Ilmastopsykoosi -ketju

ILoveEU

Majuri
Kylläpä nyt ollaan sekaisin. "Hiilineutraali" hiilikuiturunkoinen kilpavene. :)
Tuon veneen rakentamiseen on mennyt julmetusti energiaa, ja sitä kautta päästöjä. Tosiaan vene on vieläpä hilikuitua, joka on varmasti lasikuituun verrattuna päästöiltään moninkertaisesti pahempi, puusta puhumattakaan.

Hieno vene, ei siinä mitään, mutta koko vene, purjeita ja köysiä myöten, on tehty öljystä. Veneessä ei ole yhtään luonnonmateriaalia.

"Hiilineutraali matka" :D Pelkästään tuon veneen ylläpito vie hurjasti rahaa ja materiaaleja, joka ei taatusti ole hiilineutraalia. No hyvä meininki, ja joku tienaa.

Edit: Vihapuhetta purjehdusfoorumissa.

 
Viimeksi muokattu:

Herman30

Greatest Leader
Gretan veneen vessapöntön virkaa ajaa muoviämpäri. Aikovatko säilyttää koko kahden viikon paskat ja dumpata ne maihin kun saapuvat New Yorkiin? Tuskinpa. Eli Gretan paska tulee saastuttamaan Atlanttia.
 

arix

Ylipäällikkö
Gretan veneen vessapöntön virkaa ajaa muoviämpäri. Aikovatko säilyttää koko kahden viikon paskat ja dumpata ne maihin kun saapuvat New Yorkiin? Tuskinpa. Eli Gretan paska tulee saastuttamaan Atlanttia.
Jospa ne pakkaavat sen ekologisiin muovipusseihin ja myyvät profeetan seuraajille?
 

Mili

Majuri
http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253999-ilmastonmuutoskonsensus-97-miten-tulos-manipuloitiin-halutuksi

"Tutkimuksen mukaan kategoriat 1,2 ja 3 tarkoittavat, että näissä tutkimuksissa ihmiset ovat syypäitä ilmastonmuutokseen. Näitä tutkimuksia on yhteensä 3896. Tutkijat luokittelevat kategoriat 5,6 ja 7 sellaisiksi, joissa ihmiset eivät ole syypäitä ilmastonmuutokseen ja näitä tutkimuksia on yhteensä 78.

Miten on saatu tulos 97,1 %:n konsensus 11944 tutkimuksen joukossa? Tämä tehdään poistamalla otoksesta ne tutkimukset, joissa ei oteta kantaa tähän kysymykseen eli yhteensä 7930 tutkimusta poistettiin, jolloin otoksen suuruudeksi tuleekin vain 11944 – 7930 = 4014. Tämän jälkeen konsensus-% laskettiin näin: Konsensus-% = 100* 3896/4014 = 97,1%."
 

ctg

Greatest Leader

Tumppi

Kapteeni
”Parempi tapa kestämättömän kulutuksen aiheuttamien tai sitä aiheuttavien järjestelmän sisäisten vikojen korjaamiseen on ottaa kohteeksi vaikutusvallan keskipiste sekä johtavat toimijat. Näin voitaisiin uudistaa ne järjestelmät, joista ihmiset ovat riippuvaisia tarpeidensa täyttämiseksi”, Akenji arvioi. "
 

hansai

Supreme Leader
Ravitsemussuositukset kehottavat ensimmäistä kertaa syömään ilmastoystävällistä ruokaa: "Lihaa kannattaa laittaa enemmänkin mausteeksi"
Ravitsemussuosituksia uudistetaan parhaillaan. Ne tulevat entistä tiukemmin suosittelemaan lihansyönnin vähentämistä ilmastosyistä.

 

PSB 5500

Ylipäällikkö
Ravitsemussuositukset kehottavat ensimmäistä kertaa syömään ilmastoystävällistä ruokaa: "Lihaa kannattaa laittaa enemmänkin mausteeksi"
Ravitsemussuosituksia uudistetaan parhaillaan. Ne tulevat entistä tiukemmin suosittelemaan lihansyönnin vähentämistä ilmastosyistä.

Ja aina vähän painokkaammin kehoitetaan. Kohta jo kielletään..
 

hansai

Supreme Leader
Olisikohan tässä jokin taka-ajatus? Hienosti ainakin ohitetaan eräs..

Lasten määrä on tutkimuksen mukaan yksilön suurin ilmastopäätös – Mutta miksi se puuttuu arkisilta ilmastotekolistoilta?

Lundin yliopiston mukaan yhden lapsen tuomat lisäpäästöt vuodessa vastasivat suunnilleen suomalaisen 5–6 vuoden elämisen ja kuluttamisen ilmastovaikutusta.


Erilaiset päästövähennysvinkit ja ilmastotekolistat ovat tuttua luettavaa: vähemmän lihaa, enemmän pyöräilyä, muista sammutella valoja, lyhennä kuumia suihkuja, alenna asunnon lämpötilaa.

Usein keinot ovat helppoja ja kivoja.

Mutta ovatko ne tehokkaita?

Jos yksittäisen ihmisen ilmastoteot haluaa laittaa järjestykseen isoimman mahdollisen vaikutuksen mukaan, tunnetuimpia tutkimuksia lienee Lundin yliopistossa tehty katsaus yksilön vaikuttavimmista ilmastopäätöksistä.

Viiden tehokkaimman keinon joukossa on kasvissyöntiin siirtyminen, vihreään sähköön vaihtaminen, lentämisen välttäminen ja ilman autoa eläminen.

– –

Mutta kaikkein suurimmat päästövähennykset rikkaassa maassa asuva ihminen saa aikaan näin: jätä yksi lapsi tekemättä. Arjen ilmastopäätöksenä se on ylivoimaisesti merkittävin ja voimakkuudeltaan omassa luokassaan.

Yksittäisille ihmisille tarkoitetuissa ilmastovinkeissä lapsilukua ei kuitenkaan yleensä edes mainita. Ilmastoasioita monelta kantilta pyörittävä Sitra esimerkiksi on listannut peräti sata arjen ilmastotekoa, mutta joukosta puuttuu tutkitusti tehokkain ilmastopäätös: lapsiluku.

Miksi näin?

”Silloin 2,5 vuotta sitten, kun sadan teon listaa laadittiin, aika oli erilainen. Yritimme saada ihmiset innostumaan aiheesta, joka silloin ei vielä niin kiinnostanut. Ajattelimme, että jos heti lätkäisemme silmille, että ei saa tehdä lapsia eikä pitää lemmikkejä, niin se ei varsinaisesti innosta ihmisiä. Ylipäätään haimme kieltojen sijaan keinoja, joita voi tehdä enemmän ja niin auttaa ilmastoa”, sanoo projektijohtaja Markus Terho Sitrasta.

— —

Ympäristöfilosofian tutkija, kouluttaja Suvielise Nurmi kannattaa lapsiluvun nostamista ilmastokeskusteluun, mutta kehottaa harkitsemaan, miten asia tuodaan esiin.

”Etenkin pääkaupunkiseudulla monet nuoret aikuiset jo sanovat, että he eivät halua lapsia ilmastonmuutoksen takia. Mietin, että kuinka sinut he ovat sen asian kanssa. Tuntuu, että ahdistus on aika kova. Siksi on tärkeää korostaa, ettei ilmaston huomioiminen tarkoita sitä, etteikö voisi hankkia lapsia lainkaan. On eri asia saada yksi lapsi kuin vaikkapa kolme.”

Nurmi painottaa asian herkkyyttä.

”Moni kokee luontaista tarvetta lisääntyä. On sosiaalinen tarve luoda oma perhe ympärilleen. Esiin pitäisi kieltojen sijaan pikemminkin nostaa, minkä kokoinen se perhe on: kuinka monta lasta olisi sopiva. On myös täysin turhaa syyllistää heitä, jotka ovat lapsensa jo hankkineet.”

— —

Nurmi itse kouluttaa muun muassa seurakunnissa ja alueilla, joilla ihmisillä on suuria perheitä.

”Ajattelen, että asiaa voisi nostaa useammin esille myös seurakunnissa. Luomakunnan varjeleminen on peruste kysyä, onko suurten perheiden ihannointi ja tavoittelu lopulta kristillisten arvojen mukaista.”

Nurmi uskoo, että keskustelun kääntäminen lapsilukuun tasoittaisi tilannetta.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006207738.html
 

hansai

Supreme Leader
Vanhusten hoivakodit on saatava mukaan ilmastotalkoisiin (17.8.2019)

Seniorikansalaisillakin on oikeus osallistua.

Uutisista on viime kuukausina voinut olettaa, että Helsingin kaupunki ottaisi ilmastonmuutoksen tosissaan. Kuitenkin hoitolaitoksissa arki on kuin menisi ajassa vuosikausia taaksepäin.

Kun olen viime aikoina käynyt katsomassa äitiäni vanhainkodissa, olen pannut merkille, että perinteiselle maidolle tai kinkulle leivän päällä ei ole tarjolla ilmastoystävällistä vaihtoehtoa. Tilanne on varmasti vielä vakavampi niissä kunnissa, joissa ilmastotalkoot eivät ole ehtineet politiikan ytimeen kuten Helsingissä.

Kysyin asiaa hoitajilta. Heidän mukaansa pienemmän hiilijalanjäljen elintarvikevaihtoehtoja järjestetään, jos sellaisia erikseen kysyy. Henkilökunnan omasta kahviosta löytyi vain yksi puolillaan ollut tölkki kauramaitoa, ja soijamaitoakin olisi pitänyt hakea toisesta kerroksesta. Tämä on monille arkea.

Kyselin vanhuksilta halukkuutta osallistua ilmastotalkoisiin. Monet kehuivat ajatusta mutta kertoivat myös tottuneensa panemaan tilkan punaista maitoa kahviinsa. Heille ei ollut kerrottu vaihtoehdoista, eivätkä he tienneet muitakaan tapoja, miten osallistua talkoisiin.

Myös seniorikansalaiset voivat olla tietoisia kuluttajia ja osallistua ilmastokompensointiin.

Anitra Heino
Helsinki


 

Lunni

Kenraali
Vanhusten hoivakodit on saatava mukaan ilmastotalkoisiin (17.8.2019)

Seniorikansalaisillakin on oikeus osallistua.

Keijo jatkaa hyvällä linjallaan. Vittuilee niin ettei kohde edes tajua olevansa naurunaihe, vaan tsemppaa mukana kybällä.
 

strelailija

Kapteeni
Jäsen Hansain lainauksesta #4374:

”Ajattelen, että asiaa voisi nostaa useammin esille myös seurakunnissa. Luomakunnan varjeleminen on peruste kysyä, onko suurten perheiden ihannointi ja tavoittelu lopulta kristillisten arvojen mukaista.

Jotenkin tuntuu, että kovin monen muun uskonnon piirissä ei tästä asiasta ahdistuta.
 

YliKoo

Respected Leader
Greta Thunberg seilaa Atlantin yli ilman mukavuuksia – elää askeettisesti seuraavat kaksi viikkoa

Tänään klo 3:57
Lentämisen haitoista puhuva nuori ilmastoaktivisti aloittaa tänään purjehdusmatkansa kohti New Yorkin ilmastokokousta.

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg maaliskuussa 2019.
Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg maaliskuussa 2019.

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg maaliskuussa 2019. AOP

Ruotsalainen 16-vuotias ilmastoaktivisti Greta Thunberg aloittaa tänään kaksiviikkoisen matkansa purjeveneellä kohti New Yorkissa syyskuussa pidettävää YK:n ilmastokokousta. Noin 18-metrisestä Malizia II -nimisestä nopeasta kilpapurjeveneestä on riisuttu kaikki mukavuudet, kuten suihkut tai vessat, ja matkan on tarkoitus olla täysin hiilineutraali.
Purjehdus lähtee liikkeelle Englannin Plymouthista ja Atlantin ylittämisen on arvioitu kestävän noin kaksi viikkoa. Thunberg on nuoresta iästään huolimatta maailman keskeisiä ilmastovaikuttajia ja on puhunut muun muassa lentämisen välttämisen ja hiilineutraaliuuden puolesta. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Thunberg on omalta kohdaltaan valmis kestämään pieniä epämukavuuksiakin.
– Saatan tuntea oloni hieman merisairaaksi eikä matka tule olemaan viihdyttävä, mutta pystyn elämään sen kanssa.
Matkalla on Greta Thunbergin lisäksi hänen isänsä Svante Thunberg, saksalainen kapteeni Boris Herrmann, kuvaaja Nathan Grossman sekä Monacon ruhtinasperheestä tuttu Pierre Casiraghi.

Greta Thunberg, hänen isänsä Svante Thunberg ja laivan kapteeni Boris Herrmann sisällä Malizia II -kilpapurjeveneessä, jolla noin kaksi viikkoa kestävä Atlantin ylitys tehdään.
Greta Thunberg, hänen isänsä Svante Thunberg ja laivan kapteeni Boris Herrmann sisällä Malizia II -kilpapurjeveneessä, jolla noin kaksi viikkoa kestävä Atlantin ylitys tehdään.

Greta Thunberg, hänen isänsä Svante Thunberg ja laivan kapteeni Boris Herrmann sisällä Malizia II -kilpapurjeveneessä, jolla noin kaksi viikkoa kestävä Atlantin ylitys tehdään.AOP
– Ottamalla vastaan haasteen purjehtia Atlantin yli kilpapurjehdusveneellä Greta osoittaa omistautumisensa ilmastoasialle ja sen, miten pitkälle hän on valmis laittamaan itseään sen puolesta, sanoo kippari Herrmann.
Omalla toiminnallaan Thunberg haluaakin juuri näyttää esimerkkiä muille.
– Lopettamalla lentämisen et vähennä ainoastaan omaa hiilijalanjälkeäsi, vaan annat myös merkin ympärilläsi oleville ihmisille, että ilmastokriisi on todellinen asia, Thunberg toteaa.
Amerikan mantereelle päästyään Thunberg aikoo osallistua YK:n ilmastokokouksen ohella myös Chilen Santiagossa järjestettävään COP 25 -ilmastokonferenssiin.

Ilmastoaktivisti Greta Thunbergin purjehdus Atlantin yli ei olekaan kovin ympäristöystävällinen – kilpavene vaatii valtavasti ammattilaisia: "Tietenkin he lentävät sinne"

Salaatti on pahempi kuin possunliha, greta turmelee ilmastoa leikkiessään hyvistä...

Kuinka se Orwell maalailikaan - vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa:rolleyes:
 

baikal

Supreme Leader
Olikohan perjantaina radio-uutisissa juttua siitä, että suomalaiset harrastavat lentomatkailua edelleen kiihtyvällä tahdilla. Kasvua on koko ajan.

Vielä on kuljettava matkaa, että ihmiset de facto taipuvat tekemään oikeasti mitään -ilmaston- puolesta. Jyrkkiä puheita, vaikenemista, signalointia.....tosiasiassa mitään vähänkään merkityksellistä käsien tekoa ei tapahdu.
 
Top