Ilmastopsykoosi -ketju

Passi

Ylipäällikkö
Sopii varmaan tänne kun tesloista on täällä puhuttu.

Ei taida tulla teslasta ilmaston pelastajaa, sen verran huonoa laatua auto, että hyvä jos kestää Suomen oloissa viisi vuotta. Tuleva ruostekasa.

Ostaisitko tältä firmalta uuden auton? Teslan Model 3:n maalipinnan vauriot piinaavat myös suomalaisia asiakkaita
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ostaisitko-talta-firmalta-uuden-auton-teslan-model-3n-maalipinnan-vauriot-piinaavat-myos-suomalaisia-asiakkaita/2cb22772-aad7-4e26-9210-1b35a62342af


Täältä linkin takaa löytyy Keskuskauppakamarin HTT tavarantarkastus Tesla model 3sta.
Täysin susi maalipinta.
Ruostetta ja pohjamaali näkyy läpi. Maalikerros myös olematon.


https://tekniikanmaailma.fi/maaliongelmista-karsineen-suomalaisen-tesla-model-3n-tarkastus-paljasti-ohuen-ja-pehmean-maalikerroksen-en-ole-autoalan-urani-aikana-tavannut-tilannetta/
 

hansai

Supreme Leader
Tolkkua ilmastokeskusteluun
Vieraskolumnit 10.07.2019


On rohjettava sanoa se ääneen: Suomella ei ole varaa ilmastokiihkoiluun. Uhkakuvien maalailu ja ihmisten pelottelu ilmaston nimissä on vastuutonta.

Ääriajattelu ilmastoasioissa uhkaa rajoittaa valinnanvapautta ja tehdä tavallisten ihmisten arjesta hankalaa. Ilmastovouhotus vaarantaa talouden ja työpaikat, ja kovimman laskun hömpötyksestä maksavat köyhimmät.

Tällä kaikella viittaan tietysti puheenvuoroihin, joissa vähätellään ilmastokriisin vakavuutta ja ilmastotyön tarvetta. Viime aikoina näitä puheenvuoroja on kuultu toistuvasti.

Ilmastonmuutosta on välillä kutsuttu kaiken muutokseksi. Jos ilmastokriisiä ei saada kuriin, se tosiaankin uhkaa aika lailla kaikkea: taloutta, työtä ja terveyttä, jopa turvallisuutta ja vakautta.

Täällä syrjäisessä Suomessa uhkat voivat tuntua vielä etäisiltä. Helle-ennätykset Ranskassa, veden loppuminen Intiassa tai merijään sulaminen Etelänapamantereella saatetaan ohittaa olankohautuksella.

Maailman kuumetessa laineet lyövät silti Pohjolankin rannoille – ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella. Jos köyhyys ja nälkä lisääntyvät, pakolaismäärät kasvavat sekä konfliktit syvenevät, ei seurauksilta vältytä meilläkään.

Siksi meillä ei ole varaa ilmastotoimia jarruttelevaan kiihkoiluun. Pieni Suomi ei voi menestyä ilmastokriisin runtelemassa maailmassa.

Siksi on vastuutonta pelotella ihmisiä päästöjen leikkaamisen kustannuksilla. Tutkimus toisensa jälkeen osoittaa ripeiden päästövähennysten olevan paitsi kohtuuhintaisia, myös selvästi halvempia kuin ilmastokriisin tuhot.

Siksi ilmastotoimia vastustava ääriajattelu uhkaa rajoittaa valinnanvapautta. Rajusti kuumenneessa maailmassa moni meille nykyään itsestään selvä asia ei välttämättä enää ole samalla tavalla mahdollinen.
Siksi ilmastovastuun pakoilu vaarantaa talouden ja työpaikat. Nykymenolla maailma kiihdyttää kohti taantumaa, vaikka samaan aikaan hiilineutraali kiertotalous tarjoaa valtavia mahdollisuuksia luoda työpaikkoja ja toimeentuloa.

Me suomalaiset kaihdamme usein ääriajatuksia. Suomen ripeä jälleenrakentaminen hiilineutraaliksi voi vaikuttaa radikaalilta tavoitteelta. Paljon työtä se vaatiikin.

Kaikkein radikaaleinta politiikkaa on kuitenkin päinvastoin jarruttaa välttämättömiä ilmastotoimia. Jos ilmastokriisiä ei saada kuriin, meidän suomalaisten elämä muuttuu väkisin, eniten ja voittopuolisesti kurjempaan suuntaan.

Tolkun linja on lähteä liikkeelle reippaissa ilmastotoimissa heti.

Varhain ja ennakoiden toimimalla siirtymän hiilineutraaliin talouteen pystyy tekemään hallitusti. Jos taas yrittää lykätä vääjäämätöntä urakkaa kauas tulevaisuuteen, tarvittavat muutokset ovat äkillisempiä, rajumpia ja kalliimpia.

Todellista ilmastohörhöilyä onkin se, kun aikuiset ihmiset yrittävät pakoilla vastuutaan jälkipolviamme uhkaavan ongelman ratkaisemisessa.

Vaarallisinta öyhötystä on ilmastokriisin vähättely ja ilmastovastuun välttely.

Tolkullista taas on pyrkiä estämään ilmastokriisin aiheuttamat rajut, ikävät muutokset. Maltillista on varjella nykyisen kaltaisen elämän edellytyksiä.

Radikaalin ääriajattelun sijaan tarvitsemme nyt malttia ja vastuuta. Ilmastotolkun ihminen tukee tarmokkaita ilmastotoimia.

Kirjoittaja on johtaja Sitrassa.

 

Lapinukko

Kenraali
Vihreiden eduskuntavaaliehdokas.
muttereita, tuntuis puuttuvan

Radikaalin ääriajattelun sijaan tarvitsemme nyt malttia ja vastuuta. Ilmastotolkun ihminen tukee tarmokkaita ilmastotoimia.
Kirjoittaja on johtaja Sitrassa.
ja samaan aikaan kyseinen akka möykkää somessa että "ilmastovastarinta on NUJERRETTAVA"
ja "Eu sekä Kiina RUNNOIVAT"

korjaisi itse omat asenneongelmansa; someöyhöttäjä

mikä vittu siinä on että MTK:n lehteäkin on alettu saastuttaa?
 
Viimeksi muokattu:

vilval

Kapteeni
Kärnä Mikko haasteli korvaamaan riisin syönti kotimaiselle ohralla.Syötävänmakuiseen Ohramuhennokseen tarvisin reseptiä
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Kärnä Mikko haasteli korvaamaan riisin syönti kotimaiselle ohralla.Syötävänmakuiseen Ohramuhennokseen tarvisin reseptiä
Kyllähän "ohrapirtelö" on varmastikin miltei kaikille suomalaisille tuttu ateriakokonaisuus... :D
 

Kyrätulli

Luutnantti
Jos ei keitettyä ohraa ja kauraa pysty syömään niin kannattaa vaihtaa kokkia...
 

Tetra

Respected Leader
Hyvä kirjoitus Bjorn Lomborgilta. Lomborgilla on fiksuja juttuja. Hän ei ole ilmastoskeptikko, mutta vastustaa ylenpalttista ilmastoöyhötystä.


Niin ja kyllähän tuota lihansyöntiä on hyvä suitsia. Siihen on muitakin hyviä syitä kuin vain ilmastonmuutos. Hienoa, että hallituksessa esitetään kannanottoja tämänkin aiheen suhteen.
 

Lapinukko

Kenraali
Niin ja kyllähän tuota lihansyöntiä on hyvä suitsia. Siihen on muitakin hyviä syitä kuin vain ilmastonmuutos. Hienoa, että hallituksessa esitetään kannanottoja tämänkin aiheen suhteen.
Ihmisten terveys, ja toinen hyvä syy on aito rehellinen ympäristönsuojelu. Mutta ne asiathan hukutetaan jatkuvan ilmastopaskan alle.

Katsonko illalla montako ilmasto-otsikkoa tuli tänään YLE:n etusivulle? Yks, kaks vaiko kolme?

Viikonloppunakin on joku ahdistunut-trump-ulisko-toimittajanlortto niitä tuottamassa. Ja kuinka Grönlanti SULAA kun on ollut KESÄ; sekä ne "ENNÄTYSHELTEET". Mitä suurempi VALE sitä paremmin läpi menevä VALE = EMÄVALE. En minä enää usko että kännissä huumeissa läpällä noita otsikoita kirjoittavat, jotain muuta on syynä.

Toimittajat ja tutkijat tekevät "mittausennätyksiä" kaupunkialueilla jotka ovat vuosikymmenien kuluessa laajentuneet ja tulleet entistäkin lämpimimmiksi - kuten niin monessa metropolissa käy. Betonihelvettien kuumuus on tiedetty vuosikymmeniä.
 
Viimeksi muokattu:

Fremen

Respected Leader
Kärnä Mikko haasteli korvaamaan riisin syönti kotimaiselle ohralla.Syötävänmakuiseen Ohramuhennokseen tarvisin reseptiä
Bulguurista, joka on jonkinlaista murskattua vehnää, olen tehnyt sörsseliä, joka muistutti jollain tavalla sienirisottoa. Ei ollut hassumpaa, vaikka lopputulos oli sen verran kuivahko että se olisi käynyt ehkä paremmin sienipilahvista.
Mutta kyllä kotimaisista viljoista on moneksi, eikä ole tattarin voittanutta. Sitä viljeltiin Suomessa peräti 1500 vuotta ennen kuin lajike levisi keskiseen Eurooppaan, näin olen lukenut.
 

Nhhk

Eversti
Kuulema Hirvelle/kauriille ei voida antaa luomustatusta, koska ei tiedetä mitä se on syönyt... Ja tämä on ihan joku Suomi/Eu säännös,
Juu eikä millekään riistalle.
 
Top