Ilmavoimien tulevaisuus

Juna112Porojetsiin

Eversti
Lahjoittaja
Suomi joutuu budjettisyistä pelaamaan yhdellä koneella. Jos meilläkin olisi 300-400 hävittäjäkonetta ja moninkertainen rahoitus niin melko varmasti mentäisiin ainakin kahden koneen malliin
Mutta, noista kummallakaan (Israel / Japani) ei ole 300-400 hävittäjäkonetta.
Israel: 67xF15, 176xF16 ja kymmenkunta F35
Japani 62xF16/F-2, 155xF15 (ja 73xF4)

..näin vain huomiona.
 

inscout

Kenraali
No, siinä toinen ääripää. Olisit kolmefemman "fani" jos se tulisi mistä tahansa muualta kuin Amerikasta.;)
Tietysti! Jos se tulisi mistään muualta kuin Amerikasta se voisi toimiakin:LOL:!

No niin. Palataan myöhemmin. "Hauku Jenkki Päivässä"- seuran kokous alkaa kohta ja täytyy kiitää. Mahog Mahog!
 

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Israelin miehitettyjen hävittäjien määrä vähenee jatkuvasti muutenkin. A4 Skyhawk tyyppisiä ei enään korvata uusilla miehitetyillä, vaan miehittämättömillä. Israelin kaltaiselle maalle ihmishenki on hirvittävän arvokas. Ja Israelin ollessa kyseessä, älkää hetkeäkään kuvitelko että heidän ainoat aseistetut dronensa ovat ne mitä on listattu Wikipediaan :D
 

StmSvejk

Ylipäällikkö
Israelin vuotuinen puolustusbudjetti: 17,3 mrd E (2017), n. 6,1 kertainen Suomeen verrattuna
Suomen vuotuinen puolustusbudjetti: 2,8 mrd E (2017)

Israelin ilmavoimien hävittäjämäärä: 270 (pyöristettynä), n. 4,3 kertainen Suomeen verrattuna... jatkossa suhdeluku Suomen eduksi vielä enemmän jos HX määrät toteutuvat...

Suomi vetää Israelista HX:n myötä selkeästi ohi ilmavoimapainotteisuudessaan, ei olisi uskonut!
 

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Jep, ei Suomen ilmavaivat mitkään pienet ole. Suomelta tosin puuttuu miehittämättömät koneet ja ne ydinaseet, mutta mitäs pienistä :D
 

Museo

Eversti
Kuten myös tankkerit, aew, vähemmän sigint-koneita, huomattavasti vähemmän kuljetuskoneita ja helikoptereita.
Satelliitit ja taisteluhelikopterit puuttuvat myös Suomen ilmavoimilta kun Israeliin vertaa.
 

Sarek1

Kenraali
Hetken luulin jo lukevani autoketjua. Tai sitten jotain sateenkaarijuttua. Sitten havahduin siihen, että täällähän on jumittunut fronttailunappi näppäimistössä pohjaan. Kyllä minäkin kuulkaa tässä pörhistän vähän rintakehää... !!!

Minullakin toinen auto on homosti Volovo, syntinen dieselpaska sellainen, 420 tkm takana eikä oo tarvinnu selittää. Niin pkrl! Ostin auton uutena ja kun huomasin, että se oli koottu Ghentissä, niin luulin ostaneeni kasan paskaa. Olen tähän mennessä eli lähes 15v ollut pahasti väärässä.

Nelipyöräinen on Saksalaisten suunnittelema ja Brittien tekemä. Edellinen mopo oli japsi, nykyinen italialainen. Yhtään amerikkalaista moottoriajoneuvoa en ole ikinä omistanut.
No, ystävämme ja huonetoverimme on onnekas kokemuksen puutteessaan, tunnustan itse omaavani negatiivisen käyttö- ja omistajakokemuksen amerikkalaisesta autosta. Ja minulla on pari kaveria, joiden kokemukset ovat vielä mielenkiintoisempia.

Silti, jos (kun) taiteilija-apurahahakemus tulee täysimääräisenä, ostan muutaman amerikkalaisenkin vintage -kaaran (autoketjussa on viitteitä unelmien ja haaveiden täyttymyksestä).

Mutta muistetaan se, että autot eivät ole lentokoneita ja päinvastoin. Ja onneksi niin. Kaikki meille kaupan olevat HX -ehdokkaat ovat soivia pelejä, toki uusimpana ja nuorimpana olevilla on vähemmän näyttöjä suorittamisesta.

Muuten olen sitä mieltä, että Jugneria ei pitäisi päästää hämmentämään HX -soppaa.
 

Huhta

Ylipäällikkö
ELSO 2.0
Top