Ilmastopsykoosi -ketju

Minä löysin pikaisella googletuksella tietoa vain 2020 päästötavoitteista, jotka Suomi näyttää juuri ja juuri alittavan. Kiinnostaisi tietää mihin tämä 1.5 luku viittaa, kun siihen on täällä törmännyt useamman kerran.
Niin että jos päästötavoitteen alittaa jo 2016 eikä 2020 niin tuota erotustako ei lasketa mihinkään?
 
Niin että jos päästötavoitteen alittaa jo 2016 eikä 2020 niin tuota erotustako ei lasketa mihinkään?

En minä tiedä, onko ne 2020 päästötavoitteet alitettu jo 2016? Kysyn vaan että mihin tuo luku 1.5 perustuu tai mistä se on saatu sen kummempia saivartelematta. :)

Tässä siis VTT:n juttu minkä löysin aiheesta:
 
Viimeksi muokattu:
No itse asiassa yllättävän varhain tiedettiin - muistaakseni jo 1800-luvun puolella esitettiin ensimmäisiä arveluita että näin voisi käydä.
Tietysti meni sata vuotta että asialle tehtiin jotain, koska kerkiäähän tuon.
Kyllä Suomi osansa tekee.



No se olisi ainakin vähemmän tekopyhää kuin huudella täältä intialaisille. Etenkin kun ao. maa on todellisuudessa varsin aktiivisesti alkanut päästötalkoisiin. Esimerkiksi jos vertaa paljon sitä rikkaampiin Lähi-Idän öljyvaltoihin.
Sieltä missä eniten saastutetaan on helpoin leikata päästöjä.
Vaikka Suomi suljettaisiin kokonaan ei sillä ole mitään vaikutusta ilmastoon.



Kuten sanoin: on tekopyhää olla hyväksymättä sitä että kehitysmaidenkin ihmiset haluavat vaurastua ja nostaa elintasoaan. Kyllä, tietenkin tästä tulee päästöjä ja tietysti toivoa sopii että ne pyrkisivät siihen mahdollisimman kestävin keinoin.
Jos "luonnonsuojelijat" eivät olisi kieltäneet ydinvoimaa ei hiilivoimaloita tarvittaisi ja halpaa energiaa riittäisi kehitysmaissakin.

Bisnestä pelkästään koko ilmastotalkoot, itsekkin maksan auton CO2 perusteista käyttömaksua mutta ei niillä maksuilla ilmaa paranneta.

Omalta osaltani päätän keskustelun tähän, loputon suo.
 
En minä tiedä, onko ne 2020 päästötavoitteet alitettu jo 2016? Kysyn vaan että mihin tuo luku 1.5 perustuu tai mistä se on saatu sen kummempia saivartelematta. :)

Tässä siis VTT:n juttu minkä löysin aiheesta:
Eikös tuokin juttu ole vuodelta 2016
 
Kuinka paljon näistä Suomen 0,1% glopaaleista päästöistä meidän pitäisi vielä pystyä leikkaan, että se pelastaisi (tai edes vaikuttaisi missään) mitään tällä pallolla? Niin paljonko, että se tekee kannattamattomaksi kaiken teollisuuden ja pilaa kilpailukyvyn suomessa ja ajaa Suomen nykyisetkin tehtaat ja työpaikat kehitysmaihin, sekä Suomen konkurssiin? Se sama teollisuus tehdään joka tapauksessa jossain. Jos ei täällä pienemmillä päästöillä missä saasteet minimoidaan jo nyt, niin sitten siellä Intiassa tai Kiinassa jotka vitut välittää jostain myrkyistä, ja vielä moninkertaisin päästöin?
Se ei auta mitään, että kiristetään lisää meitä promillemaita aiheuttamasta päästöjä kun kymppiprosenttimaat paskat nakkaa koko touhulle ja vain hyötyy vain meidän ilmastolisämaksuista teollisuudessa.
Silti niitä ei sais rajoittaa saastuttamasta, koska me ollaan tehty aikanaan niin kovasti väärin (eli päästelty päästöjämme murto-osan siitä mitä ne päästelee nykyään ympärivuotisesti ja kiihtyy vaan)?
En vaan pysty käsittään, että miks meiltä halutaan vielä leikata kokoajan lisää, vaikka me ollaan niitä harvoja maita jotka on leikannut päästöjään jo käskemättäkin ihan hitosti ja muut paskojat tässä laahaa perässä. Silti meidän pitäs leikata vaan lisää ja lisää vaikka muut ei edes yritä päästä samoihin missä me mennään jo nyt.
 
Sattumalta tuli fasessa vastaan kirjoitus joka on jaettava tänne vaikka päätin olla osallistumatta ilmastokeskusteluun:


"1. IPCC:n uusi erikoisraportti SR15 arvioi, että pelkästään energiantuotannon uudistaminen 1,5 asteen tavoitteessa pysymiseksi maksaa jopa 106 biljoonaa (106 US triljoonaa) euroa vuoteen 2050 mennessä. Joka vuosi puhutaan siis 1,4-3,3 biljoonan euron kustannuksista.
2. Jokaiselle maailman ihmiselle jaettuna tämä tarkoittaisi jopa 443 euron vuosittaista kustannusta. Mutta koska jopa miljardilla ihmisillä on alle tuon verran pelkkään elämiseen vuodessa, on selvää, että maksukykyisille maksettavaa tulee enemmän.
3. Suomen ostovoimakorjattu osuus maailman BKT:sta on 0,19 % (IMF 2017). Suomen osuus kustannuksista suhteessa maailman BKT:een olisi siis 2,6-6,2 miljardia euroa vuodessa.
4. Jokaiselle täysi-ikäiselle suomalaiselle (4,45 milj. v. 2017) maksettavaa tulisi siis 591-1405 euroa vuodessa.
5. Vaikka lähes kaikki maailman maat ovat mukana ei-sitovassa Pariisin ilmastosopimuksessa, suurin osa maista on saamapuolella. Käytännössä kustannukset jakautuvat todellisuudessa varakkaiden teollisuusmaiden kesken. Lisäksi ainakin Yhdysvallat ja Australia ovat ilmoittaneet jäävänsä pois talkoista. Suomen osuus OECD-maiden BKT:sta (poislukien Yhdysvallat ja Australia) on 0,67 %.
6. Jos kustannukset jaetaan siis rikkaiden ja halukkaiden teollisuusmaiden kesken, Suomen osuus on 9,2-22,0 miljardia euroa vuodessa, eli jopa 40 % Suomen valtion ensi vuoden määrärahoista!
7. Jokaiselle suomalaiselle aikuiselle se tekee sitten jo 2079-4937 euroa per vuosi. Pelkästään globaalin energiasektorin "korjaamiseen", IPCC:n uusimman raportin mukaan. Oletko sinä valmis tähän?
8. Kun otetaan vielä huomioon työttömät, eläkeläiset, opiskelijat ja muuten vähävaraiset, niin keskiluokkainen ydinperhe ei näistä talkoista selviä edes vaivaisen kymppitonnin vuosikuluilla, hyvä jos pysyy alle kahdessa. Joka vuosi, aina vuoteen 2050 asti. Tuleekohan vielä maksettua ylimääräistä ympäristöystävällisistä tuotteista?
9. Energiasektorin osuus hiilidioksidipäästöistä on kaksi kolmannesta, joten summiin pitää laittaa vielä ainakin puolet lisää, olettaen että muiden sektorien kustannukset ovat linjassa energiasektorin kanssa.
10. Ja lopuksi: kuka on joskus kuullut valtioiden hankkeesta, joka olisi pysynyt budjetissa?
Ja koska myös Venäjä, Kiina, Intia ja Saudi Arabia jäi ulos, kasvaa Suomenkin osuus ja samalla suomalaisten osuus. https://report.ipcc.ch/sr15/pdf/sr15_chapter2.pdf…
https://fi.wikipedia.org/wiki/William_Nordhaus <------ Maailman talouteen perustuvan alkuperäinen kirjoittaja."
 
Suomalaiset määrätään pysähtymään ja pidättämään hengitystään tasatunnein..tuossa olisi kunnianhimoa..

Suomalaiset määrätään riviin länsirajalle, niin saadaan maahanmutto seis. Tossakin olis kunnianhimoa. Ja olis tuottavaa ja turvallista. Eikö niin?
 
Onhan sekin tietty yks osaratkaisu; hengittämättä riviin länsirajalle, estämään kaikki liikkuminen itä-länsisuunnassa. Hyvä Hansai! :cool:
 
Suomalaiset määrätään riviin länsirajalle, niin saadaan maahanmutto seis. Tossakin olis kunnianhimoa. Ja olis tuottavaa ja turvallista. Eikö niin?
Eihän sieltä ole nyt ketään tulossa, ainakaan Haaviston mukaan..

Akuutin tilanteen uusiessa, ehdottomasti..
 
Ja taas yksi kansallissankari äänessä.

Vastaus: niin paljon kuin talous antaa myöden. Sitten voi vaatia muiltakin jotain.
Aika kovasti on täällä tehty, vaikka talous ei olisi edes antanut myöden. Onko joku maa pistänyt meitä paremmaksi tässä asiassa? Miksei me ei saatais vaatia muilta jos meiltäkin vaaditaan?
Me ollaan sentään tehty jo aika hiton paljon muihin samassa veneessä oleviin verrattuna.
Jospa katsotaan nyt tässä kohtaa, että lähteekö tähän muita mukaan ja kiristetään sitten lisää, jos muutkin. Mutta ihan turha meidän on tätä promilleamme lähtee vielä kiristään jos isommatkaan ei lähde, sillä faktahan on vaikka suomalaiset lakkaisi olemasta tällä sekunnilla, niin ei se pelasta palloamme suuntaan tai toiseen jos kaikki muut jatkaa touhujaan ihan entiseen malliin.
 
Me ollaan sentään tehty jo aika hiton paljon muihin samassa veneessä oleviin verrattuna

Jos lähtötaso on matala, on aika helppo tehdä "hiton paljon". On totta, että tämä vaatii toimia kaikilta, mutta olisi suotavaa, että ei jatkuvasti katsottaisi asiaa Suomi-silmälasien läpi, koska asia ei tunne valtiorajoja.
 
Norjalaisilta suurin sähköisten pienlentokoneiden (2-paikkainen) tilaus:


Pikkuhiljaa muutkin liikennemuodot kuin autot alkavat sähköistymään.
Tää on hieno kehitys koska lentäminen saastuttaa sairaan paljon, Mielestäni nyt voitaisiin laittaa perkeleen kova lentovero ja sopia sähkökoneille sitten vain pienempi vero. Loppuisi se turhaan lentokoneilla saastuttaminen.
 
Ja taas yksi kansallissankari äänessä.

Vastaus: niin paljon kuin talous antaa myöden. Sitten voi vaatia muiltakin jotain.
Muistan ajan, kun meitä peloteltiin kilpavarustelulla ja ydinsodalla, jonka vuoksi Suomen olisi pitänyt riisua aseensa, jotta olisi voinut vaatia sitä muiltakin. Tuo ydinsodan uhka kuten ilmastonmuutoskin ovat uhkina todellisia, mutta tuo toimintalogiikka on kyllä melko hysteeristä.
 
Back
Top