Iranin hyökkäys Israeliin

Axios kertoo Bidenin kuitenkin sanoneen Netanjahulle, ettei Yhdysvallat osallistu minkäänlaisiin hyökkäystoimiin Irania vastaan eikä myöskään tue tällaisia toimia. Axiosin lähteen mukaan Netanjahu suhtautui ymmärtäväisesti. Myös CNN kertoo Bidenin ilmaisseen, ettei Yhdysvallat osallistu iskuun Irania vastaan.

Taitaa jäädä tähän.
 
Iranissa alkaneet juhlat iskuista. Israelilla on kaksi vaihtoehtoa, jäädyttää konflikti tähän tai tulevat tekemään vastaiskun. Itse veikkaan jälkimmäistä eli tulevat iskemään voimalla Iranin sotateollisuuskomplekseihin.

Israel's Permanent Representative says Iran has violated the UN Charter and is a threat to peace and security.Meanwhile, Ynet, citing Israeli officials, reports that Israel will deliver a "decisive response" that "will come soon".
 
Luin juttuja, missä Iranissa väärennetty videoita/pelejä/elokuvia kotimaalle, että Israel tuhottu.... Ei vahvistettuja vielä.
Hmmm kuulostaa tutulle.
Sotilaallisesti Israelilla ei ole syytä iskeä takasin. Poliittinen... jaa-a.
 
Kovin kätevästi oli ajoitettu se YK päätöslauselma asevientikiellosta Israeliin. Olipa taas Suomelta kaukaa viisas veto äänestää sen puolesta mm. Saksaa ja USAta vastaan.

Lähinnä noloa poseerausta, koska ei se lauselma oikesti ketään merkittävää Israelin tukijaa estä ja vientiä lopeta.
 
IDF kommentit Iranin hyökkäyksen tuloksista.

"IDF Spokesman Rear Adm. Daniel Hagari says 99% of the 300 or so projectiles fired by Iran at Israel overnight were intercepted by air defenses. He says Iran launched 170 drones at Israel, and not one entered Israeli airspace. They were all downed outside of the country's borders by Israel and its allies. Another 30 cruise missiles were launched, and not a single one entered Israeli airspace, he says. 25 of them were downed by the Israeli Air Force, according to Hagari. In addition, Hagari says Iran fired 120 ballistic missiles at Israel. Some of the missiles managed to bypass Israel's defenses, hitting the Nevatim Airbase in southern Israel. Hagari says slight damage was caused to infrastructure at Nevatim, but the airbase is running as usual. Additionally, he says a handful of drones and missiles were launched from Iraq and Yemen amid the attack, although none entered Israeli airspace. The IDF releases images showing fighter jets after their return from downing the Iranian drones and cruise missiles."

 
Tuossa videota vielä Israelin ilmapuolustuksesta. Tuollaisen rakentaminen ja ylläpitäminen on kyllä jäätävän hintaista, mutta eipä Israelilla paljon ole vaihtoehtoja ollut. On se potkinut teknologian kehitystä kyllä pakolla eteenpäin ja tuonut sitä kautta myös rahavirtaa. Toivotaan että tämäkin konflikti puskee US ja Euroopan aseteollisuutta valmistautumaan tulevaan eikä istuta kädet munissa katsomassa "muiden" sotimista.
 
Veikkaanpa että ohjusten ja shadedien lähtöpäässä ei ole ilmatorjunta ihan yht hyvässä kuosissa...

Ukrainan tilannetta ajatellen on kaksi positiivista skenaariota: Joko Israel/Iran alkavat tästä de-eskaloida tilannetta ja katseet (lue: sotilaallinen tuki) kääntyy pikkuhiljaa takaisin Ukrainaan. Toinen positiivinen vaihtoehto olisi kunnon mylläkkä Iranin sotateollisuutta vastaan Israelin toimesta siten että ryssät ei enää saa jatkossa aseita Iranista kun asetehtaat on tuhottu.

Enpä tiedä kumpi olisi parempi vaihtoehto. Ihan kotisuomea ajatellen varmaankin tuo ensimmäinen. Kakkosvaihtoehto kun saattaa aiheuttaa aikamoisen talouden dominon, varsinkin jos hormuzin salmi menee "kiinni".

Jotenkin "sairaalla" tavalla haluaisin kyllä nähdä senkin että Iranille annetaan kunnolla näpeille, oppisivat olemaan nekin.
 
Ymmärsin Iranin ampuneen taivaalle toistasataa ballistista ohjusta, mihin ihmeeseen ne ovat menneet?
Dronet oli tuhottu käytännössä kaikki mutta mihin ne ohjukset päätyivät?
 
Axios kertoo Bidenin kuitenkin sanoneen Netanjahulle, ettei Yhdysvallat osallistu minkäänlaisiin hyökkäystoimiin Irania vastaan eikä myöskään tue tällaisia toimia. Axiosin lähteen mukaan Netanjahu suhtautui ymmärtäväisesti. Myös CNN kertoo Bidenin ilmaisseen, ettei Yhdysvallat osallistu iskuun Irania vastaan.

Taitaa jäädä tähän.
Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin on kommentoinut Iranin öistä iskua Israeliin, kertoo Reuters.

Austinin mukaan Yhdysvallat tuomitsee Iranin ja sen kumppanijärjestöjen iskut Israeliin. Hän kehottaa Irania luopumaan kaikista mahdollisista tulevista iskuista.

Austinin mukaan Yhdysvallat eivät toivo konfliktia Iranin kanssa, mutta maa ei epäröi puolustaessaan omia joukkojaan tai Israelin puolustuksen tukemisessa.


Tuossa on kyllä pienehkö ero, ettei osallistu tai ei toivo muttei epäröi.
 
Tässä näkee miten kunnollinen ilmapuolustus toimii. Nuo läpipäässeet ballistiset ilmeisesti osuneet samaan tukikohtaan.
Aivan jäätävät prosentit. Jos tästä jotain pitäisi sanoa, niin minusta tästä muodostui äärimmäinen nöyryytys Iranille. Toki pitää ottaa huomioon, että ei tuo torjunta ollut ilmainen, mutta ei tuo hyökkäyskään mikään halpa operaatio ollut.

Ja jos miettii tämän iskun vaikutuksia pitämällä aikavälillä, niin kyllä tämä varmaan tulee aiheuttamaan aika paljon murheita venäjälle ja Kiinalla. Nyt lähtenyt sellainen varustelukierre käyntiin, jossa länsi vie ja itä vikisee.
 
Back
Top