Ilmastopsykoosi -ketju

Linkolalla on esitys eloonjäämisen kompromissiohjelmaksi ja se alkaa sellaisena, että vain vihreiden pioneeri saa puhua tällaisia ja vielä Hesarissa.

Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa


”Kaikki materiaalinen kehitysapu pitäisi ottaa heti pois Afrikan mailta. Ainoastaan kondomeja saisi jakaa. Kun ihmiset lähtevät Afrikasta, heitä ollaan pelastamassa Välimerellä. Tulee kyynel silmään, kun ajattelee toiminnan järjettömyyttä. Se olisi luonnollista, että edes pieni ylijäämä hukkuisi Välimereen. Mutta sitäkään ei anneta tapahtua.”


Teidän mielestänne näitä ihmisiä ei siis saisi pelastaa?

”Ei missään nimessä. Muistan lapsuudestani, kun käpytikkojen kanta oli kasvanut Suomessa niin paljon, että syntyi suurvaellus kohti länttä. Saaristomeren myrskyissä kuoli tuhansittain käpytikkoja, ja rannat olivat niitä täynnä. Siitä lähtien olen ymmärtänyt, että se on ihan oikein. Jäljelle jäänyt käpytikkakanta oli kohtuullinen ja pystyi jatkamaan elämää. Afrikkalaisten liikehdintä on vastaavanlaista kuolinvaellusta.”

Eikö se ole julma ajatus, että näiden ihmisten annettaisiin kuolla?

”Minusta se ei ole julmaa, jos halutaan, että ihminen säilyisi tällä maapallolla. Missään tapauksessa koko valtava lauma ei voi säilyä, mutta kun edes osa pelastuisi. Jokainen siirtolainen ja uusi suomalainen merkitsee niin ja niin montaa perhosta ja pistiäistä ja kasvia, jotka vain lakaistaan pois.”

Myös halla-aholaisilla on jyrkkiä kantoja Afrikan väestönkasvusta ja siirtolaisten tulosta Eurooppaan. Oletteko samaa mieltä heidän kanssaan?

”Tämän asian osalta kyllä, mutta mielestäni oma kantani on vielä jyrkempi kuin heidän. Muutenhan halla-aholaisilta puuttuu monissa asioissa vähäinenkin valistus. Heillä on kaiken maailman hölmöilyjä, joista en suinkaan ole samaa mieltä. Esimerkiksi presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps) ei usko edes evoluutioon eikä tieteen tuloksiin. Sellaiselle ihmiselle ei pitäisi missään nimessä antaa suunvuoroa.”

Onko Suomessa nyt mitään puoluetta, jonka kanssa tunnette hengenheimolaisuutta?

”Ei ole. Jotta mikään yleensä voisi pelastua tai toteutua, tämä ihmiskunta pitäisi vaihtaa.”

Onko teidän ajatusmaailmallanne enää mitään yhteistä vihreän puolueen kanssa?

”Ei oikeastaan enää. Alkuun oli kyllä, mutta alun vihreä idealismi sammui. Sanonta “seura tekee kaltaisekseen” päti, kun vihreät liittyi eduskuntaan. Tavoitteet muuttuivat samoiksi kuin muilla puolueilla. He ovat ajamassa nuorten lapsiperheiden asiaa ja lapsilisiä ja muita vastaavia. He tekevät aivan päinvastoin kuin elämän säilyttäminen edellyttäisi.”

Olette puhunut väestönkasvusta jo vuosikymmeniä. Oletteko pettynyt, että kasvua ei ole saatu hillittyä?

”Osa elämäkerrasta kertoo yrityksistäni puhua järkeä. Tiedän jo tällä hetkellä, että järki on hävinnyt. Vanhuudesta on se hyöty, että tunne-elämä laimistuu. Nuorempana olisin ollut surullisempi kuin mitä nyt olen. En tunne enää tuskaa, ainoastaan pysyvää alakuloa.”



http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005328364.html
 
Tuossa yksi kuva.

203_co2-graph-021116.jpeg


Äh, ei tule näkyviin: tuolta ylhäältä https://climate.nasa.gov/evidence/
 
Tekninen tarkennus.

Eri menetelmillä pystytään menemään taaksepäin kymmeniä, satoja, tuhansia, kymmeniä tuhansia, satoja tuhansia, jopa miljoonia vuosia.

http://www.nature.com/news/longest-...record-stretches-back-2-million-years-1.20673

Tarkenna vaan. Nimenomaan sieltä muinaisuudesta löytyy kaikenlaisia lämpötilan vaihteluita. :rolleyes: Löytyy lämmintä ja vilua ja välillä oikein kylmääkin. Tapahtui jo ennen ihmistä ja ihmisen aikaankin.

Muistini mukaan oli ensin El Ninjo, joka pirullisesti pohalti kuumaa ja sotki säät. Sitten tuli otsoniin reikiä erilaisista kaasuista, joita ihmispolo puhalsi fääriin ja pelko oli se, kuinka lämmin karkaa Alfa-Kentauriin. Eikun freonia vaan ilmakehään ja kappas alkaa hormi vetämään....
 
Mitkä? Mitkä ne seuraukset ovat de facto? Minäkin osaan ennustaa, toisinaan osuu ja toisinaan ei.

Muuttujia on liikaa ja tarkasteltava aikajana on niin lyhyt, että se on lähinnä säälittävää. Pallon ikä on reilut 2000 miljoonaa vuotta ja me tihraamme muutamaa kymmentä vuotta.....
Juuri niiden muuttujien takia vaihtoehtoisten tulevaisuuksien määrä kasvaa hirmuiseksi kun yritetään ne kaikki mahdollisimman kattavasti kartoittaa. Ennusteita kasaantuu muutama hyllymetri. Eikä sitä kukaan 100% varmaksi tiedäkään vasta kun sitten tulevaisuudessa.

3 surkeinta ennustetta on: Napajäät sulaa mereen ja meren pinta nousee pari metriä ja se on kuutpai monelle rannikkokaupungille. Erityisesti trooppisilla alueilla hurrikaanit ja muut yleistyisi ja pahenisi tehden vieläkin enemmän tuhoa. Siperian ikiroudan alle jäänyt metaani karkaa sulan jään alta ja se on suora tie kuudennelle massasukupuutolle Maassa. Viljelysmaat ympäri palloa kuumuu liikaa ja ruokatuotanto kärsii satojen kuivuessa pellolle ja jos tämä tapahtuisi vaikka vuonna 2075, jolloin pallolla tallaa arviolta 8-12 miljardia ihmistä, niin nälkä se yllättää siellä jos täällä. Ilmastoa pakoon lähtee satoja miljoonia ihmisiä.

Ei ole mitään de factoa tulevaisuudesta on vain paljon ennusteita.
 
Tarkenna vaan. Nimenomaan sieltä muinaisuudesta löytyy kaikenlaisia lämpötilan vaihteluita. :rolleyes: Löytyy lämmintä ja vilua ja välillä oikein kylmääkin. Tapahtui jo ennen ihmistä ja ihmisen aikaankin.

Jep. Tieteen ansiosta tiedämme kaiken tuon ;)
 
Mitkä? Mitkä ne seuraukset ovat de facto? Minäkin osaan ennustaa, toisinaan osuu ja toisinaan ei.

Muuttujia on liikaa ja tarkasteltava aikajana on niin lyhyt, että se on lähinnä säälittävää. Pallon ikä on reilut 2000 miljoonaa vuotta ja me tihraamme muutamaa kymmentä vuotta.....
Planeetan ilmasto on muuttunut kuumasta kylmään ja takaisin moneen kertaan ja tulee jatkossakin muuttumaan. Menneet muutokset on tieteen keinoin selvitettävissä, mutta toki tällä hetkellä eniten kiinnostaa muutokset jotka tapahtuvat ihmisiässä merkittävällä mittakaavalla, eli vaikka tämän vuosisadan kuluessa.

Luonnollisten muutosten olemassaolo ei millään lailla sulje pois ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta. Päinvastoin, se on todiste ettei ilmasto ole muuttumaton. Yhtä lailla se, että myrsky voi kaataa metsää ei estä ihmistä kaatamasta puita.

Kaikki planeetan eliöt ihmiskunta mukaan lukien ovat sopeutuneet vallitsevaan ilmastoon ja siksi kokonaisuuden kannalta muutos on pahasta. Maanviljelijä hyötyy siitä että osaa arvioida sadannan ja lämpötilan edes suunnilleen oikein eikä lämpölaajenemisen aiheuttama merenpinnan nousu ole hyvä juttu rannikkoseutujen asukkaille. Historiallisesti nopeat muutokset ilmastossa ovat aiheuttaneet nälänhätää, kurjuutta, sotia ja muita raamatullisen mittakaavan vitsauksia. Nyt alulle laitettu muutos on laajuudessaan ja voimakkuudessa moninkertainen verrattuna mihinkään ihmiskunnan kirjoitetun historian aikana kokemaan.
 
Yleisesti ottaen, säästä tai yksittäisestä säätapahtumasta ei pitäisi vetää johtopäätöksiä ilmastonmuutoksesta. Mutta...

Ilmastonmuutoksen yksi tähänastisia tärkeimpiä muutoksia on ollut se, että merten lämpö on kasvanut. Lämpötilat maalla ja ilmassa eivät ole nousseet niin paljon, koska nimenomaan meret ovat imeneet lämpöä.

Hurrikaanit syntyvät siitä, että lämmin ja kostea ilma päiväntasaajan ympäristön merillä nousee ylös ja alkaa muodostaa pyörivän massan.

Lämpenevät meret johtavat siis useammin tapahtuviin ja voimakkaampiin hurrikaaneihin.

Hurrikaani Harvey aiheutti ilmeisesti tähän mennessä suurimmat taloudelliset vahingot historiassa.

Nyt on Atlantilla tulossa maailmanhistorian yksi voimakkaimpia koskaan mitattuja Hurrikaaneja. Irma nimeltään.

Eli, vaikka nämä nyt eivät sinänsä mitään yksinään todista, eivät ne ole mitenkään yllättäviä. Ja lisää pahempaa on lupa odottaa tulevaisuudessa.


Total_Heat_Content_2011.jpg



Irma becomes most powerful hurricane ever recorded in Atlantic
https://www.theguardian.com/world/2...irma-most-powerful-atlantic-caribbean-islands

merlin-to-scoop-126886886-236458-master768.jpg


14836698_G.jpg
 
Hurrikaanin syntyminen on niin kaaosteoreettista hommaa eli "säätä", että niiden yleistymisestä ei kukaan osaa sanoa mitään varmaa.

Voimakkuus on eri asia. Hurrikaani saa voimansa lämpimästä merivedestä, ja kun aiempaa lämpimämmät säät ovat nostaneet meriveden lämpötilaa, tulee myös hirmumyrskyistä voimakkaampia. Tämäkin on aikanaan ennustettu ilmastomalleilla ja nyt se havaitaan käytännössä.

Nämä ovat harvinaisia tai poikkeuksellisia sääilmiöitä, mutta tulevaisuudessa voidaan odottaa jotain mitä yksikään ihminen ei ole todistanut.
 
Taitaa olla muuten tunnetussa maailmanhistoriassa ensimmäinen kerta, kun kaksi näin voimakasta hurrikaania syntyy peräjälkeen.
 
Taitaa olla muuten tunnetussa maailmanhistoriassa ensimmäinen kerta, kun kaksi näin voimakasta hurrikaania syntyy peräjälkeen.
Ei kai sentään? Harvey oli voimakkaimmillaan "vain" nelosluokan hurrikaani.

Viime vuonna vitosluokan Matthewn jälkeen syntyi nelosen Nicole. Näiden nimethän menee aina aakkosjärjestyksessä

edit: Irmasta saattaa hyvinkin tulla kaikkien aikojen voimakkain Atlantin hurrikaani. Tällä hetkellä Irma on vain 5 mph alle vuoden 1980 hurrikaani Allenin ennätyksen 190 mph.
 
Viimeksi muokattu:
Paikanpäällä Floridassa Irmaa seurannut (tai lähinnä paennut) paikalla. Alkureissu Miamissa, sieltä Sarasotaan, ja nyt lopullisessa evakkopaikassa Navarressa, Pensacolan itäpuolella. V*ttu kun pitikin avata Wikipedia...

"As a low-elevation community near the Gulf of Mexico, Navarre is often threatened by hurricanes. Significant damage was incurred as a result of Hurricanes Erin, Opal, Ivan and Dennis. Many homes and businesses immediately along Santa Rosa Sound (generally south of U.S. Highway 98) suffered storm surge as a result of those storms. Recoveries have been rendered by the area with the population quickly flourishing. This area of Florida is consistently listed as one of the worst places for hurricanes.[11]"
 
Paikanpäällä Floridassa Irmaa seurannut (tai lähinnä paennut) paikalla. Alkureissu Miamissa, sieltä Sarasotaan, ja nyt lopullisessa evakkopaikassa Navarressa, Pensacolan itäpuolella. V*ttu kun pitikin avata Wikipedia...

"As a low-elevation community near the Gulf of Mexico, Navarre is often threatened by hurricanes. Significant damage was incurred as a result of Hurricanes Erin, Opal, Ivan and Dennis. Many homes and businesses immediately along Santa Rosa Sound (generally south of U.S. Highway 98) suffered storm surge as a result of those storms. Recoveries have been rendered by the area with the population quickly flourishing. This area of Florida is consistently listed as one of the worst places for hurricanes.[11]"

Geneerisesti tosi huono paikka. Mutta tämän myrskyn osalta ei huono. Pitäisi olla kaukana, reunalla ja tuulen suunta mantereelta merelle.
 
Geneerisesti tosi huono paikka. Mutta tämän myrskyn osalta ei huono. Pitäisi olla kaukana, reunalla ja tuulen suunta mantereelta merelle.

Joo, onneks pyörii vastapäivään. Otin kuitenkin sen 1-2 päivää ennakkoon ennen paikallisia ettei tarvii seistä liikenteessä. Ja täältä on kuitenkin vähän enemmän suuntia paeta jos Irma päättääki tulla Meksikonlahtea pitkin pohjoseen.

Onneks täällä on kuitenkin virikkeitä, mm. US Navy -museo hilppeineen, Air Forcen SpecOps -base vieressä yms. :)
 
Hupsista.

https://www.suomenuutiset.fi/tutkim...vat-ymmartaa-ilmasto-sai-20-vuotta-lisaaikaa/

Onneksi kaikkea tiedettä ei tehdä samalla "tarkkuudella" kuin tätä vuosisadan suurinta kusetusta on rakennettu.

Hupsista hupsista.

Tuo oli ihan hyvä artikkeli. Lainaus siitä.

Ilmasto on lämmennyt jo 0,93 astetta sitten esiteollisten aikojen. Viimeisten 15 vuoden aikana aina vuoteen 2014 lämpeneminen on kuitenkin ollut hidasta.

– Emme ole nähneet sitä nopeaa lämpenemisen kiihtymistä vuoden 2000 jälkeen, mitä näemme malleissa. Emme ole nähneet sitä havainnoissa, tutkimuksen tekemiseen osallistunut Oxfordin yliopiston tutkija Myles Allen sanoi Timesille.

Nature-lehden kommenttiartikkelin mukaan tutkimus on saanut tiedeyhteisöltä myös kritiikkiä siitä, että se perustuu liian suureksi osaksi 2000-luvun alun lämpenemisen pysähtymiseen, joka taas voi selittyä ilmaston luontaisella vaihtelulla.

Ja näin juuri onkin. Ilmaston lämpeneminen oli pitkäksi aikaa hidastunut merivirtojen liikkeiden takia, jotka veivät lisääntyvää lämpöä syvemmälle meriin.

Nyt merivirrat ovat muuttuneet ja on palattu aiemmalle trendille.

Tuo ylläoleva juttu taisi siis vanhentua kerralla.

Kannattaa lukea koko juttu alta linkistä.

Ilmasto lämpeni hitaasti 15 vuotta – nyt nousu on taas rajua
https://yle.fi/uutiset/3-9838799

13-3-9840956.png
 
Lämpenemisen määrä ei riipu lämpenemisen nopeudesta.
Puhutaan jokatapauksessa sadoista vuosista ennen kuin uusi tasapainopiste on saavutettu.
 
Hupsista hupsista.

Tuo oli ihan hyvä artikkeli. Lainaus siitä.



Ja näin juuri onkin. Ilmaston lämpeneminen oli pitkäksi aikaa hidastunut merivirtojen liikkeiden takia, jotka veivät lisääntyvää lämpöä syvemmälle meriin.

Nyt merivirrat ovat muuttuneet ja on palattu aiemmalle trendille.

Tuo ylläoleva juttu taisi siis vanhentua kerralla.

Kannattaa lukea koko juttu alta linkistä.

Ilmasto lämpeni hitaasti 15 vuotta – nyt nousu on taas rajua
https://yle.fi/uutiset/3-9838799

13-3-9840956.png

Jutun lukemista tärkeämpää on ajatella. Kuinka pitkä on vuoden 2014 jälkeinen "trendi", jonka perustella tämä mahtava johtopäätös on tehty "tutkijoiden" toimesta. Olikohan ihan 2015, 2016? "Kahden vuoden ilmastotrendi", kuulostaa varsin tieteelliseltä ja pätevältä. Viivoitin osoittaa koilliseen!

Toinen jyvänen. Kuluvan syyskuun aikana arktinen merijää on lisääntynyt tilastoidun historian nopeinta vauhtia:

http://www.zerohedge.com/news/2017-09-28/inconvenient-record-arctic-sea-ice-growth-september

Päätteleekö "tutkija" nyt, että jääkausi on tulossa? Viivoitin osoittaa, että merijää saavuttaa Norjan rannikon 5:ssä vuodessa!

Ennenkaikkea lämpeneminen ei todista yhtään mitään ihmisen toiminnasta. Viimeisen 1000 vuoden aikana ilmasto on kylmennyt ja lämmennyt muutamaan otteeseen vastaavalla tai nopeammalla vauhdilla kuin viimeisen 100v aikana. Jos lämpötilatilastot edes pitävät paikkansa (kaupungistuminen).
 
Back
Top