promille. EU:n osuus on kymmenen, ja vuonna 2040 sen arvioidaan putoavan 4 prosenttiin. Ei siksi, että olisimme niin hirveän hyviä. Pääsyy osuutemme pienenemiseen on, että muiden osuus nousee yhä edelleen.

Olemme leikanneet päästöjä reippaaseen tahtiin mm. päästökaupan avulla ja laittaneet Kioto-kauden (1997-2012) aikana satoja miljardeja ilmastotoimiin. Kiusallinen seikka on, että samalla kun vähensimme tuotannon päästöjä, kulutuksen päästöt kasvoivat sitä enemmän, jos otetaan huomioon lisääntynyt tuonti EU:n ulkopuolelta. Toimme entistä enemmän hyödykkeitä EU ulkopuolelta, missä tuotettiin likaisemmin. Tämä käy ilmi kansainvälisen kaupan tilastoista. Kun saksalaiskomissaari Günter Verheugen tajusi tilanteen kymmenkunta vuotta sitten, hän tokaisi turhautuneena: ”Mehän viemme saasteita ja tuomme työttömyyttä. Eikö tämä ole typerää?”
Tilanne on yhä turhauttava. Päästöjen siirtäminen paikasta toiseen ei ole päästöjen leikkaamista. Oikeastaan vain tasatahtinen vähentäminen tuottaisi varmaa tulosta. Muuten vähentäminen yhtäällä voi muuttua kasvuksi toisaalla, kuten on tapahtunut. Jos suomalainen teräs korvautuu esimerkiksi kiinalaisella teräksellä, päästöt voivat olla jopa kolminkertaiset.https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2019/03/15/rakas-nuori/
 
Viimeksi muokattu:
Top