Ilmatorjunta

Vähän vanhempi uutinen jo mutta muistaakseni ei ole täällä ollut.

MBDA palkkasi viime vuonna 2500 uutta työntekijää ja tänä vuonna tulee saman verran. Rajoitteena ei ole työvoiman saatavuus vaan perehdytyksen työmäärä.

Talousluvut osoittavat todella raakoja kasvuja eteenpäin katsottaessa ja jokaisella paikkakunnalla investoidaan tuotannon laajentamiseen.

Camm sarjan ohjusten tuotanto on tarkoitus kolminkertaistaa 2022 --> 2026 ja samalla aikajänteellä Astereiden tuotantoa nostaa 50 %.

Mistralien tuotanto nelinkertaistuu 2022 --> 2025 ja Akeron Pst-ohjusten puolestaan 2.5 kertaistuu.


Myös Diehl Defence tuplaa IRIS-T järjestelmien tuotannon ja tavoitteena vuodelle 2026 on vähintään 10 firing unit systeemiä vuosittain.


Ainakin Euroopan aseteollisuuteen on tullut jonkin verran vauhtia, mihin se sitten riittää on toinen asia.
 
Puola ostaa liikkuvan kaluston kotimaastaan noille PILICA Sergei + Piorun pohjaisille IT-yksiköille. Jutussa kuva yksikön rakenteesta ja toimivat yhteistyössä CAMM ohjusten kanssa puolustuksen sisimmällä kehällä.

Kokonaissumma 355 M$ ja viimeiset valmistuvat 2029.

 
MBDA kehittää oman lyhyen matkan ilmatorjuntaohjuksen.

Erityisesti Italian armeijasta on tullut signaalia, että tarvitaan eurooppalainen vaihtoehto. Piorun kyllä on olemassa, mutta kapasiteettia ei liene aivan kaikille Euroopan maille tässä maailman tilanteessa.

One of the standout features of the new VSHORAD missile is its planned integration into MBDA's Sky Warden system. Sky Warden is MBDA's modular, scalable, and evolvable flagship system designed to counter unmanned aerial systems (C-UAS). The inclusion of the VSHORAD missile within Sky Warden's framework will bolster its capabilities, providing a comprehensive solution to modern aerial threats.

The development of this new VSHORAD system was initiated in response to an operational requirement from the Italian Army, expressed last year. The system's characteristics and performance are fully compliant with NATO standards, ensuring interoperability and effectiveness within allied defense frameworks.

MBDA_Unveils_Cutting-Edge_MANPADS_VSHORAD_Air_Defense_Missile_System_925_001-4a9f6d47.webp





Liettua teki tällä viikolla yhteistilauksen Puolan kanssa tuosta Piorunista. Se näyttää olevan vahvasti Baltian maiden sekä luonnollisesti Puolan valinta.

 
Liettua teki tällä viikolla yhteistilauksen Puolan kanssa tuosta Piorunista. Se näyttää olevan vahvasti Baltian maiden sekä luonnollisesti Puolan valinta.
Baltian maista Viro on valinnut Mistral 3:n.

Onkohan tässä sitten jotain kilpailua Ranska-Italia akselilla Mistralin ja tuon uuden ohjusen välillä kun molemmat on saman firman, tai ainakin emoyhtiön, tuotteita.

 
Baltian maista Viro on valinnut Mistral 3:n.

Onkohan tässä sitten jotain kilpailua Ranska-Italia akselilla Mistralin ja tuon uuden ohjusen välillä kun molemmat on saman firman, tai ainakin emoyhtiön, tuotteita.


Viro on jo aiemmin hankkinut Pioruneja.


Lienee oikeasti kyse siitä, että Mistralin tuotantolinjalta vain ei millään tule tarpeeksi ohjuksia. Tuollainen 40 kpl per kuukausi on aivan mitätön määrä.

In response to the need for faster weapon shipments as a result of the war, in early 2023 MBDA started accelerating production of the Mistral 3 from 20 to 30 missiles per month and to 40 per month by late 2023.

 
Mistral manpad myös on puoli pykälää raskaampi järjestelmä kuin Piorun, Stinger, jne. Settiä ei kanna yksi mies eikä ampumakuntoon koottuna ryhmäkään. Se laite kun seisoo maassa pylvään varassa ja ampujalle on jonkinlainen istuin siinä. Eli Mistral on enemmän RBS-70:n kilpailija, ja kevyemmälle ohjukselle on tilaa valikoimassa. Onhan meilläkin sekä RBS että Stinger käytössä.
 
Pitäisin enemmän kuin epätodennäköisenä. Sama kantama tuskin on se mitä haetaan. Tela-alustakaan ei kuulosta todennäköiselle.
Ajatus on hyvä, kai tuon saisi myös pyöräalustalle.

9XII on kallis tikki niille kyvyille. Ei ole ehkä ihan niin kova kiire.
Olis vain halvempi ohjus, Tamir kiinnostais, on vain Israelilainen ja riittääkö suoritusarvot.
Onneksi on tulossa vaihtoehtoja.
 
Ajatus on hyvä, kai tuon saisi myös pyöräalustalle.
Jos ajatuksella tarkoitat suunnitteluratkaisua tms. niin ohjusten ja sensorien sijoittaminen samalle ajoneuvoalustalle on keksitty aika kauan ennen tuota värkkiä.

En väheksy laitetta yhtään. Sille on varmasti oma ruutunsa kokonaisuudessa. Tuskin kuitenkaan Suomen kokonaisuudessa.
 
Back
Top