Ilmastopsykoosi -ketju

Kveeni

Kersantti
Kansalaisten vapaa liikkuvuus on ensin kiellettävä/ tuhottava, sehän on jo historiassa opittu notta näin saadaan totalitarismi.
Viestinnän sensuuria hieman siihen myös, niin Stalin ja Berija olisivat kateellisia.

Kannattaa lukea Saharovin muistelmia, ja miettiä, ja hieman ajatella mihin esimerkiksi sananvapauden rajoittaminen johtaa?

Miksi aina uudet sukupolvet toistaa edellisten virheet, ja mitään ei opita?
 

Kolttasoturi

Kersantti
Miksi aina uudet sukupolvet toistaa edellisten virheet, ja mitään ei opita?
Ylikompensoitu itsetunto-ongelma johtaa helposti ajatteluun, ettei järjestelmässä joka keskitti valtaa ollut sinänsä mitään vikaa - siellä vain oli väärä mies johtajana.

"kyllähän se olis toiminu jos minä olisin stalinin tilalla. sitäpaitsi en olis ollu niin ilkeä"
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
"When you start to believe in absurdism, you will be capable of atrocity."
 

Bushmaster

Greatest Leader
Että tälleen... no tää kaiketi "poltetaan ilmasto-inkvisito hihhulien roviolla"...:whistle:

NO HOCKEY STICK GLOBAL WARMING

- It can be declared with absolute certainty that there has been no dangerous warming in the past two decades, and even in the past 200 years. The post-Little Ice Age warming trend has been anything but dangerous, causing hardly any negative impact on the ecosystem or the life forms. Instead, it has brought lengthened growing seasons, more abundant vegetative growth, and more abundant food for people.
- - -
https://wattsupwiththat.com/…/no-hockey-sticks-studies-rev…/
 

Bushmaster

Greatest Leader
en oikeen keksinyt mihin säikeeseen tämä juttu kuuluisi mutta ...lukekaa ...:unsure::oops:


WWF support for sterilization programs and “shoot on sight” uncovered by Dutch TV
May 17, 2019
From the report: This mobile phone has just been pushed into my hands, with photos of two people who were shot dead by the police while they were being evicted.

From the report: "This mobile phone has just been pushed into my hands, with photos of two people who were shot dead by the police while they were being evicted."
© Survival

A shock investigation for Dutch TV has revealed WWF’s involvement in sterilization programs around national parks.

The hugely controversial policy to reduce human populations around protected areas has been condemned as “utterly unethical” by Survival International Director Stephen Corry, who said: “Can you imagine WWF promoting the sterilization of women living around national parks in Europe or the US? The fact they consider it acceptable in India and Africa is racism, pure and simple.”
The investigation has also uncovered evidence that WWF personnel were not only aware of the existence of a shoot on sight policy in India, which used the phrase “kill the unwanted,” but made no attempt to change it.

The report, titled “Victims of WWF” has aired on Zembla, the Netherlands’ main investigative TV series.

Also on the program, rangers at India’s notorious Kaziranga National Park admit they are still authorised to shoot people on sight, despite government denials that such a policy exists.
WWF Netherlands were due to be interviewed for the program, but cancelled without giving a reason. The organization is one of the main backers of the proposed Messok Dja protected area in the Congo, which is going ahead without the consent of the local people. Messok Dja was recently the subject of a Buzzfeed investigation.

Survival International, which has been fighting against human rights abuses occurring in the name of conservation for decades, has approached WWF ambassadors and celebrity backers for comment.
India’s 100 million tribal people, known as Adivasis, are already reeling from a double blow:
- A recent Supreme Court decision, currently paused, orders the eviction of up to 8 million of them from India’s forests.
- Government plans to amend the colonial-era Indian Forest Act, leaked to the press in March, include a huge program of militarization of India’s forests; forestry department officials authorised to shoot people, and given virtual immunity from prosecution; and the ability to extinguish existing Adivasi land rights.

Tribal people in India, Brazil and Colombia are in the front line of what campaigners have called “the biggest global assault on indigenous rights for fifty years.”
Survival International Director Stephen Corry said today: “Each month seems to bring fresh revelations of just how far WWF is prepared to go to promote “fortress conservation.”
“Shoot on sight policies, sterilization programs for villagers living near national parks – these are signs of a movement that’s completely lost its sense of ethics in pursuit of a hardline anti-people agenda.
“It’s tragic for the innocent people caught up in these abuses – and utterly self-defeating for conservation in the long term.”
Share this news story


 

Vääpeli

Respected Leader
Voi hyvä luoja..... Kun pitäisi suvaita, mutta kun ei meinaa onnistua...
Tuhannen hevosvoiman Hellephant-moottori myytiin hetkessä loppuun – ja se voi olla ympäristön kannalta hyvä asia
Vanhaa autoteknologiaa harrastavat ihmiset ovat vähemmistö, jota ei pidä demonisoida, kirjoittaa Jose Riikonen.
Tehokkaat Mopar-moottorit ovat erityisen lähellä amerikkalaisten autojen harrastajien sydäntä. (KUVA: ANNA MATILDA VALLI / HS)
Jose Riikonen
Julkaistu: 14.5. 16:27


HILJATTAIN Fiat Chrysler Automobiles (FCA)-konserniin kuuluva varaosayhtiö Mopar aloitti Hellephant-moottorien myynnin Yhdysvalloissa.

Kyseessä on 7-litrainen jättimäinen bensiinimoottori, joka kehittää 1 000 hevosvoimaa ja vääntää 1 292 newtonmetrin voimalla.

Moottorin kysyntä ylitti kaikki odotukset, FCA kertoi. Kun moottorin hinta eli 29 995 dollaria – eli noin 26 700 euroa – oli ilmoitettu, kaikki varattiin hetkessä.

Hellephantit myytiin loppuun kahdessa päivässä, uutisoi muiden muassa Tekniikan Maailma.

Tämä saattaa kuulostaa nykyajan päästökeskusteluilmapiirissä nurinkuriselta. Mutta onko se sittenkään?

JO jonkin aikaa lähes kaikki uudet ja tulevat superautot ovat olleet sähkökäyttöisiä, joko ladattavia hybridiautoja tai täyssähköautoja.

Syy on se, että polttomoottoriteknologiaa ollaan ajamassa alas, joten superautoja ei ole järkeä enää valmistaa polttomoottorilla varustettuna.

Superauto on mahdollisuus kokeilla uusimpia teknologisia ratkaisuja ja näyttää, mihin autonvalmistaja pystyy.
Superautot ovat nimittäin autonvalmistajille usein pikemminkin teknologisia kokeita ja mainosta kuin varsinaisia voittoa tuottavia kapistuksia.

Superauto on mahdollisuus kokeilla uusimpia teknologisia ratkaisuja ja näyttää, mihin autonvalmistaja pystyy. Jos niitä vielä myydään jokunen, hyvä niin. Mutta myynnillä ei ole mitään merkitystä suuren autonvalmistajan taseessa.

SIKSI tällaisia projekteja on turhaa tehdä polttomoottoriteknologian kautta: sen tuotekehitykseen ei ole enää järkeä laittaa rahaa, eikä polttomoottori ole hyvää mainiosta nykyajan ilmapiirissä.

Miksi FCA:n omistama Mopar sitten panostaa 1 000-hevosvoimaiseen jättipäästömoottoriin?

Mainosta se on sekin, joskin eri ryhmälle. Kaikki eivät nimittäin ole sitä mieltä, että polttomoottoriautojen olisi syytä kuolla pois.

ESIMERKIKSI Tekniikan Maailman Hellephant-jutun kommenttikentässä on paljon kertova kommentti, jonka kirjoitti nimimerkki Kyröskosken Kylähullu. Hän viittasi siihen, että on mukavaa, että suuria moottoreita valmistetaan:

”Näin oikeassa maailmassa, jossa moottorit eivät ole 3-sylinterisiä taskumatteja.”

Moni tykkää suurista, pörisevistä, paukkuvista ja tehokkaista polttomoottoreista. Niiden kouriintuntuvuudessa on jotain primitiivisen kiehtovaa. FCA haluaa osoittaa, että se ei ole unohtanut ihmisiä, jotka rakastavat suuren moottorin mörinää.

SAMANTYYPPISTÄ viestiä kertoo se, että BMW ilmoitti hiljattainantavansa suurille ja voimakkaille V12-moottoreilleen jatkoaikaa.

Suurin osa valmistajista on luopunut näistä suurista, paljon päästävistä moottoreista.

Syy BMW:n päätökseen on sama, joka vaikuttaa autonvalmistusbisneksessä aina, kun puhutaan siitä, mitä tehdään ja mitä ei tehdä: myynti. Maailmassa on edelleen riittävästi rikkaita ihmisiä, jotka haluavat ostaa auton, jossa on valtava polttomoottori.

Tätä moottorissa käytetään BMW:n 7-sarjassa, ja näiden autojen myynti on ollut kasvussa esimerkiksi Kiinassa.

Tarkoittaako tämä kaikki sitä, että polttomoottorilla – etenkin suurella polttomoottorilla – on sittenkin valoisa tulevaisuus?

Ei.

VIIMEISTÄÄN jatkuvasti tiukentuvat päästörajoitukset varmistavat sen, että paljon päästäviä autoja ei tulevaisuudessa voi enää suurissa määrin tehdä. Mikäli autonvalmistaja ei pääse tiettyihin päästörajoihin, se saa kovat sakot.

Ovelat autonvalmistajat tosin löytävät porsaanreikiä ajan peluuta varten. Nimenomaan FCA on esimerkiksi ostanut sähköautonvalmistaja Teslaltatietynlaisia päästöoikeuksia.

Koska sähköautoja valmistavan Teslan laskennalliset päästöt ovat nolla ja FCA:n laskennalliset päästöt ovat rutosti yli rajojen, FCA maksaa tiettävästi satoja miljoonia Teslalle siitä, että sen autot laskettaisiin mukaan FCA:n päästöpooliin.

Tällä täysin keinotekoisella tavalla FCA:n keskimääräiset laskennalliset päästöt laskevat, ja se ehkä välttyy sakoilta.

Temppu on kiero, mutta osoittaa siinä samalla, missä automaailman tulevaisuus on, ja missä se ei ainakaan ole.

Heitä – tai meitä – ei ole syytä unohtaa. Se olisi poliittinen virhe, josta laskun maksaa lopulta ympäristö.
TULEVAISUUTTA Hellephant-moottori ei ole siinäkään mielessä, että tätä moottoria ei koskaan tulla laittamaan minkään tuotantoauton nokalle.

Moottori on valmistajansa Moparin mukaan tarkoitettu autoihin, jotka on valmistettu ennen vuotta 1976 ja autoihin, joita ei käytetä tieliikenteessä.

Se on siis puhtaasti harrastajille suunnattu kapistus ja markkinointitempaus, jota valmistetaan hyvin pieni määrä – tavallaan samanlaista toimintaa pienemmässä mittakaavassa kuin BMW:n V12-moottorien jatkoaika.

Suurten moottorien ja niillä varustettujen autojen myynnissä on siis kysymys pääasiassa markkinoinnista. Se on viesti: emme ole unohtaneet vanhan liiton bensiininkatkuisia hurjapäitä.

Ja hyvä niin, sillä ei heitä – tai meitä – olekaan syytä unohtaa. Se olisi poliittinen virhe, josta laskun maksaa lopulta ympäristö.

HELSINGIN Kauppatorilla pidetään jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina Stadin Cruising -tapahtuma. Kauniina kesäiltoina tori on täynnä mitä hienoimpia, pääasiassa vanhoja amerikkalaisia autoja.

Voitte olla varmoja, että niiden voimanlähteenä ei ole sähkömoottori.

Harrastajat ovat ystävällisiä ja kertovat autostaan mieluusti ja kyselevät muiden autoista. Siellä meren rannalla on suloista katsella kauniita autoja, joissa on muotoilua, historiaa ja tunnelmaa.

Tapahtuman voi nähdä negatiivisessa valossa: siellähän ihannoidaan jättipäästöisiä autoja, jotka tupruttelevat hiilidioksidia ilmakehään enemmän kuin laki sallii.

On se niinkin.

MUTTA kuten viime vuonna tapahtumassa HS:n tapaamat Heidi, Vivianja Mikko Valle kertoivat, he ajavat arjessa 95 prosenttia ajoista sillä pienimmällä mahdollisella, tosi vähän kuluttavalla Volkkarilla.

He toivoisivat, että kaupunki panostaisi sähköautoiluun.

He rakastavat suurta, karua ja mylvivää polttomoottoria, mutta he rakastavat myös maailmaa.

Asiaa voisi verrata terveeseen elämäntapaan. Jos syö nätisti ja liikkuu aktiivisesti, on kokonaisuuden kannalta ihan sama, jos vetää joskus ämpärikännit ja syö kolme pizzaa. Jos tällainen harvoin harjoitettava epäterveellisyys tukee sitä, että jaksaa olla normaalisti tervehenkinen, se saattaa lopulta jopa edistää ihmisen terveyttä.

Autojen päästökeskustelu menee pieleen, kun jostain tulee absoluuttisesti hyvä ja jostain tulee absoluuttisesti paha.
LIIKENTEEN päästöjen vähennyksissä vain sillä tavallisella massa-autoilijalla on merkitystä. Peruspertit ja -Liisat pitää saada joko luopumaan autosta tai ostamaan auto, joka päästää mahdollisimman vähän.

Niin tapahtuukin jo. Esimerkiksi Suomessa uusista autoista joka seitsemäs on jo hybridi.

Autoilun ja liikenteen päästökeskustelussa – tai sen puoleen autonvalmistajien taseessa – muutamilla jättipäästöisillä autoilla tai Stadin Cruisingeilla sen sijaan ei ole mitään merkitystä.

Se on kulttuuria, jota moni ei ymmärrä ja jota moni ei edes hyväksy. Mutta se on jotain, jota ei kannattaisi liikaa parjata, sillä parjaamisesta tulee äkkiä vastareaktio koko päästöjenvähennystalkoita kohtaan.

AUTOJEN päästökeskustelu menee pieleen, kun jostain tulee absoluuttisesti hyvä ja jostain tulee absoluuttisesti paha.

Alkaa vihapuhe, jossa polttomoottoriautoilijat puhuvat sähköautoilijoista tekopyhinä ääliöinä ja sähköautoilijat puhuvat polttomoottoriautoilijoista takaperoisina dinosauruksina.

Jos päättäjät, toimittajat ja ketkä tahansa äänensä kuuluviin saavat ihmiset tuomitsevat kategorisesti jonkin käyttövoiman – ja siinä samalla niillä ajavat ihmiset – ja kategorisesti ylistävät toista käyttövoimaa, syntyy vastakkainasettelua.

Samantapainen, naurettava viha-asetelma on syntynyt Helsingissä pyöräilijöiden ja autoilijoiden välille.

Tällainen ideologinen, härkäpäinen poteroista huuteleminen ei ole omiaan nopeuttamaan kehitystä.

Ihmiselle ei kannata sanoa, että se, mistä hän pitää ja mitä hän rakastaa, on väärin ja pahaa ja saastaista.
LIIKENTEEN päästöjä pitää vähentää, siitä kaikki täysijärkiset ihmiset ovat ihan samaa mieltä. Mutta ihmiselle ei kannata sanoa, että se, mistä hän pitää ja mitä hän rakastaa, on väärin ja pahaa ja saastaista.

Siksi on hyvä suhtautua ymmärryksellä häneen, joka haluaa 1 000-hevosvoimaisen Hellephant-moottorin.

Siksi on hyvä käydä kääntymässä Stadin Cruisingissa ja kysyä itseltään, onko siellä oikeasti pahojen ihmisten keskellä.
 

SJ

Supreme Leader
Onko ns ilmastopsykoosilla ja tällä wwf:n luonnonsuojelu ideologialla molemmissa pohjalla ihmisviha?

Onko ihmisvihalla yhteys itsevihaan? Uskoakseni tuosta itsevihasta (self loathing?) oli jossakin täällä jo puhetta. Henkilöt joilla on huono itsekuva ovat taipuvaisia itsevihaan koettavat korjata tätä ahdistusta "anekaupalla" tai muilla keinoin ja ovat alttiita myyntimiesten tempuille, oli nämä myyntimiehet yrityksen, järjestön, ideologian tai uskonnon palveluksessa.

Mutta tuolla ihmisvihalla on ihan selvä yhteys tähän erääseen "ekofasistiin" ainakin asenteellisella tasolla.
 

Gyllis1

Respected Leader
Voi hyvä luoja..... Kun pitäisi suvaita, mutta kun ei meinaa onnistua...

"JO jonkin aikaa lähes kaikki uudet ja tulevat superautot ovat olleet sähkökäyttöisiä, joko ladattavia hybridiautoja tai täyssähköautoja.

Syy on se, että polttomoottoriteknologiaa ollaan ajamassa alas, joten superautoja ei ole järkeä enää valmistaa polttomoottorilla varustettuna."

Da fug?
 

hansai

Supreme Leader
"JO jonkin aikaa lähes kaikki uudet ja tulevat superautot ovat olleet sähkökäyttöisiä, joko ladattavia hybridiautoja tai täyssähköautoja.

Syy on se, että polttomoottoriteknologiaa ollaan ajamassa alas, joten superautoja ei ole järkeä enää valmistaa polttomoottorilla varustettuna."

Da fug?
Toimittaja on kuolannut Pininfarina Batistaa..
 

ak.tied

Respected Leader
"JO jonkin aikaa lähes kaikki uudet ja tulevat superautot ovat olleet sähkökäyttöisiä, joko ladattavia hybridiautoja tai täyssähköautoja.

Syy on se, että polttomoottoriteknologiaa ollaan ajamassa alas, joten superautoja ei ole järkeä enää valmistaa polttomoottorilla varustettuna."

Da fug?

Itse töksähdin tuohon ”tietoon” niin pahasti, etten jaksanut lukea pidemmälle. Tiedä mistä tuo sitten revitty... toimittaja on ilmeisesti kuullut nopeasti kiihtyvistä tesloista.
 

baikal

Supreme Leader
Onko ihmisvihalla yhteys itsevihaan?

Tämä saattaa olla eräs tämän ketjun parhaita kysymyksiä.

Ymmärrän vihan, kun se syntyy esim. raskaan väärinteon uhrin mielessä. Se on ok.

Jos vihantunteita alkaa syntyä ympäristöahdistuksesta, mm. siitä, että joku tuottaa liikaa hiilidioksidia, on varmasti syytä hakeutua hoitoon. Eiköhän tässä kohta lähellä olla jo sitä tilannetta.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Tämä saattaa olla eräs tämän ketjun parhaita kysymyksiä.

Ymmärrän vihan, kun se syntyy esim. raskaan väärinteon uhrin mielessä. Se on ok.

Jos vihantunteita alkaa syntyä ympäristöahdistuksesta, mm. siitä, että joku tuottaa liikaa hiilidioksidia, on varmasti syytä hakeutua hoitoon. Eiköhän tässä kohta lähellä olla jo sitä tilannetta.

En olisi voinut paremmin itse sanoa.

Jos ihmisellä ei ole itsetuntoa ja itseluottamusta...näitä ilmiöitä väistämättä syntyy.

Sitten syytetään (osittain olemattomista) ongelmista kaikkia muita paitsi itseään.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Australiassa on vielä järki tallella....(y)


tähän liittyen lainaus fb:stä

Ilkka Mononen Vaalitulos ei tainnut olla toimittajan maailmankuvan mukainen. Taisi vielä lisätä omiaan väittäessään Australian kärsineen poikkeuksellisesta lämmöstä ja kuivuudesta joka nyt sinänsä ei ole milään uutinen vaan pysyvä olotila, uutisissa meinaan.
 
Top